Piotr Pierścionek - były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez emdżej 2008-09-04, 9:27 pm

Ja powiem tak: w Pierścionka wierzyłem jak obejmował drużynę, wierzyłem jak na początku mu nie szło, ale teraz to stwierdzam, że byłem naiwny.
emdżej

Postprzez MarcelZS 2008-09-04, 9:32 pm

Życzę mu jak najlepiej ... ale niestety wydaje mi się że naiwność w doborze zawodników, wiara w tych co zawodzą i zawodzić będą oraz ciągłe zmiany pozycji, ustawiń i skłładu a przede wszystkim wypowidzi, na które moga sobpie pozwolić Smuda czy Kasperczak powodują i powdować będą, że sukcesu nie będzie.

Jak dla mnie to: "W Sosnowcu nie ma trenera!"

Ps. Chce się mylić i to bardzo.
MarcelZS

Postprzez Uruk 2008-09-04, 9:33 pm

Na obecną chwilę chyba nie ma szans na zmianę trenera, kto chciałby zbierać joby za tak nędzną grę i niewielką wypłatę.
Uruk

Postprzez YOOSHKY 2008-09-04, 9:39 pm

Sachi napisał(a):Na Szukiełowicza sam narzekałem bo po prostu go nie znałem.

LOL
Tak najlatwiej o kims/o czyms nie wiedziec i narzekac...
YOOSHKY

Postprzez gothblack 2008-09-04, 9:59 pm

Cóż nasz kochany zarząd wybrał najtańszą i najmniej wysilającą koncepcje......bo kto inny????....nie zdziwiło mnie to.....nie ma kasy....nie ma zawodników.....nie ma trenerów......nie ma przyszłości........my się nie martwy o 1 ligę czy cóś podobnego my się martwy czy przetrwamy......tu nie treneiro jest problemem,ale to już chyba wszyscy wiedzą.....tylko co będzie dalej....,albo sponsor,albo miasto....,a tu czarno widzę....,może w końcu trzeba samemu zadziałać tak jak w innych klubach które miały podobne problemy//////
gothblack

Postprzez Uruk 2008-09-04, 10:03 pm

Po prezentacji drużyny hokejowej można było usłyszeć opinie, że im szybciej się to skończy tym lepiej dla tego klubu. Trudno się z tym nie zgodzić. Tylko co dalej?
Uruk

Postprzez Sachi 2008-09-04, 11:12 pm

YOOSHKY napisał(a):
Sachi napisał(a):Na Szukiełowicza sam narzekałem bo po prostu go nie znałem.

LOL
Tak najlatwiej o kims/o czyms nie wiedziec i narzekac...

To przynajmniej była taka moja szczera odpowiedź. Wtedy tak było, spodziewałem się kogoś kogo chociaż kojarzyliśmy z boisk (a raczej ławek) OE. A tak to może nie tyle "narzekałem" bo napisałem tylko podaj jeden post odnośnie tego ale byłem zawiedziony.
Sachi

Postprzez bolo73 2008-09-05, 7:02 am

Pytanie moje brzmi tak: jeżeli mecz z Kotwicą zakończyłby się zwycięstwem to czy wówczas również praca Pierścionka oceniana byłaby negatywnie?Myślę,ba jestem przekonany,że większość z nas mówiłaby zgoła co innego.Nie bronię gościa ale ochłońmy trochę bo może być taka sytuacja,że kolo zacznie hurtowo wygrywać mecze i wówczas wszyscy jak jeden mąż będą piali z zachwytu jaki to Piotrek jest Wielki.Za wcześnie jest aby ścinać głowy,jeszcze poczekajmy!
bolo73

Postprzez jls 2008-09-05, 8:19 am

Pierścionek ma coś do udowodnienia
Maciej Wasik

zdj. Przemysław Charatynowicz
Dziś odbyło się spotkanie zarządu Zagłębia Sosnowiec, na którym podjęto decyzję, iż trenerem klubu pozostanie Piotr Pierścionek. Czy dobrze postąpiono? Gdy popatrzy się na to z szerszej perspektywy, decyzja wydaje się słuszna.

Trener Pierścionek pracuje z zawodnikami obecnej kadry nie od wczoraj, dobrze ich zna i wie na co ich stać. Wprowadził do zespołu koncepcję zakładającą, iż podstawą ma być dobra gra w defensywie. Zagłębie do meczu z Kotwicą wywiązywało się z tych założeń, jednak za sprawą braku skuteczności w ataku pozostawał ogromny niedosyt, ponieważ drużyna walcząca o awans, a bez wątpienia jest nią Zagłębie, powinna strzelać znacznie więcej niż jedną bramkę na spotkanie.

Nie chcę rozpisywać się o ogromnym pechu, jaki prześladuje nasz klub od zeszłego roku, trzeba jednak przyznać, iż po części jest to czynnik decydujący o aktualnej, słabszej postawie zespołu. Wszystko zaczęło się od przełożenia pierwszego spotkania i utraty szansy na odzyskanie przed sezonem czterech minusowych punktów, a zakończyło na ostatnim feralnym spotkaniu z Kotwicą Kołobrzeg. Niestety rzeczywistość jest taka, iż jesteśmy w tabeli na 16. miejscu, przez co nad klubem zebrały się czarne chmury. Oczywiście, można najłatwiej wszystkie niepowodzenia zapisać na konto zarządu, właściciela i trenerów, jednak trzeba wziąć pod uwagę, iż to byli jedyni ludzie, którzy postanowili uratować ten klub przed totalną marginalizacją. Dalej trwają w przekonaniu, iż ciężką pracą postawią Zagłębie na nogi. Zamiast szacunku, na głowy tych ludzi wylewane są dzisiaj kubły pomyj, a czy naprawdę jest ku temu podstawa? Kto da gwarancję, czy na pewno byłoby lepiej z innym sztabem? A co by się stało z naszym ukochanym Zagłębiem, gdyby nikt nie wyciągnął rok temu ręki do skazanego na spadek klubu z nadszarganą reputacją?

Wracając do trenera Pierścionka. Co dałaby teraz jego zmiana? Kto by go zastąpił? Wiadomo, iż w klubie się nie przelewa, więc zapewne nie byłby to szkoleniowiec z pierwszych stron gazet. Szybkie i nierozważne zmiany trenerów znamy już z ubiegłego sezonu. Znamy także tego efekty. Dajmy więc szansę na szkolenie przez co najmniej rundę, a po takim czasie można już dokonać oceny.

Piotr Pierścionek jest młodym szkoleniowcem na dorobku, jednak w środowisku nie jest anonimowy. Pamiętam jak taktykę i ustawienie drużyny Zagłębia zachwalał trener Rafał Ulatowski, asystent Leo Beenhakkera, będący na spotkaniu z Elaną Toruń. Jest to dowód, że praca idzie w dobrym kierunku, a do pełni szczęścia może brakować naprawdę niewiele. Trener Pierścionek ma coś do udowodnienia, sobie, kibicom i dziennikarzom. Czy mu się to uda?
jls

Postprzez turku 2008-09-05, 9:02 am

bolo73 napisał(a):Pytanie moje brzmi tak: jeżeli mecz z Kotwicą zakończyłby się zwycięstwem to czy wówczas również praca Pierścionka oceniana byłaby negatywnie?Myślę,ba jestem przekonany,że większość z nas mówiłaby zgoła co innego.Nie bronię gościa ale ochłońmy trochę bo może być taka sytuacja,że kolo zacznie hurtowo wygrywać mecze i wówczas wszyscy jak jeden mąż będą piali z zachwytu jaki to Piotrek jest Wielki.Za wcześnie jest aby ścinać głowy,jeszcze poczekajmy!

Jeślibyśmy wygrali 2-1 to wszyscy by go chwalili ale jak na razie to on hurtowo mecze przegrywa. A najgorsze jest to że nie zanosi się na zwycięstwa. Spoko. Wygra dwa najbliższe mecze w ładnym stylu może zostać bo jesli przegra lub wygra w takim stylu że kibice będą zasypiać na trybunach to chyba nie ma go co dłużej trzymać na stanowisku trenera.
turku

Postprzez hugon 2008-09-05, 9:34 am

Panowie pieprzycie !!!
Sportowca bronia tylko i wyłącznie wyniki są jest Ok nie ma to fora ze dwora !!!
Szlag mnie trafia w okolicznych klubach sie udało ( Polonia , Piast, Ruch , Wodzisław,i inne ) tylko nasze Zagłębie obniża loty i poziom począwszy od gry w OE to pomyłka żenada przed całą sportową Polską. trenerzy się zmieniaja zawodnicy , brak konkretnej polityki tak z strony wlaściciela i sztabu kierującego , ci goście może i chcą tylko po prostu nie potrafią. W tym klubie potrzeba po pierwsze PROFESJONALISTÓW a następnie PASJONATÓW 'dobrymi chęciami to 'piekło jest wybrukowane'
I jeszce bardzo istotna sprawa KIBICE tych na dobre i złe zostaje w klubie parę setek więc nie ma sie specjalnie czemu dziwić ,że i UM nie jest skory do dawania kasy szerokim strumieniem.
hugon

Postprzez novack 2008-09-05, 1:40 pm

Piłkarze wstawili się za trenerem Zagłębia
tod2008-09-04, ostatnia aktualizacja 2008-09-04 19:04

Piotr Pierścionek poprowadzi zespół w niedzielnym wyjazdowym meczu z Gawinem
Szkoleniowiec oddał się do dyspozycji zarządu po porażce w kuriozalnym meczu z Kotwicą Kołobrzeg (z powodu awarii światła piłkarze grali w zapadających ciemnościach, a goście bramki na wagę wygranej strzelili w doliczonym czasie gry). Z naszych informacji wynika, że Pierścionek chciał w ogóle zrezygnować, ale za namową współpracowników oddał swój los w ręce działaczy. Wczoraj za swoim szkoleniowcem wstawili się piłkarze, a trener już na spokojnie stwierdził, że da sobie jeszcze jedną szansę. Warunkiem kontynuowania współpracy ma być zwycięstwo w niedzielnym meczu z Gawinem Królewska Wola.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez MarcelZS 2008-09-05, 3:56 pm

novack napisał(a): Warunkiem kontynuowania współpracy ma być zwycięstwo w niedzielnym meczu z Gawinem Królewska Wola.

No to Pierścienia o 18.00 w niedziele będzimy mieli z głowy :) .
MarcelZS

Postprzez Smazu 2008-09-05, 4:26 pm

Oby tylko Pan Dworczyk zgodził się trenować chłopaków... Dworczyk nie jest jakimś Mourinho czy Fergusonem , ale na pewno lepszy jest niż Pierścionek ;)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez OLiver 2008-09-05, 9:51 pm

Ale dowaliles.Dworczyk na trenera,to dopiero byla by tragednia,ten chlop to w ogole sie na niczym nie znal !
OLiver

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna