ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC- JAGIELLONIA BIAŁYSTOK 31.08

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez mario999 2007-08-31, 10:07 pm

wlasnie wrocilem. dla mnie bardzo dobry mecz Pacha. co do Adama tez zycze mu szybkiego powrotu do zdrowia ale sam sprokorowal ta kontuzje niepotrzebnie wychodzac z bramki.
mario999

Postprzez Smazu 2007-08-31, 10:27 pm

Kowalik szacunek! Przed meczem Gawęcki,Cygnar i przede wszystkim najgorsze z możliwych Kmiecik wzbudziły moje złe nastawienie co do meczu, myliłem się i powiem tyle:
Trzy do jednego, nie ma od nas lepszego!!! Świetny mecz Zagłębia, pomysł wprowadzenia Pacha był b.dobry,następne zaskoczenie to Piątkowski, w meczu z mł. Legia każdy inny zawodnik był lepszy, później w Brzesku tragedia mimo gola...a tu dzisiaj Piątkowski chyba wrócił do formy :) Kmiecik - on już nie powinien dostać szansy w Zagłębiu... ile on "setek" zmarnował to nie jestem nawet w stanie policzyć, sprzedać przynajmniej kasa będzie.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez emdżej 2007-08-31, 10:29 pm

Smazu napisał(a):Kmiecik - on już nie powinien dostać szansy w Zagłębiu... ile on "setek" zmarnował to nie jestem nawet w stanie policzyć, sprzedać przynajmniej kasa będzie.

Kmiecik jest u nas na wypożyczeniu, więc go nie sprzedamy.
emdżej

Postprzez flex 2007-08-31, 10:36 pm

Smazu napisał(a):Kowalik szacunek! Przed meczem Gawęcki,Cygnar i przede wszystkim najgorsze z możliwych Kmiecik wzbudziły moje złe nastawienie co do meczu, myliłem się i powiem tyle:
Trzy do jednego, nie ma od nas lepszego!!! Świetny mecz Zagłębia, pomysł wprowadzenia Pacha był b.dobry,następne zaskoczenie to Piątkowski, w meczu z mł. Legia każdy inny zawodnik był lepszy, później w Brzesku tragedia mimo gola...a tu dzisiaj Piątkowski chyba wrócił do formy :) Kmiecik - on już nie powinien dostać szansy w Zagłębiu... ile on "setek" zmarnował to nie jestem nawet w stanie policzyć, sprzedać przynajmniej kasa będzie.

Ten Piątkowski już taki jest. Pamiętacie w II lidze co akcja to głupia strata piłki, próbuje niekonwencjonalnych zagrań jak na treningu, ale jak już mu zacznie wychodzić to ręce składają się do oklasków.
flex
Administrator

Postprzez Przemek26 2007-08-31, 10:37 pm

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4451155.html

Trener Jerzy Kowalik na długo zapamięta to spotkanie. W 22. min w jednej chwili jego zespół stracił gola i bramkarza. Adam Bensz długo trzymał się za rękę, w którą tuż przed oddaniem celnego strzału trafił go Everton. Po chwili okazało się, że Bensz nie będzie mógł kontynuować gry. Jeszcze w czasie meczu trafił do szpitala. Na stadion wrócił już z gipsem na lewej ręce. - Złamana kość promieniowa. Minimum cztery tygodnie w gipsie - smucił się.

Gdy Bensz schodził z boiska, Kowalik z niepokojem spojrzał na Szymona Gąsińskiego. Rezerwowy bramkarz Zagłębia w dniu meczu zemdlał bowiem w windzie. - Zaraz wysłaliśmy go do szpitala. Badania niczego nie wykazały, ale niepokój pozostał - mówił potem Kowalik. Gąsiński jednak nie zawiódł. Kilka strzałów piłkarzy z Białegostoku obronił w wielkim stylu. Największe brawa zebrał za odbicie piłek po uderzeniach Jacka Markiewicza i Dariusza Jareckiego. Zagłębie prowadziło wtedy tylko jednym golem i remis był jeszcze w zasięgu drużyny gości.

Dzięki drugiej wygranej w lidze Zagłębie nie ma już na swoim koncie ujemnych punktów (sezon zaczęło z czterema na minusie), którymi ukarał sosnowiecki klub za udział w aferze korupcyjnej Wydział Dyscypliny. Teraz beniaminek jest już dwa oczka na plusie.

Sosnowieckiej drużynie służy stadion w Wodzisławiu. W roli gospodarza Zagłębie wygrało tutaj wcześniej z Polonią Bytom. Tak jak i wtedy, do siatki trafił w piątek Marcin Folc. Napastnik Zagłębia dwa razy znalazł się sam przed Jackiem Banaszyńskim dzięki dokładnym podaniom kolegów - Sławomira Pacha i pod koniec meczu Grzegorza Kmiecika. - Wstyd byłoby nie wykorzystać takich okazji. Za pierwszym razem lekko podciąłem piłkę. Mało brakowało, a zatrzymałaby się na poprzeczce [piłka odbiła się od niej i wpadła do bramki - przyp. red.] Podobnie jak w meczu z Legią, mieliśmy sporo okazji, gdybyśmy dziś przegrali, uznałbym, że dopadło nas fatum - uśmiechał się.

Trzecie - kto wie, czy nie najważniejsze - trafienie dołożył Dariusz Gawęcki. Obrońca Zagłębie uderzył piłkę głową tak mocno, że gdyby nie siatka, trzeba byłoby jej szukać na trybunach. - Na długim słupku było sporo miejsca. Tydzień temu podobną okazję miał Darek Kozubek, ale jemu zabrakło szczęścia. Trafiłem idealnie. Gol w ekstraklasie smakuje wyjątkowo - mówił piłkarz, dla którego było to pierwsze trafienie na boiskach Orange Ekstraklasy.

Zwycięstwa Zagłębia na pewno nie byłoby, gdyby nie Sławomir Pach. Pomocnik wrócił do pierwszego składu po kontuzji kostki. Razem z Jackiem Berensztajnem uporządkował grę zespołu w środku pola. Kilka razy w gąszczu nóg doskonale dojrzał kolegów z ataku. - Cieszę się przede wszystkim z tego, że wreszcie gram! To było zwycięstwo za sześć punktów, więc teraz radość jest podwójna - mówił Pach, który w końcówce spotkania był bliski kolejnej asysty. - Kontra była szybka, ale mogła być jeszcze szybsza. Myślę, że dopadło nas już zmęczenie, stąd i brak dokładności - tłumaczył.

Z powrotu do składu Pacha cieszył się też Berensztajn. - Co tydzień gram w środku z kim innym, ale tak może być dalej, bylebyśmy wygrywali - śmiał się "Berek".
Przemek26

Postprzez fan78 2007-08-31, 10:39 pm

Właśnie wróciłem.Ważne w tym meczu było to ze nikt nie odstawiał nogi,była walka od początku do końca.Również musze pochwalić Kaliciaka,chyba najlepszy jego mecz dotychczas w Zagłębiu,bardzo duzo wygranych pojedynków główkowych.Na minus napewno Gąsinski,strasznie niepewny,wychodzi dodosrodkowan by za chwile sie cofac( :galy: ),wprowadzal tym samym nerwowosc i chaos w naszych szykach obronnych.Przy stanie 2-1 drżałem o wynik.Folc chyba załatwił sobie miejsce w 11 kolejki.Ciekawe co teraz bedzie mówił Tuzimek w magazynie OE?Smieszna była sytuacja z 2 polowy po tym jak zawodnik Jagi i zawodnik Zagłębia równoczesnie skoczyli do głowki i wybili piłke na aut,obydwoje skoczyli do sedziego krzyczac moja a ten stanoł jak słup soli,zaczeli wreszcie na niego wrzeszczec,a ten wzruszył ramionami i wskazał ze piłka dla Zagłębia.Nie miał innego wyjscia,gdyby wskazał w drugą strone "kryta" pewnie by go zjadłaOkoliczne stacje benzynowe opanowane przez melanzowników z Sosnowca :564: TYM MECZEM JERZY KOWALIK ZAMKNĄŁ USTA "ZNAWCOM FUTBOLU" I PŁACZKOM ZWALNIAJĄCYM GO Z ZAGŁĘBIA PO MECZU Z LEGIĄ.Pozdro Trenerze.Samych zwycięstw!
fan78

bilet zagłębie - jagielonia

Postprzez Codino11 2007-08-31, 10:46 pm

Cześć, czy jest może ktoś chetny żeby odsprzedać bilet z meczu Zagłębie - Jagielonia? Pozdrawiam kibiców
Codino11

Postprzez kingwins 2007-08-31, 10:51 pm

Pięknie, wiara w utrzymanie odżyła, nie mogę się doczekać meczu na Ludowym bo trochę już wstyd jak podają w gazetach że 2tyś na Zagłębie przyszło.
kingwins

Re: bilet zagłębie - jagielonia

Postprzez tymin 2007-08-31, 10:52 pm

Codino11 napisał(a):Cześć, czy jest może ktoś chetny żeby odsprzedać bilet z meczu Zagłębie - Jagielonia? Pozdrawiam kibiców

Nie rozumiem.... Po co Ci on? Do kolekcji?
tymin

Postprzez Kry's 2007-08-31, 10:59 pm

adriano20 napisał(a):właśnie wróciłem z wodzisławia
kmiecik do budy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ten koleś po raz kolejny marnuje wszystko co sie da, bez kmiecika wygramy wyżej !!!!!!
adriano do budy!!!!!zastanów sie chłopcze co piszesz /szkoda,właściwie to Kmiecik robil całą grę w napadzie a Folcu tylko bramki zdobywałał....Brawo napastnicy.BRAWO ZAGŁĘBIE
Kry's

Postprzez Misaki 2007-08-31, 11:06 pm

Wiadomo, że się rozlicza napastnika z bramek ale Kmiecik też trochę robi w przodzie, choćby podanie do Folca. Prymula wejdzie w pełen trening to trener będzie miał wybór w przodzie.
Brawo Zagłębie! Jak na razie bilans "u siebie" 2-0-0 :) Zobaczycie jeszcze się spokojnie utrzymamy, jest coraz lepiej a jak nam jeszcze punkty oddadzą ;) hehe
Misaki

Postprzez Kry's 2007-08-31, 11:11 pm

adriano20 napisał(a):właśnie wróciłem z wodzisławia
kmiecik do budy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ten koleś po raz kolejny marnuje wszystko co sie da, bez kmiecika wygramy wyżej !!!!!!
adriano do budy!!!!!zastanów sie chłopcze co piszesz /szkoda,właściwie to Kmiecik robil całą grę w napadzie a Folcu tylko bramki zdobywałał....Brawo napastnicy.BRAWO ZAGŁĘBIE
Kry's

Postprzez Pavlov 2007-08-31, 11:48 pm

na forum jagi znalazlem filmiki ktore prezentuja dzisiejsze bramki.

Pavlov

Postprzez Bizoniasty 2007-09-01, 12:16 am

A nagral ktos jak ochroniarz zostal zniszczony ? :D :D :D
Ostatnio edytowano 2007-09-01, 12:17 am przez Bizoniasty, łącznie edytowano 1 raz
Bizoniasty

Postprzez LucasUSA 2007-09-01, 12:16 am

Strasznie cieszy zwyciestwo! Co do Kmiecika - szkoda, ze nie strzela, ale jak widac w relacji swietnie podal Folcowi na 3-1 (zwod i dokladne podanie na czyste pole). Widac, ze chlopak ma potencjal. Czuje, ze jeszcze nadejdziejego czas.
LucasUSA

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna