TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez adas 2007-11-22, 1:24 pm

Pierwsze rolki trawy już rozwinięte. Dziś cała murawa będzie już zielona
adas

Postprzez emdżej 2007-11-22, 1:34 pm

Zdjęcia robione dziś ok. godz. 11

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
emdżej

Postprzez Przemek26 2007-11-22, 1:35 pm

emdżej napisał(a):Zdjęcia robione dziś ok. godz. 11

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A mamy 13.35 Co ty malowałeś te zdjęcia
:567:
Przemek26

Postprzez Zbychu 2007-11-22, 1:50 pm

Podajcie jakiegoś linka do tych fotek!
Zbychu

Postprzez Lars 2007-11-22, 2:30 pm

będzie dzisiaj wieczorem jakaś próba i ustawienie oświetlenia?
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez tommaz 2007-11-22, 2:55 pm

Lars napisał(a):będzie dzisiaj wieczorem jakaś próba i ustawienie oświetlenia?

Codziennie świecą już jupiterki , to pewnie dzisiaj tez będą świecić :)
tommaz
Obserwowany

Postprzez kret75 2007-11-22, 3:02 pm

remont murawy foto 6 jupiter po lewej widzisz gozdków u góry ustawiają powoli
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez Lars 2007-11-22, 3:04 pm

tommaz napisał(a):

no ok, ale mówiąc jupiterki masz na myśli jupitery, tak? a nie oświetlenie dla robotników?
wczoraj byłem i jupitery nie świeciły, wiec jesli ktos ma wiedze nt o ktorej dzis będą próby oświetlenia, niech napisze.
Lars

Postprzez robertkozlowski5 2007-11-22, 3:40 pm

Lars napisał(a):
tommaz napisał(a):

no ok, ale mówiąc jupiterki masz na myśli jupitery, tak? a nie oświetlenie dla robotników?
wczoraj byłem i jupitery nie świeciły, wiec jesli ktos ma wiedze nt o ktorej dzis będą próby oświetlenia, niech napisze.

lars gdzie ty wczoraj byłes....
bo ja wczoraj byłem na stadionie ludowym w Sosnowcu przed 20 i jupitery swiecily!!!
swiecilo sie takze swiatlo pomocnicze /"jupiterki"/

a proba oswietlenia i wstepna regulacja juz sie odbyla kilka dni temu!

do zobaczenia w niedziele o 17 /wtedy napewno bedza swiecili sie jupitery/
robertkozlowski5

Postprzez Lars 2007-11-22, 4:25 pm

no o 18stej byłem...więc świeciły tylko 'jupiterki'. wybiore się dziś ok. 20stej, może wkońcu zobacze na żywo moc naszego oświetlenia :)
Lars

Postprzez kret75 2007-11-22, 4:42 pm

Lars napisał(a):
tommaz napisał(a):

właśnie się świecą caluśeńkie
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez koniu1906 2007-11-22, 5:02 pm

http://miasta.gazet
Ludowy gotowy! Zagłębie chce ograć Wisłę
Wojciech Todur2007-11-22, ostatnia aktualizacja 2007-11-22 16:35

Tego nie można przegapić! Po 5635 dniach przerwy w Sosnowcu znowu odbędzie się mecz ekstraklasy. Na nowej podgrzewanej murawie, przy sztucznym świetle Zagłębie zmierzy się z niepokonaną w tym sezonie Wisłą.
Koniec tułaczki, koniec męczących podróży do Wodzisławia. Po trzech miesiącach od rozpoczęcia ligi Zagłębie wreszcie zagra u siebie, na Ludowym.

- Dopiero teraz poczujemy się jak w domu. Nie ma to jak usłyszeć za plecami doping kibiców - zaciera ręce Dzenan Hosić, obrońca beniaminka.

Prace na stadionie będą zapewne trwać do ostatniej chwili. Dopiero wczoraj rozpoczęto układanie trawy. Pracownicy Zielonej Architektury zapewniają, że zdążą. Przypominają, że w Gdyni piłkarze zaczęli grać... godzinę po rozwinięciu ostatniej rolki! Zdzisław Czarnecki, przedstawiciel Komisji Licencyjnej PZPN-u, ostatecznie zweryfikuje obiekt w sobotę (pierwszy przedstawiciel Komisji ma wizytować stadion już dziś).

- Świetnie się składa, że powrót na Ludowy zbiega się z meczem z Wisłą. To wielka nagroda dla wszystkich, którzy przyczynili się do remontu obiektu. Spotkanie z naszpikowaną kadrowiczami najlepszą polską drużyną, będzie uhonorowaniem ich ciężkiej pracy - podkreśla Romuald Szukiełowicz, szkoleniowiec Zagłębia.

Sosnowiczanie ostatni raz zagrali w lidze na Ludowym, gdy Polska żyła tzw. listą Macierewicza. A działo się to 21 czerwca 1992 roku, Zagłębie uległo wtedy Motorowi Lublin 2:5. - Pamiętam ten stadion z lat 80., gdy przyjeżdżałem do Sosnowca ze Śląskiem Wrocław. Trybuny tętniły energią, ciężko było o punkty - wspomina Szukiełowicz.

Czy wsparcie kibiców wystarczy, by ograć rozpędzoną Wisłę? To przecież jedyny zespół ekstraklasy, który nie przegrał w tym sezonie żadnego spotkania!

- Chciałbym, żeby moi zawodnicy zeszli z boiska z myślą, że więcej już z siebie wykrzesać nie mogli. By nie powtórzyła się sytuacja z meczu w Bełchatowie. GKS klepnął nas 2:0 i nawet się nie spocił. Wisła musi ten mecz zapamiętać! - zaklina Szukiełowicz.

- Ja tam się cieszę, że zagramy z Wisłą. Że to murowany faworyt? Żadna nowość. W tej rundzie co mecz gramy z faworytem. Lubię takie mecze. Adrenalina skacze, motywacja jest podwójna - zapewnia Hosić.

Szukiełowicz patrzy na to inaczej. - Niestety, mam w drużynie piłkarzy, którzy nie są w stanie udźwignąć ciężaru ligi. Widzą przed sobą poprzeczkę i chociażbym położył po drugiej stronie wór dolarów to i tak jej nie przeskoczą. Gdy ich o to proszę, to czują się jakbym dał im w pysk. Jest też grupa zawodników, którym jest wygodnie, cieplutko. Pogodzili się już z tym, że przegrywają mecz za meczem, a pieniądze na koncie i tak się zgadzają. Liga przerosła ich fizycznie, mentalnie, psychicznie... Męczą siebie i klub. Powinni sobie zadać pytanie, czy nie lepiej być gwiazdą w trzeciej lidze - wzdycha.

Trener zapewnia jednak, że znajdzie w kadrze Zagłębia jedenastu piłkarzy, którzy podejmą walkę na całego. - To nie muszą być gwiazdy, ale solidni ligowcy. Tacy, co to czują się mocni, a nawet jeżeli przegrają, to po ciężkim boju - tłumaczy.

Wraz z powrotem na Ludowy Zagłębie wraca też do historycznego znaku - charakterystyczny trójkąt kibice dojrzą już na biletach. Dodajmy, że w dniu meczu będzie też można oddać krew. Ambulans stanie przed kasami około godz. 14. Na kibiców, którzy wesprą akcję czekają bilety i koszulki.

Początek niedzielnego spotkania o godz. 17. Bezpośrednia transmisja w Canal+.
a.pl/katowice/1,35024,4697410.html
koniu1906

Postprzez Warson 2007-11-22, 5:41 pm

Szukiełowicz patrzy na to inaczej. - Niestety, mam w drużynie piłkarzy, którzy nie są w stanie udźwignąć ciężaru ligi. Widzą przed sobą poprzeczkę i chociażbym położył po drugiej stronie wór dolarów to i tak jej nie przeskoczą. Gdy ich o to proszę, to czują się jakbym dał im w pysk. Jest też grupa zawodników, którym jest wygodnie, cieplutko. Pogodzili się już z tym, że przegrywają mecz za meczem, a pieniądze na koncie i tak się zgadzają. Liga przerosła ich fizycznie, mentalnie, psychicznie... Męczą siebie i klub. Powinni sobie zadać pytanie, czy nie lepiej być gwiazdą w trzeciej lidze - wzdycha.

No nareszcie pierwszy trener odważył się powiedzieć wprost co myśli o tej drużynie i jak w niej naprawde jest!

a nie tylko bronienie piłkarzyków i zganianie na aure, dojazdy itp. (Patrz Polonia B.)
Warson

Postprzez Xavier88 2007-11-22, 8:33 pm

Po obejrzeniu galerii jestem prawie pewny że mecz się normalnie odbedzie.
Gratulacje.
Fajnie by jeszcz było wisełke 2:0 pyknąć na rozpoczęcie gry na Ludowym.
Trza w końcu stadion ochrzcić!!!
Xavier88

Postprzez eric 2007-11-22, 9:14 pm

Powstanie nowy Stadion Ludowy na Kresowej
22.11.2007

http://www.sosnowiec.info.pl/modules/ne ... p?id=10482

Praktycznie zapadła już decyzja polityczna - prezydent i radni są za totalną modernizacją Stadionu Ludowego bez wyłączania go z użytkowania. Koniec z budową zabytku. Koniec z lokalizacją stadionu na Pekinie. Na starym miejscu przy Kresowej powstanie nowy Stadion Ludowy.

W przyszłorocznym projekcie budżetu Sosnowca zapisano już 2 miliony zł w pozycji „budowa nowego stadionu” oraz 8 milionów zł na zadaszenie Ludowego. - Nie możemy zmarnować tych pieniędzy. Dlatego nie będziemy budować zadaszenia starych trybun, z których nikt nie jest zadowolony. Wykorzystamy te pieniądze na budowę nowoczesnych trybun - deklaruje radny Arkadiusz Chęciński.

Identyczne zdanie na ten temat ma przewodniczący Komisji Kultury i Sportu, Maciej Adamiec. Adamiec uważa ponadto, że powinniśmy się starać o środki zewnętrzne. - To jest bardzo trudne zadanie, ale możliwe do zrealizowania. Inne miasta, bogatsze od nas planują budowę obiektów sportowych w oparciu o środki zewnętrzne, a dlaczego my mamy budować wyłącznie z własnego, skromnego przecież budżetu? - pyta Adamiec.

Stadion będzie budowany bez wyłączania go z użytkowania. Najpierw powstaną trybuny za bramkami. Radni myślą o wykorzystaniu liczącego kilkanaście lat projektu stadionu piłkarskiego na Kresowej. - Być może uda się go zmodyfikować i tym samym zaoszczędzimy na wykonaniu nowego - zastanawia się Chęciński.

Stadion powinien być gotowy najpóźniej w 2011 roku. Wkrótce zbierze się zespół osób do opracowania harmonogramu działań. Jeśli Stadion Ludowy ma być obiektem pomocniczym podczas Euro 2012, czasu jest niewiele, ale zgoda, jaka zapanowała „w tym temacie”, wróży jak najlepiej dla realizacji takiego projektu.

Janusz Lewanda

No, tego się dzisiaj przeczytać nie spodziewałem. Pzdr
eric

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna