Nowy zespół w B-klasie.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy zespół w B-klasie.

Postprzez jondek 2011-08-18, 10:26 am

tigers96 napisał(a):Jesteś pewien? szkoda, że nie widziałeś, ile było dzisiaj rodzin z małymi dziećmi, na Ludowym nigdy czegoś takiego nie doświadczyłem. Szkoda, że to na tej b klasie było 2x więcej ludzi, niż na ostatnim meczu na Ludowym i szkoda, że to właśnie dzisiaj w samym młynie było tyle ludzi, ile na Ludowym. Jeżeli myślicie, że na meczu byli ludzi, którzy w dupie mają projekt b klasowy, to się grubo mylicie : ))

Jeżeli ilość ludzi na meczu,czy też w samym młynie,miałaby się przekładać na wynik czy poziom gry,to w Gdańsku Lechia powinna "puknąć"Cracovie z palcem w dupie,a mistrzostwo Polski już powinni mieć w kieszeni.Widzów było ok.35 razy więcej niż na waszym poletku.O młynie i oprawie nie wspomne ;-)
jondek

Postprzez KalF92 2011-08-18, 10:28 am

Mam rozumieć że kibice z 1906 mają wczuwać sie w to co wy czujecie,ale w drugą stronę to tak nie działa? Niech nikt mi nie próbuje mówić ze jest inaczej bo jakby było to nie bluzgalibyście tu od najgorszych...
W dalszym ciągu nie wiem kto i na jakie flagi sie składał że chce je z powrotem, skoro większość flag reprezentuje właśnie grupy kibicowskie zatem jest ich własnością. Z resztą na ten temat można było porozmawiać wczoraj na meczu,gdzie osoby odpowiedzialne za flagi były..

Sonda, POWIEDZ MI PROSZĘ CO TAKIEGO I KOMU ONI UKRADLI?
KalF92

Postprzez swiezy52 2011-08-18, 11:03 am

kibic hools napisał(a):swiezy52 ty mój przyjacielu z tej samej dzielnicy pochwal się gdzie ty stałeś bo cię nie widziałem

dziwne bo ciezko mnie nie zauwazyc :) spacerowalem dookola :)
ale nie robmy OT, reszta na pw :)
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez jacek12345 2011-08-18, 11:04 am

KalF92 napisał(a):Mam rozumieć że kibice z 1906 mają wczuwać sie w to co wy czujecie,ale w drugą stronę to tak nie działa? Niech nikt mi nie próbuje mówić ze jest inaczej bo jakby było to nie bluzgalibyście tu od najgorszych...
W dalszym ciągu nie wiem kto i na jakie flagi sie składał że chce je z powrotem, skoro większość flag reprezentuje właśnie grupy kibicowskie zatem jest ich własnością. Z resztą na ten temat można było porozmawiać wczoraj na meczu,gdzie osoby odpowiedzialne za flagi były..

Sonda, POWIEDZ MI PROSZĘ CO TAKIEGO I KOMU ONI UKRADLI?

Znaczy z osobami odpowiedzialnymi za flagi którzy to zabierając je z magazynku na "Ludowym"przed meczem z Row-em jak słyszałem zniszczyli ściankę reklamową ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC naklejając wlepki-GÓWNO PRAWDA!!!!
Tacy właśnie to są kibice nowego klubu!!!!!!!!!!!brawo,brawo,brawo dla "harcerzyków"z 1906!!!!!!!!!!!!!!!!!
jacek12345

Postprzez swiezy52 2011-08-18, 11:04 am

August napisał(a):Chciałbym przy tym zwrócić uwagę na użytkownika ZS1906ZS, który dość sprytnie - prawdopodobnie nie łąmiąc regulaminu - podjudza zwolenników Zagłębia powodując ostrzeżenia czy bany.

przyjrzymy sie temu procederowi:) 8)
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez August 2011-08-18, 11:14 am

KalF92 napisał(a):Mam rozumieć że kibice z 1906 mają wczuwać sie w to co wy czujecie,ale w drugą stronę to tak nie działa? Niech nikt mi nie próbuje mówić ze jest inaczej bo jakby było to nie bluzgalibyście tu od najgorszych...

A spróbowałeś ? Bo ja tak. Zarówno tu na forum, na pw , rozmawiając bezpośrednio ze zwolennikami jak i ruszając swoje 4 litery na spotkanie z Zarządem 1906. I to właśnie pozwoliło mi wyrobić sobie określony pogląd. Zwróć uwagę, że sam stosujesz określenie "my-wy" czym sankcjonujesz podział, który się zrodził nie mniej ni więcej tylko na wskutek powstania 1906. Przy czym postawie animatorów stowarzyszenia od samego początku towarzyszy brak jakiegokolwiek sprzeciwu. Co dalej ? Niech każdy postąpi zgodnie ze swoim sumieniem. Ja zostaje przy swoim Zagłębiu. Dla mnie jest jedno piłkarskie Zagłębie Sosnowiec. I nie jest nim 1906, z którym się nie identyfikuję. A jeśli "moje" Zagłębie upadnie ? Cóż, prawdopodobnie będę kibicem bez klubu. Być może gdybym był młodszy to może i spróbowałbym się przerzucić na jakąś Wisłę, która od kilku lat po cichu "penetruje" po cichu zagłębiowski rynek. W każdym razie mam dość tego dziadostwa po zagłębiowsku, którego 1906 jest dla mnie tylko kolejnym wcieleniem
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Sonda 2011-08-18, 11:45 am

KalF92 napisał(a):Sonda, POWIEDZ MI PROSZĘ CO TAKIEGO I KOMU ONI UKRADLI?

Co ukradli?
1. Nazwę klubu.
2. Historie i tradycje.
3. Herb.
4. W przypadku upadku prawdziwego Zagłębia( tak jak wypowiada się Gabryś) pomoc od UM.
5. Jedność i spokój na Zagłębiowskiej Ziemi.
6.Barwy ( bo flagi mam tak naprawdę gdzieś głęboko w d..ie pomimo że do puchy nie raz na nie wrzucałem)
a komu?
Nam wszystkim prawdziwym kibicom Zagłębia.

Ps1. Dlaczego na meczu z Kromołowem, śpiewacie Zagłębie Sosnowiec a nie Zagłębie 1906?
Ps2. Najbardziej boli mnie to że staliśmy się pośmiewiskiem dla towarzystwa zza Brynicy i że cieszą się z zaistniałej sytuacji i szydzą z Nas.
Sonda

Postprzez KalF92 2011-08-18, 12:17 pm

Sonda napisał(a):

Co ukradli?
1. Nazwę klubu.
2. Historie i tradycje.
3. Herb.
4. W przypadku upadku prawdziwego Zagłębia( tak jak wypowiada się Gabryś) pomoc od UM.
6.Barwy ( bo flagi mam tak naprawdę gdzieś głęboko w d..ie pomimo że do puchy nie raz na nie wrzucałem)
a komu?

Ps1. Dlaczego na meczu z Kromołowem, śpiewacie Zagłębie Sosnowiec a nie Zagłębie 1906?
Ps2. Najbardziej boli mnie to że staliśmy się pośmiewiskiem dla towarzystwa zza Brynicy i że cieszą się z zaistniałej sytuacji i szydzą z Nas.

1.komu ukradli tą nazwę?
2.Sami powiedzieli że Zagłębie 1906 ma być kontynuatorem KIBICOWSKICH TRADYCJI a nie piłkarskich,wiec w czym problem?
3.Herb był i jest własnością jednego z kibiców skoro on im go użyczył to znaczy ze go nie ukradli..
4. Pomocy nie ukradną a dostaną, bo im się należy wiec czemu mają jej nie brać?
5.Jedność i spokój to Tacy -krzykacze burzą a co do jedności to było ja widać wczoraj na meczu.
6. Barwy? Wiele klubów ma takie same barwy np Legia i Śląsk W. maja takie same barwy w takiej samej kolejności, zatem kto komu ukradł barwy? Mogą mieć jakie chcą i nikt im tego nie zabroni.
Widocznie nie rozumiesz co to jest kradzież,ułatwię Ci:
Kradzież (art. 278 kk) - zabór cudzej rzeczy w celu przywłaszczenia. Pod pojęciem zaboru rozumie się fizyczne wyjęcie rzeczy spod władztwa właściciela. Dotyczy to również przedmiotu pozostawionego przez niego w znanym mu miejscu w zamiarze późniejszego jej zabrania. Wymóg dokonania zaboru oznacza, że nie jest możliwa kradzież rzeczy znalezionej przez sprawcę lub jemu powierzonej.

Ad PS1: Mogłeś przyjść i nam zabronić,jeśli masz z tym jakiś problem ; ) śpiewaliśmy,krzyczeliśmy to co chcieliśmy,to przecież wolny kraj.
ad PS2 :Uwierz że wielu kibiców nawet zza Brynicy trzyma kciuki za sukces Zagłębia 1906.

Teraz ja jebnę PS:Otóż masz świadomość tego ze oskarżając ich o kradzież łamiesz prawo? Są to pomówienia a za to można odpowiadać w sądzie. Zatem myśl panie co piszesz. Ewentualnie jeśli jesteś pewny że coś komuś ukradli to pisz pozew i śmigaj do sądu rejonowego. Polska to podobno wolny kraj wiec mieli prawo owy klub założyć a jego zgłoszenie do rozgrywek jest na to dowodem.
Naprawdę siejecie jakąś śmieszna napinkę ubliżacie wszystkim a potem macie pretensje o podziały..

Wielu z Was przypomina mi dzieciaka który wyzywa kogoś a potem by nie usłyszeć odpowiedzi zatyka sobie uszy i zaczyna krzyczeć i tupać nogami. Wy również jesteście pierwsi do obrażania a jak próbuje się wam coś wytłumaczyć to jesteście głusi na argumenty.
Zatem po co Ultrasi mają starac sie o dialog skoro Wy go tak naprawdę nie chcecie?

AVE ZAGŁĘBIE!
KalF92

Postprzez Cygan 2011-08-18, 12:30 pm

KalF92 napisał(a):
Sonda napisał(a):

Co ukradli?
1. Nazwę klubu.
2. Historie i tradycje.
3. Herb.
a komu?

1.komu ukradli tą nazwę?
2.Sami powiedzieli że Zagłębie 1906 ma być kontynuatorem KIBICOWSKICH TRADYCJI a nie piłkarskich,wiec w czym problem?
3.Herb był i jest własnością jednego z kibiców skoro on im go użyczył to znaczy ze go nie ukradli..
4. Pomocy nie ukradną a dostaną, bo im się należy wiec czemu mają jej nie brać?
5.Jedność i spokój to Tacy jak Ty krzyczą na forum i owy spokój burzą a co do jedności to było ja widać wczoraj na meczu.
6. Barwy? Wiele klubów ma takie same barwy np Legia i Śląsk W. maja takie same barwy w takiej samej kolejności, zatem kto komu ukradł barwy? Mogą mieć jakie chcą i nikt im tego nie zabroni.
Widocznie nie rozumiesz co to jest kradzież,ułatwię Ci:
Kradzież (art. 278 kk) - zabór cudzej rzeczy w celu przywłaszczenia. Pod pojęciem zaboru rozumie się fizyczne wyjęcie rzeczy spod władztwa właściciela. Dotyczy to również przedmiotu pozostawionego przez niego w znanym mu miejscu w zamiarze późniejszego jej zabrania. Wymóg dokonania zaboru oznacza, że nie jest możliwa kradzież rzeczy znalezionej przez sprawcę lub jemu powierzonej.

Ad PS1: Mogłeś przyjść i nam zabronić,jeśli masz z tym jakiś problem ; ) śpiewaliśmy,krzyczeliśmy to co chcieliśmy,to przecież wolny kraj.
ad PS2 :Uwierz że wielu kibiców nawet zza Brynicy trzyma kciuki za sukces Zagłębia 1906.

Teraz ja jebnę PSL:Otóż masz świadomość tego ze oskarżając ich o kradzież łamiesz prawo? Są to pomówienia a za to można odpowiadać w sądzie. Zatem myśl panie co piszesz. Ewentualnie jeśli jesteś pewny że coś komuś ukradli to pisz pozew i śmigaj do sądu rejonowego. Polska to podobno wolny kraj wiec mieli prawo owy klub założyć a jego zgłoszenie do rozgrywek jest na to dowodem.
Naprawdę siejecie jakąś śmieszna napinkę ubliżacie wszystkim a potem macie pretensje o podziały..

Wielu z Was przypomina mi dzieciaka który wyzywa kogoś a potem by nie usłyszeć odpowiedzi zatyka sobie uszy i zaczyna krzyczeć i tupać nogami. Wy również jesteście pierwsi do obrażania a jak próbuje się wam coś wytłumaczyć to jesteście głusi na argumenty.
Zatem po co Ultrasi mają starac sie o dialog skoro Wy go tak naprawdę nie chcecie?

AVE ZAGŁĘBIE!

ad.3) NIEPRAWDA - Darek Kisiel jest bezprawnie właścicielem herbu. To, że go opatentował, nie znaczy, że jest jego. jeśli Zagłębie Sosnowiec wystąpiło by na drogę sądową - oddano by go im, bo jest dłużej na rynku właścicielm tego znaku. Jeśli jesteś właścicielm jakiegoś znaku od powiedzmu 30 lat i nagle ktoś go opatentuje - to znaczy, że jest jego? Zresztą ktoś tutaj dokładnie to już opisał i dał nawet linka do Sprawy podobnej... Sąd rację przyznaje temu, kto dłużej jest posiadaczem (użytkownikiem) takowego herbu...
Cygan

Postprzez jondek 2011-08-18, 12:49 pm

KalF92 napisał(a):ad PS2 :Uwierz że wielu kibiców nawet zza Brynicy trzyma kciuki za sukces Zagłębia 1906.

Nie dziwię się.Napiszcie moze jeszcze o ewentualnych nowych zgodach z "kolegami" zza miedzy ;-) Chciałbym być"tryndy" i nie obrazić niechcąco kogoś z Katowic,Chorzowa czy Zabrza :redface: Przyśpiewka"Cześć,cześć,cześć-Zagłębie wita wieś",oczywiście już nieaktualna ? ;-)
jondek

Postprzez Sonda 2011-08-18, 1:01 pm

KalF92 napisał(a):4. Pomocy nie ukradną a dostaną, bo im się należy wiec czemu mają jej nie brać?

Należy im się :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: dobre. Założyciele 1906 sami deklarowali odcięcie się od polityki, urzędasów i układów. Wspominali o niezależności i sponsorach zarzucali Baczyńskiemu że jego jedynym pomysłem na funkcjonowanie klubu jest garnuszek miasta. Teraz uważasz że ten garnuszek należy się Im?

KalF92 napisał(a):Ad PS1: Mogłeś przyjść i nam zabronić,jeśli masz z tym jakiś problem ; ) śpiewaliśmy,krzyczeliśmy to co chcieliśmy,to przecież wolny kraj.

Najbardziej debilna odpowiedz jaką przeczytałem tu od paru lat.
KalF92 napisał(a):ad PS2 :Uwierz że wielu kibiców nawet zza Brynicy trzyma kciuki za sukces Zagłębia 1906.

Mówisz o tych z którymi robicie interesy?
Sonda

Postprzez PawełK 2011-08-18, 1:10 pm

Sonda napisał(a):

Co ukradli?
1. Nazwę klubu.
2. Historie i tradycje.
3. Herb.
a komu?

Nazwa Zagłębie nie jest nigdzie zastrzeżona i podejrzewam, że nigdy nie będzie. Jeżeli chodzi o herb to został zastrzeżony i opatentowany w momencie jak klub znikał ze sportowej mapy Polski. Przy reaktywacji klubu przez notabene obecnego prezesa klubu L. Baczyńskiego wraz z Panem Adamczykiem nikt sprawą herbu się nie zajmował nie chcąc wraz z nim przejąć długów po upadłym Zagłębiu. Wymyślono zatem trójkąt w piłce i takim "herbem" posługiwano się do końca czasów "włoskich". Co do szydzenia po drugiej strony rzeki to trwa to już z wzajemnością od kilkudziesięciu lat, a nie od teraz...

Sonda napisał(a):
KalF92 napisał(a):Ad PS1: Mogłeś przyjść i nam zabronić,jeśli masz z tym jakiś problem ; ) śpiewaliśmy,krzyczeliśmy to co chcieliśmy,to przecież wolny kraj.

Na którą tak de facto nie masz kontrargumentu...
PawełK
pyszałek

Postprzez ZS1906ZS 2011-08-18, 1:20 pm

Mam pytanie do sympatyków, którzy to nie chcą uczestniczyć w integracji kibiców na meczach Zagłębia 1906 Sosnowiec.

Czy poza oskarżeniami i bluzganiem na część kibiców klubu wszystkich Zagłębiaków (?) macie zamiar robić coś więcej ... czy to cały Wasz wkład w "budowanie" marki ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC ?
ZS1906ZS

Postprzez KalF92 2011-08-18, 1:30 pm

Sonda napisał(a):
KalF92 napisał(a):4. Pomocy nie ukradną a dostaną, bo im się należy wiec czemu mają jej nie brać?

Należy im się :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: dobre. Założyciele 1906 sami deklarowali odcięcie się od polityki, urzędasów i układów. Wspominali o niezależności i sponsorach zarzucali Baczyńskiemu że jego jedynym pomysłem na funkcjonowanie klubu jest garnuszek miasta. Teraz uważasz że ten garnuszek należy się Im?

Mówisz o tych z którymi robicie interesy?

ad1. Tak garnuszek im się należy,a czemu? bo każdy klub sportowy może się o takową kasę starać,wiec czemu nie miałoby to być Zagłębie1906. Poza tym tutaj chodzi o to że Zagłębie jest marionetką i przed każdymi wyborami jest to samo,obiecują c*** wie co a tego i tak nie ma. Kumasz?
ad2. Co jest debilnego w mojej odpowiedzi? w żaden sposób jej nie skontrowałeś, tylko uznałeś ze jest debilna i to ma udowodnić ze ty masz racje? Gratuluję poziomu..
ad3. Nie wiem skąd masz takie info i nie wiem czemu piszesz o zbiorowości do której według Ciebie należę ale JA ŻADNYCH INTERESÓW Z HANYSAMI NIE ROBIĘ, nie wiem też o jakie interesy Ci chodzi,ale chętnie się dowiem co masz na myśli..

Nie wiem kto i z kim interesy robi a po tym co napisałeś przypuszczam że wiesz jeszcze mniej a skoro tak to zamilcz na wieki AMEN!

Mam pytanie do sympatyków, którzy to nie chcą uczestniczyć w integracji kibiców na meczach Zagłębia 1906 Sosnowiec.

Czy poza oskarżeniami i bluzganiem na część kibiców klubu wszystkich Zagłębiaków (?) macie zamiar robić coś więcej ... czy to cały Wasz wkład w "budowanie" marki ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC ?

Bardzo dobre pytanie.. Dobrze pamiętam jak zaraz po ogłoszeniu decyzji było tu na forum słychać głosy mówiące:
"Bez Was też będzie doping","Sami zbudujemy markę kibiców Zagłębia","Nie jesteście nam potrzebni do tego żeby na Ludowym była atmosfera." Zatem chciałem powiedzieć ze jak narazie nie widać żadnych działań z Waszej strony,choć pewnie gdybyście czas spędzony na napinaniu na forum poświęcili na działanie to faktycznie miałoby to jakikolwiek sens..
Dalej, Krzyczeliście że jakoby Zagłębie 1906 zabija to Zagłębie z kresowej bo spadną dochody z biletów-to po części racja bo wiele osób chodzic będzie tylko na to Zagłębie1906, a zaraz po tym argumencie przypominacie o tym że piłkarze Zagłębia potrzebują wsparcia. Zatem spodziewam sie że pojedziecie na wyjazd Do Częstochowy,licznie stawicie się w klatce i będziecie dopingować aż miło.. O! przepraszam zapomniałem że Wy nie z takich, wolicie "kibicować" zza monitora, oglądając relację na stronie 100% będziecie "dopingować" Zagłębie.. Świetnie, jak najbardziej wolno Wam,ale przecież non stop oglaszacie się wiernymi kibicami którzy ZAWSZE I WSZĘDZIE są z Zagłębiem,więc jak to jest?

Tak,wiem może i mój post jest napinkowy,ale cóż "wszedłeś między wrony to kracz jak one"..

PS Wytykacie działaczom Zagłębia1906 że są nieprzygotowani do prowadzenia klubu że nie są profesjonalistami. Zatem ja proszę byscie spojrzeli na podpis PawłaK. a potem przypomnieli sobie ze ostatni profesjonalista ADAMCZYK się nie sprawdził,a Ludziom Takim jak Gabryś nie można odmówić zaangażowania,zawzięcia i chęci do działania, przez lata poświecali wiele godzin za darmoszkę żeby na meczu było fajnie, więc jestem pewien że dadzą radę kontynuować to.
KalF92

Postprzez Zagłębiaczek 2011-08-18, 1:49 pm

damianeri zs napisał(a):
kibic hools napisał(a):liczba przekroczyła grubo ponad 1000 osób i bez zabezpieczenia :!:
na takim stdionie :!:
:brawo: :brawo: wynik bardzo cieszy i atmosfera również

Dziady myślicie że` ktoś z ludowego będzie chodził na b klasę to się grubo pomyliliście :czerwona: :czerwona: :czerwona:

I co podnieciłeś się ze mieliście taka frekwencje bo graliście na stadionie ale przywłaszczonym bo swojego nie macie i nie będziecie mieli a krzesełka to sobie zrobicie z drewna bencwały :czerwona: :czerwona: :czerwona: myślicie że jak wygraliście z kromołowem to wielkie halo bo najlepiej grać ze słabeuszami ale he he ale jak byście trafili na jakiś mocniejszy zespół to piłkarzyki by płuca wypluli bo taka prawda :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:

Internetowy kozaku a z Ciebie co taki przerzut? Byłeś obecny w Preczowie na sparingu i darłeś japę w niebogłosy a tutaj proszę taki kwiatek. Podczas spotkania też nie błyszczałeś pytaniami :lol: , ale co będę dalej się rozpisywał - nie zepsuję Ci reputacji na forum, nie bój się, szkoda czasu. Niektórzy z Was powinni rzeczywiście wyjść na dwór i przewietrzyć płuca, bo to co niektórzy tutaj sobą reprezentują to przechodzi ludzkie granice. Najwięcej szczekacie a jak przychodzi mecz II ligowego Zagłębia to na próżno jest szukać ludzi na trybunach, szczególnie tej otwartej. A niech jeden z drugim pójdzie po rozum do głowy i zamiast szczekać na forum to niech powie to komuś w cztery oczy, jakoś takiej odwagi żaden z Was nie miał podczas spotkania, bo jak wiadomo można się anonimowo pospinać na internecie.
Zagłębiaczek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna