Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez YOOSHKY 2007-06-19, 6:33 am

fan78 napisał(a):gazeta.pl napisał/a:
[...]

Na koniec dodajmy, że Włosi chcieli rozwiązać umowę z dyrektorem Wojciechem R., ale na razie nie udało się z nim skontaktować.

Jakby im zależało to nie musieli by z nim rozwiązywać umowy by zatrudnić kogoś innego. Wystarczyłoby usunąć go ze stanowiska nie koniecznie z pracy. Ale niestety od dwóch lat są tylko dawcą kasy a w klubie niech się dzieje co chce.

masloo napisał(a):A czy wam nie wydaje się dziwne, że przełożono podpisanie umowy do piątku? W czwartek maja zapaść decyzje Trybunału Piłkarskiego o degradacjach, co jest bezpośrednio związane z nami. Boję się tego czwartku jak cholera....

Tak bym pomyślał gdyby winowajcą nie była strona Włoska. Zgodnie z artykułem cytowanym przez Fan78, K. Szatan stawił się w siedzibie ERSI by podpisać umowę ale się rozczarował...
YOOSHKY

Postprzez emdżej 2007-06-19, 12:02 pm

Qni napisał(a):To moze zdradzisz nam te grubsze interesy Pana Szatana?
Bo znajac tylko fakt o fermie kurczakow i hurtowniach to jestem mocno zaniepokojony faktem sponsorowania Zaglebia przez Pana Szatana.

Prosze o wiecej informacji, jesli takie sa dostepne.

Właściciel serwisu samochodowego Fiata w Klimontowie
emdżej

Postprzez MarcelZS 2007-06-19, 12:27 pm

Szatan poczeka ... i powie ... dziękuje.
MarcelZS

Postprzez adas 2007-06-19, 12:31 pm

MarcelZS napisał(a):Szatan poczeka ... i powie ... dziękuje.
Wcale mnie to nie zdziwi, choć wiem, że zależy mu bardzo na klubie.
adas

Postprzez fan78 2007-06-19, 12:56 pm

adas napisał(a):
MarcelZS napisał(a):Szatan poczeka ... i powie ... dziękuje.
Wcale mnie to nie zdziwi, choć wiem, że zależy mu bardzo na klubie.
Wlochom tez podobno zalezy a odpierdalaja takie cyrki.Jak Szatan se da spokój to nastepna manifestacja pod siedziba ERSI?Patrzac na to wszystko trzeba sobie zadac pytanie cazy wogole przystapimy do rozgrywek Ekstraklasy?
Mowi sie ze nawet jesli Szatan przejmie Zagłebie to chce poobnizac kontrakty zawodnikom,sadzicie ze oni na to pojda?Ja sie nie łudze.Tylko skoro facet ma k***a "szmalu na calą Kanade" i chce wejsc do pierwszoligowego klubu i go w tej lidze utrzymac to chyba zdaje sobie sprawe ze nikt poza mlodziezowcami mu nie bedzie gral za 2000zl.
Druga sprawa.
Wedlug roznych szacunkow nasz budzet w 2 lidze oscylowal miedzy 6 a 7 milionów złotych i potrafilismy utrzymac calą kadre za to.Teraz mamy zagwarantowane w budzecie 4,7 mln(2 mln ERSI,2,7 mln Orange i Canal+)Do 7 mln wystarczy zebrac 2,3 mln.Te pieniadze powinien wylozyc Szatan tym bardziej ze chce byc wlascicielem klubu który przejmuje za DARMO.Przy tych wszystkich waszych "opowiesciach" jakim to on rzutkim biznesmenem nie jest i jak bardzo zalezy mu na Zagłębiu kwota 2,3 mln chyba nie jest wygorowana prawda?A jeszcze trzeba dodac ze Szatan z Baczynskim rozmawiali wczoraj z Gorskim i wspolnie wytypowali jeszcze inne firmy ktore maja pomagac Zagłębiu finansowo.WIEC SKAD SIE BIORĄ INFORMACJE O OBNIZENIU KONTRAKTÓW?Czyzby Szatan "chciał szkłem dupe utrzeć" i zostac wlascicielem klubu bez zadnych nakladow finansowych z jego strony?I jeszcze jak sie uda zapchac wlasne kieszenie?
P.S
Jestem pełen obaw i najczarniejszych mysli ale nie mozna byc optymistą sledzac ostatnie informacje prasowe,mam nadzieje ze to wszystko okaze sie sennym koszmarem z którego obudze sie po wygranej Zagłebia w 1-ej kolejce Orange Ekstraklasy.Pzdr.
fan78

Postprzez eric 2007-06-19, 1:04 pm

Właścielem salonu naprawy Fiata jest Marek Szatan, a nie Krzysztof. Krzysztof i Sylwester Szatan są od hodowli drobiu! Kapa, ale wiedziałem, że Włosi tak hop-siup nie oddadzą firmy, w która tak dużo zainwestowali. Pewnie będą chcieli mieć trochę zysków w przyszłości. Śmierdzi mi to, ale jeszcze bardziej mnie to wkur... powinno już być wszytko jasne, bo Boris i inni poprostu pierdzielną tym wszytkim i odejdą. Zostanie Moskal, który jest stracony i nikt z nim współpracować z zawodników nie będzie chciał. Szykuje się kapa ale standardowo mam nadzieję, że wszystko się jak najszybciej wyjaśni, bo nawet Bytom jest już daleko przed nami. Pzdr
eric

Postprzez MarcelZS 2007-06-19, 1:09 pm

Dajcie Szatanowi spokój facet ma być właścielem i może troche swojego grosz wrzuci do Klubu ... co z tego że ma to czy tamto - nikt własnego majątku nie rozda.

Pomyślcei jak potężnam musi być firma by przenaczać 7-8mln zł rocznie na klub - co powino stanowić jakieś 10% zysku netto - czyli przy rentowności 10-15% musiał by genrować przychodów ok. 800-900mln zł rocznie.

To życze tego Panu Szatanowi .. i Zagłębiu również.
MarcelZS

Postprzez flex 2007-06-19, 1:22 pm

Jeśli chodzi o obniżanie kontraktów to jest to według mnie raczej pomysł długoterminowy.
Jak wiadomo kasa jaką łożyło Ersi dotychczas będzie znacznie obcięta. Także aby za rok, dwa nie zostać z wielką dziurą w budżecie i długami wobec zawodników zarabiających krocie a grających gówno taki ruch jest konieczny.

Ktoś kto chce być właścicielem bądź sponsorem Zagłębia na pewno bierze taką ewentualność pod uwagę.
Pytanie tylko kiedy takie cięcia wykonać teraz czy za rok może dwa ?
Wpływ na podjęcie takiej decyzji może mieć też decyzja PZPN w sprawie odwołań Arki i Łęcznej oraz postępowanie prokuratorskie wobec Zagłębia.
flex
Administrator

Postprzez eric 2007-06-19, 1:38 pm

Zagłębie Sosnowiec, które niedawno awansowało do Orange Ekstraklasy poszukuję nowego trenera, ponieważ w tym tygodniu zwolniony został Robert Moskal. Największe szansę na poprowadzenie drużyny ze Śląska ma obecny szkoleniowiec rezerw Wisły Tomasz Kulawik.

Tomasz Kulawik, choć kojarzony jest przede wszystkim z Wisłą, której przez wiele lat był kapitanem, trafił do "Białej Gwiazdy" w 1990 roku po dwóch latach spędzonych właśnie w Zagłębiu Sosnowiec.

Jedynym problemem jest to, że Kulawik nie ma licencji na prowadzenie drużyny pierwszoligowej. Zespół z Sosnowca musiałby, więc zatrudnić również trenera posiadającego takie prawo, a nim miałby zostać kolejny Wiślak Kazimierz Kmiecik. Już mówi się o tym, że zabrałby ze sobą do Zagłębia swojego syna Grzegorza grającego ostatnio na wypożyczeniu w ŁKS-ie.

http://www.wislakrakow.com/
eric

Postprzez fan78 2007-06-19, 1:44 pm

eric napisał(a):Zagłębie Sosnowiec, które niedawno awansowało do Orange Ekstraklasy poszukuję nowego trenera, ponieważ w tym tygodniu zwolniony został Robert Moskal. Największe szansę na poprowadzenie drużyny ze Śląska ma obecny szkoleniowiec rezerw Wisły Tomasz Kulawik.

Tomasz Kulawik, choć kojarzony jest przede wszystkim z Wisłą, której przez wiele lat był kapitanem, trafił do "Białej Gwiazdy" w 1990 roku po dwóch latach spędzonych właśnie w Zagłębiu Sosnowiec.

Jedynym problemem jest to, że Kulawik nie ma licencji na prowadzenie drużyny pierwszoligowej. Zespół z Sosnowca musiałby, więc zatrudnić również trenera posiadającego takie prawo, a nim miałby zostać kolejny Wiślak Kazimierz Kmiecik. Już mówi się o tym, że zabrałby ze sobą do Zagłębia swojego syna Grzegorza grającego ostatnio na wypożyczeniu w ŁKS-ie.

http://www.wislakrakow.com/

Ciekawe ze został zwolniony a my nic o tym nie wiemy :053:
A Kulawik niech sobie dalej trenuje rezerwy Wisly.
Dla mnie kandydatow jest dwoch:Tochel i Wlecialowski.
Wybralbym Wlecialowskiego.
Ale to tylko gdybanie bo klub organizacyjie lezy i nikt nic nie wie.
fan78

Postprzez adas 2007-06-19, 1:49 pm

Mogę zapewnić Was w 100%, że Robert Moskal jest nadal trenerem Zagłębia. Ogólnie w klubie mamy teraz trzech trenerów na etacie: Moskal, Dworczyk i Białek.
adas

Postprzez vcr pogoń 2007-06-19, 1:54 pm

kolejne media sie poniżają same.
juz mam dosc tmeatu ze Sosnowiec to druzyna ze Śląska ale cóż...

:)

a co do przyszlosci klubu to ja staram sie nie wiedziec nic sie nie dowiadywać.
bo zwariowałbym z nerwicy:)

musi byc ok. jak nie bedzie mial kto grac to beda grac mlode wilki....

pzdr
vcr pogoń

Postprzez Przemek26 2007-06-19, 3:42 pm

adas napisał(a):Mogę zapewnić Was w 100%, że Robert Moskal jest nadal trenerem Zagłębia. Ogólnie w klubie mamy teraz trzech trenerów na etacie: Moskal, Dworczyk i Białek.

Czyli piłkarze oleją granie. Najpierw mieli na pieńku z Dworczykiem i było widać jak co poniektórych jebią w dupę wyniki, teraz Moskal, czyli będzie podobnie. Jeśli w ogóle wystartujemy w OE to będziemy jej największym pośmiewiskiem w dziejach.
Przemek26

Postprzez wito 2007-06-19, 3:44 pm

ale nam się młyn zrobił,i kto by przypuszczał że po tak upragnionym awansie wyniknie taka kapa,k...a aż zal czytac wszystkie ostatnie artykuły dotyczące naszego Zagłębia.Jedynie co pozostało to wierni kibice.A wielka szkoda bo czas ucieka wszyscy się wzmacniają a myśmy się nawet cofnęli w tej całej sytuacji,pozostaje tylko czekac co dalej i miec nadzieje że to wszystko się dobrze skończy
wito

Postprzez Schabu 2007-06-19, 4:01 pm

Każdy dzień,to jest dzień straty dla naszego klubu.Przeglądam prasę na bieżąco i jak na razie nie widzę,żadnej optymistycznej wiadomości.Wygląda to tak,że jesteśmy opóżnieni w rozwoju.Wszyscy dookoła działają na rynku,tylko u nas coraz bliżej sezonu i coraz dalej jesteśmy jakichkolwiek rozwiązań.Ogółem wygląda to tak jakby ten awans zamiast radością stał się bardzo poważnym problemem.
Mnie najbardziej rani to,że jest tak ciężko o cokolwiek.Ciężko o sponsora strategicznego,co wydaje mi się absurdem.Bo ten kto zainwestuje teraz na pewno wypłynie na wielkie wody itd.
Już nawet w tym biednym Bytomiu jest różowiej niż w naszej metropolii.
Nie mamy nic.Obyśmy nie byli tylko pośmiewiskiem ligi,jeżeli zagramy.
Schabu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna