Zagłębie Sosnowiec - Stal Stalowa Wola 27.10.09 18:00 1/8 PP

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - Stal Stalowa Wola 27.10.09 18:00 1/8 PP

Postprzez Pionier 2009-10-27, 11:52 pm

"a ze stadionu żegna Państwa... Maciej Wasik" - tam chyba było Michał. Był to najprawdopodobniej duet braci.
Pionier

Postprzez Blajpios 2009-10-28, 12:15 am

Pionier napisał(a):"a ze stadionu żegna Państwa... Maciej Wasik" - tam chyba było Michał. Był to najprawdopodobniej duet braci.

no właśnie, zastanawiam się nad tym. Niestety, nie mogłem śledzić całości relacji, więc może w jej trakcie było jakieś wyjaśnienie... Niemniej na początku relacji nie zauważyłem - i na końcu właśnie te sformułowania. Jeżeli nie dwaj bracia o podobnych imionach - to wyjaśnienie jest chyba jedynie w takiej pomyłce, którą żartobliwie porównałem do sytuacji Szpakowskiego z Wembley... Może ktoś z autorów strony wie na pewno...
Blajpios

Postprzez HrabiaZÄ…bek 2009-10-28, 12:15 am

Wygraliśmy zasłużenie aczkolwiek pomogła nam gra z przewagą jednego zawodnika. Aż nie chce myśleś co by było gdyby nie przytomność liniowego i nie anulowanie rzutu karnego dla Stali. To dobrze że są jeszcze kompetetni i rzetelni sędziowie(liniowi).

Co do ustawienia to widzę że wyszliśmy nareszcie jednym nominalnym defensywnym pomocnikiem. Widać to było na boisku gdzie dynamicznie rozwijał sie atak. Tak właśnie powinno grać Zagłębie również w lidze. Dla przypomnienia mecz z Tychami graliśmy dwoma nominalnymi defensywnymi pomocnikami i z pewnością ograniczało to możliwości operowania w przodzie. Ryndlak zagrał niezłe zawody. Koźmiński za krótko żeby go ocenić ale ładna bramka może mu pomoże psychicznie odbudować się. Najlepszy wg mnie na boisku był..... Bensz. Chciałem zauważyć że Adam się kapitalnie ustawiał. Uchronił nas co najmniej od dwóch bramek.

Stalówka pomimo że grała w 10-siatkę stwarzała sobie klarowne sytuacje i gdyby nie ich indolencja i Adam to mogłoby być różnie. A Białek to widać że słaby psychicznie trener, nie umie kompletnie panować nad sobą to trudną żeby miał panować nad zawodnikami.

Zadziwiła mnie tylko bardzo spokojna reakcja kibiców na Teresę.
HrabiaZÄ…bek

Postprzez mario1 2009-10-28, 1:40 am

jest szansa zobaczyć gdzieś te bramki a najlepiej skrót ?
mario1

Postprzez August 2009-10-28, 8:08 am

MOżna by powiedzieć, że poniekąd to co Bozia zabrała (w Tychach) to oddała w Sosnowcu. Mam na myśli reakcję sędziego na sytuację z Markiem. Różnie mogło by być gdyby był karny dla Stalówki. Ale nie ma co dzielić włosa na czworo. Chwali się, że nasi potrafili wykorzystać przewagę. przyznał to nawet trener Białek.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez adas 2009-10-28, 8:09 am

Blajpios napisał(a):
Pionier napisał(a):"a ze stadionu żegna Państwa... Maciej Wasik" - tam chyba było Michał. Był to najprawdopodobniej duet braci.

no właśnie, zastanawiam się nad tym. Niestety, nie mogłem śledzić całości relacji, więc może w jej trakcie było jakieś wyjaśnienie... Niemniej na początku relacji nie zauważyłem - i na końcu właśnie te sformułowania. Jeżeli nie dwaj bracia o podobnych imionach - to wyjaśnienie jest chyba jedynie w takiej pomyłce, którą żartobliwie porównałem do sytuacji Szpakowskiego z Wembley... Może ktoś z autorów strony wie na pewno...

Tak byli to bracia M&M`s Wasik
adas

Postprzez Zibi83 2009-10-28, 8:11 am

Niech ktoś wreszcie wytłumaczy temu idiocie prowadzącemu relacje live z meczów że zadaszenie na Ludowym jest nie w celu ochrony od deszczu a spełnienia wymogów licencyjnych.
Zibi83

Postprzez YOOSHKY 2009-10-28, 9:32 am

Karny jednak się Stalówce należał, nasz obrońca nie dotknął nawet piłki. Takie "uroki" futbolu. Byliśmy jednak dużo lepsi na boisku, choć karny pewnie zmieniłby obraz gry to i tak nie wierzę by Stal zdołała dowieźć zwycięstwo. Dawno nie widziałem tak brutalnie grającej drużyny.
YOOSHKY

Postprzez uzielone 2009-10-28, 9:32 am

Zibi83 napisał(a):Niech ktoś wreszcie wytłumaczy temu idiocie prowadzącemu relacje live z meczów że zadaszenie na Ludowym jest nie w celu ochrony od deszczu a spełnienia wymogów licencyjnych.

P co obrażać naszych fanów, którzy z poświęceniem prowadzą niełatwą relację live? :czerwona: Uważam, że każdy ma prawo do odrobiny złośliwości a relacja Live, której słuchałem wczoraj będąc w pracy była naprawdę bardzo dobra. Głos komentatora przypominał mi trochę Tomasza Zimocha, tak trzymać! :brawo:
uzielone

Postprzez August 2009-10-28, 9:39 am

YOOSHKY napisał(a):Karny jednak się Stalówce należał, nasz obrońca nie dotknął nawet piłki. Takie "uroki" futbolu. Byliśmy jednak dużo lepsi na boisku, choć karny pewnie zmieniłby obraz gry to i tak nie wierzę by Stal zdołała dowieźć zwycięstwo. Dawno nie widziałem tak brutalnie grającej drużyny.

Zdaje się, że nie chodziło to czy Marek faulował czy też nie a to, że wcześniej był spalony.
August

Postprzez YOOSHKY 2009-10-28, 9:59 am

August napisał(a):Zdaje się, że nie chodziło to czy Marek faulował czy też nie a to, że wcześniej był spalony.

Na to nie wpadłem bo nie wiem jak mógłby być spalony skoro Abel Salami przechwycił piłkę po błędzie naszej obrony i ruszył w kierunku bramki, Z resztą sam zobacz: http://zaglebie.eu/przezyjmy-to-jeszcze ... _2_41.html 3min. 20s.
Ostatnio edytowano 2009-10-28, 11:56 am przez YOOSHKY, łącznie edytowano 1 raz
YOOSHKY

Postprzez django 2009-10-28, 10:22 am

Ewidentna jedenastka po bardzo głupim zachowaniu Marka, który prowokuje drugiego karnego w drugim kolejnym meczu. Nie wiem czemu w ogóle próbował wślizgiem wybijać piłkę między nogami Salamiego. Z jego brakiem koordynacji ruchowej było bardzo prawdopodobne, że to się tak skończy. Zresztą popełnił więcej błędów w tym meczu. Na Żagań proponuję środek obrony Hosić - Balul.
django

Postprzez August 2009-10-28, 10:40 am

(...)
W 26. minucie kibicom zadrżały serca. Po błędzie Dzenana Hosicia, Salami wyszedł sam na sam z bramkarzem. Zatrzymać próbował go Adrian Marek, ale nie trafił w piłkę tylko podciął rywala w polu karnym. Sędzia główny wskazał na "wapno"ale wcześniej jego asystent dopatrzył się spalonego i po krótkiej konsultacji arbiter prowadzący to spotkanie przyznał rzut wolny Zagłębiu.
(...)
http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... i,1,4,1721
August

Postprzez Blajpios 2009-10-28, 11:08 am

adas napisał(a):
Blajpios napisał(a):

Tak byli to bracia M&M`s Wasik

Dzięki za wyjaśnienie. Ktoś podesłał mi też na privie tę wiadomość, pewnie by nie wyglądało, jakby eksponowano mój błąd - dzięki więc i za tę wiadomość prywatną. Jak najbardziej przyda się to też i w otwartej dyskusji, bo może podobnie jak mnie, umknęło to i innym. "Na fonii" - szybko poleciało, nie akcentowane szczególnie, że bracia a nawet intonacją głosu i miałem wrażenie, że dwa razy to samo imię padło. Jedynie jakaś wątpliwość cieniem mignęła, że to może nie "błąd Szpakowskiego", na który żartobliwie postawiłem poprzednio. Dzięki za wyjaśnienie, chyba wszystkim się przyda. Raz jeszcze - gratulacje za ten start Radia, w dobrej formie... Co do głosu - może rzeczywiście, jak ktoś pisał, to podobieństwo jest z Tomaszem Zimochem; jakoś tak "niesprecyzowanie" chodzi mi po głowie. W każdym razie - porównywalność do czołówek polskich stacji już na starcie: to cieszy i mam nadzieję, że dopinguje do dalszych sukcesów.
Co do spalonego, który był przyczyną odwołania karnego - tak też podawała któraś relacja "na żywo", albo i dwie.
Co do nie obrażania prowadzących relację na żywo na stronach Zagłębia, jak najbardziej jestem za, bo należy się uznanie. Jeżeli o mnie chodzi także - to i uważam za trochę trudne do rozstrzygania sprawy drażliwe, no i sprawozdawcy sami też muszą uczyć się dostrzegać różne wymiary tego, co piszą. Dla jednych bowiem podśmiewanie się z braków stadionu będzie "porozumiewawczym perskim okiem wśród samych swoich", do zaakceptowania a nawet radości - ale dla innych będzie wyśmiewaniem się z samych siebie, rodziny i to publicznie, bo relacja jest jakoś dostępna i dla kogoś z innego miasta, kto się zaloguje. Nadto - mogą przecież nawet "panowie z telewizji jacyś" się zalogować; a potem jak usłyszy się w programie tvn, polsat, tvp lekceważenie Zagłębia, naśmiewanie itp - oooo, to wielkie oburzenie, nawet jeżeli tak samo będą się śmiać z dasza. Dla innych jeszcze z kolei - takie obśmiewanie pokazuje niezrozumienie słusznej wg nich linii, że nie należy przesadzać z modernizacją stadionu, który nie będzie już nigdy na współczesne czasy. Praca dziennikarza nie jest więc łatwa. Niemniej - też nie znaczy, że ludzie piszący relację "na żywo" dziennikarzami muszą być w każdym calu, bo przecież są po prostu kibicami dla kibiców relacjonujący - i na pewno nie należy obrażać. Niemniej, jak kogoś nerwy poniosły, zwłaszcza gdy czegoś relacjonujący dobrze nie oddali... Oby z tego nie było tylko wojny wewnętrznej.
Blajpios

Postprzez nexus7777 2009-10-28, 12:18 pm

Miałem takie wrażenie, że Koźmiński po strzeleniu bramki chciał wzdłuż linii podbiec do Pierścionka a ten widząc co się dzieje oddalił się w kierunku ławki rezerwowych. Pytanie czy ktoś to jeszcze widział lub czy ktoś ma jakieś informacje w tej sprawie, bo odniosłem wrażenie, że pierścień z kozą zbytnio nie przepadają za sobą.

Oczywiście gratulacje za zwycięstwo.

Co do wcześniejszych postów faktycznie Salami dostał brawa z krytej przy zmianie, ale dla mnie zbyt dużo się przewracał i chciał wymuszać faule. Aczkolwiek byłem pod wrażeniem jego przewrotki.
nexus7777

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników