ostatnie posunięcia trenera!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

ostatnie posunięcia trenera!

Postprzez problematyk-ziom 2005-09-24, 5:52 pm

co sądzicie o ostatnich posnujęciach naszego trenera? Często spotykam się z obwinianiem zarządu z wyzywaniem Rudego ze h*j, Grodeckiej ze ci*a wszyscy są winni a jeszcze nie słyszałem ani jednej uwagi dotyczącej trenera... czy w pełni zgadzacie się z jego decyzjami i posunięciami? ja mam dość i właśnie dlatego postanowiłem założyć taki temat... właśnie wróciłem z Gliwic i uważam że miarka się przebrała... podam kilka przykładów...

1. mecz w wodzisławiu kto był ten wie o czym mówie! przecież to była kompromitacja... kpina z ludzi, którzy tam pojechali z Sosnowca... trener stwierdził... "jeszcze nie wszystko stracone"... Odra naprawde grała średnio i była spokojnie do ogrania...

2. Wojtek Małocha na boisku! kolejna dla mnie porażka... rozumiem ze 1, 2, 3 słabszy dzień... nie wiem co jeszcze... może miał okres... ale wstawianie go na upartego do pierwszego składu... kiedy z radomiakiem gra tragicznie... w Wodzisławiu totalne dno... dziś w gliwicach pierwszy skład... poniżej krytyki zagrał...

3. Wojtka zmienia kto? Butryn! kolejna porażka dla mnie... kolejny człowiek którego trener musiał mieć! i co? kompromitacja!

4. Lachowski dziś zagrał na 3 pozycjach... od defensywnego pomocnika, przez ofensywnego pomocnika do napastnika... może nos trenerski? a tak od początku rundy defensywny notorycznie...

5. jeżli mowa o Lachowskim to kiedy zaczeły się jego problemy? w meczu z Arką kiedy trener posadził go na ławie! w przerwie wchodzi... może troche nie rozgrzany łapie kontuzje i po zabawie! nie przypominam sobie naprawde dobrago meczu Lachy od tamtej pory... gdzie jest ten Lacha którego było wszędzie pełno? który strzelał po 10 razy w meczu?

6. co jest z Morawskim? człowiek który gra całą wiosne i jest w nie jednym spotkaniu wyróżniającą się postacią ląduje na ławie bez możliwości pokazania się albo na trybunach! defensywny pomocnik + Lacha na ofensywnego i jazda!

7. który mecz w wykonaniu naszych kopaczy był dobry w tym sezonie? żaden! na jedyny godny zauważenia zasługuje z radomiakiem a raczej jego cześć II połowa i to nie ze względu na bajeczną gre tylko PRZEMKA PITREGO! a tak? nic dno! zespół jest źle przygotowany do sezonu!

i takie przykłady zaczynają mi się mnożyć w głowie... i co do tego ma Grodecka, Rudy, prezes czy kto kolwiek z zarządu?
problematyk-ziom

Postprzez DaMi 2005-09-24, 6:26 pm

Temat bardziej do działu - Piłka Nożna :!:
DaMi

Postprzez _michaÅ› 2005-09-24, 6:28 pm

niestety masz racje :cry: przydałby sie w druzynie taki lider z prawdziwego zdarzenia (bo jak narazie lachowski nie spelnia tej roli) moze wtedy ktos pociagnalby druzyne w trudnych momentach a co do trenera to rzeczywiscie te decyzje które wymieniles moze wyjasnic chyba tylko sam trener ,mnie osobiscie najbardziej zaskakuje notoryczne wystawianie do pierwszego skladu ciagle słabego małochy ,trzeba chyba bedzie w zimie rozglądnąc sie za jakims niezlym napastnikiem(mógłby byc jakis nawet z nizszej ligi jak niedawno pitry)
_michaÅ›

Postprzez Qba 2005-09-24, 6:36 pm

_michaś napisał(a):niestety masz racje :cry: przydałby sie w druzynie taki lider z prawdziwego zdarzenia (bo jak narazie lachowski nie spelnia tej roli) moze wtedy ktos pociagnalby druzyne w trudnych momentach a co do trenera to rzeczywiscie te decyzje które wymieniles moze wyjasnic chyba tylko sam trener ,mnie osobiscie najbardziej zaskakuje notoryczne wystawianie do pierwszego skladu ciagle słabego małochy ,trzeba chyba bedzie w zimie rozglądnąc sie za jakims niezlym napastnikiem(mógłby byc jakis nawet z nizszej ligi jak niedawno pitry)

ale wg mnie to nie jest kwestia personalna (czyt. skladu), to sa po prostu decyzje trenera, ktore sa bledne. nie ma co zrzucac winy na to, ze nie ma tego, czy tamtego. jestesmy zespolem, ktory ma aspiracje pierwszoligowe - z taka gra i wynikami - smiech na sali!!! powinnismy jechac z wszystkimi (prawie) od gory do dolu, grajac przy tym ofensywny futbol, a na razie to wyglada tak, ze MOZE strzelimy, a jak tak, to cofamy sie do obrony i MOZE jakas kontra wyjdzie. a potem wystarczy glupi blad obroncy (jeden w przekroju calego meczu) i punkty leca... na koniec sezonu okaze sie, ze jak bysmy mieli pare pktow wiecej, to...

pozdrawiam
Qba

Postprzez Pikor 2005-09-24, 7:11 pm

odp na pytania problematyka.....

Mysle, że kibice obwiniaja W. Rudego i A. Grodecka bardziej o złą organizacje spotkań, ceny biletów, brak starań o dalszy remont stadionu itp. niz o forme naszych zawodników... zreszta jest grupa, która wyzywa dla samej zasady nie zdając sobie sprawy kogo i o co besztaja..

1 Trener Tochel juz przed meczem sugerował, ze da pograc zawodnikom spoza pierwszego składu wiec jeśli to była dla Ciebie kpina to mogłes nie jechac... ( inna sprawa, że zaprezentowali sie słabo...)

gdyby tam złapał kontuzje którys z podstawowych zawodników, a My i tak bysmy przegrali i odpadli to pewnie równiez byłaby wina trenera...

2 Nie wiem jak zagrał dzis Małocha, ale kto miał grac za niego :?: Zubanovic równiez jest bez formy.... ofensywnie byli ustawieni SKrzypek i Chwalibogowski wiec w środku trener wystawił wysokiego napastnika.... lepszych napastników nie posiadamy...z pustego i Salomon nie naleje...

3 Nie wiem równiez czy tak tragicznie zagrał Butryn...wcześniej nie mozna było miec do niego wielkich pretensji...ot solidny rzemieślnik na pozycji defensywnego....jeśli przesuniety do przodu został Lacha to własnie Butryn zajał jego miejsce z tyłu..proste

4 W miare rozwoju sytuacji Lacha przechodzi na inne pozycje ponieważ jest piłkarzem uniwersalnym..dziwne byłoby gdyby grali cały czas tak samo pomimo utraty bramki...Tochel podjał decyzje o ustawieniu Lachowskiego jako rozgrywajacego gdyz słabiej działaja w tym sezonie skrzydła i taki zawodnik był potrzebny...dobrze sie z tego wywiazuje i nie widze innego zawodnika kierujacego gra...

5 Kontuzje sie zdarzajÄ…....i raczej nie mozna ocenic czy to wina trenera, lekarza czy samego zawodnika....Lacha ma inne zadania....

6 Morawski nie ma mozliwości pokazania sie :?: :!: byłes na rezerwach :?: :?: marnie się prezentował na tle Zewa Kazimierz... w Wodzisławiu równiez nic nie pokazał...jest bez formy....

7 Rzeczywiście może nasi grajkowie nic specjalnego nie pokazują...mozliwe, że to po części wina złego przygotowania, ale uważam, że trener Tochel już wiele razy udowodnił swój kunszt i powinnismy mu zaufac...w zeszłym sezonie było gorzej....
Pikor

Postprzez problematyk-ziom 2005-09-24, 7:19 pm

2 Nie wiem jak zagrał dzis Małocha, ale kto miał grac za niego Zubanovic równiez jest bez formy.... ofensywnie byli ustawieni SKrzypek i Chwalibogowski wiec w środku trener wystawił wysokiego napastnika.... lepszych napastników nie posiadamy...z pustego i Salomon nie naleje...

3 Nie wiem równiez czy tak tragicznie zagrał Butryn...wcześniej nie mozna było miec do niego wielkich pretensji...ot solidny rzemieślnik na pozycji defensywnego....jeśli przesuniety do przodu został Lacha to własnie Butryn zajał jego miejsce z tyłu..proste

co to tych 2 rzeczy... kiedy Butryn zagrał dobry mecz? poprawne mu sie zdarzyły... a co do Wojtka nie wygrał ani 1 (słownie jednego) pojedynku główkowego przez cały czas kiedy był na boisku! Zubanović wszedł i zaczoł wszystko wygrywać i zgrywać do boku...

a dlaczego nie posiadamy innych zawodników? trener mówił ze wystarczy przed sezonem! przecież to on ustalał kadre na ten sezon... a teraz mi piszesz ze z pustego i Salomon nie naleje...:?:

a możesz mi powiedzieć skąd wogóle pomysł na zmiane pozycji Lachy? co źle było? po co z tajk ofensywnego zawodnika robić defensywnego pomocnika? przeciez on wyrażnie nie pasuje do tej pozycji! on się tam poprostu męczy!

ps co do Zubanovicia i Morawskiego... trener chyba jest do nich uprzedzony i to bardzo... bo Małocha i Bytryn którzy cieszą sie zaufaniem są o wiele słabsi... obiektywnie!

ps2 to prosze o przesunięcie tego tematu do "piłki nożnej" z góry dziękuje!

dobra mówisz ze gramy dublerami w wodzisławiu... gra tam Wojtek Małocha to co on dziś w podstawowoym składzie robi? tam zagrał na swoim poziomie jak zresztą z radomiakiem też czyli słabiutko... to czemu dziś gramy Małochą w przodzie? czemu jak gramy rezerwą w Wodzisławiu trener nie wprowadził ostatniego juniora na boiski tylko w 80 min wstawia Kłode przy 0:4 dla mnie to nie logiczne chyba tylko po to żeby kontuzje złapał...
problematyk-ziom

Postprzez Pikor 2005-09-24, 7:39 pm

Butryn tak jak napisałem gra poprawnie..nic specjalnego....

Małochy nie widziałem, ale Zubanovic ostatnio równiez nie zachwycał...trener widzi ich na co dzien na treningach i musi podjac decyzje...

zmiana pozycji Lachy :roll: wydaje mi się, że jest to spowodowane po części słabsza forma Morawskiego, który grał na tej pozycji oraz naszych skrzydłowych, którzy nie zagrazaja bramce przeciwnika tak jak w poprzednim sezonie co spowodowało przymus rozgrywania piłki na środku do czego najlepiej nadaje sie Lachowski...
Pikor

Postprzez problematyk-ziom 2005-09-24, 7:41 pm

Pikor napisał(a):odp na pytania problematyka.....

7 Rzeczywiście może nasi grajkowie nic specjalnego nie pokazują...mozliwe, że to po części wina złego przygotowania, ale uważam, że trener Tochel już wiele razy udowodnił swój kunszt i powinnismy mu zaufac...w zeszłym sezonie było gorzej....

w zeszłym sezonie było gorzej? a kto w zeszłym sezonie przygotowywał zespół? czyja to była wina że było gorzej?

czy skład aż tak mocno się zmienił że w porównaniu z wiosną oglądamy całkowicie inny zespół? odejście 2 zawodników spowodowało takie dziury? przecież trener mówił że bez problemów znajdą się dublerzy! to gdzie te wyniki? gdzie ta piękna gra z wiosny? gdzie ten grad bramek? 7 Pitrego i co?
problematyk-ziom

Postprzez problematyk-ziom 2005-09-24, 7:45 pm

Pikor napisał(a):Butryn tak jak napisałem gra poprawnie..nic specjalnego....

Małochy nie widziałem, ale Zubanovic ostatnio równiez nie zachwycał...trener widzi ich na co dzien na treningach i musi podjac decyzje...

zmiana pozycji Lachy :roll: wydaje mi się, że jest to spowodowane po części słabsza forma Morawskiego, który grał na tej pozycji oraz naszych skrzydłowych, którzy nie zagrazaja bramce przeciwnika tak jak w poprzednim sezonie co spowodowało przymus rozgrywania piłki na środku do czego najlepiej nadaje sie Lachowski...

no to jak Butryn nic specjalnego to może spróbujmy Morawskiego... tak dobrze grał wiosną... to czemu teraz jemu nie dać szansy 2 czy może 3 mecze i dopiero go rozliczyć zamiast odrazu skreślać? bez urazy Tobie się wydaje mi się wydaje... ale odkąd gramy Lachą na defensywnego nie ma już takiego gradu sytuacji... to są fakty... nie widzisz w każdym meczu jak on się na tej pozycji "dusi"?

a co do kontuzji Lachowkiego... przecież nie powie że to wina trenera bo posadził go na ławie i potem jak wszedł (może nie do końca rozgrzany) złapał kotuzje... bo trener spojrzy i powiedz "do widzenia" koniec kropka...
problematyk-ziom

Postprzez Pikor 2005-09-24, 7:55 pm

Widocznie trener stwierdził, ze trzeba poświeci walory ofensywne Lachowskiego dla dobra druzyny..w tej chwili nie zawsze to działa ale zobaczymy...

Skrzypek gra na "swojej" pozycji i tez nie stwarza takich sytuacji jak przez ostatnie kilka lat...

Morawski nie jest w formie na II lige :!: i nie ma sensu osłabiac druzyny żeby tylko "sprawdzić"... będzie grał lepiej - trener o nim nie zapomni..w końcu zdecydował, że jest przydatny druzynie.
Pikor

Postprzez mike79 2005-09-24, 8:01 pm

Jesli ktoś na podstawie dotychczasowych występów uważa Krzysztofa Butryna za SOLIDNEGO RZEMIEŚLNIKA ............ no to już sam nie wiem KTO JAKIE MECZE OGLĄDA :wink:.
A jeśli chodzi o główny wątek tematu to POCZEKAJMY Z OSĄDAMI TRENERA I JEGO DECYZJI PERSONALNYCH DO KOŃCA RUNDY.Póki co jesli chodzi o punkty jest nieźle, jeśli natomiast chodzi o grę jest RÓŻNIE...

POZDRO DLA ZAANGAŻOWANYCH !!!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez ALOSZA 2005-09-24, 8:02 pm

Problematyk - sprawa jest prosta K.Tochel jest trenerem a nie ty !!! Podsuwasz tu jakies propozycje itp. Po co ? Trenera mamy b.dobrego i jezeli ktoś ma zrobic awans z tym składem to zareczam Cie że ten ktoś nazywa sie Tochel.
ALOSZA
Żółta kartka

Postprzez problematyk-ziom 2005-09-24, 8:05 pm

Pikor napisał(a):Morawski nie jest w formie na II lige :!: i nie ma sensu osłabiac druzyny żeby tylko "sprawdzić"... będzie grał lepiej - trener o nim nie zapomni..w końcu zdecydował, że jest przydatny druzynie.

to może uwarzasz że Bytryn jest w formie?

a swoją drogą po co zmieniać coś co działa dobrze? po co sciągnął Lache na defensywnego... dobra rozumiem chciał sprawdzić... sprawdził i co? ile jeszcze go będzie sprawdzał? czy uważasz tej decyzji za błędną? jak oceniasz prace trenera... jak wy wszyscy oceniacie ostatnią prace trenera... z trenera powinny przemawiać wyniki... takowych nie ma... 4 zwycięstwa (2 wymęczone, z radomiakiem błysnął Przemek) 3 remisy z beniaminkami... 2 porażki... z czego dzisiejsza po tragicznie słabej grze! z trenerem powinien przemawiać styl gry... a my w tym sezonie nie gramy nic! gramy słabo bez wyrazu? kto jest temu winny?
problematyk-ziom

Postprzez W@llace 2005-09-24, 8:09 pm

Jesli chodzi o 2 zawodników - Morawski,Butryn wybrałbym Morawskiego!Tak jak juz pisałem w innym temacie,zdziwła mnie dzisiejsza zmiana...wprowadzenie Butryna zamiast Morawskiego!Ale od tego jest trener i jego decyzje trzeba szanowac!
W@llace

Postprzez problematyk-ziom 2005-09-24, 8:12 pm

ALOSZA napisał(a):Problematyk - sprawa jest prosta K.Tochel jest trenerem a nie ty !!! Podsuwasz tu jakies propozycje itp. Po co ? Trenera mamy b.dobrego i jezeli ktoś ma zrobic awans z tym składem to zareczam Cie że ten ktoś nazywa sie Tochel.

bardzo dobry trener? to może jeżeli nie przemawiają do was te argumenty prześledzmy kilka ostatnich trensferów przeprowadzonych przez K.T?

PRZEMEK PITRY! tu się zgodze strzał w dziesiątke... ale co potem? długo długo nic...
Pikuta (nie bede opisywał gry każdego, kto się interesuje ten wie jak grali wyborowo) Małocha, Butryn, Bugaj Madziar (miało być objawienie i wielka gwiazda... jak w kilku innych przypadkach) Bała, Wurzel, Bogacz gdzie ten drugi PITRY...? Kruszyński... chyba się nie sprawdził...
problematyk-ziom

Następna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników