Nowa szata graficzna serwisu 100%

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowa szata graficzna serwisu 100%

Postprzez boniu88 2008-12-25, 5:11 pm

:zolta: taka sobie
boniu88

Postprzez emdżej 2008-12-25, 6:56 pm

boniu88 napisał(a)::zolta: taka sobie

Konkretne zastrzeżenia :!:
emdżej

Postprzez LucasUSA 2008-12-25, 9:16 pm

Naprawde fajny projekt - jesli moglbym cos zasugerowac - napis 100%ZAGLEBIE Sosnowiec, obecnie bialy, odrobine zlewa sie z blyskiem rac - moze go troche "podkolorowac"? Cienie, czy jak to nazwac, w tle (te z zawodnikami) ,idealnie pasuja do calosci kompozycji, ale zrobilbym je ciut wyrazniejsze, choc dalej rozmyte, zeby odbiorcy nie "regulowali odbiornikow". Co myslicie?
LucasUSA

Postprzez szuli1906 2008-12-26, 3:21 pm

Witam.Dlaczego od dłuższego czasu nie można otworzyć galerii zdjęć???Nowa szata graficzna ok...moim zdaniem lepsza od poprzedniej
szuli1906

Postprzez adas 2008-12-26, 4:23 pm

szuli1906 napisał(a):Witam.Dlaczego od dłuższego czasu nie można otworzyć galerii zdjęć???Nowa szata graficzna ok...moim zdaniem lepsza od poprzedniej
Dlatego, że w najbliższym czasie powstanie całkiem nowa galeria.
adas

Postprzez Piotrek_91 2008-12-27, 12:23 am

Ja bym jeszcze dodał informacje o transferach. Żeby było widoczne na głównej stronie kto przyszedł kto odszedł itp. Tak wogóle to czemu nic nie pisze o naszym nowym nabytku z Gawina??
Piotrek_91

Postprzez adas 2008-12-27, 11:06 am

Piotrek_91 napisał(a):Tak wogóle to czemu nic nie pisze o naszym nowym nabytku z Gawina??
Napiszemy jak już tym nabytkiem faktycznie będzie. Na dzień dzisiejszy nie jest i do końca roku nie będzie.
adas

Postprzez janusz5713 2008-12-28, 8:33 pm

Poprzednia strona www. była bardziej przejrzysta i bardzej czytelna.
Tu jest za dużo czarnego.
Zmienić na inny kolor np. jasnozielony. To kolor nadzieji, a czarny to kolior klęski. Byle nie klęski Zagłębia.
Pozdrawiam.
janusz5713
janusz5713

Postprzez Blajpios 2008-12-28, 10:16 pm

Cóż, zmiana, jak zmiana, wiadomo, że "sezon ogórkowy" przyciąga takimi kwestiami. Toteż najpierw, zanim przejdę do uwag lub pomysłów - ogólne zadowolenie i pochwała, że wciąż czegoś się szuka, stara się usprawnić itd. Nawet w dodatku - gdy przecież jest to wciąż strona nie oficjalna, wydawana głównie nakładem pasjonatów i chętnych, którym za to dzięki! Jednak - teraz pójdę i dalej. Dla mnie najważniejsze byłoby wreszcie zadbanie o uniwersalność kodu a nie stosowanie jakichś wyszukanych kodeków czy czego, bo od pewnego czasu, co już zgłaszałem, tak stara wersja jak i nowa nie wyświetla mi filmów tylko "w kółko" je ładuje. Postulowałbym raczej zastosowanie więc powszechnych standardów, nie zmuszających do jakichś specyficznych ustawień. Owszem, czarny kolor rzeczywiście trochę trudny w odiorze - a bynajmniej przez tradycyjne barwy nie "podpowiadany". Zielony dla Zagłębia bardziej naturalny. No i - co do porpozycji grafiki na górę strony. Skoro klaruje się ten kierunek, jaki proponowany jest przez sympatyka z Czechowic (tak! - to też taka odpowiedź na wątek "sympatycy Zagłębia na Śląsku) - to powracałbym do wcześniejszego pomysłu. Tym bardziej, jeżeli w czołówce ma być eksponowany tylko jeden piłkarz: czy nie warto tak by tego skonstruować, np. za pomocą "okienka" jakim może być zarys piłki albo np zarys Pucharu Polski (4 Pucharów) - by wewnątrz łatwo było zmieniać na zasadzie pobierania z bazy danych inną postać piłkarza? Na przykład - kapitan. Albo - zwycięzca plebiscytu kibiców na najlepszego piłkarza ostatniego meczu, z ostatniego miesiąca itp? Gdyby wykorzystać 4 puchary, jako takie "okienka", w które wstawiane byłyby postaci, to 2 puchary mogłyby być "wykorzystane" na zdjęcia z galerii sław, losowo dobierane, czy co jakiś czas zmieniane a 2 puchary mogłyby być na "aktualnych" piłkarzy. Albo - na przykład 3 na aktulnych jeden na przeszłych, lub odwrotnie, lub w pucharach sławy a w piłce, która jest w grze (lub w dwóch bramkach) - aktualni?
Blajpios

Postprzez maciek_21 2008-12-29, 11:29 am

Mam problem z linkami do innych stron, a mianowicie otwiera się tylko str Legii. Moze to błąd mojego kompa. Reszta Super. Pozdrawiam
maciek_21

Postprzez YOOSHKY 2008-12-30, 12:54 pm

Blajpios napisał(a):Dla mnie najważniejsze byłoby wreszcie zadbanie o uniwersalność kodu a nie stosowanie jakichś wyszukanych kodeków czy czego, bo od pewnego czasu, co już zgłaszałem, tak stara wersja jak i nowa nie wyświetla mi filmów tylko "w kółko" je ładuje. Postulowałbym raczej zastosowanie więc powszechnych standardów, nie zmuszających do jakichś specyficznych ustawień.

??
Filmy są w formacie FLV który nie potrzebuje żadnych kodeków ponieważ te są "wbudowane" we wtyczce Flash Player'a. Nawet mój telefon bez problemów odtwarza te filmy.
Sprawdź jaką masz wersje wtyczki w przeglądarce, może pora przeprowadzić aktualizację? Bieżąca wersja oznaczona jest numerkiem 10.
http://get.adobe.com/flashplayer/
YOOSHKY

Postprzez Blajpios 2008-12-30, 2:12 pm

YOOSHKY napisał(a):
Blajpios napisał(a):Dla mnie najważniejsze byłoby wreszcie zadbanie o uniwersalność kodu a nie stosowanie jakichś wyszukanych kodeków czy czego, bo od pewnego czasu, co już zgłaszałem, tak stara wersja jak i nowa nie wyświetla mi filmów tylko "w kółko" je ładuje. Postulowałbym raczej zastosowanie więc powszechnych standardów, nie zmuszających do jakichś specyficznych ustawień.

??
Filmy są w formacie FLV który nie potrzebuje żadnych kodeków ponieważ te są "wbudowane" we wtyczce Flash Player'a. Nawet mój telefon bez problemów odtwarza te filmy.
Sprawdź jaką masz wersje wtyczki w przeglądarce, może pora przeprowadzić aktualizację? Bieżąca wersja oznaczona jest numerkiem 10.
http://get.adobe.com/flashplayer/

Dzięki za podpowiedź. Flashplayera mam aktualnego, 10tkę. Natomiast jeszcze sprawdzić muszę w takim razie, czy nie jest to związane z tym, że na ogół pracuję na koncie zwykłego użytkownika a nie admina, bo kiedyś z flashplayerem coś podobnego też było. Stąd dzięki za podpowiedź.
Blajpios

Postprzez Schabu 2008-12-31, 11:58 am

Strona rzeczywiście jest za ciemna.Ciężko coś zauważyć.Zdecydowanie lepiej byłoby w jasnych barwach.
Dobrze by było coś z tym zrobić.Tak nie może być.Jest ciemno jak w dupie. :czerwona:
Schabu

Postprzez flex 2008-12-31, 1:33 pm

Taki został opracowany layout i taka kolorystyka.
Nie przewidujemy w najbliższym czasie zmiany kolorystyki z czarnej na inną.
Temat powstał jakiś czas temu i większości podczas tworzenia nowej szaty graficznej taki zestaw kolorów odpowiadał.

Przeróbka całej strony na jaśniejsze kolory niestety byłaby zbyt czaso i pracochłonna, niestety nie mamy na to zasobów.

Wszelkie pomysły mniejszych zmian są mile widziane, ale gruntowna zmiana layoutu strony nie wchodzi w rachubę na tym etapie.
flex
Administrator

Postprzez KalF92 2009-01-03, 4:15 pm

Szata naprawdę konkretna. :brawo: Mam nadzieję że będzie zegar informujący o zbliżającym się meczu i więcej informacji o akcjach organizowanych przez klub i kibiców i oczywiście o transferach.
KalF92

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników