Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez LucasUSA 2011-07-31, 12:27 pm

KalF92 napisał(a):Przecież NIKT z ZS1906 nie powiedział PRZESTAŃCIE CHODZIĆ NA LUDOWY, nie nic z tych rzeczy,więc w czym problem?

No problem w tym, ze nikt nic nie powiedzial, a stadion i tak swiecil pustkami. Jezeli tu nie widzisz problemu, to przykro.
Zaglebie potrzebuje fanatykow, potrzebuje teraz kazdego kibica. Tymczasem na youtube juz jakis **** pisze "widzę że na Ludowym fani opętani wiarą, cieszcie się puki możecie... spółka akcyjna upadnie (Zagłębiem nie śmiem tego nazwać...)" - o to chodzi?
Pawle, piszesz, ze Legia jest zgoda Zaglebia Sosnowiec. Niedlugo po takich stwierdzeniach bedziemy dodawac - "ale ktorego?".
Pogodzilem sie z Zaglebiem w nizszych ligach, ale tego podzialu nie moge przebolec.
LucasUSA

Postprzez KalF92 2011-07-31, 12:44 pm

LucasUSA, Mnie też ten podział boli,nawet nie wiesz jak bardzo.
Grupy kibicowskie oświadczyły ze na mecz nie przyjdą i tyle, a co do reszty to już ich decyzja, przecież nie będą mówić "Na mecz idźcie,ale my nie idziemy", bo to debilizm..
Nie miej pretensji do nich o to.
a co do zgody z Legią to tak dyplomatycznie: KIBICE LEGII Mają zgodę z KIBICAMI ZAGŁĘBIA !
Zagłębie potrzebuje fanatyków,tak to prawda,tyle że Ci fanatycy byly olewani, w koncu mieli dość i wzięli sprawy w swoje ręce..
KalF92

Postprzez kiboll 2011-07-31, 1:40 pm

Kibicowsko to wasz juz nie ma niestety.Widac to bylo na meczu z Rybnikiem - wyjazdowo rowniez.Zgod rowniez nie macie bo Kibice Legii sa ze Zagłębiem B klasowym.To tak naprawde kim wy jestescie ile osob pisze z forumowymi krzykaczami?.I to chyba widac.Na wyjazdach tez was nie bedzie
kiboll

Postprzez yahaya 1906 2011-07-31, 1:43 pm

Od dawna sporo osób uważało że zgoda z Le... to zgoda ultrasów.Nas-Was :-)

jak tam Zawisza proroku.
yahaya 1906

Postprzez Sarmat 2011-07-31, 2:43 pm

kiboll napisał(a):Kibicowsko to wasz juz nie ma niestety.Widac to bylo na meczu z Rybnikiem - wyjazdowo rowniez.Zgod rowniez nie macie bo Kibice Legii sa ze Zagłębiem B klasowym.To tak naprawde kim wy jestescie ile osob pisze z forumowymi krzykaczami?.I to chyba widac.Na wyjazdach tez was nie bedzie

Ja jestem kibicem Zagłębia , a Ty człowiekiem który obraża ludzi z którymi niedawno śpiewał...Jak nazwać takiego człowieka...?
Sarmat

Postprzez PawełK 2011-07-31, 2:55 pm

Sarmat napisał(a):
kiboll napisał(a):Kibicowsko to wasz juz nie ma niestety.Widac to bylo na meczu z Rybnikiem - wyjazdowo rowniez.Zgod rowniez nie macie bo Kibice Legii sa ze Zagłębiem B klasowym.To tak naprawde kim wy jestescie ile osob pisze z forumowymi krzykaczami?.I to chyba widac.Na wyjazdach tez was nie bedzie

Ja jestem kibicem Zagłębia , a Ty człowiekiem który obraża ludzi z którymi niedawno śpiewał...Jak nazwać takiego człowieka...?

Kiboll jest z Bydgoszczy...
PawełK
pyszałek

Postprzez LTMario 2011-07-31, 3:02 pm

a czy ktoś tak na marginesie może opisać mi jak wygląda teraz sytuacja zgód które Zagłębie ma / miało ??
LTMario

Postprzez mason 2011-07-31, 7:09 pm

KalF92 napisał(a):a co do zgody z Legią to tak dyplomatycznie: KIBICE LEGII Mają zgodę z KIBICAMI ZAGŁĘBIA !
Zagłębie potrzebuje fanatyków,tak to prawda,tyle że Ci fanatycy byly olewani, w koncu mieli dość i wzięli sprawy w swoje ręce..

Skoro już jest ta zgoda przywoływana to biorąc pod uwagę jak długi i "krwawy" był konflikt kibiców Legii z zarządem i właścicielami tego klubu to ci kibice już dawno powinni ze trzy takie B-klasowe kluby założyć.

Nie byłem przeciwny B-klasowemu projektowi a jedynie sposobu jego wprowadzania w opozycji do jeszcze istniejącego Zagłębia.
Byłem i jestem także nadal przeciwny nie merytorycznemu atakowaniu inicjatorów tego pomysłu ale niestety pojawiają się z ich strony zachowania i komentarze mentorskie i pouczające całą resztę traktując ją jak głupie i niedowidzące dzieci nie rozumiejące jedynie słusznej idei. Tymczasem sami zwolennicy B-klasy wpisami które zdołałem przeczytać sami udowadniają że zachowują się właśnie jak dzieci, jak obrażone dzieci które wychodzą z jednej piaskownicy i idą do drugiej zabierając wszystkie zabawki mówiąc że są tylko ich. Jednocześnie kpicie z tej młodzieży (a może i próbujecie zastraszyć ?) która na Ludowym nieudolnie ale z sercem próbuje wprowadzić namiastkę dopingu. Kpicie z nich i z nas wszystkich mówiąc że mogą/możemy sobie nowe płótna uszyć i wywieszać. Tymczasem wygląda na to że ja, blisko już 60-cio letni kibic i zapewne wielu innych stało się frajerami którzy kiedyś do tych puszek wrzucali pieniądze czy to na sektorówkę czy na inne trwałe elementy opraw. Tych pieniędzy nie zbieraliście wśród siebie ale wśród nas wszystkich, nie zbieraliście na rzecz tej czy innej grupy kibiców ale na rzecz oprawy meczy na Ludowym a częściowo i na wyjazdach. Czy takie odpowiedzi i takie traktowanie tej części kibiców która została na Ludowym jest honorowe ? Sami sobie odpowiedzcie.
Nie wiem czym ta cała afera się zakończy ale zakładam że wcześniej czy później wrócicie z podkulonymi ogonami na Ludowy tłumacząc i próbując zachować twarz dogadaniem się z klubem.

Właściwie należy sobie tego życzyć aby wszystko wróciło do normalności i aby B- klasowy klub nie był żadną alternatywą a jedynie zabezpieczeniem. Jednak rany i szkody które już się stały nie łatwo będzie zabliźnić i odrobić.
Ten dobry pomysł ale wprowadzany w sposób nie odpowiedzialny długo będzie nam się odbijał czkawką.
Na takie rozwiązanie nie zdobyli się nawet kibice Legii którzy ostro walcząc z zarządem i władzami swojego klubu nie odeszli na trwale z Łazienkowskiej.
Słowa starego zgreda zapewne nie mają znaczenia, ale ja z Ludowego nie odejdę na pewno. Przeżyłem tu już i tłuste i chude lata. Liczę że klub się odbije od dna i będziemy się cieszyć dobrą grą tych młodych chłopaków którzy zasługują na wsparcie. Może jeszcze nie wielkimi sukcesami ale i grą i zaangażowaniem jak to miało miejsce w sobotę.
B-klasowemu klubowi tez życzę sukcesu sportowego a jego animatorom z kolei życzę aby podejmowali tylko takie kroki i prezentowali takie zachowania których później nie będą żałować i których nie będą się wstydzić. Jednak zacietrzewienie i opozycja dla samej opozycji i dlatego aby bez względu na skutki pokazać że się miało rację źle wróżą dla Zagłębia ku radości wrogów udających teraz często przyjaciół. Kuriozalna jest radość z poparcia ROW-u dla idei B-klasy wyrażoną w ich przyśpiewce.. Czy teraz należy czekać aż ktoś z Was wyrazi zadowolenie że Ruch Chorzów i GKS Katowice też to popierają ? A zapewne popierają bo mają oczywistą radość z tego co się u nas dzieje.
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Postprzez lopez 2011-07-31, 7:39 pm

tak to jest racja nasi wrogowie się cieszą że tak się wszystko popierdzieliło że teraz jesteśmy słabi gdzie te wszystkie ideały? hasła typu ZAGŁĘBIOWSKA BRAĆ ZJEDNOCZENI ZAGŁĘBIACY itd.ciekawe czy jedni pomogą drugim wrazie co czy ZAGŁĘBIAK pomorze drugiemu ZAGŁĘBIAKOWI czy odwruci głowę i powie on jest z tego drugiego ZAGŁĘBIA
lopez

Postprzez August 2011-08-01, 10:01 am

W sobotnim meczu II ligi gr. zachodniej Zagłębie Sosnowiec pewnie pokonało Energetyka ROW Rybnik 4:0. Poniżej prezentujemy wywiad z liderem naszej drużyny, Marcinem Lachowskim, który na łamach naszego portalu chciał coś przekazać kibicom.

sportowezaglebie.pl: - Marcin, spotkanie z zespołem z Rybnika było dla Was wyjątkowo udane. Wysoka wygrana była efektem Waszej dobrej gry, czy to Energetyk odstawał w tym spotkaniu?

Marcin Lachowski: - Media po pierwszym meczu Energetyka z Chojniczanką informowały, że to beniaminek prowadził grę, a piłkarze z Chojnic strzelali bramki. My w tym spotkaniu nie pozwoliliśmy gościom, aby to oni narzucili swoje warunki gry i dzięki temu rozegraliśmy bardzo dobry mecz. Większość podbramkowych sytuacji, w szczególności w pierwszej połowie, wynikała z bardzo dobrego rozegrania piłki, wielu podań i tak właśnie chcemy grać. Nie możemy po tym meczu popadać w samozachwyt, jednakże jesteśmy zadowoleni, że to co sobie założyliśmy, wypaliło nam na boisku.

Zagłębie tak odmłodzone, jak w tym spotkaniu, dawno nie występowało. Jak Ci się grało z tak młodymi piłkarzami, jak chociażby Sebastian Domański?

- Rzeczywiście w tym sezonie ten skład jest wyjątkowo młody, jednak taka mieszanka młodości z doświadczeniem jest bardzo dobra. Tacy piłkarze jak ja, Sławek Jarczyk mamy za zadanie pomóc tym młodszym piłkarzom w rozegraniu, w ustawieniu, ale także mamy pokazać walecznością, żeby nigdy nie odpuszczali.

W spotkaniu z Calisią kibice również mogą liczyć na tak dobrą grę i mobilizacje?

- Mobilizacja jest przed każdym spotkaniem, więc to możemy zagwarantować. Ja bardzo ubolewam, że tutaj jest taka sytuacja wśród kibiców. Sam jestem kibicem Zagłębia, Stadion Ludowy jest moim piłkarskim domem i chciałbym, aby był on na każdym meczu zapełniony, tak więc za pośrednictwem portalu chciałbym prosić kibiców, żeby nas wspomagali, tak jak miało to miejsce w poprzednich sezonach. Nie chciałbym, żeby kibice w Sosnowcu byli podzieleni, a tak niestety na chwilę obecną to wygląda. Nie mogę obiecać, że w kolejnym spotkaniu również wygramy 4:0, ale na pewno będziemy robić wszystko aby zwyciężyć przynajmniej 1:0.

Dlaczego tak długo wyjaśniała się Twoja przyszłość w Zagłębiu? Na początku deklarowałeś odejście z Klubu, żegnałeś się z kibicami, a mimo to dalej reprezentujesz barwy Zagłębia.

- To kibice zorganizowali mi pożegnanie. Dlaczego tak się stało? Ja od początku mówiłem Panu Adamczykowi, że chce zostać w Sosnowcu. Prezes niestety nie przedstawił mi konkretnej wizji tej drużyny, a ja wiadomo też mam swoje ambicje sportowe, rodzinę na utrzymaniu. Zostaliśmy poinformowani, że możemy sobie szukać nowego klubu, dlatego tak to wyglądało. Natomiast po odwołaniu poprzedniego prezesa i po rozmowie z Panem Baczyńskim, doszliśmy do porozumienia. Prezes uznał, że moje odejście jest absolutnie nie możliwe i ja się z tego powodu bardzo cieszę.

Na co obecnie stać tą drużynę? Może Zagłębię być czarnym koniem tych rozgrywek, czy to będzie walka o środek tabeli?

- Ja nie chcę tutaj składać żadnych deklaracji, tak jak miało to miejsce dawniej. Deklarację były składane w poprzednich sezonach i nic z tego nie wynikało. Spokojnie, grajmy z meczu na mecz, aby ten zespół prezentował się coraz lepiej. Niech kibice wspierają tę drużynę, a na pewno będzie tutaj coraz lepszy klimat. Potrzebujemy wsparcia i ja o to apeluje.

http://www.sportowezaglebie.pl/publicys ... e,1,4,4524
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez LucasUSA 2011-08-02, 1:09 am

No i czy trzeba cos do apelu Kapitana Zaglebia dodawac?
LucasUSA

Postprzez mason 2011-08-02, 10:12 am

Gdzie można jakoś wyrazić poparcie dla tego apelu Lachowskiego?
Może Redakcja zamieści na stronie czy to ankietę czy inną formę gdzie można takie poparcie zadeklarować?
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Postprzez Zagłębiakowy 2011-08-02, 10:23 am

NAS kibiców powinni interesować piłkarze i dobry doping,a nie jakiś gówniany zarząd,Baczyński to dobra osoba na tym miejscu,nie raz wyciągał Zagłębie z takich kłopotów.Lachowski powiedział to,co cała drużyna mysli,a gdyby ci chłopcy mieli doping,to nawet mielibyśmy w Sosnowcu niespodziankę na skalę krajową.
Zagłębiakowy

Postprzez zaglebie76 2011-08-02, 11:26 am

Poparcie dla apelu Lachy można wyrazić chodząc po prostu na mecze ,ankieta do tego nie jest potrzebna.
Nie ma się co łudzić ,ankieta nie przekona tych którzy już zdecydowali się na podjęcie drastycznych kroków - więc po prostu róbmy swoje i chodźmy na Zagłębie.
zaglebie76

Postprzez mason 2011-08-02, 11:52 am

Dlaczego nie? Taka ankieta sama w sobie nagłośni ten apel Lachy i nie umknie przykryty kolejnymi newsami.
W ten sposób dotrze do większej liczby ludzi, a o to chyba chodzi?
Ten apel powinien na tej stronie być wyraźnie zaakcentowany a nie tylko na forum jako wrzuta z innego portalu.

To, że trzeba iść na Ludowy to oczywista oczywistość jak mawiają klasycy ;-)
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna