OBCHODY JUBILEUSZU 100-lecia POWSTANIA KLUBU

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez twari 2006-02-03, 9:36 pm

rybczan napisał(a):
MACIEK 86 napisał(a):Dość ciekawe propozycje obchodów 100-lecia ciekawe ile z nich dojdzie do skutku.Jak dla mnie to najważniejszy jest powrót do starego herbu :D

PS rybczan nie dało sie tego wszystkiego w jednym poście napisać :?:
:!: :!:

dało ale .... :D

Dalo ale rybczan czeka na zolty kartonik... :roll:
twari

Postprzez Stasiek Cięciur 2006-02-03, 9:56 pm

a dlaczego chcecie by Zagłębie grało wyjazdy w biało czrnych strojach?
Stasiek Cięciur

Postprzez Puzon 2006-02-04, 10:50 am

Stasiek Cięciur napisał:

Ponieważ od ponad 20 lat są to barwy kibiców Zagłebia. Miałby to byc gest w ich stronę, tych najbardziej fanatycznych, którzy zapiepszają za Zagłębiem po całej Polsce. Rudy burzył się, że Zagłębie nie nic wspólnego z barwami biało-czarnymi. A czy Arsenal lub Liverpool ma cos wspolnego z zoltym :?: Nie, a grali w takich barwach na wyjazdach. Ot taki gest w strone kibicow.
Puzon
Adventure Group

Postprzez tomi2509 2006-02-04, 1:33 pm

a nr "10" to dla kogo ma byc zastrzezony????
tomi2509

Postprzez Soyer 2006-02-04, 4:28 pm

Puzon napisał(a):Stasiek Cięciur napisał:

Ponieważ od ponad 20 lat są to barwy kibiców Zagłebia. Miałby to byc gest w ich stronę, tych najbardziej fanatycznych, którzy zapiepszają za Zagłębiem po całej Polsce. Rudy burzył się, że Zagłębie nie nic wspólnego z barwami biało-czarnymi. A czy Arsenal lub Liverpool ma cos wspolnego z zoltym :?: Nie, a grali w takich barwach na wyjazdach. Ot taki gest w strone kibicow.

Kolega Zdzichu uświadomił mi tą sprawę
Do wpisu Puzona chciałem dodać że barwy te zostały przyjęte przez kibiców w latach osiemdziesiątych kiedy to działacze Zagłebia rujnowali klub.
Kibice Zagłębia zaczęli używać tych barw na znak protestu. Nie wzięly sie one również z nieba lecz z .....herbu klubu!
Czrny kolor był obramówką a także młoty były w tym kolorze.
Dyrektor Rudy dokładnie powinien to pamiętać bo on wtedy także walczył o klub
Soyer
Moderator

Postprzez Soyer 2006-02-04, 4:36 pm

tomi2509 napisał(a):a nr "10" to dla kogo ma byc zastrzezony????

Zdaję sie, że chodzi o Jarosika. Numer ma byc dla niego hołdem. W tym przypadku akurat moje skromne zdanie jest trochę inne. Trzeba to przedyskutować. W koszykówce lub w hokeju to może jest pomysł ale w piłce troszkę nie bardzo. Czy jakiś piłkarz na Świecie ma zastrzeżony dla siebie numer? Ani Mardona ani Pele ani Lineker ani Beckenbauer. Ciężko będzie ten punkt przeforsować. Można by np dany sektor nazwać jego nazwiskiem ale czy numer?/
Soyer
Moderator

Postprzez Leyton 2006-02-04, 5:08 pm

Soyer napisał(a):Do wpisu Puzona chciałem dodać że barwy te zostały przyjęte przez kibiców w latach osiemdziesiątych kiedy to działacze Zagłebia rujnowali klub.
Kibice Zagłębia zaczęli używać tych barw na znak protestu. Nie wzięly sie one również z nieba lecz z .....herbu klubu!
Czrny kolor był obramówką a także młoty były w tym kolorze.
Dyrektor Rudy dokładnie powinien to pamiętać bo on wtedy także walczył o klub

Właśnie miałem napisać o tej czarnej obramówce.
A swoją drogą, to chyba mam jeszcze gdzieś ten szal w biało-czarnych barwach z czerwono-zielono-biała końcówką. Ma chyba ze 3 metry :D
Leyton

Postprzez Soyer 2006-02-04, 6:09 pm

Leyton napisał(a):A swoją drogą, to chyba mam jeszcze gdzieś ten szal w biało-czarnych barwach z czerwono-zielono-biała końcówką. Ma chyba ze 3 metry :D

No ja również :) Cenna pamiątka. Nigdy tego szala nie wyrzuce
Soyer
Moderator

Postprzez Mateus 2006-02-04, 7:13 pm

Co do tych obchodów lubileuszu a mianowicie punkt 12
"W ramach promocji klubu zapraszać za darmo co mecz kibiców z innego, jednego bardziej odległego miasta Zagłębia "
Czy Trzebinia zaliczala by sie do takiego miasta :D 8) :lol:
Mateus

Postprzez ASTER 2006-02-04, 7:54 pm

Soyer napisał(a):
Leyton napisał(a):A swoją drogą, to chyba mam jeszcze gdzieś ten szal w biało-czarnych barwach z czerwono-zielono-biała końcówką. Ma chyba ze 3 metry :D

wrzućcie chociaż jego fote na neta ...
z góry dzięki!
ASTER

nie chciałem powtórnie, ale...

Postprzez Blajpios 2006-02-04, 9:11 pm

Czy Trzebinia zaliczala by sie do takiego miasta

Trochę pomyliłem miejsce mojego wpisu zaraz po przeczytaniu wczoraj postulatów kibiców - i wpisałem się w wątku "przyklejonym" o stuleciu klubu. Potem dopiero zobaczyłem, że lepszy ten wątek. Nie chciałem już nękać pisząc o tych 2 czy 3 sprawach, które umieściłem w tamtym temacie. Skoro jednak ktoś podejmuje jedną z tamtych poruszonych przeze mnie kwestii, mianowicie "zasięgu" Zagłębia... Pisałem, rzecz jasna, (niektórzy już za te moje wpisy "buczą na mnie"): by pamiętać (także przy ew. budowie stadionu) o "Wielkim Zagłębiu", czyli poza Zawiercie, Olkusz, Jaworzno. Podzieliłem się przy tym wspomnieniem sprzed paru lat, gdy na forach internetowych "przeglądałem świadomość zagłębiowską" i natknąłem się w dyskusji ogólnej (nie tylko kibicowskiej) w Olkuszu na ten wątek, oczywiście niejednoznacznie przyjmowany, jednak odwołujący się do tego, "obecnie, to tylko z Zagłębiem". Na to włączały się też jakieś głosy, mówiące, że "oczywiście", przecież kibicujemy Zagłębiu, to na to dowód. Powtarzam, nie twierdzę, że to świadomość wyraźna, jasna: ale to kwestia zagłębiowskiego rozwoju - albo uczcie już się, jak choćby dzieci w rodzinach należy przystosowywać do wyrażania się jako Ślązacy.
Sprawa zapraszania kibiców z odleglejszych rejonów Zagłębia, sama w sobie mi się podoba - i w tym kontekście tym bardziej, co poniekąd potwierdzili kibice w Olkuszu.
Co do rzeczonej jednak Trzebini - zapewne jeszcze trochę jednak inaczej sprawa wygląda. Choć rzeczywiście, bodaj od Trzebini zaczyna się mówić o Małopolsce Zachodniej, pamiętać trzeba, że znaki zapytania będą powstawać przy tak odleglejszych miejscach, choć przecież bezpośrednio graniczących z Jaworznem.
Ale, ale...
Ale jeżeli aż tam są kibice, chętni, to nawet bez rozstrzygania tej kwestii "jak daleko sięga" - czy nie warto budować zaplecza kibicowskiego, popierać łączność kibicowską.?
Blajpios

Postprzez Leyton 2006-02-04, 9:27 pm

ASTER napisał(a):
Soyer napisał(a):

wrzućcie chociaż jego fote na neta ...
z góry dzięki!

Obiecuję, że jak odnajdę u rodziców, to w nabliższych dniach wrzucę.

PS. ASTER - nie żartuj, że nie widziałeś takiego szala.
Leyton

Postprzez olo69 2006-02-04, 9:51 pm

mnie został jeszcze robiony na drutach w biało-czarną szachownicę (teraz nosi go starszy syn), a ten w biało czane pasy z końcówkami w barwach swego czasu można było kupić w budynku klubowym przy stadionie na kresowej
olo69

Postprzez Leyton 2006-02-04, 10:00 pm

Hehe. Olo, może jakiś kącik pamięci otworzymy na 100-lecie? W sumie mógłbym jeszcze tą tacę na 60-lecie dorzucić i pewną fotkę z pieczęcią GKS Zagłębie z lat 60-tych. :D :D :D
Leyton

Postprzez olo69 2006-02-04, 10:38 pm

Obrazek

no to taca już jest mała bo zapomniałem jak się powiększa
Ostatnio edytowano 2006-02-04, 10:49 pm przez olo69, łącznie edytowano 6 razy
olo69

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników