ZAGŁĘBIE - POLONIA BYTOM!!! sobota 10.05.2014r.godz.18:00!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: ZAGŁĘBIE - POLONIA BYTOM!!! sobota 10.05.2014r.godz.18:0

Postprzez bbartek 2014-05-11, 9:11 am

Przeczytałem ponownie wypowiedź Trenera na konferencji i wypowiedź Tomka Szatana i mam wrażenie, że nie jestem traktowany poważnie jako kibic tego Klubu , ale zgodnie z zasada wygłoszona kiedyś przez znanego polityka: " Ciemny lud to ..kupi" ...
"Gratuluję " Panowie...
bbartek

Postprzez August 2014-05-11, 9:20 am

Mecz dwóch lebiod, z których żadna nie miała prawa wygrać. Przy czym nasze grajki wyglądały jakby mieli problemy z niedozywieniem jak za czasów Pierścionka. W ogóle ta liga jest słaba, a poprzednie sezony pokazały, że do awansu wystarczy trochę lepszej organizacji klubu, a nie większych pieniędzy (vide: Tychy, Rybnik). Skoro nie wygraliśmy żadnego z trzech kluczowych meczy w tym z dwoma kluczowymi teamami byliśmy w punktach 1:5 to znaczy, że jesteśmy za słabi i nie zasługujemy na awans. Nie można wykluczyć opcji "nam awansować nie kazano", co przy panującym układzie w Mieście nie byłoby niczym nadzwyczajnym. Słowa Zmyły, zwłaszcza te dotyczące publiczności uważam za skandaliczne i dyskredytują go jako trenera Zagłębia Sosnowiec. Gdyby to ode mnie zależało, facet w poniedziałek wyleciałby z klubu. Ale to jest Sosnowiec i każdemu wolno na kibica najeżdżać. Poza tym powinien się gęsto tłumaczyć z ustawicznego wystawiania pary stoperów o poziomie niższym niż ci z Amatorskiej Ligi Kalek. Tu raczej rodzi się pytanie co Zmyła ma z tego że wysawia takiego Grudniewskiego czy Kursę. To co na poziomie to po prostu liczba ludzi. WIdać, jaka istnieje potrzeba oglądania lepszej piłki w Sosnowcu. Niewiele trzeba, parę zwycięstw, aby frekwencja znacznie się powiększyła. Choć będę się przy tym upierał, że nie jest dla mnie zrozumiałe odwrócenie parytetów polegające na tym, że przez 75% czasu lży się nawzajem z kałmukami z Bytumia, którzy też przyjechali raczej po to aby się wyżyć aniżeli dopingować swoich.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-05-11, 11:48 am

Lacha nie tak dawno grał tutaj na LUDOWYM - jego wypowiedz BYLISMY ZESPOŁEM
LEPSZYM - o czym świadczy ? Przecież nie tak dawno Polonia dostawała bęcki na lewo
i prawo i co po odejściu Kurdziela raptem stała się faworytem ? Pan trener Polonii
tez mistrz słowa "przyjechał na LUDOWY po 3 pkt." ale zadowolony zabiera 1 pkt ważny
dla utrzymania.
Teraz moja opinia w sprawie stoperów jest chyba podobna do opinii Kol. Augusta
a mianowicie Grudniewski(małolat) powinien grać obok doświadczonego stopera
by nabierać doświadczenia i uczyć się gry na tej pozycji - jest inaczej.
Prezes zabiegał o frekwencje - a trenerowi zaś przeszkadza.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Sir 2014-05-11, 11:51 am

Do tej pory trener Smyła trafiał ze zmianami. W meczu z Polonią zmiany O WIELE SPÓŹNIONE, grać o trzy punkty i zdejmować napastnika? Jankes w ataku osamotniony? Arłukowicz dotknął ze dwa razy tylko piłkę? Szatan i Matusiak po 70 minutach oddychali rękawami...?

Najbardziej raził brak walki i zaangażowanie i wielka dysproporcja do tego co pokazali w meczu z Chrobrym. Jakby dwa inne zespoły.

Brak koncepcji ataku. Wszystkie piłki na Września i niech chłopak coś zrobi? ( znowu najlepszy na boisku). Po co się ściąga do klubu takiego zawodnika jak Wojcieszyński skoro nawet w takim ważnym meczu nie daje się mu szansy a wstawia się młodego Arłukowicza, który jest na wypożyczeniu?

A zmiana Tumincza na Jankesa...czyli co bronimy wyniku??!

Wypowiedź trenera po meczu bardzo nieprzemyślana??

Znwou tyle ludzi przyszło. I wszyscy są rozczarowani.

ZAWIEDLIŚCIE PANOWIE.

PS Lachowski mimo swojego wieku kilka razy potrafił jak dziecko ograć Ninkovica.

Zawodnicy wyglądali tak na meczu jakby im nie zależało. A to był mecz o wszystko. Pytanie co się stało? Panie Prezesie?
Sir

Postprzez django 2014-05-11, 6:33 pm

Odnośnie "trzech elementów", które zdaniem trenera nie pozwoliły nam wygrać meczu:

1. Zawodnicy grali sami, bo nie było słychać z trybun złotych rad trenera. Absurdalna wypowiedź. Tak może się tłumaczyć po porażce trener juniorów młodszych. Przecież my mamy w większości doświadczonych piłkarzy, którzy powinni ogarniać sytuację mimo hałasu. Dobrze, że obecne grajki nie miały okazji współpracować z Dworczykiem, który w ogóle nie wychodził z budy, bo by chyba nie wiedzieli na którą bramkę kopać.

2. Determinacja Polonii. Taka ta Polonia była zdeterminowana, że nie oddała jednego celnego strzału w meczu. Pierwsza połowa spieprzona przez to, że Smyła na lewą stronę wpuścił Września, a na prawą Sadowskiego, który nie ma prawej nogi. W efekcie to nie Polonia nas pozbawiła nas największego atutu, czyli skrzydeł, ale sami się ich pozbawiliśmy. Po przerwie panowie zamienili się stronami i Wrzesień wreszcie zaczął grać na swoim poziomie, a Sadowski też ze dwa razy szarpnął.

3. Przerwa w rozgrywkach. Szkoda komentować. Gdyby przerwy nie było, to przy remisie pewnie zostalibyśmy uraczeni innym nieśmiertelnym banałem - piłkarze mieli w nogach/głowie ostatni mecz.
django

Postprzez arek 2014-05-12, 8:54 am

Wychodząc z meczu kilka razy słyszałem stwierdzenie "oni tego meczu nie chcieli wygrać" i patrząc na to żałosne widowisko przychylam się do tego stwierdzenia. Dawno nie widziałem tak słabego meczu i zagranego bez zaangażowania.
arek

Postprzez novack 2014-05-12, 4:03 pm

A na koniec tematu Polonia Bytom perełka, wypowiedź trenera Smyły przed meczem z Polonią dla Twojego Zagłębia: "może to brzmi dziwnie, ale my nadal patrzymy na tę dolną kreskę".
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez jondek 2014-05-12, 4:39 pm

Jak wygląda druzyna,której zależy widziałem w niedzielę na meczu piłkarek Czarnych i w meczu Korony z Podbeskidziem.Ale nasze "gwiazdki" chyba tego nie oglądaja.Trener,który w 3 meczach u siebie zdobywa 2 punkty to?........ :twisted: A prezes nielepszy. :kiepsko:
jondek

Postprzez szajba555 2014-05-12, 10:14 pm

dokładnie kolego jondek w pełni się z tym zgadzam trener nasz to powinien być pokroju np.Nawałki czy Dragomira Okuki takiego trenera to ja rozumiem :) ktoś kto umiał by potarmosić naszych grajków do walki nawet do 93 minuty a nie Smyła wymoczek który mami zawodników na lewo i prawo a pan Jaroszewski też niech lepiej odejdzie skąd przyszedł czyli do Bytkowa na Telewizyjną :czerwona: mieli być sponsorzy,nowe stadiony i pierwsza liga (a potem ekstraklasa) i inne cuda wianki a co do piastowania stanowiska prezesa to trzeba mieć kontakty,znajomości oraz wiele innych cech . A propos pana Okuki to ciekawe czy zgodził by się wprowadzić nasze Zagłębie do ekstraklasy? nawet kto wie jak by dajmy na to pan Lucjan Brychczy czy ktoś tam z Legii zapoznał tego pana z naszym Zagłębiem to kto wie może by zgodził się pracować na Ludowym :)
szajba555

Postprzez RysioLubicz 2014-05-13, 6:59 am

A za dwa tygodnie będziecie ich dwóch na rękach nosić , bo się okaże jednak że coś w tej lidze da się zrobić.
Poziom absurdu tego forum jest najwyższy z możliwych. Smyła wyciągnął mierną drużynę z 8 na 3 miejsce, przegrał jeden mecz odkąd jest ale c*** najlepiej go z błotem zmieszać, To samo prezesa który jest najlepszym jakiego pamiętam. Ale skąd Wy to możecie wiedzieć jak Wasze zainteresowanie klubem kończy się na zwyzywaniu kogo się da na forum i pocisnięciu kobiecie pracującej w POKu że nie sprzedaje biletów przez internet.
Jacy nowi sponsorzy? Jakie stadiony? Kto ci to obiecywał mądralo? Przyszedłbyś na jedno spotkanie z prezesem to byś usłyszał o ile wzrosły wpływy od sponsorów od czasu przyjścia jego do klubu. Dowiedziałbyś się również ile długów jeszcze klub ma i ile jest spłacanych co miesiąc, przez takich właśnie "Nawałków" I innych "Okuków" kupowanych ponad stan w czasach OE
RysioLubicz

Postprzez Anakin 2014-05-13, 7:16 am

RysioLubicz napisał(a):A za dwa tygodnie będziecie ich dwóch na rękach nosić , bo się okaże jednak że coś w tej lidze da się zrobić.
Poziom absurdu tego forum jest najwyższy z możliwych. Smyła wyciągnął mierną drużynę z 8 na 3 miejsce, przegrał jeden mecz odkąd jest ale c*** najlepiej go z błotem zmieszać, To samo prezesa który jest najlepszym jakiego pamiętam. Ale skąd Wy to możecie wiedzieć jak Wasze zainteresowanie klubem kończy się na zwyzywaniu kogo się da na forum i pocisnięciu kobiecie pracującej w POKu że nie sprzedaje biletów przez internet.

Stosunek kibiców należy oceniać przez pryzmat kilka aspektów. Po pierwsze, tkwimy w 3-ligowym maraźmie już 6 lat, ze czego 2 razy o mało nie zlecieliśmy z ligi. po drugie, fatalna gra zespołu w b. ważnym meczu. Po trzecie głupie tłumaczenia trenera. poza tym nie można oceniać kibiców tylko przez wypowiedzi na forum.
RysioLubicz napisał(a):Przyszedłbyś na jedno spotkanie z prezesem to byś usłyszał o ile wzrosły wpływy od sponsorów od czasu przyjścia jego do klubu. Dowiedziałbyś się również ile długów jeszcze klub ma i ile jest spłacanych co miesiąc, przez takich właśnie "Nawałków" I innych "Okuków" kupowanych ponad stan w czasach OE

A co stoi na przeszkodzie aby przekazać choć część informacji ogółowi ? Co mam zrobić jeśli wtorki spędzam kilkaset kilometrów od domu ? Czy przez to jestem gorszym kibicem ?
Anakin

Postprzez Sir 2014-05-13, 3:07 pm

W porównaniu do ostatnich trenerskich eksperymentów, szacunek dla Smyły za dobry bilans i za to jakim jest sympatycznym człowiekiem. Na pewno za jego kadencji drużyna prezentuje się lepiej (choć ma mocniejszy skład niż poprzednik).

Jednakże, uważam, że tłumaczenia najpierw deszcz przeszkodził z Chrobrym a teraz kibice z Polonią są śmieszne.

Uważam, że obrał złą taktykę na mecz z Polonią i kompletnie nie trafił ze zmianami (spóźnione).
Sir

Postprzez Adam1906 2014-05-13, 3:39 pm

szajba555 napisał(a):dokładnie kolego jondek w pełni się z tym zgadzam trener nasz to powinien być pokroju np.Nawałki czy Dragomira Okuki takiego trenera to ja rozumiem :) ktoś kto umiał by potarmosić naszych grajków do walki nawet do 93 minuty a nie Smyła wymoczek który mami zawodników na lewo i prawo a pan Jaroszewski też niech lepiej odejdzie skąd przyszedł czyli do Bytkowa na Telewizyjną :czerwona: mieli być sponsorzy,nowe stadiony i pierwsza liga (a potem ekstraklasa) i inne cuda wianki a co do piastowania stanowiska prezesa to trzeba mieć kontakty,znajomości oraz wiele innych cech . A propos pana Okuki to ciekawe czy zgodził by się wprowadzić nasze Zagłębie do ekstraklasy? nawet kto wie jak by dajmy na to pan Lucjan Brychczy czy ktoś tam z Legii zapoznał tego pana z naszym Zagłębiem to kto wie może by zgodził się pracować na Ludowym :)

Czytam, czytam i oczom nie wierzę. Twój nick wziął się chyba z tego, że faktycznie masz coś z głową? Pytam się: co ciebie uprawnia do obrażania trenera i Prezesa Zagłębia Sosnowiec BARANIE? Trenera i Prezesa, którzy są najlepszymi na tych stołkach od wielu lat. Obrażasz, bo w internecie jesteś anonimowy? Może przyjdź na comiesięczne spotkanie z Prezesem i powiedz mu to prosto w oczy, a nie wypisuj tutaj swoich wypocin? Odwagi brak? A może to ty masz owe
szajba555 napisał(a):kontakty,znajomości oraz wiele innych cech

których rzekomo brak Prezesowi? No to zostań nim... Najbardziej mnie rozjebało w tej debilnej wypowiedzi "szajby" to, że
szajba555 napisał(a):A propos pana Okuki to ciekawe czy zgodził by się wprowadzić nasze Zagłębie do ekstraklasy? nawet kto wie jak by dajmy na to pan Lucjan Brychczy czy ktoś tam z Legii zapoznał tego pana z naszym Zagłębiem to kto wie może by zgodził się pracować na Ludowym :)

"Kolego" szajba: JEBNIJ SIĘ W ŁEB... :lol:
Adam1906

Postprzez albert_94 2014-05-13, 3:49 pm

POLONIA pozdrawia Smyłe i Wojtasza. Poloniści i niech pan Daniel powie kto rządzi na Wojkowicach hehe.
albert_94

Postprzez wilczy_jezdziec 2014-05-13, 5:06 pm

albert_94 napisał(a):POLONIA pozdrawia Smyłe i Wojtasza. Poloniści i niech pan Daniel powie kto rządzi na Wojkowicach hehe.

No kto niby rządzi w Wojkowicach? Daruj sobie tą spinę. Ja pochodzę z Wojkowic i jakichś żadnych cfaniaczków co odważyliby się pokazać w barwach Polonii jakoś nie widziałem. Jedyne co, to możecie sobie "rzondzić" na Kamycach. A z tego co mi wiadomo Wojkowice i Kamyce to nie to samo.
wilczy_jezdziec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna