peterrabit3 napisał(a):Z tym <ciulać> jestes baaaardzo Zagłebiowski...krew mnie zalewa. Mówmy po polsku!!!
Wyluzuj troszkę, napisał ciułać a nie "ciulać".
zapraszam do lektury: http://www.sjp.pl/co/ciu%B3a%E6
Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
peterrabit3 napisał(a):Z tym <ciulać> jestes baaaardzo Zagłebiowski...krew mnie zalewa. Mówmy po polsku!!!
PawełK napisał(a):peterrabit3 napisał(a):Z tym <ciulać> jestes baaaardzo Zagłebiowski...krew mnie zalewa. Mówmy po polsku!!!
Wyluzuj troszkę, napisał ciułać a nie "ciulać".
zapraszam do lektury: http://www.sjp.pl/co/ciu%B3a%E6
August napisał(a):To, że wymieniono tu Skrzypka jest dla mnie niespodzianką. Fakt, że gdzieś obiło mi się o uszy, że Dawid jest na zawolnieniu, ale to było chyba jeszcze pod koniec roku, a więc ponad pół roku temuCzyżby miał jeszcze wrócić do łask
August napisał(a):Za oficjalną:
Czterech piłkarzy Zagłębia zmaga się z poważnymi kontuzjami: Łukasz Wijas, Marcin Sierczyński, Sebastian Stefański i Dawid Skrzypek
(...)
To, że wymieniono tu Skrzypka jest dla mnie niespodzianką. Fakt, że gdzieś obiło mi się o uszy, że Dawid jest na zawolnieniu, ale to było chyba jeszcze pod koniec roku, a więc ponad pół roku temuCzyżby miał jeszcze wrócić do łask
django napisał(a):Chyba jednak Zagłębie płaci, bo kontrakty piłkarzy nie podchodzą pod kodeks pracy, tylko pod związkowe przepisy. Państwo w państwie. Skrzypek z jednej strony powinien jakoś dążyć do polubownego rozwiązania kontraktu, bo już wracając do Zagłębia był cieniem Skrzypka jakiego pamiętamy, a po tej kontuzji już raczej do grania nie wróci. Z drugiej strony wiadomo - kasa się przyda, więc po co się jej zrzekać. W sumie smutne zakończenie kariery zawodnika, który przez długi czas był jednym z najbardziej szanowanych piłkarzy na Ludowym.
pyla napisał(a):To podpowiedz jak sensownie rozwiązać kontrakt / jeżeli nadal jest aktualny/ Skrzypek powinien dążyć do polubownego rozwiązaniachyba jednak na odwrót to klub powinien się o to starać . Jak to się kończy patrz Górnik Zabrze / Gorawski i Strąk/
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników