Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez django 2008-01-31, 11:38 am

Ja bym chciał od niego usłyszeć dlaczego pierdoli ten klub. Zapytałbym go też czy tak normalnie po ludzku nie jest mu wstyd jak robi taki wał ludziom, którzy wyciągnęli go z czwartej ligi i dali szansę wypromowania. Myślę, że zawsze należy dać szansę drugiej stronie na przedstawienie jej racji, szczególnie w takiej dziwnej sprawie jak ta dzisiejsza.
django

Postprzez jackal29 2008-01-31, 11:47 am

opanujmy emocje.
jesli nie chce dla nas grac a ma wazny kontrakt to chyba nie moze tak poprostu sobie odejsc i grac w innym klubie! czy moze mi to ktos wyjasnic? jakie kary moga go spotkac za cos takiego? lub widzew?
jackal29

Postprzez >>Wojtas 2008-01-31, 12:39 pm

Rzadko wypowiadam się na forum ale sprawa Przemka Oziębały skłoniła mnie do tego. Nie tyle jego zachowanie co sama treść newsa na stronie głównej serwisu. Pytam autora kiedy Oziębała miał się przywiązać do Zagłębia? Kiedy miał zapałać tak wielką miłością do klubu? Skończmy z tymi bredniami o wierności barwom klubowym!

Nie chce być źle zrozumiany, zawodnicy którzy wykazują przywiązanie do klubu zawsze zyskują moje uznanie ale w tym przypadku opinia wyrażona przez autora newsa jest co najmniej chybiona. Oziębała większośc czasu spędzał na ławce rezerwowych, jak grał to tylko dlatego że inni napastnicy byli kontuzjowani albo zwyczajnie bez formy. Skoro był tak ważnym zawodnikiem dla klubu to dlaczego działacze gorączkowo poszukują nowych napastników? Zagłębie podpisało konrakt z Olszarem, negocjują pozyskanie Małeckiego. To gdzie miejsce dla Oziębały? Chyba znowu na ławie! Przemek ma kochać Zagłębie tylko dlatego, że działacze/trenerzy wyciągnęli go z Zielonych Żarki ale już nie dali kredytu zaufania i nie postawili na niego zdecydowanie.

"Zarząd wiąże długoterminowe plany co do Oziębały"- to dobre jest! A moze on ma konkretne, krótkoterminowe plany odnośnie swojej kariery a nie granie ogonów w Sosnowcu. Poza tym jest w klubie i widzi jak zarząd się czule żegna z niepotrzebnymi zawodnikami, wypuszcza listę na stronke i potem negocjuje warunki odejścia. Nic tylko się przywiązać do barw klubowych!

Także jego zachowanie nie ma nic wspólnego z wiernością klubowi. Pokazał tylko brak profesjonalizmu i zwyczajnej ogłady. I o to wszyscy powinniśmy mieć do niego pretensje. A nie o to że nie kocha Zagłębia tak jak te tłumu które dopingowały zespół w Pucharze Ekstraklasy...
>>Wojtas

Postprzez LucasUSA 2008-01-31, 1:04 pm

Trudno sie nie zgodzic z paroma argumentami, ktore przytoczyl Wojas - chlopak nie gral za wiele w pierwszym skladzie, to odszedl. Widac nie odpowiadal mu tylko i az status ulubienca publicznosci. Poza tym sciagnieto nowych napastnikow i Bog wie co jeszcze sie wydazylo. Ale mnie bardziej przerazil nie fakt jego odejscia ale ten placzliwy i zupelnie nieprofesjonalny artykul na stronie glownej. Jak mozna na oficjalnej stronie poslugiwac sie okresleniami w stylu "gwiazda swiatowej pilki" czy operowac pustym sloganem o "przywiazaniu do barw klubowych". Co, klub chce, zeby mu co bardziej krewcy kibice po prostu wpier...?? To ma byc profesjonalny klub? Kto tu do cholery przyjdzie grac w pilke?? Artykul w sam raz na forum, a nie jako oficjalne stanowisko klubu!
LucasUSA

Postprzez Blajpios 2008-01-31, 1:16 pm

Kol.Kol. django, jackal29 i Wojtas - napisali sensownie, dużo z tego, co miałbym do powiedzenia i co niepokoi. Tak co do niepokoju, jaki budzi nie tylko jednostronna wiadomość na stronie, ale będąca nie komunikatem nawet jednostronnym, zrozumiałym jako stanowisko klubu, ale wręcz atakiem emocjonalnym. Nawet, jeżeli są wyraźne podstawy do ostrego osądzenia zawodnika. Przy czym, gdyby wprost użył wulgarnych słów, jakie były sugerowane, to można by rozumieć odchodzenie od wysłuchania i drugiej strony, choć i wtedy nie byłoby to jednoznaczne; tym bardziej teraz. Słusznie choćby Kol. Wojtas pisze, że dziwnie w ogóle brzmi, tym bardziej może dla Oziębały brzmieć takie "wiązanie z nim przyszłości".
Co nie jest z mojej strony osądzeniem. Nie wiem, jak naprawdę wyglądały relacje, co wiedział zawodnik, jak było wiarygodne mówienie mu o możliwościach w Zagłębiu, czy rzeczywiście np. po prostu nie wystraszył się walki o miejsce itd. Nawet jeżeli jednak jednoznacznie skandaliczne jest zachowanie zawodnika, to akurat na nim jednym wyżywanie frustracji, przekroczenie pewnych wymogów prezentowania stanowisk, zdają się być co najmniej przesadą. Dodatkowo zestawiony ten wypadek z innymi niepokojącymi zjawiskami każącymi obawiać się w klubie braku profesjonalizmu - tym bardziej pokazuje całość spraw w niepokojącym świetle. Czy powtórzenie się przypadku Peŝkowicza, Prymuli teraz - nie daje powodów do niepokoju, co do funkcjonowania całości, nawet jeżeli w wypadku poszczególnych zawodników byłoby i prawdą, że po prostu "przesadzili", "pojechali za mocno", należy o nich zapomnieć, bo rzeczywiście skandalicznie obrazili? Niestety, pozostają pewne pytania...
Blajpios

Postprzez krzesimir232 2008-01-31, 1:49 pm

Artykuł na stronie głównej - żenada. Brak profesjonalizmu ze strony autora to za mało powiedziane. Być może powinny nastąpić zmiany w klubie osób które odpowiadają za przepływ informacji, bo albo nie ma ich w ogóle albo są podawane w takiej formie jak ta.
krzesimir232

Postprzez adas 2008-01-31, 2:04 pm

krzesimir232 napisał(a): Być może powinny nastąpić zmiany w klubie osób które odpowiadają za przepływ informacji.
Tu się całkowicie zgadzam i nawet już zasygnalizowałem to władzom klubu.
adas

Postprzez Raul75 2008-01-31, 2:33 pm

skandaliczne zachowanie piłkarza Oziębały, który nic jeszcze w zawodowym futbolu nie osiągnął, nie uprawnia do sformuowania takiego newsa na oficjalnej stronie klubu. Nie on pierwszy i nie ostatni natomiast razi brak profesjonalizmu ludzi, którzy w klubie pracują. Ciekaw jestem kto stoi za taką treścią tej informacji, bo brakuje jeszcze specjalnego newsa na TVN24 lub ludzi z programu Uwaga pod budynkiem klubowym. Teraz wedle przysłowia "z niewolnika nie ma pracownika" Oziębała będzie zasuwał w Młodej Ekstraklasie albo i nie. A tymczasem możnaby się dogadać z Widzewem (jeśli to rzeczywiście prawda) i sprzedać chłopaka za godziwe pieniądze.
Raul75

Postprzez STS_1906DG 2008-01-31, 3:29 pm

zaglebie.sosnowiec.pl
Wpłynęła oferta za Oziębałe

Potwierdziły się dzisiejsze informację dotyczace przejścia Przemysława Oziębały do Widzewa Łódź. Widzew przesłał do Zagłębia ofertę wykupienia zawodnika.

No to ciekawie sie robi.
STS_1906DG

Postprzez Lars 2008-01-31, 4:44 pm

jak widzew da conajmniej 250tys to niech spada do łodzi...
a jak nie, to niech grzeje ławe w młodej ekstraklasie. może do czerwca 2009 zmądrzeje, a jeśli nie zmądrzeje, to 1.5 roku nie grania w piłke zrujnuje mu kariere i bardzo dobrze :-)
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez szymmm_86 2008-01-31, 5:28 pm

rujnowanie ludziom życia nie jest bardzo dobre... sprzedadzą go teraz albo za pół roku wywala ... gra czy nie gra to i tak trzeba płacic..
szymmm_86

Postprzez Lars 2008-01-31, 6:13 pm

szymmm_86 napisał(a):rujnowanie ludziom życia nie jest bardzo dobre... sprzedadzą go teraz albo za pół roku wywala ... gra czy nie gra to i tak trzeba płacic..

jak któś sie zachowuje tak bezczelnie, tak nielojalnie i tak mało profesjonalnie to dla przykładu trzeba mu pokazać gdzie jest jego miejsce.
poza tym irytują mnie już strasznie polskie grajki, każdy kogo w ostatnich latach wypromowało Zagłębie odwdzięcza sie wzorowo. Po co podpisywać konkrakty? czy ważny czy nie, zawodnik przychodzi do klubu, rzuca sprzętem i krzyczy: odchodze! nie macie wyboru albo mnie puscicie albo bedziecie mi płacić za siedzenie.
noi kończy się sprzedażą piłkarzyka.
wkońcu czas powiedzieć NIE.
Po to są kontrakty regulujące obustronne zobowiązania wobec siebie żeby je przestrzegać i w razie obustronnej zgody zmieniać.
Polska to chory kraj...
Mam nadzieje że popularny Ozi zgnije u nas na ławie dla przykładu, gdybym miał kase to osobiście poświeciłbym sie i mu wypłacał to miesieczne wynagrodzenie aż do czerwca przyszłego roku aby go udupić ku przestrodze dla wszystkich młodych, perspektywicznych, promujących się gwiazdek, którym w pewnym momencie odbija, niewiadomo dlaczego? Na nawisko trzeba troche popracować a nie 2 razy kopnąć piłke i czuć się Raulem. a Ozi to nawet jej nie kopnął dobrze 2 razy tylko ze 4 razy szybciej niż inni za nią pobiegł.
Także kończąc Ozi życze ci zgnicia na tej podgnitej ławeczce na bocznym boisku Zagłębia gdzie, mniejmy nadzieje będziesz za 6 miesiecy siedział na meczu rezarw, a teraz ciesz sie Młodą Ekstraklasą.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez koniu1906 2008-01-31, 6:16 pm

My to mamy szczesicie do tych wiesniakow ktorych promujemy a pozniej nas olewaja: Najpierw Pitry z Realu Pszczyna teraz Oziebala z Chealse Zarki wszystko wszystkim z niewolnika nie ma pracownika itd ale to jest istne wykorzystywanie Zaglebia przez wiejskich chlopcow ktorzy robia sobie w naszym Zaglebiu reklame a nastepnmie wystawiaja srodkowy palec... Sorki ale honorem dla tego drobnego chlopiny powinna byc gra do konca sezonu w Zaglebiu Pomoc klubowi w uratowaniu drugoligowego bytu za odskocznie jak dal mu klub a nastepnie po sezonie nie chce grac wu nas niech sobie idzie a nie miesiac przed runda on se wymyslil ze zmienia klub-panowie nie ma dla niego usprawiedliwienia
koniu1906

Postprzez mike79 2008-01-31, 7:04 pm

Kwota odstępnego wpisana w kontrakt piłkarza Oziębały dużo powie o profesjonalizmie i przyszłościowym myśleniu władz klubu...
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez gregor 2008-01-31, 7:41 pm

szkoda że ludzie nie szanują siebie , praktyka palenia mostów za sobą nie jest najlepsza , nawet robociarze pracujacy w tym kraju za coś ponad 400litrów wachy wyjeżdzając za kaską w obce strony nie czynią takich głupstw , Ozi poleciał na kase jak pies za suką , kolegusie zawodnicy zachowajcie zimną krew
" PIJONDZE TO NIE WSZYćKO "
gregor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna