Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-07-06, 7:55 pm

Kol. Blajpios - nie jestem przeciwnikiem Pana Szatana - nie akceptuje braku profesjonalizmu
w moim Klubie, wizja budowania druzyny składajacej sie tylko z zawodników z Regjonu jest nie
realna, nie wiem jak długo jestes z Zagłebiem ale nigdy tak nie było ze druzyna to 100% ludzie
z Zagłebia i nigdzie tak nie jest.
Pan Szatan chciał niskimi kosztami osiagnac wynik sportowy na dobrym poziomie -NIE MOZLIWE
najlepszym tego przykładem była ostatnia runda - skonczylismy na barazach. Ten Pan sam powiada
ze sam nie da rady finansowac Zagłebia - więc co ?
Rysuje sie nowa sytuacja korzystniejsza , pewniejsza dla Klubu więc co nalezy ją odrzucic ?
Zaczekajmy a sprawy rozwiązane będą wkrotce.
Ja zaczekam dam rade
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez novack 2009-07-06, 8:00 pm

Nie popadajmy w huraoptymizm z Ryngierem. Przypominam tylko nieśmiało, że Ryngier przygotowywał piłkarzy Górnika Zabrze do sezonu, a jaki jest wynik wszyscy wiemy. Wiem, że lepszy on, niż metody Kudyby, ale poczekajmy na efekty. A tak przy okazji, opuścił Zagłębie na rzecz śląskiego klubu tylko dla pieniędzy, więc to też powinno dać do myślenia. Dostał szanse od nas i lepiej niech ja wykorzysta.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez davidian 2009-07-06, 8:34 pm

Może warto zakręcić się koło Centrozap ? z GKS-u zrezygnowali zgodnie z doniesieniami prasowymi.
davidian

Postprzez peterrabit3 2009-07-06, 9:18 pm

davidian napisał(a):Może warto zakręcić się koło Centrozap ? z GKS-u zrezygnowali zgodnie z doniesieniami prasowymi.

Prosze zrezygnuj z pisania postow na tym forum
peterrabit3

Postprzez turku 2009-07-06, 9:28 pm

Centrozap Sosnowiec jak to ślicznie brzmi :)
turku

Postprzez emdżej 2009-07-06, 9:50 pm

davidian napisał(a):Może warto zakręcić się koło Centrozap ? z GKS-u zrezygnowali zgodnie z doniesieniami prasowymi.

Poczytaj też w prasie dlaczego zrezygnowali. Centrozap chciał wykupić prawa do NAZWY i HERBU klubu, na co władze GKS-u się nie zgodziły.
emdżej

Postprzez spitfire 2009-07-06, 9:53 pm

emdżej napisał(a):Poczytaj też w prasie dlaczego zrezygnowali. Centrozap chciał wykupić prawa do NAZWY i HERBU klubu, na co władze GKS-u się nie zgodziły.

Do nazwy rozumiem, ale do herbu? Chcieli, żeby herbem było ich logo? Niedługo do nazwisk zawodników będą chcieli wykupywać prawa.
spitfire

Postprzez August 2009-07-06, 9:55 pm

emdżej napisał(a):Poczytaj też w prasie dlaczego zrezygnowali. Centrozap chciał wykupić prawa do NAZWY i HERBU klubu, na co władze GKS-u się nie zgodziły.

Nie do końca tak. Okazało się m.in. że stowarzyszenie nie jest włascicielem nazwy i herbu. Ale dość już o Katowicach. My czekamy na decyzje Miasta.
Ostatnio edytowano 2009-07-07, 5:51 am przez August, łącznie edytowano 1 raz
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez davidian 2009-07-06, 10:39 pm

peterrabit3 - a kim ty jesteś żeby mówić mi co mam robić? Siedź sobie wygodnie na obczyźnie.
Piszecie tak jakby to Zagłębie miało prawo do własnego herbu. :niezle:

Zapewne wejście miasta zbawi klub :lol:

A tutaj macie przyczynę wyjścia Centrozapu:
"Stało się to po tym, jak "Gazeta" ujawniła, że Fundusz Górnośląski kupił warty 3 mln zł pakiet akcji Centrozapu. Fundusz podlega marszałkowi województwa, więc gdyby Centrozap przejął "Gieksę", samorząd stałby się pośrednio właścicielem klubu."
davidian

Postprzez django 2009-07-06, 10:53 pm

davidian napisał(a):Zapewne wejście miasta zbawi klub :lol:

Może i nie zbawi, ale jednak daje nadzieje na to, że zbawi. Nie chodzi mi o jakąś super kasę od miasta, bo na to przynajmniej w tej kadencji nie liczę. Raczej mam na myśli pewną organizacyjną stabilność i większą niż do tej pory przejrzystość, która może stanowić zachętę dla potencjalnych sponsorów.
django

Postprzez Blajpios 2009-07-06, 10:59 pm

Blajpios napisał(a):[
Niestety, ze smutkiem muszę dodać. Dla jasności - choć wydawałoby się, że można liczyć na jakąś ludzką dyskusję - to jednak muszę zaznaczyć. Nie ustawiajcie sobie tej wypowiedzi jakby chłopca do bicia, że oto chwalę Szatana. Odpowiadam tylko na dziwaczne, by nie użyć mocniejszych słów, uogólnienia "żadnej woli wzmocnień", "ani jednej decyzji od początku" itp. Pokazuję - że to nieprawdziwe zdania, bo tego wymaga uczciwość dyskusji, nawet jeżeli uważać, że bardzo źle K. Szatan prowadzi klub.

Czytajcie ze zrozumieniem. Czytajcie do skutku.
Blajpios

Postprzez davidian 2009-07-06, 11:01 pm

django - po pierwsze dopóki nie poznamy aktualnego deficytu klubu (chyba tylko naiwny dał się zwieść Kurczakowi iż aktualnie jest to 500.000) nie ma co gadać o sponsorach i tego typu sprawach, po drugie jeszcze nie zapadły decyzje poczekajmy do środy na określenie się stron. Miasto da 300-500 tysięcy i to jak będzie miało gest a sądząc po dziurze budżetowej naszego Państwa i ogólnym ścinaniu kosztów jak szybko wejdą tak wyjdą.
Sądząc po "szaleństwach" na rynku transferowym zapewne kasy na kontrakty jest dużo.

Im dłużej trwa ten impas tym gorzej dla klubu i kibiców.

Zdecydowanie NIE i :czerwona: dla nieudaczników z Kresowej.
davidian

Postprzez August 2009-07-07, 7:22 am

django napisał(a):Może i nie zbawi, ale jednak daje nadzieje na to, że zbawi. Nie chodzi mi o jakąś super kasę od miasta, bo na to przynajmniej w tej kadencji nie liczę. Raczej mam na myśli pewną organizacyjną stabilność i większą niż do tej pory przejrzystość, która może stanowić zachętę dla potencjalnych sponsorów.

No właśnie o to chodzi. Być może Miasto będzie w stanie postawić na czele klubu ludzi, którzy coś w nim zmienią. Będzie znana jakaś konkretna strategia, cele organizacyjne, sportowe i marketingowe.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez pawelpkibicpogoń 2009-07-07, 10:49 am

August napisał(a):Być może Miasto będzie w stanie postawić na czele klubu ludzi, którzy coś w nim zmienią. Będzie znana jakaś konkretna strategia, cele organizacyjne, sportowe i marketingowe.

Mam duże wątpliwości, bo jakoś nie przypominam sobie ludzi we władzach miasta, którym zależało by na sosnowieckim sporcie i to nie tylko teraz ale i od dawna.
Chociaż nie powiem, że mam nadzieje.........
pawelpkibicpogoń

Postprzez flex 2009-07-07, 11:17 am

August napisał(a):
No właśnie o to chodzi. Być może Miasto będzie w stanie postawić na czele klubu ludzi, którzy coś w nim zmienią. Będzie znana jakaś konkretna strategia, cele organizacyjne, sportowe i marketingowe.

django napisał(a):Nie chodzi mi o jakąś super kasę od miasta, bo na to przynajmniej w tej kadencji nie liczę. Raczej mam na myśli pewną organizacyjną stabilność i większą niż do tej pory przejrzystość, która może stanowić zachętę dla potencjalnych sponsorów.

Chyba macie krótką pamięć, albo celowo przymykacie oko na niektóre rzeczy.
Nasze miasto i dobre zarządzanie (zwłaszcza jeśli chodzi o sport), dobre żarty. W końcu mamy sprawdzonego gospodarza. Górski i Szatan są siebie warci jeśli chodzi o zarządzanie i dobór ludzi.
Różnica polega tylko na tym, że ten pierwszy potrafi się bardziej dyplomatycznie wypowiadać, a ten drugi ... sami wiecie.
Poza tym taka operacja przejęcia nie odbywa się w tydzień czy miesiąc, tylko trochę dłużej, a kadencja obecnych samorządowców nieuchronnie dobiega końca i kto wie jakie będzie kolejne rozdanie na sosnowieckiej scenie i jakie nowe pomysły.

Przypuszczam, że skończy się to tym, że jak miasto stanie się większościowym udziałowcem Zagłębia to Szatan po jakimś czasie stwierdzi, że jest mu bardzo ciężko, ale sytuacja ekonomiczna zmusza go do zaprzestania inwestowania w Zagłębie.

Taki rozwój spraw może mieć dwojakie skutki:
1) Miasto zorientuje się na własnej skórze jakie są na prawdę koszty związane z prowadzeniem klubu i zwiększy nakłady na klub + bardziej skutecznie zacznie szukać sponsora (oferując w zamian za sponsoring coś od siebie)
2) Miasto zorientuje się na własnej skórze jakie są na prawdę koszty związane z prowadzeniem klubu i stwierdzi, że nie może wykładać tak dużych pieniędzy na jeden klub sportowy i będzie nieciekawie.
flex
Administrator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników