I ligowa JESIEŃ 2015

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: I ligowa JESIEŃ 2015

Postprzez Tomcjo 2015-07-27, 6:43 am

Tegi nie wiem . Telewizja ma swoje reguły . Wiem tylko ze powtorki beda .
Tomcjo

Postprzez Blajpios 2015-07-27, 8:03 am

Blajpios napisał(a):
Kwalifikator napisał(a):No wlasnie.
Na jakim kanale dokladnie beda transmisje no I czy jakies powtorki lub skroty na innych kanalach w innych porach tez beda.
Czy ktos wie czego mozemy sie spodziewac?

PS. Jak narazie ja tez mam dostep tylko do Polsat Sport News bo tylko tyle udostepnia mi NC+

pojawiają się tu takie pytania co rusz, więc nie wiem, czy nie będzie to jakąś pomocną informacją, że można rozważyć pakiety Polsatowskiej aplikacji ipla: http://www.ipla.tv/pakiety. Co prawda, wydaje mi się, żeni e rozwiązuje on problemu osobom mieszkającym poza granicami Polski, bo chyba jest to telewizja internetowa dostępna tylko w Polsce. Niemniej - może komuś być owocna. Przy czym rzeczywiście, taniej jest dla tych, co już są abonentami Cyfrowego Polsatu (choćby kiedyś mieli dekoder zarejetrowany. Oczywiście, dla niektórych może wydanie tej przysłowiowej złożtówki też jest obciążebniem, którego nie będą podejmować. Gwoli informacji jednak podam, że ten pakiet wychodzi w cenie ok. złotówki na dzień - dla klientów wspomnianych, Cyfrowego Polsatu lub Plusa.

Pomyliłem ceny, w gruncie rzeczy wychodzi dla klientów Polsato-Plusa nie więcej jak 40 groszy za dzień. "Nie wiem, jak to patrzyłem", że tak wypatrzyłem błędnie - albo lepiej, teraz już się chyba domyślam, skąd błąd. Patrzyłem na ofertę, gdzie jest zestawienie trzymiesięcznego dostępu i miesięcznego i biorąc cenę trzymiesięczną podzieliłem przez miesiąc. W każdym razie, dla użytkowników jest na miesiąc oferta 10 zł lub smsowa za 11,07 zł ale nie znam tych regulaminów smsowych. Natomiast 25 zł jest dla użytkowników Polsatu za 90 dni dostępu. Dla inych jest chyba 19,90 zł za miesiąc. Z tym, że jeszcze można chyba jakoś, jak się dokładnie przyjrzy regulaminom, to jeszcze wcześniej można skorzystać z dwutygodniowej promocyjnej wersji bezpłatnej i płatnej dopiero za ten miesiąc użytkowania już zakupionego - ale nie wiem dokładnie, jak wygląda rezygnacja z pakietu po dwóch tygodniach, bez kupowania miesięcznego dostępu - czy wtedy jest to płatne. Mam wrażenie, że nie - ale też nie wiem, czy nie jest ta oferta z tymi 2 tygodniami próbnymi dostępna tylko dla użytkowników Polsatu bądź Plusa i dlatego bezpłatna.
Cóż, też nie wiem, co oznacza "użytkownik" dokładnie, jednak sądzę, że nie wystarcza sama rejestracja w serwisie ipli - ona jest konieczna dla oglądania oferty, ale chyba cenę daje jak nie dla uużytkowników, nie wiem, cz yz tym bonusem dwutygodniowym.
Wydaje się, że obecnie promocje "otwarcia" nie są tak korzystne jak kiedyś, gdy poprzednią wersję dekodera telewizji mobilnej za 100 zł otrzymywało się jeszcze z półrocznym bodaj dostępem (albo 3 miesięcznym) do telewizji Polsatu Mobilnego. Dzisiaj oferta jednak jest chyba droższa, bo jest co prawda jeszcze bardziej mobilny dekoder ale cena chyba zdecydowanie droższa, gdy kupować na własność i nie wiem, czy jest ta półroczna promocja. Cóż. Moim zdaniem kolejna szansa dla marketingowców z Zagłębia, gdyby myślenie to nie była dla nich kategoria tak bliska, jak życie na Marsie. Mianowicie - jeżeli już nie zaproponować "bycia zespołem Polsatowskiego wejści w I ligę (coś w rodzaju "razem wchodzimy w I ligę by dać poziom Ekstraklasy") - to przynajmniej jakąś zbiorową ofertę dekoderów, zniżek itp być może dla kibiców mogliby wytargować.
W każdym razie - obecnie pozostaje do rozważania ta oferta mobilnego dekodera, przez co na przyszłość (jeżeli nadal jest ten parumiesięczny promocyjny dostęp) lub nawet od razu (jeżeli nie ma tego promocyjnego dostępu) - rejestrować się powinno być można jak kiedyś w ipli, jako użytkownik Polsatu. Faktem jednak jest, że jeżeli teraz tą drogą się rejestrować, to cena wzrasta a nie jest to 10 zł za 3 mecze Zagłębia. Tą drogą wszakże można na przyszłość i na teraz jakiś dostęp perspektywiczny- albo obecnie za 20 zł 3 mecze Zagłębia (plus oczywiście reszta, choć nie za bogata oferty).
Blajpios

Postprzez Tomcjo 2015-08-01, 9:03 pm

No i ruszyły . I liga w której zagramy od jutra i II do której mam nadzieje nigdy nie wrócimy .

I liga 1 sierpnia 2015
MKS Kluczbork 0-2 Chrobry Głogów
Pogoń Siedlce 0-4 Dolcan Ząbki
GKS Bełchatów 0-1 Stomil Olsztyn
Arka Gdynia 1-1 Zawisza Bydgoszcz
Miedź Legnica 2-2 Chojniczanka Chojnice
Sandecja Nowy Sącz 0-1 Bytovia Bytów
GKS Katowice 2-0 Wigry Suwałki
Olimpia Grudziądz 0-1 Rozwój Katowice

II liga 1 sierpnia 2015
Olimpia Zambrów 1-1 ROW Rybnik
Puszcza Niepołomice 0-3 Siarka Tarnobrzeg
Raków Częstochowa 1-1 Okocimski Brzesko
Gryf Wejherowo 1-0 Legionovia Legionowo
Polonia Bytom 1-1 Stal Mielec
Stal Stalowa Wola 2-1 Nadwiślan Góra
GKS Tychy 0-2 Wisła Puławy
Tomcjo

Postprzez Tomcjo 2015-08-02, 9:54 am

Na ogół pierwsze kolejki to wiele niespodzianek i dopiero po jakichś pięciu kolejkach widac tendencje w grze drużyn . Wtedy dopiero można określić kto bedzie silny kto słaby . A tu tymczasem na odwrót pierwsza kolejka potwierdziła tendencje z ostatnich kolejek końca poprzednich rozgrywek plus sparingi i puchary i z korekta na nowych w lidze . Spadkowicze mieli trzęsienie ziemi w składach a beniaminkow stac na wszystko . I na plus i na minus . Kluczbork zaspał inauguracje i poległ z coraz silniejszym Chrobrym . Barazowicz z Siedlec dalej za słaby na ta ligę a bardzo solidnie prowadzony Dolcan zamierza trząść liga . Bełchatów jeszcze długo sie nie pozbiera po spadku i zmianach . Arka jeszcze nie jest potęga a Zawisza juz nie . Miedz ładuje kasę bez efektów a Chojniczanka za mała kasę tak sie rządzi ze tylko brać za wzór . Sandecja nadal gra nędznie . GKS niestety dobrze wystartował co dodatkowo doda im sił na mecz z nami ale ich gra jeszcze nie jest perfekcyjna wiec jak Zaglebie bedzie skuteczne na początku meczu to pewnie Katowice mogą mieć z nami problem . Zaimponował Rozwój i te trzy punkty mogą im wiele dać na koniec rozgrywek o ile nie bedą rewelacja ligi .
No i my . Jeśli te tendencje sie potwierdza co do nas i Wisły to bedzie remis . Chyba po 1 . Wisła miała słabsza końcówkę słabe sparingi i puchar ale my tracimy głupio bramki wiec pewnie najpierw wpuścimy a potem po walce wyrównamy . Ale moze tak nie bedzie i będziemy rewelacyjnym beniaminkiem . Ale frekwencji Arki prawie 6000 nie pobijemy a i lider tez nam nie grozi po czterech golach Dolcanu .
Tomcjo

Postprzez Martinez7 2015-08-02, 12:10 pm

lesław1 napisał(a):
Martinez7 napisał(a):Z artykułu wynika, że pieniądze dzielone są po równo. Dla nas do dobre rozwiązanie (na razie) ale generalnie lepiej byłoby rozdzielić 50% z sumy ogólnej po równo, a 25% proporcjonalnie według liczby transmitowanych spotkań (na zasadzie atrakcyjności) i 25% proporcjonalnie według miejsca zajętego w poprzednim sezonie (najwięcej dla spadkowiczów z Ekstraklasy, najmniej dla beniaminków).

chcesz nagradzać najbardziej przegranych? dawanie największej kasy dla gamoni którzy spuścili klub niżej, postąpiłbym wręcz przeciwnie nagrodził beniaminków...
swoją drogą w Anglii jest przez rok czy dwa taka sama kasa dla spadkowiczów z premier league aby klub nie stracił nagle gigantycznych dofinansowań jednocześnie płacąc wysokie zobowiązania wynikające z kontraktów, ale u nas to chyba tylko przedłużyło by agonie takich klubów jak Odra Wodzisław, Widzew etc..

Dlaczego najbardziej przegranych? Nie zapominajmy, że te gamonie co spuściły klub zwykle odpowiadały za awans do Ekstraklasy oraz grę na najwyższym szczeblu, często przez kilka sezonów. Ma to na celu umożliwienie podtrzymania finansowego tych klubów oraz ułatwienie utrzymanie co lepszych piłkarzy (wiadomo najlepsi i tak odejdą, pamiętajmy ,że mam na myśli jedynie 25% z ogólnej puli do podziału na 18 zespołów). Generalnie byłaby to dodatkowa nagroda za wcześniej wywalczony awans. Nie upieram się, że to idealny pomysł tylko pokazuje kierunek zmian w jakim powinny zasady dystrybucji kwoty z praw telewizyjnych. Najgorsze co może być to dawanie każdemu po równo, w jaki sposób motywuje to kluby z rejonów środka tabeli do walki o lepsze miejsce? W zasadzie to nie chcesz awansować, a masz pewne utrzymanie to możesz jechać na wakacje...
Martinez7

Postprzez Tomcjo 2015-08-03, 8:15 am

Cholera bylem bliski przewidzenia jak bedzie wygladal mecz . O prognozy na nastepny sie nie pokusze bo nie wyglada to dobrze . Gra jest ok ale brak nam bylo w pierwszym meczu ogrania na tym poziomie , celnosci i cwaniactwa pod bramka . Zeby wygrac lub przynajmniej zremisowac potrzebna bedzie zabojcza skutecznosc typu dwa strzaly dwa gole . GKS zagra duzo lepiej niz Wisla . Jesli mamy nie przegrac musimy zagrac bardzo madry taktycznie futbol . W Sosnowcu gorace glowy i drzace nogi przeszkodzily .
Tomcjo

Postprzez GrubyPerez 2015-08-03, 3:47 pm

"Czy coś Pana wyjątkowo zaskoczyło w pierwszej kolejce 1 ligi?

Andrzej Iwan: Przede wszystkim spora ilość wygranych gości, którzy w tej kolejce zdecydowanie dominowali. Zaskoczył mnie także wielki świat, jaki wczoraj mnie powitał w 1 lidze - piękne studio, mecz dwóch godnych siebie firm, czyli Zawiszy z Arką. Wydaje mi się jednak, że w Sosnowcu byliśmy świadkami lepszego widowiska, głównie dzięki Zagłębiu. "
http://www.polsatsport.pl/Wiadomosc/an/ ... index.html
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez Adam1906 2015-08-31, 8:55 pm

Niedzielne spotkanie Miedź Legnica - Zagłębie Sosnowiec przełożone na inny termin z uwagi na powołania piłkarzy do reprezentacji.
Adam1906

Postprzez zag23 2015-08-31, 9:07 pm

Adam1906 napisał(a):Niedzielne spotkanie Miedź Legnica - Zagłębie Sosnowiec przełożone na inny termin z uwagi na powołania piłkarzy do reprezentacji.

z tego co wiem 1 kwietnia juz był pare miesiecy temu ;)
zag23

Postprzez jondek 2015-08-31, 9:40 pm

Adam1906 napisał(a):Niedzielne spotkanie Miedź Legnica - Zagłębie Sosnowiec przełożone na inny termin z uwagi na powołania piłkarzy do reprezentacji.
Tyle razy prosiłeś,żeby podawać źródło informacji i wklejać linki :-) Coś się zmieniło o czym nie wiem ? ;-)
jondek

Postprzez Adam1906 2015-08-31, 9:53 pm

zag23 napisał(a):z tego co wiem 1 kwietnia juz był pare miesiecy temu ;)

jondek napisał(a):Tyle razy prosiłeś,żeby podawać źródło informacji i wklejać linki :-) Coś się zmieniło o czym nie wiem ? ;-)

Obydwaj chcecie być bardzo "dowciapni", tyle że Wam nie wychodzi. Trzeba było obejrzeć skróty meczów na Polsacie, to byście słyszeli podczas podawania terminów następnej kolejki, że mecz Zagłębia jest przełożony. Ciekawe jak miałem Ci wkleić wypowiedź w tiwi z godz. 21:40 kolego jondek? Chyba, że mnie tego nauczysz?... :)
Adam1906

Postprzez jondek 2015-08-31, 10:48 pm

Adam1906 napisał(a):Trzeba było obejrzeć skróty meczów na Polsacie, to byście słyszeli podczas podawania terminów następnej kolejki, że mecz Zagłębia jest przełożony

I to się nazywa źródło informacji, kolego Adamie 1906.A jeśli chodzi o naukę wklejania.Jestem drogi :)
jondek

Postprzez Anakin 2015-09-01, 12:23 pm

Spotkanie 7. kolejki I ligi pomiędzy Miedzią Legnica a Zagłębiem Sosnowiec odbędzie się we wtorek 29 września o 18:30. Mecz został przełożony z powodu powołań zawodników gospodarzy do reprezentacji narodowych.

Do reprezentacji Haiti powołany został Kevin Lafrance, a do reprezentacji Polski U-19 Mateusz Lis. Dodatkowo Dawid Smug przebywa na konsultacji selekcyjnej reprezentacji młodzieżowej.

Pierwotnie zawody miały zostać rozegrane w niedzielę 6 września o 15:00.
http://www.90minut.pl/news/255/news2557 ... esnia.html
Anakin

Postprzez comitam 2015-09-01, 1:19 pm

dobrze, że do wojska ich nie powołali...
comitam

Postprzez Adam1906 2015-09-01, 1:51 pm

comitam napisał(a):dobrze, że do wojska ich nie powołali...

Niech się cieszą, że nie mają w składzie kilku Ukraińców, bo ich powołania do wojska mogłyby okazać się transferami definitywnymi :lol:

Cóż, chvj strzelił meczyk w tiwi, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Jest czas na zgranie Palucha z resztą składu, może jakiś sparing?
Adam1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników