1 Nice Liga przejechala juz kolejne DWIEscie KOLometrow na trasie sezonu 16/17 od mojej ostatniej analizy.Nasza ekipa wjezdzajac na autostradzie byla w czubie i dalej tak pozostalo choc Sandecja zalaczyla TURBO i troszeczke odskoczyla ,ale spokojnie spokojnie bo czy nie za wczesnie

czy wystarczy paliwa

To jednak nie Nasz problem.
My po przejechaniu pierwszych stu kilometrow dojechalismy do bramek w Grudziadzu i nawet szybko zesmy je zaplacili a konkrtenie Tomek Nowak , potem niestety zrobilismy sobie grilla i efekty kazdy zna .
Na kolejny odcinek trasy w zasadzie lotna premie na SIEDEMset KOLometrow przed meta wybralem sie osobiscie , Sam przerwalem swojego grilla by zobaczyc to na zywo,bo taki byl cel pobytu w PL i ........... kto byl ten widzial . Ja mialem wrazenie ze Nasi umowili sie przed meczem z Pulawami "Wyjdzmy na boisko Wygrajmy Zejdzmy do szatni" taka przerwa,udana przerwa wswietowaniu Majowki.
Teraz juz widzimy ze te dwa tygodnie nie zmienily w zasadzie niczego w czubie, no moze za wyjatkiem tego ze z grupy poscigowej peleton odpadl kURNIK i Podbeskidzie jedzie samotnie.
Przed Nami TRZY niesamowite trudne zakrety i po nich bedziemy wiedzeli juz napewno baaardzo duzo i zobaczymy czy dalej liczymy sie w walce o EX.
Pierwszy zakret w Bytowie , niby najlatwiejszy ale wlasnie niby . Poczatki sa trudne ale jesli dobrze wejdziemy w ten zakret i dobrze z niego wyjdziemy to potem bedzie latwiej
Ten mecz jednak jutro wiec na poczatek piatkowe spotkania:
PIATEK :
18:00 Miedz Legnica - Wisla Pulawy ; patrzac na Pulawy w spotkaniu z Nami ciezko liczyc na to ze urwia oni punkty Miedzi . Przed Naszym spotkaniem wyrazalem obawy ze wzgledu na bilans Wisly w wyjazdowych meczach . Wypowiedz ich trenera po meczu swiadczyla ze sam nie poznawal druzyny , amoze to My zagralismy super . mimo wszystko ciezko myslec o tym ze Miedz straci punkty . zaczynaja serie meczow u siebie i kazdy o zycie. Dzisiaj zwyciestwo no chyba ze Pulawy beda chcialy pokazac trenerowi ze postawa w Sosnowcu byla tylko zadyszka, ale jednak TYP :
119:00 GKS Tychy - Znicz Pruszkow ; mecz bez znaczenia dla NAS

??? Nie sadze . caly czas chodzi mi po glowie ze z Tychami gramy ostatnia kolejke i lepiej zeby oni byli juz spokojni o swoj byt w 1Lidze bo moze az tak bardzo im tego nie zycze ale nie nalezy sie spodziewac ze beda juz pogrzebani przed ostatnia kolejka . Mam jakis sentyment do Znicza i zycze im utrzymania wiec mecz arcywazny , Tychy nie zachwycaja u siebie wiec jest szansa dla Znicza moj TYP
X bo gdzie dwoch sie bije tam korzystaja Pulawy
20:45 gornik scorpion zABRZE - Chojniczanka Chojnice ; Artur Derbin Artur

kto by sie spodziewal ze w spokojnych Chojnicach dojdzie do zmiany trenera i KTO by sie spodziewal ze nastepca starego bedzie ARTUR DERBIN ! Efekt nowej miotly i sympatia do Artura nakazala by zyczyc 3 pkt gosciom ale NIE LEZY W NASZYM INTERESIE .kURNIK pogrzebal juz swoje szanse , nie tylko w mojej opinii, w walce o awans .Jednak zadanie ma do wykonania 3 mecze u siebie i 3 urwania punktow gosciom ucieszyla by wszystkich kibicow Zaglebia .Patrzac na kalendarz Chojnic zwyciestwo kURNIKA (sorry Artur) bardzo by nam pomoglo ale bedzie TYP:
XTo tyle na dzisaj mecze sobotnie beda mialy ogromne znaczenie ale ich waga moze sie zmienic po dzisiejszych spotkaniach , dlatego poczekam do jutra