Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez slawekchicago 2021-08-30, 2:10 pm

GrubyPerez napisał(a):
RUDI napisał(a):Jarek nie jest źle ;-) Popatrz jaki jest progres w "dyskusji" i w okazywaniu "miłości do klub " przez fanatyków :lol: . Jaroszewski uspokoił nastroje wśród kibiców ;-) za Baczyńskiego powsatałoby kilka klonów Zagłębia a Ty i Tobie podobni zaszyli by się w Bieszczadzkich chaszczach dla osobistgo bezpieczeństwa ;-)

Już się Rudi zaszyłem - czy raczej zachaszczyłem dawno, moja działalność nazwijmy to publiczna zamarła nawet na srejsbuku- ale nie ze strachu bynajmniej ( a w każdym razie nie o siebie).
Przed nieodwracalnym refluksem ( żeby nie nazywać wprost) - jednak nie ucieknę :(

odczulem to osobiscie ;-(
kolega ostatnio totalnie mnie ignoruje ;-(
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez August 2021-08-30, 3:30 pm

A mnie się jakiś czas temu śniła sytuacja, w której od kilku lat Jarek jest Prezesem, a Zagłębie właśnie obroniło Ligę Mistrzów. No i śni mi się, że idę koło Ludowego, spotykam pędzącego Pereza z jakąś długonogą niebieskooką blond-asystentką i zagaduję: Jarek, czemu nie wziąłeś Messiego albo Ronaldo, do wzięcia byli. A Perez z przekąsem: za starzy, nie perspektywiczni. Właśnie biorę dwóch niezłych z Zielonych Żarki. Po czym mnie przeprosił bo leci właśnie renegocjować umowę sponsorską z IBM. Głupie ale jakże piękne :)
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Adam1906 2021-08-30, 4:09 pm

kanciak napisał(a):Niestety na krytej psy zawinęły kibica za mówienie prawdy o klubie..
To jest już totalny upadek tego klubu.

kanciak napisał(a):Wg mnie to był celowy atak...

Zatrzymanych zostało dwóch kibiców. Dzisiaj rozmawiałem z jednym z nich, wkrótce ma opisać to zdarzenie na forum. Bardzo istotnym szczegółem całej sprawy jest fakt jego luźnej rozmowy na komendzie z policjantami i co z tej rozmowy wynikło. Otóż ten kolega miał się od nich dowiedzieć, że przyczyną jego zatrzymania ma być prośba skierowana przez nowego Prezesa Zagłębia Sosnowiec o "wyczyszczenie" trybun Ludowego z kibiców, którzy będą krytykować Zarząd klubu, szczególnie gdyby robili to przy użyciu wulgaryzmów. Z tego co wiem, zatrzymani wczoraj kibice krzyczeli "Zagłębie to My a nie wy" oraz "wypierdalać". Ponadto na komendzie okazało się, że teraz chcą ich wkręcić m.in. w groźby karalne wobec ochrony klubu...
Adam1906

Postprzez petromar 2021-08-30, 4:11 pm

Mnie się śni sytuacja gdzie jak kiedyś jest mnóstwo ludzi ,zarabisty doping, SWOJEGO klubu bez obawy pojscia z dzieckiem albo z zoną w ciązy na krytej gdzie non stop lecą kurwy a zwracając uwagę kibicowi że siedzi na moim miejscu obok z małym swoim (może 5 letnim )synkiem usłyszę wyp....laj ja tu siedzę i kłótnia i wyzywanie .... zastanówmy się czy czasem przez takich super kibiców nie ma coraz mniejszej ilości innych ludzi na meczach :-( .... ale co kto woli ....... i uprzedzając też klnę jak każdy - ale na spokojnie pomyślmy - czy o to nam chodzi.....
petromar

Postprzez Adam1906 2021-08-30, 4:25 pm

To teraz petromar możesz poklaskać nowemu Prezesowi, który wyczyści Ci trybuny z wszystkich nieprawilnych kibiców. Wtedy wejście na krytą Prezesa ku jego uldze nareszcie będzie wyglądało tak:

Obrazek
Adam1906

Postprzez Tomcjo 2021-08-30, 4:32 pm

Girek jeszcze nie zaczął a już skończył
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez petromar 2021-08-30, 4:58 pm

[quote="Adam1906"]To teraz petromar możesz poklaskać nowemu Prezesowi, który wyczyści Ci trybuny z wszystkich nieprawilnych kibiców.

jeśli uważasz lub masz informacje że wszystcy lub zdecydowana większość naszych kibiców to chamy i prostaki bez kultury to jak najbardziej nawet taką opcję biorę pod uwage, jednak myśle baaa nawet wiem i jestem przekonany bo od ponad 30 lat chodzę na Zagłębie ze tak nie jest , i zdecydowana większość kibiców potrafi się zachować w sposób normalny , okrzyki wypierdalać to nie to samo co osobiste wycieczki z kurwami bezpośrednio do adresatów a to wszystko w obecności dzieciaków .... i tutaj widzisz mamy problem - bo jak byłem mały to wulgaryzmy ze stadionu pamiętam owszem, ale to było - sędzia (w najgorszym wypadku) chu..... lub k***a cos ale ale to zjebał i tym podobne , a teraz biorą nawet sytuację opisywaną to wyzywanie od kurew konkretnych osób niestety ale publiki nam nie zbuduje, myślisz ze czyjaś żona widząc gdzie synek albo córka( a na tych osobach nam chyba zależy jak najbardziej) przebywa po prostu powie - niestety ale nie mam ochoty żeby moje dziecko w tym uczestniczyło - i tak nam będzie przybywało kibiców ze nikt na stadionie w końcu się nie pojawi oprócz garstki wywywających ludzi ktorzy dobrze czują się w swoim towarzystwie :niezle:
petromar

Postprzez turku 2021-08-30, 5:11 pm

petromar napisał(a):zastanówmy się czy czasem przez takich super kibiców nie ma coraz mniejszej ilości innych ludzi na meczach

A ja myślałem, że to wina jakości naszych piłkarzy. Ale co ja tam się znam.
turku

Postprzez Adam1906 2021-08-30, 5:23 pm

petromar napisał(a):jeśli uważasz lub masz informacje że wszystcy lub zdecydowana większość naszych kibiców to chamy i prostaki bez kultury to jak najbardziej nawet taką opcję biorę pod uwage, jednak myśle baaa nawet wiem i jestem przekonany bo od ponad 30 lat chodzę na Zagłębie ze tak nie jest , i zdecydowana większość kibiców potrafi się zachować w sposób normalny , okrzyki wypierdalać to nie to samo co osobiste wycieczki z kurwami bezpośrednio do adresatów a to wszystko w obecności dzieciaków .... i tutaj widzisz mamy problem - bo jak byłem mały to wulgaryzmy ze stadionu pamiętam owszem, ale to było - sędzia (w najgorszym wypadku) chu..... lub k***a cos ale ale to zjebał i tym podobne , a teraz biorą nawet sytuację opisywaną to wyzywanie od kurew konkretnych osób niestety ale publiki nam nie zbuduje, myślisz ze czyjaś żona widząc gdzie synek albo córka( a na tych osobach nam chyba zależy jak najbardziej) przebywa po prostu powie - niestety ale nie mam ochoty żeby moje dziecko w tym uczestniczyło - i tak nam będzie przybywało kibiców ze nikt na stadionie w końcu się nie pojawi oprócz garstki wywywających ludzi ktorzy dobrze czują się w swoim towarzystwie :niezle:

Ewidentnie nie kumasz o czym piszę. Nigdy nie podobały mi się wulgaryzmy na trybunach, tym bardziej gdy były kierowane wobec konkretnych osób i w obecności dzieci. Ale w odróżnieniu od Ciebie ja rozumiem obecne wqrwienie ludzi będących kibicami Zagłębia na doprowadzanie w ostatnich kilku latach naszego klubu do upadku od strony zarówno sportowej, jak i wizerunkowej. Czy zaprzeczysz, że od kilku lat działania osób zarządzających Zagłębiem Sosnowiec doprowadziły do ośmieszenia w całej Polsce naszego klubu? Czy zaprzeczysz, że od kilku lat działania osób zarządzających Zagłębiem Sosnowiec doprowadziły do panującego w klubie dziadostwa w postaci zatrudniania ludzi niekompetentnych? Czy zaprzeczysz, że od kilku lat działania osób zarządzających Zagłębiem Sosnowiec doprowadziły do
przepieprzania ogromnych pieniędzy publicznych przy jednoczesnym braku wyników sportowych? Czy zaprzeczysz, że osoby zarządzające Zagłębiem Sosnowiec udają, że prowadzimy prężną Akademię, która w rzeczywistości jest wyciągalnią od rodziców pieniędzy itp.itd.... Naprawdę temu wszystkiemu zaprzeczysz? :)

Coraz mniejsza ilość ludzi na trybunach nie jest spowodowana klnącymi kibicami, tylko działaniami osób zarządzających klubem, co owo wqrwienie u kibiców właśnie powoduje. Dlatego coraz więcej ludzi olewa chodzenie na Zagłębie, bo po prostu ma dość tego burdelu na Kresowej.

Nie gniewaj się, ale czytając Twoje posty czasami mam wrażenie, że Ty jesteś pracownikiem klubu ;-)
Adam1906

Postprzez GrubyPerez 2021-08-30, 5:40 pm

August napisał(a):A mnie się jakiś czas temu śniła sytuacja, w której od kilku lat Jarek jest Prezesem, a Zagłębie właśnie obroniło Ligę Mistrzów. No i śni mi się, że idę koło Ludowego, spotykam pędzącego Pereza z jakąś długonogą niebieskooką blond-asystentką i zagaduję: Jarek, czemu nie wziąłeś Messiego albo Ronaldo, do wzięcia byli. A Perez z przekąsem: za starzy, nie perspektywiczni. Właśnie biorę dwóch niezłych z Zielonych Żarki. Po czym mnie przeprosił bo leci właśnie renegocjować umowę sponsorską z IBM. Głupie ale jakże piękne :)

:) :) :) Piękne . I realne jak to że kiedyś na stałe schudnę i będę Chudym Perezem :lol:
No chyba że się zawezmę ;)
Na marginesie - kierunek Zieloni Żarki to całkiem dobry kierunek :)

btw
byłem dziś- wracając 'zza granicy" ( niemal jak zawsze odkąd pamiętam) na Ludowym.
Wjeżdżając minąłem się "samochodowo" z byłym już Prezesem Marcinem.
Obaj mieliśmy smutne miny....
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez GrubyPerez 2021-08-30, 5:46 pm

powyżej w dyskusji Adam1906 i petromar ewidentnie się wzajem nie zrozumieli. :(

I obydwaj Panowie macie rację w pryncypiach

Niechże chociaż to forum nie będzie podzielone...i nie o jednomyślność mi chodzi - a jeno o zrozumienie

Pokój Wam wszystkim
Ja zajmę kuchnię :lol:
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez petromar 2021-08-30, 6:00 pm

Racja - ale jedno wiemy wszyscy zmiany są potrzebne - na każdym froncie - na wspomnianym przeze mnie równiez....moim zdaniem
petromar

Postprzez August 2021-08-30, 6:02 pm

Orędzie nowego Prezesa: https://youtu.be/nRBtEvFHtVA
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Adam1906 2021-08-30, 6:07 pm

GrubyPerez napisał(a):powyżej w dyskusji Adam1906 i petromar ewidentnie się wzajem nie zrozumieli. :(

Być może. Co nie oznacza, że całkowicie neguję opinię petromara. Po prostu wydaje mi się, że kolega w ogóle nie zauważa błędów i zaniedbań osób rządzących klubem. A to jest moim zdaniem główną przyczyną coraz mniejszej frekwencji i rosnącej frustracji wśród kibiców Zagłębia Sosnowiec. Każdy z nas ma kolegów i znajomych, którzy nie chodzą już na Zagłębie nie dlatego, że przestali kochać swój klub lub interesować się piłką nożną. Przestali, bo najzwyczajniej w świecie chce im się rzygać na widok tego, co odpierdala się na Kresowej.
Adam1906

Postprzez GrubyPerez 2021-08-30, 6:47 pm

slawekchicago napisał(a):odczulem to osobiscie
kolega ostatnio totalnie mnie ignoruje

co Ty opowiadasz :)

akurat ostatnimi czasy miałeś kontaktów ze mną aż nadto

ale ok- poprawię się :idea: ;-)
GrubyPerez

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna