Jerzy Dworczyk były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez kibol 2006-10-15, 7:33 pm

i o to mi chodzi. ten czlowiek jest dobrym czlowiekiem i wie jak trafic do pilkarzy. sam bylem pilkarzem zaglebie jakies 15 lat temu, jezdzilem na obozy pilkarskie , roznego rodzaju turnieje i wiem jak to dziala od strony zaplecza. zapamietaj ze to jest tez czlowiek i co ma w swojej glowie tego nikt nie wie. to co mowi a to co czuje to sa dwie rozne sprawy. trener jest dobry nie mozna na niego nazekac ale w pilke to graja zawodnicy i jak beda chcieli to kazdy mecz mozna przegrac.
kibol

Postprzez Lukasch89 2006-10-15, 7:42 pm

A to dobrze że sie zgadzamy, widac źle zrozumiałem wcześniejszy post Kibol, sorry. :)

A Krótki, Białek....hmm.....nie byli aż tacy źli jak piszecie, po prostu nie spodobali się naszym chłopakom chyba :D A jeśli to ich obrażanie naszych to prawda, to jednak byli tacy źli :D
Lukasch89

re

Postprzez Qba 2006-10-15, 8:26 pm

no tak kibol, w pilke sie gralo, zamiast na lekcje polskiego uczeszczac...

a ja Wam powiem, ze chyba troche przesadzacie ... no bo jak Dworczyk mogl zrobic z nich druzyne w tak krotkim czasie?? motywacja Panowie, tyle.. ja jestem tylko ciekaw jak to bedzie wygladalo na dluzsza mete.. nie mowie, ze jest zle, bo sa wyniki i o to chodzi (i oby jak najdluzej), ale zobaczymy co bedzie jak przyjdzie kryzys.

pzdr
Qba

Re: re

Postprzez ASTER 2006-10-15, 9:26 pm

Qba napisał(a):...motywacja Panowie, tyle.. ja jestem tylko ciekaw jak to bedzie wygladalo na dluzsza mete.. nie mowie, ze jest zle, bo sa wyniki i o to chodzi (i oby jak najdluzej), ale zobaczymy co bedzie jak przyjdzie kryzys.

kryzys przyjdzie w ...
pierwszej lidze ;)
ASTER

Re: re

Postprzez Qba 2006-10-16, 7:02 am

ASTER napisał(a):
Qba napisał(a):...motywacja Panowie, tyle.. ja jestem tylko ciekaw jak to bedzie wygladalo na dluzsza mete.. nie mowie, ze jest zle, bo sa wyniki i o to chodzi (i oby jak najdluzej), ale zobaczymy co bedzie jak przyjdzie kryzys.

kryzys przyjdzie w ...
pierwszej lidze ;)

oby tak bylo :) bardo sobie, Zaglebiu, Wam tego zycze :)
Qba

Postprzez tuli 2006-10-16, 1:51 pm

Obecna forma nie jest tylko zasługą Dworczyka. Owszem, widać że ma On na drużynę bardzo dobry wpływ, wie jak z nimi rozmawiać i jak ich motywować i mobilizować. Ale jest też drugi powód tego, ze teraz grają ok a na początku grali źle: otóż każda drużyna potrzebuje zgrania, a do Zagłębia przyszło przecież wielu nowych zawodników grających w podstawowym składzie. Potrzebowali Oni tych kilku spotkań żeby zacząć sie dobrze rozumieć.Jednak poza wszystkim, na Polonii Bytom przydałoby się zaśpiewać...Jerzy Dworczy Jerzy....
tuli

Postprzez MrCricket 2006-10-17, 3:24 pm

Co tu dużo mówić. Wyniki uzyskane za kadencji Dworczyka są imponujące, nie spodziewałem się, że ta zmiana przyniesie aż tyle dobrego. Może jeszcze zbyt wcześnie, ale obawiam się o przygotowanie kopaczy do rundy wiosennej. Nie wiem czy on sobie z takim wyzwaniem poradzi :roll:
MrCricket

Postprzez koszki 2006-10-23, 8:07 pm

CoÅ› mi siÄ™ nie wydaje zeby za obecnego trenera nasz druzyna byla w stanie wywalczyc awans :evil:
I nie mam tu na mysli meczu z polonia ale przypomnijmy sobie wszystki spotkania za dworczyka i według mnie nie wyglada to najlepiej. Z polonia Warszawa i Podbeskidziem wcale nie bylismy zespolem ktory dominowal przez 90 minut na boisku a mielismy tylko kupe szczescia a troszke lepsza polonia bytom nie pozwala naszym na stworzenie zadnej czystej sytuacji. Znowu przyjezdza druzyna z gory tabeli9 i pokazuje jak duzo tej druzynie brakuje aby odnosic zwyciestwa z druzynami ktore maja choc troche pojecia o pilce.
A trenerowi Dworczykowi gratuluje taktyki na wczorajszy mecz...
koszki

Postprzez MrCricket 2006-10-23, 8:41 pm

koszki napisał(a):Z polonia Warszawa i Podbeskidziem wcale nie bylismy zespolem ktory dominowal przez 90 minut na boisku a mielismy tylko kupe szczescia a troszke lepsza polonia bytom nie pozwala naszym na stworzenie zadnej czystej sytuacji. Znowu przyjezdza druzyna z gory tabeli9 i pokazuje jak duzo tej druzynie brakuje aby odnosic zwyciestwa z druzynami ktore maja choc troche pojecia o pilce.

1. Po pierwsze szczęście sprzyja lepszym.
2. Po drugie ta "troszkę" lepsza Polonia Bytom od wymienionych przez Ciebie drużyn jest wyżej od nas w tabeli.
3. Po trzecie wygraliśmy zasłużenie z najlepszą moim zdaniem (i nie tylko) drużyną 2 ligi Ruchem Chorzów, będąc przez ok. 70 minut stroną dominującą.
4. Po czwarte Dworczyk ustalił taką taktykę, bo takich miał zdrowych grajków do dyspozycji i na boisku nie miał żadnego nominalnego lewego obrońcy.
MrCricket

Postprzez Konew 2006-10-23, 9:11 pm

MrCricket napisał(a):
koszki napisał(a):Z polonia Warszawa i Podbeskidziem wcale nie bylismy zespolem ktory dominowal przez 90 minut na boisku a mielismy tylko kupe szczescia a troszke lepsza polonia bytom nie pozwala naszym na stworzenie zadnej czystej sytuacji. Znowu przyjezdza druzyna z gory tabeli9 i pokazuje jak duzo tej druzynie brakuje aby odnosic zwyciestwa z druzynami ktore maja choc troche pojecia o pilce.

1. Po pierwsze szczęście sprzyja lepszym.
2. Po drugie ta "troszkę" lepsza Polonia Bytom od wymienionych przez Ciebie drużyn jest wyżej od nas w tabeli.
3. Po trzecie wygraliśmy zasłużenie z najlepszą moim zdaniem (i nie tylko) drużyną 2 ligi Ruchem Chorzów, będąc przez ok. 70 minut stroną dominującą.
4. Po czwarte Dworczyk ustalił taką taktykę, bo takich miał zdrowych grajków do dyspozycji i na boisku nie miał żadnego nominalnego lewego obrońcy.

Dokładnie w pełini zgadzam się z tymi arumentami.Pokonaliśmy zasłużenie Ruch dominując tak jak powiedziałeś przez ok.70 minut na boisku i myśle, że patrzenie z góry na drużyny typu Polonia Warszawa i Podbeskidzie Bielsko-Biała jest trochę nie na miejscu bo tutaj każdy może wygrać z każdym tak jak np. w jednej z kolejek Zawisza dostała na własnym boisku w dupę 0:1 od Miedzi Legnica...Być może był to ich wypadek przy pracy, być może złe sędziowanie ale fakt faktem Zawisza wtedy dostała!!!A teoretycznie powinna ich rozjebać pożądnie tak, że nawet sędzia by im nie pomógł a tak się nie stało :D Dostaliśmy od Polonii Bytom w dupę ale czasem takie rzeczy się zdarzają.Jak nie idzie to nie idzie.Wydaje mi sie, że jeszcze będziemy nosić Dworczyka na rękach jak wywalczy on z naszymi grajkami awans do ekstraklasy a coś czuje, że tak będzie choć football jest nieprzewidywalny i niczego nie możemy być pewni ale trzeba wierzyć!!!Jerzy Dworczyk jest związany z Zagłębiem przez bardzo długi okres czasu i pewnie wie co i jak trzeba robić i o co tak naprawde toczy się walka!!!
Obrazek
Konew

Postprzez August 2006-10-23, 10:00 pm

Z pełną oceną pracy Dworczyka w rundzie jesiennej mimo wszystko należy sie wstrzymać do końca tejże rundy.
August

Postprzez STACH PL 2006-10-24, 9:56 am

Panie Dworczyk graj Pan systemem 4-4-2,a wszystko będzie ok 8)
Zostały trzy kolejki do końca, do zdobycia 9 pkt (ja licze na 7)
35 pkt w rundzie jesiennej to całkiem przyzwoity wynik( patrząc na tabele z tamtego sezonu bylibyśmy na 1 miejscu przed Widzewem o 4 pkt)
Panu Janickiemu,Tycowi i Zubanovićowi podziękować i sprowadzic dwóch dobrych napastników,aby Folc miał jakąś konkurencje.Co do obronców to po ilości straconych goli widać ,że obrony nie mamy dobrej :!: Co do wzmocnień jak chcemy grać w OE to zawodników musimy mieć też z OE.
STACH PL

Postprzez bbartek 2006-11-11, 6:48 am

Na temat JD pisałem po poszczególnych meczach i opinii nie zmieniam.
JW to osoba na zawsze związana z Zagłębiem, potrafiąca zmobilizować zawodników, ale niestety od strony taktycznej, wprowadzenia nowych rozwiązań pilkarskich czy piłkarskiego rozwoju poszczególnych piłkarzy to nie jest odpowiednia osoba.
Doceniam wyniki druzyny prowadzonej przez JD ( nawet porażka z Polonią i remis z KSZO, ale wygrana z Jagą i Śląskiem), ale niestety uważam za błąd właściciela i WR, że nie jest planowana zmiana trenera.
Chciałbym się bardzo mylić, ale po kilku pierwszych meczach w rundzie wiosennej, nasz cel ( OE) bedzie nierealny.
Wyniki JD sÄ… OK , ale gra niestety nie.
Nie widzę żadnej poprawy w grze od kilku meczów,brak płynności w grze, wykorzystujemy tylko stałe fragmenty i gramy na aferę.
Obrona nie gra jako jedna formacja a każdy z zawodników osobno ( brak jasnej asekuracji, brak płynnego przejścia z obrony do ataku).
W tej grze nie widzę "ręki" trenera i myśli szkoleniowej.
Zawodnicy wykorzystują swój posiadany potencjał piłkarski i nie rozwijają się piłkarsko.
Z przykrością stwierdzam, że Ruch i Wleciałowski jest tutaj przykładem pozytywnym.
Wierzę w awans Zagłębia, ale konieczne jest wzmocnienie sztabu szkoleniowego ( JD jako II-gi trener).
bbartek

Postprzez Przemek26 2006-11-11, 8:54 am

Wygrywamy źle - nowy trener! Przegrywamy źle- nowy trener! :evil:
Może sami siądźcie na ławce trenerskiej. Trener Dworczyk to człowiek Zagłębia .Żadna trenerska gwiazda nie będzie znała tego zespołu tak jak On. Przerwa przed jesienią jest krótka i wtedy przygotowanie do jest ciężkie.
Zimą jest sporo czasu i wtedy ten zespół ma czas na dobrą pracę treningową. Trener Dworczyk zostaje przygotuje zespół zimą ,wywalczy awans bo taki ma cel.
Przemek26

Postprzez laki 2006-11-11, 12:09 pm

Zagłebie nie ma swojego stylu gry to prawda że graja chaotycznie,
patrzac na Jage czy Ruch gołym okiem widac różnice.
Niemniej jednak jestem za tym aby to Dworczyk dalej trenował nasz
zespół , bo kto mi zagwarantuje że nowy trener cos zmieni.
laki

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników