Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Psychomaniac 2009-06-05, 6:15 pm

sprzedawczykom mówimy nie! :czerwona:
Psychomaniac

Postprzez August 2009-06-06, 5:52 pm

A to ci prawdziwy "serprajs" z Lachowskim:

Wszystko wskazuje na to, że po zwycięstwie w wyjazdowym meczu z GKS Tychy, Zagłębie utrzyma się w II lidze bez konieczności rozgrywania baraży. W klubie przyznają, że kończąca się właśnie runda była fatalna i myślą nad transferami, które pozwolą w przyszłym sezonie włączyć się do walki o awans.- Potrzebujemy dwóch klasowych napastników, którzy dołączą do Krzyśka Myśliwego i typowego playmakera - mówi trener Zagłębia Piotr Pierścionek. Na celowniku sztabu szkoleniowego znalazł się Robert Żbikowski. Napastnik GKS Jastrzębie zdobył w tym sezonie dla swojej drużyny 9 bramek. Doświadczonego snajpera chciano w Sosnowcu już jesienią, jednak wtedy transfer nie doszedł do skutku. Zagłębie jest też zainteresowane ściągnięciem z Polonii Słubice, znanego min. z gry w Pogoni Szczecin Brazylijczyka Lilo. - To pomysł trenera Dworczyka. Osobiście pamiętam tego piłkarza jeszcze z Ruchu Chorzów i również mam o nim dobre zdanie - wyjaśnia Pierścionek. Sztab szkoleniowy ma też na oku dwóch młodych piłkarzy beniaminka IV ligi Orła Balin.

Prawdziwym hitem transferowym może być jednak powrót na Stadion Ludowy Marcina Lachowskiego. Piłkarz ten, choć pochodzi z Opolszczyzny, wielokrotnie przyznawał, że jego serce bije dla Zagłębia. Przywiązanie do barw i boiskowa ambicja szybko sprawiły, że stał się idolem sosnowieckiej publiczności. Tym większe było zaskoczenie fanów, gdy wrocławska prokuratura zatrzymała go w związku z aferą korupcyjną. Lachowski przyznał się, okazał skruchę, ale zarząd zdecydował, że nie ma już dla niego miejsca w Sosnowcu. Trafił do III-ligowej Leśnicy, która niedawno grała sparing z Zagłębiem. - Szkoda, że to wszystko tak się potoczyło, ale moje serce nadal bije dla tej drużyny. Zawsze będę kibicował Zagłębiu - mówił po tym meczu dziennikarzom.

Teraz wszystko wskazuje na to, że "Lacha" może wrócić do Sosnowca. Zagłębie szuka rozgrywającego i napastnika, a Lachowski na obu tych pozycjach czuje się doskonale. Ma też jeszcze jedną, wyjątkowo przydatną cechę: - Nie mamy zawodnika o cechach przywódczych. Takiego boiskowego "rzeźnika", który potrafiłby potrząsnąć kolegami. Piłkarza takiego, jakim kiedyś był... Marcin Lachowski - mówił niedawno trener Pierścionek. Są jednak dwie przeszkody. Po pierwsze, zainteresowanie Lachowskim wykazuje też jedna z czołowych drużyn I ligi. Po drugie, w klubie wciąż pamiętają antydoping, jaki spotkał Mariusza Ujka, innego z zamieszanych w korupcję piłkarzy, kiedy ten powrócił na Stadion Ludowy w barwach GKS Bełchatów. - Nie wiemy, jak kibice zareagowaliby na powrót Lachowskiego, a nikt nie chce dodatkowo podgrzewać napiętych ostatnio relacji - mówi nam osoba związana z klubem.
http://www.sportowefakty.pl/pilka/2009/ ... -sosnowca/
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez peterrabit3 2009-06-06, 6:11 pm

ZROBMY SONDE NA TEMAT LACHOWSKIEGO ABY POKAZAC ZE CHCEMY BY GRAL DLA ZAGLEBIA!!!!!
Wg mnie to jedyna osoba z tych oskarzonych ktora moglaby wrocic...Pokazal niejednokrotnie ze zalezy mu na ym klubie
peterrabit3

Postprzez August 2009-06-06, 6:13 pm

peterrabit3 napisał(a):ZROBMY SONDE NA TEMAT LACHOWSKIEGO ABY POKAZAC ZE CHCEMY BY GRAL DLA ZAGLEBIA!!!!!
Wg mnie to jedyna osoba z tych oskarzonych ktora moglaby wrocic...Pokazal niejednokrotnie ze zalezy mu na ym klubie

Dobry pomysł, popieram. Choć jeśli Lachowskim jest zainteresowany klub z górnej części I ligi to my i tak szans nie mamy.
August

Postprzez peterrabit3 2009-06-06, 6:15 pm

Psychomaniac napisał(a):sprzedawczykom mówimy nie! :czerwona:

A kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamien......wiec nie pajacuj maniaku ...komputerowy
peterrabit3

Postprzez peterrabit3 2009-06-06, 6:16 pm

August napisał(a):
peterrabit3 napisał(a):ZROBMY SONDE NA TEMAT LACHOWSKIEGO ABY POKAZAC ZE CHCEMY BY GRAL DLA ZAGLEBIA!!!!!

Dobry pomysł, popieram. Choć jeśli Lachowskim jest zainteresowany klub z górnej części I ligi to my i tak szans nie mamy.

Zobaczymy jak gleboko ma w sercu Zaglebie i czy to tylko mamona...
peterrabit3

Postprzez mayday77 2009-06-06, 10:06 pm

August napisał(a):

Mam pytanko do Pawła,jeżeli mogłeś na głównej stronie wystawić sondę (śmieszną co wszyscy wiedzą) o rzekomej prośbie "pewnej grupy kibiców"o podwyższenie lub zostawienie na tym sam poziomie cen biletów,to czy byłbyś tak dobry i wystawił na główne sondę-co myślą kibice o powrocie do Zagłębia Marcina Lachowskiego.
Z góry byłbym Ci bardzo wdzięczny.
Wtedy to okaże się co naprawdę myślą o tej sprawie kibice.
Tylko czy jest taka możliwość żeby każda osoba zalogowana mogła oddać jeden głos?,a nie jak to było w poprzedniej sondzie nabijać głupio za podwyższeniem cen biletów.
mayday77

Postprzez mario1 2009-06-06, 10:36 pm

sa rozne opinie kazdy ma prawo do wlasnego zdania ale Ja jestem za Lacha swoje odbebnil na wygnaniu
mario1

Postprzez jaca661966 2009-06-06, 10:44 pm

Dla mnie temat nie powinien istnieć. Lacha najlepsze lata ma za sobą.Już w drugiej lidze trybuny mu jechały ,że gruby,wolny itd.Szukać nowych rozwiązań,a nie wracać do wspomnień.
jaca661966

Postprzez mamut17 2009-06-06, 11:04 pm

Nie no 14 bramek w tym sezonie.. :niezle: Mozna by porozmyslac nad nim ;-)
mamut17

Postprzez Smazu 2009-06-06, 11:40 pm

Albo albo.
Sondy nie musi być raczej bo sądze po wpisach na obu forach , że Lachowski jest mile widziany w Zagłębiu.Byle by zarząd dowiedział się , że nie mamy nic przeciwko więc Adam lub ktoś kto bywa często w klubie mógłby przekazać to zarządowi? ;-)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez django 2009-06-06, 11:46 pm

jaca661966 napisał(a):Dla mnie temat nie powinien istnieć. Lacha najlepsze lata ma za sobą.Już w drugiej lidze trybuny mu jechały ,że gruby,wolny itd.Szukać nowych rozwiązań,a nie wracać do wspomnień.

A byłeś na zimowym sparingu z Leśnicą? Widziałeś, co Lachowski robił z naszymi "gwiazdami" i jak rozrzucał piłkę w środku pola? Dwa słowa: LACHA WRACAJ !!!
django

Postprzez davidov83 2009-06-07, 6:40 am

Chcialbym zeby na temat Marcina wypowiedzial sie ktos z Ultrasow....jakby to wygladalo po jego przyjsciu...
davidov83

Postprzez August 2009-06-07, 10:29 am

Widzę, że ani sonda ani pytanie ultrasów nie jest potrzebne. Widać, że powrót Lachowskiego praktycznie wszyscy przyjęliby z pocałowaniem ręki. Ba ! Szatan czy inni decydenci mieliby doskonałą okazję aby poprawic sobie stosunki z kibicami. Zatem Panie Szatan, Zarządzie, Panie Lula do roboty !
August

Postprzez Smazu 2009-06-07, 11:00 am

davidov83 napisał(a):Chcialbym zeby na temat Marcina wypowiedzial sie ktos z Ultrasow....jakby to wygladalo po jego przyjsciu...

Niedawno rozmawiałem z Marcinem. Stwierdził, że on tu przyjdzie w każdej chwili. Jest wolnym piłkarzem (nie trzeba za niego płacić) a grą u nas chciałby zmazać swoje winy.

Z innego forum.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna