Blajpios napisał(a):laBombonera napisał(a):Blajpios napisał(a): by na mecze Zagłębia drukować plakaty w stylu zapraszamy na MECZ (można dodać: w ramach rozgrywek I ligi) O UTRZYMANIE W II LIDZE. W każdym razie, dobry kroczek dzisiaj zrobiony!
Kolego wez sie puknij w czolo z tymi plakatami,masz jakas shize na tym punkcie czy co???
A wracajac do meczu ,nareszczcie zwyciestwo gra tez z tego co slyszalem w radiu calkiem niezla,chwalili srodek pola i atak .juz sie nie moge doczekac retransmisji w c+.
Kolego, shize, nie bardzo wiem, co to jest, więc chyba nie mam. Szkoda, że Kolega nie zauważył powiewu radości ze zwycięstwa w tym zestawieniu paradoksów, jakie niesie polska liga, sprawa Zagłębia itd. Zagłębie zespołem własngo boiska? - po zwycięstwie w Wodzisławiu. Równie dobre znalazłem: "derby bezdomnych". A to wszystko dlatego - że w ramach rozgrywek Ekstraklasy gra się o utrzymanie w II lidze.
A skoro już Kolega podjął dyskusję w sprawie plakatów. Cóż - walka medialna to dziś bardzo ważna walka, w całej cywilizacji. Czasem zastępuje wojny, czasem je wygrywa. Zagłębie jest w niej w niedobrej co najmniej sytuacji. Niemniej Klub już podjął różne odważne kroki - ten jest podobny. Czy Kolega jest w stanie napisać, co w tych sformułowaniach zaproponowanego przeze mnie tekstu jest nieprawdziwe? Media nieprzychylne Zagłębiu wygrywają - często co najmniej przekłamując sprawę. Poczucie humoru, czy raczej - duch niepodległy pozwalający na dystans wobec upragnionej "ścieżki", w którą Zagłębie wpychają: to jak zawsze, może być potężna siła!
Ale, w tym akurat wątku, to był dodatek. Jak napisałem - głównie chodziło o pokazanie paradoksów. Zagłębie, które nie przegra na boisku zmagań tegorocznych, bo wyprzedzi kilka innych drużyn - to będzie kolejny paradoks. Cieszmy się dzisiaj - pierwszym znaczącym kroczkiem w tym kierunku!
Koledzy nie kłućmy się w tak radosnym dniu !
Zagłebie odniosło pierwsze zwycięstwo w OE od 15 lat !
PIERWSZE W HISTORI o 3 Pkt. !
Powoli odbijamy się od dna !
kolega Blajpios (przepraszam jeśli przekręciłem nick ;) ) , wychodzi z inicjatywą , to bardzo dobrze że nie chce siedzieć i czytać tylko relacji live na internecie , chce coś robić na + dla klubu ;)
nie potrzebnie odrazu wyzywac , denerwowac sie , kazda inicjatywa liczy sie na + ;)
Pozdrawiam