bbartek napisał(a):Z wypowiedzi kol.Blajpiosa odnoszę wrażenie, że nie ma sensu budować silnego Klubu bo to nie jest w interesie mieszkańców Sosnowca. Dziwne...
Pisałem o akcji informacyjnej a nie o propagandzie.. Drobna róznica!
Silny Klub to znakomita promocja Miasta, nowi inwestorzy, nowe inwestycje....duma że jest się mieszkańcem Sosnowca. Czy to mało

Over na ten temat.
Uprzejmie poproszę o wskazanie, jakimi drogami to Kolega odniósł takie wrażenie?... Ja napisałem, że wolę sytuację taką jak jest - niż taką, gdyby ktoś w imię idei podanych przez Kolegę, poszedł w kierunku propagandy, tak zrozumiał informację, choćby np. na drodze "akcji informacyjnej" prowadzonej przez ludzi dotychczasowych - względnie jeszcze inaczej, że wręcz poszliby jak czasem na portalach "w akcję klikania"... Nie napisałem ani, że to Kolega wprost proponuje takie rozwiązania - ani też bynajmniej nie zacytowałem wprost, co w moim rozumieniu pokazywało, że jest to nie krytyka danego głosu, czy odpowiedź wprost na niego, tylko inny głos, dopowiadający, choć w dopełnieniu. Fakt, może błąd, że nie dodałem do tego wprost, ile też celnych uwag jest Kolegi. Np. - że w jakimś sensie, oczywiście, zaczynając od uszanowania, że wynik, jest wynikiem, to można powiedzieć, że to wynik braku właściwej pracy informacyjnej tak po stronie Miasta jak i Klubu. Tak samo słusznie - rzeczywiście można obserwując sytuację, zadawać pytanie, czego chce Klub. Podobnie, jak obserwując sytuację, można zadawać pytania, na czym też Miastu zależy, czy na wytworzeniu wrażenia, że się troszczą o Klub ale bez dalszych kroków? Dla jasności, to już moje pytanie a nie przytoczenie opinii Kol.bbartek, bo to sformułowanie u niego nie pada, choć ufam, że nie znaczy to, że pytania sobie nie zadaje...
To zaś, że rozważając pakiet większościowy należy zadać sobie pytanie, jak to będzie oddziaływać na sprawę "Zagłębia Klubu Regionu" - w oczywisty sposób się na zdrowy rozum narzuca, z tym że bynajmniej nie znaczy to, że prowadzić miałoby do wniosku, że nie warto budować silnego Klubu. Przeciwnie - jest warunkiem skutecznego budowania silnego Klubu. Ba - teoretycznie można by nawet mówić, że tu mogłaby być przyczyna czy jedna z przyczyn (jeżeli taki jest stan faktyczny) jakiegoś wahania się ze stronu Klubu, czy można przekazać Miastu pakiet większościowy, co mogłoby owocować osłabieniem możliwości budowania silnego Klubu Regionu. Hm. Ale oczywiście, że - patrząc na prowadzoną przez Klub "politykę promocji Klubu" w samym Sosnowcu, to rzeczywiście można wątpić, by to była hipoteza zasadna.
Tak więc, ja podobnie. Mógłbym zakończyć tak. "Jeżeli tak interpretowane jest moje dopowiedzenie, to należy odnieść pretekstu, że ktoś stracił animusz do proponowania rozwiązań marketingowych w tej sprawie (sugerowałem Kol.bbartek tę możliwość, wskazując w którymś wpisie na doświadczenia sprzed roku) - ale nie chce się sam przed sobą do tego ten ktoś przyznać, więc z radością wymyśla, co można by "wpisać" w moją wypowiedź i na zaistniałą przeze mnie sytuację - zwala swoją rejteradę. Wszystko, szkoda więcej gadać".
Ale - akurat tak nie skończę.