Nowy zespół w B-klasie.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy zespół w B-klasie.

Postprzez gustavo 2011-08-03, 11:26 am

Działacze nie stawiali problemów z rejestracją klubu z oczywistych względów ,przecież to spora kasa dla małych klubików ze sprzedaży samych biletów będzie
Ja niezamierzam im nabijac portfeli jak wyjazdy to tylko 2 liga :brawo:
gustavo

Postprzez szuli1906 2011-08-03, 11:35 am

Przykro na to wszystko patrzeć...
Jedno jest pewne, ze ci z Zagłębia B klasowego zrobili pośmiewisko z nazwy ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC! (śmieją się z ZAGŁĘBIA na wielu forach i komentarzach na stronach)
Najwidoczniej im to odpowiada bo i robią pośmiewisko z samych siebie! Nawet na sparingu z Błyskawicą Preczów zawodnicy Błyskawicy byli lepiej ubrani od nich, a ci z Zagłębia b-klasowego wyglądali jak by byli ubrani w ubrania z ,,darów dla powodzian,,
szuli1906

Postprzez zaglebie76 2011-08-03, 6:37 pm

Wiem że temat jest o zespole z B-klasy ,ale nie ma się co śmiać z ich strojów bo tamten klub się dopiero organizuje.Jak już będą mieli stroje to będzie polew z ich biletów ?
Mamy chyba większe zmartwienia niż to ,w czym grali byli kibice Zagłębia Sosnowiec ?
zaglebie76

Postprzez August 2011-08-03, 7:33 pm

Pytanie (a własciwie kilka) do Gabrysia: czy mógłbyś podać pełny skład, o ile pamiętam, 10-osobwoego Zarządu Zagłebia 1906 ?. Czym spowodowany jest tak liczny jego skład, czy jest jakiś podział zadań, w tym ewentualny zakres działania kolegi Kisiela, a także kilka słów dotyczacych osoby Prezesa, kim jest czym się zajmuje ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez wojtas sc 2011-08-03, 9:07 pm

August napisał(a):Pytanie (a własciwie kilka) do Gabrysia: czy mógłbyś podać pełny skład, o ile pamiętam, 10-osobwoego Zarządu Zagłebia 1906 ?. Czym spowodowany jest tak liczny jego skład, czy jest jakiś podział zadań, w tym ewentualny zakres działania kolegi Kisiela, a także kilka słów dotyczacych osoby Prezesa, kim jest czym się zajmuje ?

?
wojtas sc

Postprzez mason 2011-08-03, 10:44 pm

wojtas sc napisał(a):
August napisał(a):Pytanie (a własciwie kilka) do Gabrysia: czy mógłbyś podać pełny skład, o ile pamiętam, 10-osobwoego Zarządu Zagłebia 1906 ?. Czym spowodowany jest tak liczny jego skład, czy jest jakiś podział zadań, w tym ewentualny zakres działania kolegi Kisiela, a także kilka słów dotyczacych osoby Prezesa, kim jest czym się zajmuje ?

?

?
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Postprzez Gabryś_ 2011-08-04, 12:45 am

zaglebie76 napisał(a):Wiem że temat jest o zespole z B-klasy ,ale nie ma się co śmiać z ich strojów bo tamten klub się dopiero organizuje.Jak już będą mieli stroje to będzie polew z ich biletów ?
Mamy chyba większe zmartwienia niż to ,w czym grali byli kibice Zagłębia Sosnowiec ?

Byłym kibicem Zagłębia to możesz być Ty.

Piotr Chałuda - prezes, jak ktoś siedział na krytej to nie zna chłopaka, wyjazdowicz, reprezentant silniejszej ręki Zagłębia
Arkadiusz Szymanek - viceprezes, powielić moge to co przy Piotrku
Mariusz Gierczak - viceprezes, aktywny kibic, w latach 80-90
Gabriel Krawczyński
Dariusz Kisiel - właściciel herbu
Jędrzej Wierzchowski - przedstawiciel ultrasów
Tomasz Szponder
Grzegorz Grad - jeśli komuś musze tłumaczyć, to średnio z jego wiedzą na temat kibicowskiego Zagłębia
Piotrek Pająk - skarbnik
Piotrek Iminionek - aktywny kibic lat 90

Skład ukazuje przekrój aktywnych grup na Zagłębiu. Pytania o to kto czym się zajmuje, pozostawię bez komentarza, bo w mojej ocenie są mało poważne. Możecie użyć to jako argument przeciwko Zagłębiu.
Gabryś_

Postprzez Sonda 2011-08-04, 1:58 am

Coś więcej o prezesie/

PIOTR CHAŁUDA
" Zagłębiak z krwi i kości"
okręg wyborczy nr 2, lista nr 27 pozycja 4

Data i miejsce urodzenia: 03.07.1981 r., Będzin

Miejsce zamieszkania: Dąbrowa Górnicza

Miejsce pracy: Państwowa Straż Pożarna w Dąbrowie Górniczej

Edukacja: Politechnika Warszawska
- Kierunek Bezpieczeństwo i Higiena Pracy (studia podyplomowe)

Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie;
- Inżynieria Bezpieczeństwa
Pożarowego (studia inżynierskie i magisterskie)

Zespół Szkół Technicznych ,,Sztygarka” w Dąbrowie Górniczej

Szkoła Podstawowa nr 16 w Dąbrowie Górniczej

Hobby: Sport --> piłka nożna --> Zagłębie Sosnowiec

O sobie, działalności i planach:

Od urodzenia mieszkam w Dąbrowie Górniczej. Tu się wychowałem, tu mieszkam, tu pracuję i właśnie tu planuje swą przyszłość. Nigdy nie sądziłem, że miejsce zamieszkania tak wielce przyczyni się do zrodzenia we mnie pasji, która noszę w sercu do dziś. Jako że mój dom praktycznie sąsiadował ze stadionem RKS-u, tam właśnie spędzałem swoje młodzieńcze lata. Wraz z kolegami udawałem się na stadion regularnie, by dopingować naszą ulubioną drużynę. Jednak prawdziwy doping mogliśmy zobaczyć, gdy na mecz do Dąbrowy przyjechali kibice Zagłębia Sosnowiec. Atmosfera, flagi, oprawa i wspólnota, jaką tworzyli kibice to wszystko przesądziło o tym, że stadion z Konopnickiej zamieniłem na ten przy Kresowej. Zaczęły się wyjazdy, mecze o duża stawkę, nowe znajomości, tysiące przygód. Nowe hobby wcale nie kolidowało mi z nauką. Po ukończeniu technikum swoją edukację kontynuowałem w Warszawie. Mieszkając w stolicy nie pogrzebałem swojej pasji, wręcz przeciwnie. Czynnie uczestniczyłem w meczach stołecznej drużyny, zawierałem wiele nowych znajomości umacniając tym samym zgodę pomiędzy Zagłębiem a Legią.

Wraz z dyplomem przywiozłem do domu wiele pomysłów. Przez pięć lat z zazdrością patrzyłem jak kluby z pierwszej ligi reklamują swoja drużynę artykułami ze swoim logo. Ten pomysł chciałem wcielić w Sosnowcu i udało się. Wraz z dwójką moich przyjaciół wypuściliśmy na rynek napój energetyczny Moc
Zagłębia. Na tym nie poprzestanę! Głowę mam pełną pomysłów, a mając za sobą wsparcie przyjaciół każdy z nich może ujrzeć światło dzienne. Moja aktywność w życiu Zagłębia nie opiera się tylko na marketingu, często brałem udział w turniejach kibiców, organizacji wyjazdów i zbiórek na oprawy meczowe. Ze swoim klubem byłem na dobre i na złe. Pamiętam lata świetności i te gorsze momenty. Awans do pierwszej ligi, jak i degradacje za tzw. aferę korupcyjną. W pełni oddany barwom i ludziom, którzy jak ja kochają ten klub.

Zagłębie to dla mnie nie tylko stadionowa wrzawa, podniesiona adrenalina i młodzieńcze hobby. Zagłębie to dla mnie styl życia. To dzięki tej pasji wykształciły się we mnie pewne cechy jak zaradność, wierność, przyjaźń, poświęcenie, którymi kieruje się w życiu codziennym. Okres tych 15 lat to niezapomniana szkoła życia. To chwile, które na zawsze pozostaną w mojej pamięci, wspomnienia, które odcisnęły piętno w moim sercu, to rzecz dla mnie bezcenna, rzecz, której nikt mi nie odbierze. Takich wspomnień życzę każdemu kibicowi a swoją pasję chciałbym zaszczepić w młodych ludziach. Jednak każdy z nas wie, jaką opinią cieszą się kibice. Tę skazę chciałbym zmazać, pokazać ludziom jacy jesteśmy naprawdę. Dlatego od trzech lat działam w stowarzyszeniu „Nasza Dąbrowa”.

Obecnie startuję w wyborach samorządowych, jako kandydat na Radnego Dąbrowy Górniczej. Los kibiców nie może pozostać bez znaczenia! Ważne, by władze miasta znały nasze potrzeby, brały pod uwagę nasze pomysły. Dlatego 21.XI.2010 nie przejdźcie obojętnie obok lokali wyborczych.

Teraz ja potrzebuję Waszego wsparcia

http://sportowa-dabrowa.blogspot.com/20 ... chive.html

i o kolegach od napoju energetycznego, którzy też są w zarządzie nowo-tworu

Zagłębie Sosnowiec to klub z ponad 100 letnia tradycja, przez ten czas klub miał swoje chwile chwały jak i gorsze momenty. Przez te wszystkie lata jeden czynnik nie uległ zmianie.
To wierni kibice, którzy są z klubem na dobre i na złe. Celebrują awanse, zwycięstwa, ale są również z klubem, kiedy ten boryka się z problemami, ma gorsza passe.
Właśnie wielka wiara i miłość do barw klubowych pozwoliła kibicom na zrealizowanie projektu, dzięki któremu chcą zaszczepić te uczucia w młodych ludziach.
Piotr Chałuda, Tomasz Szponder i Piotr Imienionek to trojka przyjaciół, którzy poznali się na stadionie Ludowym, pamiętają czasy gry w V lidze, awans do pierwszej ligi, ale również głośno dopingowali klub, kiedy został zdegradowany za udział w tak zwanej aferze korupcyjnej. Obecność na meczach Zagłębia to jednak nie wszystko, chłopcy chcieliby ich klub był rozpoznawalny, jako marka. Z zazdrością patrzeli, kiedy inne kluby wypuszczały na rynek produkty ze swoim herbem. Widząc bierna postawę działu marketingowego z ulicy Kresowej postanowili wziąć sprawy w swoje ręce. Chcemy by moda na Zagłębie wróciła a stadion wypełniał się do ostatniego krzesełka na każdym meczu – mówi Piotr Chałuda.
I tak w połowie 2008 roku zrodził się pomysł na napój energetyczny. W środowisku kibiców projekt ten został przyjęty dość sceptycznie, wielu z nich nie wierzyło, ze uda dokonać się tego osoba niezwiązanym z marketingiem. Trójce przyjaciół tej wiary nie brakowało, konsekwentnie wdrażali pomysł, analizowali rynek, poszukiwali wskazówek.
Nie chcieli pomocy z zewnątrz, ich dewiza było motto, iż ma to być napój stworzony przez kibiców dla kibiców.
Jednak już na samym wstępie pojawił się problem, klub nie posiadał praw do posługiwania się herbem, który miał stanowić logo na puszcze napoju energetycznego.
Chłopcy nie dali za wygrana, zaczęli szukać informacji na ten temat, odnaleźli właściwa osobę i udało się.
Dariusz Kisiel, jako wierny kibic Zagłębia Sosnowiec z entuzjazmem zaakceptował inicjatywę i użyczył chłopakom praw do posługiwania się herbem klubowym.
Kiedy wizualizacja była zapięta na ostatni guzik trojka przyjaciół zajęła się zawartością puszki. Chłopcy chcieliby ich napój odróżniał się od innych dostępnych na rynku energetyków. W tym celu odwiedzali przeróżne rozlewnie, degustowali, analizowali składniki w proponowanych im produktach.
Wybór padł na rozlewnie w Koszalinie, co świadczy o wielkim zaangażowaniu w tej projekt.
Tam, bowiem chłopcy odnaleźli odpowiedni produkt pod względem jakościowym i smakowym.
W ten sposób błyskotliwy pomysł został wcielony w Zycie, na początku 2009 roku energetyk o nazwie Moc Zagłębia pojawia się na rynku. Jednak by trafił do ludzi należało zając się jego dystrybucja.
Tym razem chłopcy wcielili się w role przedstawicieli, jeżdżąc po Zagłębiu Dąbrowskim próbowali przekonać właścicieli sklepów, barów i dyskotek do swojego produktu.
Jak ciężko przebić się na rynku trojka przyjaciół przekonała się dość szybko, zaczęło brakować im czasu na sprawy osobiste, produkt nie sprzedawał się tak jak sobie zaplanowali.
Natychmiast pojawiły się posiłki, grupa zaprzyjaźnionych handlowców również kibiców Zagłębia zaproponowała chęć pomocy przy dystrybucji energetyka.
Dzięki temu z dnia na dzień napój stawał się dostępny w coraz to większej ilości punktów w naszym rejonie, zaczął cieszyć się coraz to większą aprobata.
To 250ml zamknięte w puszcze zdobionej klubowymi barwami dokonało prawdziwej rewolucji z racji tego, ze cześć dochodów jest przekazywana na oprawy meczowe i wyjazdy.
Również piłkarze Zagłębia nie szczędzili pochwal, kiedy pierwszy raz otrzymali prezent w postaci zgrzewki energetyka.
Nigdy wcześniej tego nie piłem i musze przyznać, ze jest to bardzo smaczne – mówił Marcin Lachowski napastnik drużyny z Sosnowca.
Pełen podziwu jest również zarząd klubu. Należy przyklasnąć i chylić czoła przed nimi. Jestem dumny, ze posiadamy takich kibiców, którzy w tak wielkiej inicjatywie potrafili się zorganizować i odnieśli sukces. To świetna inicjatywa i przykład do naśladowania.
Jest to również niestety wyraźny, ale negatywny obraz dotychczasowej działalności marketingowej klubu. W normalnie działającym klubie sportowym takie projekty powinny powstawać właśnie w klubie. Czasu nie wrócimy, więc pozostaje tylko uderzyć się w pierś i wziąć do pracy, korzystając z tego rodzaju inicjatyw. Wierzę, że dzięki projektowi – Moc Zagłębia rusza kolejne, ale już z ramienia klubu,choć nie na zasadzie rywalizacji. Mamy nadzieje na współprace z osobami, które tak bardzo zaangażowały się w promocje klubu – mówi Marek Adamczyk prezes Zagłębia Sosnowiec.
Pomysłodawcy z niedowierzaniem patrzą jak polki sklepowe kolejnych punktów zapełniają się ich produktem, jednak sodówka nie uderzyła im do głowy.
Widząc, z jakim entuzjazmem ich projekt został przyjęty już szykują kolejne, o których w niedługim czasie zapewne usłyszymy. W tych chłopakach naprawdę jest Moc!!!

SZYMON MROŻEK

http://sportowa-dabrowa.blogspot.com/20 ... chive.html
Sonda

Postprzez gustavo 2011-08-04, 3:16 am

Do końca życia pozostaną mi w pamięci 2 wyjazdy ,mianowicie Libiąż gdzie pamiętam do dziś jak wysiadliśmy z pociągu na polach i sie szło przez wioche to była atmosfera.

2 to Grunwald Ruda Śląska szliśmy wtedy pare ładnych km z buta ale warto było a teraz ?
co się stało z Kibicami Zagłebia
Przecież to całe zamieszanie to wiadoma rzecz ze pewna liczba osób będzie chciała poprostu na tym interesie sie dorobić
Duża liczba kibicow na A klasowych stadionach to po jakims czasie napewno jakieś zyski z biletów nie zdziwiłbym sie jakby one NIE były tylko ze spotkań u siebie .
Po jakimś tez czasie bedą reklamy i inne duperele a więc niewierze ze te osoby robią to tylko dla dobra Zagłebia kto wierzy w te bajki ???? Prezes w polityce siedzi to już mnie rozwaliło na maxa

Zagłębie jest tylko 1 i gra NA LUDOWYM !!!!!!!!!!!!!!!!!!
a więc prawdziwi kibice tylko tam

I na dobre i na zle w moim sercu Zaglębie :brawo:
gustavo

Postprzez LucasUSA 2011-08-04, 5:57 am

Gabryś_ napisał(a):
zaglebie76 napisał(a):Wiem że temat jest o zespole z B-klasy ,ale nie ma się co śmiać z ich strojów bo tamten klub się dopiero organizuje.Jak już będą mieli stroje to będzie polew z ich biletów ?

Byłym kibicem Zagłębia to możesz być Ty.

Piotr Chałuda - prezes, jak ktoś siedział na krytej to nie zna chłopaka, wyjazdowicz, reprezentant silniejszej ręki Zagłębia
Arkadiusz Szymanek - viceprezes, powielić moge to co przy Piotrku
Mariusz Gierczak - viceprezes, aktywny kibic, w latach 80-90
Gabriel Krawczyński
Dariusz Kisiel - właściciel herbu
Jędrzej Wierzchowski - przedstawiciel ultrasów
Tomasz Szponder
Grzegorz Grad - jeśli komuś musze tłumaczyć, to średnio z jego wiedzą na temat kibicowskiego Zagłębia
Piotrek Pająk - skarbnik
Piotrek Iminionek - aktywny kibic lat 90

Skład ukazuje przekrój aktywnych grup na Zagłębiu. Pytania o to kto czym się zajmuje, pozostawię bez komentarza, bo w mojej ocenie są mało poważne. Możecie użyć to jako argument przeciwko Zagłębiu.

No swietnie - mamy liste bez watpienia oddanych kibicow, ale powstaje pytanie, czy ktos z wyzej wymienionych panow ma doswiadczenie w kierowaniu klubem sportowym lub wiekszym biznesem? Ja rozumiem, ze sa to ludzie z zaufaniem w srodowisku kibicow, ale czy to automatycznie oznacza, ze sa dobrymi biznesmenami? Moim zdaniem jest istotne, ze kto ma jakie doswiadczenie i czym sie zajmuje.
I znowu pogarda dla kibicow mniej "kumatych" - widze, ze malo Cie obchodza kibice z "krytej". Kogos moze malo interesowac, ze ktos ma "silna reke", a predzej, jakie ma doswiadczenie.
LucasUSA

Postprzez Gabryś_ 2011-08-04, 8:49 am

@LucasUSA

Ty się chcesz czegoś dowiedzieć, czy cały czas szukać dziury w całym. 'Pogarda' dla ludzi z krytej. Jak mniemam mnie kojarzy większośc osób z otwartej, bo tam spędziłem 95% czasu na Ludowym, aniżeli kibice z krytej. Czy jeśli napiszę, że kibice z krytej mnie nie znają, to znaczy że traktuję ich jako gorszych?

Niektórych spraw bez wiedzy innych wyciągać nie będę. Na spotkaniu zostało przekazane to samo co masz w powyższym poście. CV nikogo nie będę tutaj wklejał. To czy się do tego nadajemy okaże się z czasem, no ale Ty zakładasz, że nie poradzimy sobie z presją, bo nie dajemy przyzwolenia na to aby ktoś po raz któryś kłamał na nasz temat.

@gustavo

O! takie posty lubię :niezle: Tutaj napisałbym to samo co sasterowi. Nazwałbym rzeczy po imieniu.
Gabryś_

Postprzez August 2011-08-04, 9:01 am

Gabryś_ napisał(a):Pytania o to kto czym się zajmuje, pozostawię bez komentarza, bo w mojej ocenie są mało poważne. Możecie użyć to jako argument przeciwko Zagłębiu

Dlaczego mało poważne ? Mnie ochodziło o to czy człowiek ma przygotowanie merytoryczne do tego aby prowadzić klub. Zastanawia nie rowniez to, czemu w Zarządzie jest aż 10 osób ? Wydaje mi się, że aby Zarząd działał sprawniej powinie liczyć nie więcej niz 3 osoby.
August

Postprzez Gabryś_ 2011-08-04, 9:27 am

To pytanie akurat zadał Pan na spotkaniu w Pubie Sportowym. Tłumaczyliśmy, że każda z grup ma swojego członka, poza tym zdawaliśmy sobie sprawę, że niektóre osoby mogą wzbudzać kontrowersje, bo nie żyjemy w innym świecie i wiemy co kto komu zarzuca. Zasadność tych zarzutów najczęściej (wg mnie) sprowadza się do zawiści, bo inaczej tłumaczyć pewnych spraw nie potrafię. Jednak mając to na uwadze, do zarządu weszły osoby zaufania publicznego, tak to nazwę, które swoją osobą miały wyeliminować oszczerstwa typu to powyżej gustavo, o próbie zarobienia na tym wszystkim.
Gabryś_

Postprzez August 2011-08-04, 9:54 am

Gabryś_ napisał(a):To pytanie akurat zadał Pan na spotkaniu w Pubie Sportowym.

No własnie nie pamiętam czy zadalem stąd ewentualna powtórka.
Jesli chodzi o zarzuty związane z polityką to po prostu czas pokaże czy wątpliwości tego rodzaju maja swoja podstawę czy tez nie. W kazdym razie ja bym się z tym nie chował bo to akurat robi gorsze wrażenie. A trzeba pamietać, że mamy - zwłaszcza w naszym regionie - z chorą sytuacją gdzie kluby "muszą" być upolitycznione, wystarczy spojrzeć na siatkarski MKS i Prezesa i od razu wiadomo o co chodzi. Z kolei przykład sitakarskiego Płomienia pokazał czym się skończyły antagonizmy pomiedzy dotychczasowym włascicielem a ekipa rzadzacą. I moim zdaniem w przypadku 1906, o ile ten klub ma sie rozwijac, nie uniknie się konieczności bycia w dobrych układach z miejscową polityką. Dlatego też fakt, że w stowarzyszeniu działa ktos z SLD czy jakiś związkowiec, ma prawo wzbudząc na tym etapie kontrowersje, ale i z czasem może okazać się "clou" do dalszego działania, vide sponsoring Śląska przez Tauron. No, chyba, że dojdzie ktoś na tyle potężny jak Wojciechwski czy Cupiał, ale w najbliższych latach raczej na to żaden klub z Zagłębia liczyć nie może.
I nie wygłupiaj się z tym "Panem". Aż tak staro sie nie czuję.
August

Postprzez Zagłębiakowy 2011-08-04, 10:20 am

Gabryś_ napisał(a):To pytanie akurat zadał Pan na spotkaniu w Pubie Sportowym. Tłumaczyliśmy, że każda z grup ma swojego członka, poza tym zdawaliśmy sobie sprawę, że niektóre osoby mogą wzbudzać kontrowersje, bo nie żyjemy w innym świecie i wiemy co kto komu zarzuca. Zasadność tych zarzutów najczęściej (wg mnie) sprowadza się do zawiści, bo inaczej tłumaczyć pewnych spraw nie potrafię. Jednak mając to na uwadze, do zarządu weszły osoby zaufania publicznego, tak to nazwę, które swoją osobą miały wyeliminować oszczerstwa typu to powyżej gustavo, o próbie zarobienia na tym wszystkim.

Gabryś ja jestem jednym z tych nielicznych co nic do Was nie ma :D Więc pytam,jeżeli to jest przeciwko zarządowi który olewał Kibiców,to macie kiedyś zamiar wrócić?jak np. zarząd będzie zmieniony. Bo na wieczność to raczej ludowego nie opuściliście.
Zagłębiakowy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna