WZMOCNIENIA ZAGŁĘBIA ???

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Do Krawca

Postprzez Gryzzly 2003-06-15, 1:53 pm

Widzę że o ekonomii to ty co najwyżej słyszałeś w telewizji. Powiem ci że bez pieniędzy to można grać co najwyżej w A-Klasie. A w sporcie pieniądze dają sponsorzy. Sponsorzy którzy mogą odejść! Dlatego alternatywne rozwiązanie w postaci większej liczby sponsorów nie jest moim wymysłem. TO jest konieczne chłopczyku.

A poruszam ten temat bo chyba najwyższy czas rozliczyć pana Rudego z jego osiągnięć (były jakieś?). Z tego co wiem to właśnie pozyskiwanie nowych źrudeł kapitału (dla niezorientowanych: sponsorów) jest zadaniem dyrektora klubu.

Pozdrawiam all.
Gryzzly

Postprzez WOJTEK 2003-06-15, 2:10 pm

Leyton napisał(a):Wojtek, qrva jego mać . Nie raz raz się tutaj spieraliśmy i nie raz byliśmy zgodni. Ale teraz to juz przeginasz. Pretensje do Baczyńskiego? A kto wyciągnął ten klub z wiejskich rozgrywek. Że doprowadził do spadku? Zgadza się jego wina, ale i jego zasługa, że w ogóle się tam znaleźliśmy. Gdyby nie Baczyński i Adamczyk dalej byśmy gnili w 5
lidze, a może jeszcze niżej. Tylko mi nie opowiadaj o o ich synach tzn. kto i kiedy był nawalony , bo mnie to nie interesujei. Dzięki Baczyńskiemu i Adamczykowi wyleźliśmy z bagna i za to ode mnie WIELKI SZACUNEK DLA NICH. Jeśli podobają Ci się działania dyrektora Rudego to twoja sprawa, ale nie pisz takich bzdur o Baczyńskim, bo jakoś niewielu było chętnych do ratowania klubu w najgorszych czasach. Sam fakt, że Włosi go wylali mówi sam za siebie. Może był niewygodny, może chciał dla klubu zbyt wiele.
OK.SZACUNEK.ALE PREZESI REALU ROBILI WIĘCEJ I TEŻ ODCHODZILI.MNIE WKURZAŁ NEPOTYZM.POZA TYM TO TOCHEL TEŻ IM POMÓGŁ.A MOŻE NAJWIĘCEJ JEGO ZASŁUGI W TYM??DZIAŁANIA RUDEGO SĄ TEŻ DO DUPY.NIC SIĘ NIE ZMIENIA.
WOJTEK
Adventure Group

Re: Do Krawca

Postprzez fabian 2003-06-15, 2:18 pm

Gryzzly napisał(a):Widzę że o ekonomii to ty co najwyżej słyszałeś w telewizji. Powiem ci że bez pieniędzy to można grać co najwyżej w A-Klasie. A w sporcie pieniądze dają sponsorzy. Sponsorzy którzy mogą odejść! Dlatego alternatywne rozwiązanie w postaci większej liczby sponsorów nie jest moim wymysłem. TO jest konieczne chłopczyku.

A poruszam ten temat bo chyba najwyższy czas rozliczyć pana Rudego z jego osiągnięć (były jakieś?). Z tego co wiem to właśnie pozyskiwanie nowych źrudeł kapitału (dla niezorientowanych: sponsorów) jest zadaniem dyrektora klubu.

Pozdrawiam all.

Gryzzly, zle zrozumiales Krawca (tak mi sie wydaje). Jemu chodzi o to, ze sponsorzy sa potrzebni i nie da sietgo zanegowac, ale w obecnej sytuacji ich nie bedzie. Imy mozemy sobie tu pierdolic o tym jak by bylo fajnie, tylko po co?

To gadanie o sponsorach nie związanych z Sosnowcem jest, żeby Cię ne urazić, NAIWNE. Stary, pierwszoligowe kluby nie mogą znaleźć sponsorów. A kto będzie chciał sponsorować prowincjonalny klub, nie pokazywany w telewizji i nieistniejący medialnie, na którego mecze przychodzi tylko (sic!) 5 tys. osób zazwyczaj nie dysponujących siłą nabywczą.

Niestety w obecnej sytuacji muszę przyznać, mimo iż jestem przeciwnikiem etatyzmu, że do II ligi (jak nie do pierwszej) musi Zagłębiu pomóc miasto. Jak w Polkowicach, Wodzisławiu. Albo jakiś lokalny sponsor. Jak w Nowym Dworze, Grodzisku. Ale k***a jakich my mamy lokalnych przedsiębiorców? U nas władze zajmują się tylko remontem centrum, zamiast wspierać przedsiebiorców ;(

To tyle.
fabian

Postprzez fan78 2003-06-15, 2:46 pm

Liczycie na pomoc od miasta???Ja bym nie liczył,przeciez w ich gestii lezy Stadion Ludowy i nawet tego nie potrafią lub niechcą zrobic.Remontują za to stadion Włókniarza nie wiem po kiego chuja???Jedyne wieksze rentowne zakłady w miescie to FAKOP,TIMKEN(PREMA-MILMET)i chyba zakłady miesne DUDA,jak oni sie nie włączą to na reszte nie ma co liczyć.Juz tu kiedys pisalem o opodatkowaniu sie kibiców na rzecz klubu,w zamian za pieniądze moze mielibysmy jakis wplyw na procesy decyzyjne w klubie(czyt.swojego człowieka w zarzadzie).Ale to tylko gdybanie...FABIAN!!!Wyjasnij mi co znaczy to "sic" w nawiasie,zawsze jak czytalem gazety to mnie to ciekawiło. :shock: :D
fan78

przedsiebiorcy

Postprzez bidzej 2003-06-15, 2:59 pm

Ale k***a jakich my mamy lokalnych przedsiębiorców? U nas władze zajmują się tylko remontem centrum, zamiast wspierać przedsiebiorców
;

W zupełności się z Tobą zgadzam, chociaz są firmy które maja jak na nasze warunki niemały kapitał przykład Duda, ale czy on będzie chciał sponsorować klub???
Tego nikt z nas nie wie a szkoda bo moze powinno się wyliczyć Rudego z jego działań i to tak jak wylicza się przedstawiciela handlowego: gdzie byłeś i jakie są wyniki? a gdzie nie byłeś i tam trzeba uderzyć!
Ja raczej powątpiewam że Rudy gdzieś sie rusza bo zbyt często widuję go jak zapieprza do swojej szkółki gdzie jest dyrektorem i tej pracy poświęca sie bardziej i tego jestem pewny!

Po prostu nam potrzeba prawdziwego menadżera i namiastką takiego wydawał sie dla mnie Baczyński gdyż po prostu w nieraz bardzo ciężkiej sytuacji pieniązki pozyskiwał i jakoś to szło gorzej z trafnymi decyzjami personalnymi - czytaj: Franz Krótki (już dawno ludziska z Opola nawet na naszym forum ostrzegali nas że z Krótkim daleko nie zajedziemy.

Przede wszystkim jednak patrząc na strukturę organizacyjną naszego klubu a także na własnośc nie możemy traktować Włochów jako sponsorów gdyż oni są po prostu WŁAŚCICIELAMI ZAGŁEBIA patrz mają 100% udziałów w spółce i jeżeli zechcą sprzedać kiedyś część akcji a może wszystkie wtedy będziemy mieli kilku właścicieli "może zamożnych?" i jak to niektórzy tutaj opisali kilku sponsorów!
Teraz jedyne działania jakie mógłby i powinien zrobić Rudy to znalezienie np. reklamodawców!!! gdyż reklam po prostu nie ma a jak są to 2 których na oczy nie widziałem gdyz są odwrócone w kierunku tej garstki ludzi pod dachem a nie np 5 tys ludzi siedzacych po drugiej stronie!!!
Kto zechce się zareklamować gdy reklama nie będzie miała chociaż kilku tysiecy odbiorców???
Odp. N I K T
A przecież mozna porozmawiac z wieloma firmami, marketami itd na temat reklamy zawsze to jakies pieniazki dla klubu chociaz na pensje dla grających w 1 składzie juniorów lub byłych juniorów. Ale komu się bedzie chciało polatac po firmach prawda Panie Rudy???
Przecież Sosnowiec jest duzym miastem bodajze 12 pod wzgl. ludnosci (241 tys ) w Polsce i troche tych firm jednak jest, to nie są Wronki gdzie jest pole 1 fabryka i wiezienie!
Nawet mój znajomy który jest włascicielem pubu mówił ze chetnie by dał na klub pareset złotych ale co on ma leciec w zebach zaniesc do klubu bo przeciez nikt nie chodzil i nie proponowal mu czy by nie zasponsorował!
I ma qrwa racje i wqrwiaja mnie ci co bronia Rudego bo dla mnie jak dla zwykłego kibica gosc po prostu nic nie robi!
Ale Zagłębie to juz jest firma a nie jakies stowarzyszenie czy cos podobnego takze to Rudy odpowiada przed włascicielem i zarządem i to oni go powinni rozliczac z pracy a my mamy g.... do tego i tyle!!!

Ps sorki ze takie długie

Pozdro dla wszystkich Zagłębiaków!!!
bidzej

Postprzez fabian 2003-06-15, 3:51 pm

Fan 78: sic! - prawda, używa się wtedy jak podajesz jakąś kontrowersyjną lub szokującą wiadomość, dla podkreślenia, wzmocnienia.
fabian

Postprzez fabian 2003-06-15, 4:07 pm

bidzej: co co malych firm, ktore moglyby miec reklame na stadionie, biletach - to prawda. Wiem, ze za czasow MOSiRu byly wydawane kalendarze ze sponsorami. Nie wiem, czemu nie ma reklam na stadionie, pewnie pare groszy daloby sie zebrac.

Co do opodatkowania, fajnie, ale Sosnowiec to nie Madryd. Wiekszosc kibicow, jak patrzylem, to gowniarze albo pijaczki. Poza tym ja wole dawac na oprawe albo Stowarzyszenie.

Co do miasta, to ja nie licze na nich, tylko stwierdzam fakt, ze ciezko znalezc inna droge dla III-ligowego klubu. Zreszta co do zaangazownia wladz maista, niech podziekuja sobie osoby, ktore albo nie byly na wyborach, albo glosowaly na obecny uklad. 5 tys. glosow piechota nie chodzi...

Co do TIMKENA, Foster Wheeler - oni ledwo przeda z tego co wiem.

Prawda jest taka, ze reklama, sponsoring Zaglebia nie przyniesie obecnie wymiernych korzysci. Zbyt mala grupa docelowa, dodatkowo wyjatkowo cienka finansowo. Chyba tylko korzystna dla producenta tanich win ;) Sponsoring klubu powinien byc promowany nie jako biznes, ale jako element Corporate Social Responsibility - działań przedsiębiorstwa na rzecz lokalnej społeczności. Ale CSR w Polsce jest po prostu smieszny, nie istnieje. Firmy nie widzą w tym sensu, o k***a głupią drogę do supermarketu trzeba sie prosić! Zamiast na kulturę, sport wolą dać w łapę urzędasom i jest po krzyku. Zresztą z drugiej strony przy obecnym CITie, kosztach pracy nie wiele już zostaje tortu.
fabian

Postprzez Gość 2003-06-15, 8:10 pm

a może kurwy byście chcieli kupić misia kolargola i pszczółke maje z LZKS Okmiany Dolne he he ,czy też was nie stać . Za rok Gołębie w 4 lidze frajerstwo
Gość

Postprzez WOJTEK 2003-06-15, 8:56 pm

Anonymous napisał(a):a może kurwy byście chcieli kupić misia kolargola i pszczółke maje z LZKS Okmiany Dolne he he ,czy też was nie stać . Za rok Gołębie w 4 lidze frajerstwo
POWIEM KRÓTKO.FRAJER TO TWOJA MATKA,DURNIU.
WOJTEK
Adventure Group

Re: Do Krawca

Postprzez Krawiec 2003-06-16, 11:32 am

Gryzzly napisał(a):Widzę że o ekonomii to ty co najwyżej słyszałeś w telewizji. Powiem ci że bez pieniędzy to można grać co najwyżej w A-Klasie. A w sporcie pieniądze dają sponsorzy. Sponsorzy którzy mogą odejść! Dlatego alternatywne rozwiązanie w postaci większej liczby sponsorów nie jest moim wymysłem. TO jest konieczne chłopczyku.

Pozdrawiam all.

Zastanawiam sie Fabian, jak dosłownym jezykiem należy pisać ,żeby taki gostek jak ten gryzzly zrozumiał, że internetowe napinactwo nie jest mile widziane na tym forum. Człowieku (gryzzly) chcesz zrobić akcję przeciw Rudemu to przedstaw jakis plan , argumentację jakiej chcesz użyć i ewentualne spotkanie zwolenników takiej akcji gdzieś w realu .
To samo tyczy się sponsorów , pisanie że przydałby się jeszcze jeden czy dwóch to truizm i nic to nie wnosi. Gdybyś uważniej czytał moje wpisy lub prasę na temat naszego klubu wiedziałbys, ze Rudy i nawet Włosi widzieliby z chęcią innych sponsorów. Sytuacja makroekonomiczna jest jednak niepewna i nawet firmy , które radzą sobie w sytuacji recesj badź jak twierdzą inni stagnacji wolą tworzyc kapitał rezerwowy i ciąć koszty ograniczając zatrudnienie, a w pierwszej kolejności sponsorowanie sportu.
Piszesz ,ze warto mieć drugiego sponsora po to zeby nie podzielić losu Lubina, Szczecina itd. . Są to włąsnie świetne przykłdy na to, że
chcieć nie znaczy mieć. Nawet gdyby pojawiło sie na tym forum kilka setek życzeniowych wpisów podobnych twojemu , typu "niech wezmą więcej sponsorów, bo w sporcie pieniądze są bardzo ważne" , to nic to nie zmieni.
Sytuacje jest jaka jest i nawet po wejściu naszej gospodarki na ścieżkę szybkiego wzrostu 2005-2006 (pierwszy rok funkcjonowania z podatkiem liniowym), nie jest powiedziane, że ktos bedzie skłonny wykładać kasę na Zagłębie Sosnowiec. Powód, złe skojarzenia z przeszłością regionu.

Ps. Za to zdanie o ekonomii to najchetniej umówiłbym sie z toba na solówke, ale jako, że reprezentuje pokojowy sposób kibicowania to jakos to przełknę i jeszcze raz, jak będzie trzeba wyłozę ci "kawę na ławę". A tak nawiasem mówiąc podpowiem ci koleś ,że wpisy niezalogowane również nie są tu traktowane poważnie.
Krawiec

Postprzez fabian 2003-06-16, 2:08 pm

Krawiec, zaczynasz chamieć ;) :D Musisz chyba udać się do Montiego na szybki kurs: "Jak nie dać się wyprowadzić z równowagi". Aha, pamietaj do Montiego, nie do Wojtka :D Pozdrawiam serdecznie wszystkich wymienionych.

T.
fabian

Postprzez fan78 2003-06-16, 3:46 pm

Fabian dzieki za wyjasnienie,bede teraz tego uzywał,czasami pewnie nie tam gdzie trzeba ale co tam,dopiero zaczynam :D
fan78

Postprzez krzysztof 2003-06-16, 4:35 pm

Ciekawy tylko jestem ile nasze miasto przeznaczyło na występy Kukiza i Wilków na dni Sosnowca. Fakt bawiło się kupe ludzi w parku, ale osobiście wolałbym aby zamiast 3 w roku dni zabawy w parku sieleckim, bawić sie przez cały sezon na stadionie ludowym. Gdyby Zagłębie grało w I-wszej lidze z pewnością miasto miałoby większą reklamę, a i ludziska przychodziłyby z większą chęcią w weekendy na mecze :idea: no i klub miałby więcej kasy z biletów :idea:
Ameryki nie odkryłem, ale taka jest moja opinia.
Swoją drogą to takie informacje jak ta z GW to pewnie i tak czubek góry lodowej. Szkoda mi tylko, że tak wszyscy nas mamią dookoła.
Pozostaje nam tylko poczekać i popatrzeć co pokaże czas w nowym sezonie.
krzysztof

Ok. Fabian

Postprzez Krawiec 2003-06-16, 8:24 pm

Wybaczam i proszę o wybaczenie ;-)
Fabian jak tu zachować zimną krew kiedy człowiek rozpoczyna dzień od pulsu biznesu i zielonej rzezcpospolitej a stronę startową w kompie ma ustawiona na www.parkiet.com.pl i czyta taki tekst jak ten gryzzliego.

Wypowiadam się w tym temacie dlatego bo kibice zazwyczaj wymagają więcej i więcej a nie zakłądają że może być gorzej i nie ma na dzisiaj leszcza by to zmienić. Dzisiaj Ci sami dziennikarze , którzy zwalniali Engela po nie zdobyciu pucharu świata piszą wielką czcionka "Engel wróć".
Nie tak dawno niektórzy chcieli zwolnić Tainera po kilku nieudanych skokach małysza. Ja również mam kilka zarzutów do Rudego i zarządu klubu ale z tego co wiem sytuacja w klubie jest napięta i może się zdarzyć że w przyszłym sezonie będzie nieciekawie. Tak więc naszą racją stanu jest powiedzenie sobie nic się nie stało a najlepsze dopiero przed nami . Na krytykę zarządu przyjdzie czas
Stąd moje obawy i stąd moje nerwowe wpisy.
Krawiec

Postprzez WOJTEK 2003-06-16, 9:10 pm

fabian napisał(a):Krawiec, zaczynasz chamieć ;) :D Musisz chyba udać się do Montiego na szybki kurs: "Jak nie dać się wyprowadzić z równowagi". Aha, pamietaj do Montiego, nie do Wojtka :D Pozdrawiam serdecznie wszystkich wymienionych.

T.
CZY COŚ SUGERUJESZ???NIE OCENIAJ LUDZI PO RETORYCE.MOZESZ SIĘ ZDZIWIĆ.ZAPYTAJ SOYERA.
WOJTEK
Adventure Group

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna