ostatnie posunięcia trenera!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez dynamitek 2005-09-25, 3:08 pm

FIGHTER1906:arrow: nie brońmy trenera dlatego, że wiele mu zawdzięczamy, oczywiście szacunek dla niego, ale bez przesady liczy się to co jest teraz,

Owszem! mamy 2 razy więcej punktów niż w analogicznym okresie sprzed roku!

:arrow: nie panikujmy po jednej porażce, jesteśmy w walce o I ligę, a ty problematyk przesadzasz,

Właśnie! Wygramy i znów będzie cacy, prawda?

:arrow: nie ośmieszajmy się pisząc "lepiej być w II lidzę, niż wchodzić i grać jak Arka czy Bełchatów", to co nie walczymy o I ligę? Co myślicie, że jak uda się wejść to od razu walczymy o Mistrza? :P,

Nie. Ale żeby awansować i grać w I lidze, trzeba mieć perspektywę utrzymania. W te ww. teamy jakoś sobie nie radzą... Dlatego nie uważam, żey to było śmieszne... Trzeba wejść do I ligi i grać na w miarę przyzwoitym poziomie (jeśli w ogóle można o takowym mówić). A do tego sama ambicja i wola walki nie wystarczy. Trzeba inaczej zbudować budżet, trzeba przekształcić zasady pozyskiwania nowych graczy, trzeba zmienić politykę marketingową, trzeba dialogu na linii trener - zarząd (mam na myśli pominięcie ogniwa "Rudy", bo póki co wszystkie dobre inicjatywy zatrzymują się na nim i nie docierają tam, gdzie trzeba...) i jeszcze kilka innych rzeczy, które są konieczne w profesjonalnym pierwszoligowym klubie piłkarskim...

:arrow: gra jest faktycznie zła, a najbardziej denerwuje mnie cofanie się po zdobyciu gola, faktycznie potrzeba nam 2-3 dobrych zawodników (w tym na pewno dobrego napastnika), jednak na razie trzeba zająć miejsce w pierwszej piątce, a potem myślę będą transfery i gonienie pierwszej dwójki, nadejdzie wiosna...

Mnie również to denerwuje, że się cofamy, ale to nie wina trenera, tylko piłkarzy. To oni mają jakiś problem... w głowach! Transfery... hmmm... chciałbym bardzo! Uważam, ze są konieczne... ale nie wierzę w nie jakoś... Znów będzie szukanie darmochy!

:arrow: na miejscu niektórych poczekałbym z rozliczaniem trenera do końca sezonu, bo potem te wpisy mogą ich kompromitować :)

Dokładnie! Masz absolutną rację... Choć przy rozliczeniu go z efektów pracy należałoby też wziąć pod uwagę szereg aspektów, o których wie tylko on.

Pzdr.[/quote]
dynamitek

Postprzez dynamitek 2005-09-25, 3:10 pm

Cygan napisał(a):
problematyk-ziom napisał(a):
Adi89 napisał(a):
problematyk-ziom napisał(a):a wymień choć jednego zawodnika którego chciał bardzo trener a którego u nas nie ma?

Wielgus - w ogole powoli nie rozumiem tego tematu , jestesmy na 5 miejscu co jest dobrym wynikiem a ze nie wyszedl nam mecz trudno...No moze 2 (HEKO-ale chociaz byl ten jeden punkcik) np.Barca tez zawsze wygrywa i jest najlepsza? Bez przesady...Czy wygrywasz czy nie...

a czy Wielgus chciał przejść? nie widze tu zadnej winy ze strony zarządu... a pytałem o tych na których zarząd sie podobno nie zgodził! mamy to 5 miejsce... ale nic nie gramy! czy TY tego nie widzisz? dobra na dobre i na złe... ale nie widzisz ze Lacha się męczy na pozycji defensywnego? na dobre i na złe... nie widzisz ze Małocha to drewniak! na dobre i złe z ZAGŁĘBIEM nie koniecznie z trenerem! nie mówie że teraz trzeba zmienić trenera... ale jak tak dalej pojdzie...

mamy 17 pkt i co? czy Ty jako kibic jesteś zadowolony z tego co oglądasz podczas meczu naszych kopaczy? wygrywamy albo wymęczmy zwycięstwa... u nas są nerwy nie z powodu zaciętości czy ekscytowania się spotkaniem tylko z powodu złości na ich nie poradność!

Co Ty pierdolisz?! Widzę, że się wogóle nie orientujesz, a sie wypowiadasz! Wielgus chciał przejsć, ale to Cimminelli i Motto powiedzieli NIE! "Bo nam już wzmocnienia nie są potzrebne". Zastanów się co piszesz, zanim zaczniesz.

DOkładnie tak... Zresztą jak kilku innych dobrych zawodnikow...
dynamitek

re

Postprzez Qba 2005-09-25, 3:28 pm

tak, jest sens. dobra - mowicie o tym, ze nie ma wzmocnien, niektorzy pilkarze to nieporozumienie - a ja sadze, ze z tego skladu da sie duzo zrobic, jesli sie to robi prawidlowo. Asdf piszesz, ze to bledy zawodnikow, a nie sadzisz, ze przy innym nastawieniu sytuacja bylaby diametralnie inna??? jak na razie Zaglebie w tym sezonie nie zagralo dobrego meczu (piekna, ofensywna gra + skutecznosc), nie mowie juz o bardzo dobrym...

to sa po prostu bledy, Lacha bardziej na napadziora sie nadaje, niz na defensywnego pomocnika. juz nie raz, nie dwa zostalo to powiedziane.

Wally co ma piernik do wiatraka? co to za usprawiedliwienie, ze Legia to, Wisla tamto??? nie rozumiem. mam to w dupie szczerze mowiac ( w tym kontekscie ), my musimy patrzec na siebie, a nie na innych i grac swoje.
Trener mowil, ze nie bedzie pieknej gry, ale beda punkty. fajnie, szkoda, ze nie ma ani jednego, ani drugiego. co masz na mysli mowiac "neguje pilkarzy"??

Reasumujac, to pilkarze, czy nie pilkarze, za wszystko sie rozlicza trenera, a nie pilkarza X, czy Y bo gra tak czy siak. to jest w kwestii trenera, zeby dobrac sklad i nim grac, mam nadzieje, ze sytuacja sie szybko zmieni i beda wyniki, bo mam wielki szacunek do naszego Szkoleniowca i szkoda by bylo Go nie zobaczyc za rok.

powiem znowu, moze trener czyta: dlaczego nie gramy ofensywnie????

pozdrawiam
Qba

Postprzez problematyk-ziom 2005-09-25, 3:39 pm

wpełni zgadzam sie z Qbą !!

a co do Ciebie dynamitku to mówiłeś żeby się wypowiadać trzeba coś wiedzieć i piszesz takie bzdury...
trzeba zmienić politykę marketingową, trzeba dialogu na linii trener - zarząd (mam na myśli pominięcie ogniwa "Rudy", bo póki co wszystkie dobre inicjatywy zatrzymują się na nim i nie docierają tam, gdzie trzeba...)

mysle że to przyda się to co sam powiedziałeś... co niby Rudy ma do tego? co blokuje? jakie inicjatywy zatrzymuje? konkrety!
problematyk-ziom

Postprzez dynamitek 2005-09-25, 3:54 pm

problematyk-ziom napisał(a):wpełni zgadzam sie z Qbą !!

a co do Ciebie dynamitku to mówiłeś żeby się wypowiadać trzeba coś wiedzieć i piszesz takie bzdury...
trzeba zmienić politykę marketingową, trzeba dialogu na linii trener - zarząd (mam na myśli pominięcie ogniwa "Rudy", bo póki co wszystkie dobre inicjatywy zatrzymują się na nim i nie docierają tam, gdzie trzeba...)

mysle że to przyda się to co sam powiedziałeś... co niby Rudy ma do tego? co blokuje? jakie inicjatywy zatrzymuje? konkrety!

hmmm... no właśnie tu dochodzimy do tego, co dzieje się za zamkniętymi drzwiami... Mogę Ci tylko powiedzieć tyle, pan Rudy jest kimś w rodzaju łącznika między Prezesem a polską stroną. Rudy albo się boi, albo nie chce przedstawiać wszyskich pomysłów, sugestii itp., które mogą pomóc zbudować lepsze, silniejsze Zagłębie... A zatem Rudy nie spełnia swojej roli tak, jak powinien. Przykład: trener mówi, że potrzebujemy tego i tego piłkarza (czyt. jest niezbędny). Mówi to Rudemu, który ma za zadanie iść i powiedzieć to Prezesowi. Ale ten tego nie robi, albo robi to tak, że wychodzi na to, że nie potrzebujemy, rozumiesz? Jeśli nie, to ja więcej nie mogę napisać... Może któryś z chłopaków, którzy bywają w klubie i przyjaźnią sie z piłkarzami coś powiedzą... Ja nie powiem więcej, tylko jeszcze raz podkreślę, że jako kibic wiesz zaledwie skromną częśc prawdy o zasadach, jakie obowiązują w Zagłębiu... I dobrze! Lepiej, żebyś nie wiedział... Nie twierdzę, że ja wiem wszystko najlepiej... Broń Boże! Nie w tym rzecz...
dynamitek

Postprzez dynamitek 2005-09-25, 3:56 pm

problematyk-ziom napisał(a):wpełni zgadzam sie z Qbą !!

Jeszcze jedno... co masz na myśli mówiąc, że bzdury piszę? Chodzi Ci o ten cytat, czy może o coś innego? Pisz konkretnie, żeby mógł odpowiedzieć. Thx!
dynamitek

Postprzez mały 2005-09-25, 6:02 pm

Jak juz kiedyś napisałem - " Z tej mąki nie będzie chleba " to znaczy nici z awansu. W tej chwili mamy 1 ( jednego ) zawodnika na I LIGę i ( PITRY)oczywiście trenera . Bo jako nieliczny ma tak dobry warsztat. Reszta kopaczy to 3 najwyzej 2 liga . Jeżeli działałacze tego nie zrozumią to nadal bedziemy się błąkać po 2 lidze. A jak odejdzie tochel to już tylko równia pochyła. ( Jeżeli teraz nie zrobią awansu to Tochel wraca do Bełchatowa - 90 %) .
mały

Postprzez Wally 2005-09-25, 7:55 pm

Już ci Qba odpowiadam.

Po 1. porównanie z Legią i Wisła było takie, że tam też nie grają pięknego futbolu, a są to czołowe drużyny polskiej ligi, które MOGĄ kupowac piłkarzy, więc na Boga nie oczekujmy tutaj pięknej gry w Zagłębiu, gdzie można tylko ściągnąć piłkarza z kartą w ręku!!

Po 2. pięknej gry nie ma, chociaż zadatki do niej w niektórych meczach były, a punkty są! Co ty, czy inni chcieliście, zeby Zagłębie awansowało z kompletem punktów?? Mamy 15 punktów, póki co 5 miejsce, więc TAK punkty są. Wszyscy negujący cały nasz klub jesteście typowo napaleni na awans, chcecie złotych gór, a tu jest taka a nie inna rzeczywistość. A jak się nie podoba to nie musicie jeździć za naszym klubem, zajmijcie się studiami czy pracą, a sportem się interesujcie przez TV. Przecież nikt wam nie każe tracić pieniędzy i czasu na Zagłębie.

A pewnie wszyscy śpiewają "Na dobre i na złe i w każdej lidze...", zmieńcie ulubiony klub albo pojedźcie po władzach klubu, którzy nie chcą dać złamanego grosza na piłkarzy. Z bandy średniaków, z pewnymi wyjątkami, nie da się zrobić supermocnej drużyny!! To nie film "Potężne kaczory" czy "Shaolin soccer". Aż się boje awansu do ekstraklasy, bo jak tam zaczniemy przegrywać, to nma forum będzie zawsze lament, a trybuny będą świecić pustkami. Taka już jebana polska mentalność :evil:
Wally

re

Postprzez Qba 2005-09-25, 8:48 pm

hehe, bez urazy Wally, ale smieszy mnie Twoj tok rozumowania. mowisz o mnie jak o 'jednym z nich'. no trudno - widac nie czytales ze zrozumieniem tego, co napisalem.
postaram Ci sie napisac jasniej:
1) Porownania z Legia czy Wisla sa nie na miejscu, bo jak bys czytal uwazniej - jak dla mnie mankamentem nie jest brak moznosci dokonywania wzmocnien itd., ale niezupelnie dobre wykorzystywanie potencjalu obecnego skladu!!!!
2) wg Ciebie 15 pktow to jest optymalna ilosc, jak na kandydata do awansu, tak? jesli tak sadzisz, to ja nie mam wiecej pytan.
3) ja klubu nigdy nie zmienie, bo po prostu kocham Zaglebie, bede (i bylem) z nim na dobre i na zle, a to, ze wprowadzam jakas krytyke (wg mnie konstruktywna, bo nie staram sie pisac o dupie marynie), to probuje wyciagnac jakies slabe strony naszej druzyny na wierzch i podjac dyskusje. nie jestem jednym z tych, co to chodza na mecze raz na pol roku, jak sa wyniki, czy tez wyzywaja pilkarzy po nieudanym zagraniu.

pozdrawiam
Qba

Postprzez twari 2005-09-25, 9:04 pm

Konstruktywna krytyka jest jaknajbardziej wskazana! Tyle ze niektorzy w tej krytyce sie nieco zagalopowali! Bo jesli po 2 przegranych meczach i po spadku na 5 miejsce w tabeli slyszy sie glosy o zmianie trenera ktory sie niby wypalil tzn ze z niektorymi ludzmi zle sie dzieje! Wtedy rozmowa staje sie bezsensowna! Bo nie na tym polega konstruktywna krytyka ktora ma cos wniesc do rozmowy!
Wiele zespolow, wielu kibicow zazdrosci nam i sytuacji, i trenera, i takiego "kiepskiego" skladu!
Tak wiec proponuje niektorym kubel zimnej wody zanim siada do kompa!
twari

Postprzez problematyk-ziom 2005-09-25, 9:05 pm

no sorry ale po 9 kolejkach 15 pkt to daje tylko prawie 1,5 na mecz... troche mało jeżeli myślimy o awansie nie sądzicie?

strasznie się ciesze że temat chwycił... i dziękuje wam za wypowiedzi jedni się ze mną zgadzają i również wydają im się ostatnie decyzje trenera kontrowersyjne... inni wpełni się z nimi zgadzają uważając naszego COACH'a i jego posunięcia za pozytywne... mam również nadzieje że temat nie umrze smiercią naturalną a że jest on rozwojowy w to nie wątpie- kolejne strony dopisze czas... czas pokaże po której stronie barykady stanie nas więcej w każdym razie wszyscy mamy w Sercu jedno dobro klubu... tylko ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC!

ostateczna ocena trenerskich osiągnięć K.T po rundzie!
problematyk-ziom

Postprzez problematyk-ziom 2005-09-25, 9:11 pm

twari napisał(a):Konstruktywna krytyka jest jaknajbardziej wskazana! Tyle ze niektorzy w tej krytyce sie nieco zagalopowali! Bo jesli po 2 przegranych meczach i po spadku na 5 miejsce w tabeli slyszy sie glosy o zmianie trenera ktory sie niby wypalil tzn ze z niektorymi ludzmi zle sie dzieje! Wtedy rozmowa staje sie bezsensowna! Bo nie na tym polega konstruktywna krytyka ktora ma cos wniesc do rozmowy!
Wiele zespolow, wielu kibicow zazdrosci nam i sytuacji, i trenera, i takiego "kiepskiego" skladu!

kto tu mówi o zmianie trenera? cała rozmowa dotyczy jego ostatnich posunięć... MY nie mówimy o miejscu w tabeli a wiecej o stylu gry... mniej nas interesują 2 porażki a bardziej to co pokazali w tych meczach nasi kopacze! Nie mówimy ze trener się wypalił... tylko podważamy niektóre ruchy kadrowe i wstawianie zawodników nie nadających się!

a z kubłem nie przesadzaj nikt tu nie rzuca daleko idącej krytyki... zastanawiamy się... poznajemy opinie innych! jest grupa stojąca murem za trenerem ale są też tacy który "nie dokońca rozumieją" posunięcia!
Ostatnio edytowano 2005-09-25, 9:13 pm przez problematyk-ziom, łącznie edytowano 1 raz
problematyk-ziom

re

Postprzez Qba 2005-09-25, 9:11 pm

twari napisał(a):Konstruktywna krytyka jest jaknajbardziej wskazana! Tyle ze niektorzy w tej krytyce sie nieco zagalopowali! Bo jesli po 2 przegranych meczach i po spadku na 5 miejsce w tabeli slyszy sie glosy o zmianie trenera ktory sie niby wypalil tzn ze z niektorymi ludzmi zle sie dzieje! Wtedy rozmowa staje sie bezsensowna! Bo nie na tym polega konstruktywna krytyka ktora ma cos wniesc do rozmowy!

a kto tu pisal o zmianie trenera?? Twari problem w tym, ze KT moze i kredyt zaufania ma, ale nie jest on nieskonczony. a 2 przegrane mecze, to w przekroju 9 meczow moze i nie duzo, ale biorac pod uwage jeszcze remisy, to jak dla mnie na razie jest tragedia...
Qba

Postprzez krzysztof 2005-09-25, 9:13 pm

Nie wiem jaki sens tego tematu, ale nie nawidzę takiego biadolenia jak serwuje nam nijaki problematyk-ziom.
Krytykować jest łatwo wymagać również, ale bez przesady.
Może wskażesz jakieś konkretne propozycję naprawy tych "złych decyzji" októrych piszesz ?
krzysztof

Postprzez Ader 2005-09-25, 9:14 pm

problematyk-ziom napisał(a):
Adi skoro już cytujesz słowa trenera to zapewne wiesz jak trener podzielił runde na okresy? po 6 meczów... i miało być (4 zwycięstwa, 1 remis i 1 porażka w każdym okresie) zobaczymy po 12 kolejce... ale na 8 zwycięstw jak ławto obliczyć juz razcej szans nie mamy! będzie blisko jeżeli wygramy 3 mecze... a tu np wyjazd do Łodzi czeka... niedość ze na ŁKS-ie śweitna atmosfera... Nas (kibiców) oficjalnie nie będzie to jeszcze jak nie trudno zauważyć ŁKS jest w gazie....

Jak narazie mamy za duzo remisow...Jak dla mnie to sa TYLKO 2 porazki...Moze porozmawiamy po Polonii i wtedy bedziesz ju chwalil Tochela jak Zaglebie wygra?
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna