Kontynuje moja wypowiedz odnosnie Adama Baly otoz- dzisiejsze wydanie GAZETY WYBORCZEJ - wydanie Katowickie zamieszcza artykul ADAM BALA ODEJDZIE Z ZAGLEBIA Z POWODU MALOMOWNOSCI(czuje w tym stwierdzeniu ironie) Nawiazano kontakt z zawodnikiem i Adam stwierdza dwie rzeczy:
1. nie jest dusza Towarzystwa - bo nie musi
2. kontuzje powoduja iz nie moze grac na takim poziomie aby lapac sie do pierwszej 11.
Ale co jest pocieszajace - iz kontuzje wyleczone a Adam liczy na szanse gry aby udowodnic trenerowi ze jest dobrym lewym pomocnikiem.
A smutne moze byc to, ze moze odejdzie z ZAGLEBIA zawodnik ktory bedzie przekonany iz nie dostal szans aby udowodnic trenerowi iz potrafi grac w pilke.
Jeszcz jedno jesli Gornik i Liczka chcieli Adama miec u siebie to znaczy tylko jedno iz Adam Bala potrafi grac w pilke a nalezy wyzwolic w nim to co Adamowi przeszkadza - ja nie wiem, Koledzy nie wiedza jako ze nie przebywamy z Adamem na codzien.
Dwa slowa na temat ostatniego zdania trenerana spotkaniu z Wami. Jest to normalne stwierdzenie jakie powinniscie uslyszec - tu nie widze nic nadzwyczajnego. Kibice danej druzyne sa jej czescia skladowa na dobre i zle, bez Kibicow nie nie ma druzyn nie ma Footbalu. A Wam nalezy sie cos wiecej niz slowa trenera za to co robicie dla Ukochanego Zaglebia.
I o czym tu mowic - kilka przykladow . Manchester United, Liverpool itd. itp.
A prosze przypomnijcie sobie zachowanie Kibicow Liverpoolu w stosunku do J.Dudka po krotkim okresie gry na Anfiel Road - odspiewali Jurkowi YOU WILL NEVER WALK ALONE - bardzo zadka sprawa w stosunku do zawodnika z zagranicy.
A dlaczego ? a no dlastego ze mieli do niego zaufanie, ze cos w tym footalu znaczy i potrafi.
Reszte zostawiam bez komentarza - moze innym razem
Pozdrawiam
Tadeusz