Mecze Wisły na Ludowym

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Mecze Wisły na Ludowym

Postprzez Sachi 2009-07-04, 11:28 pm

Przemek26 napisał(a):Dlaczego do kurwy nędzy nie grają w KGHM? Bo tam sie kibice jasno określili.
WYPIERDALAĆ
A u nas , kto chce wisły, miasto i szatan i kilku niedorozwojów kibicowskich dla których barwy i wiara huja znaczy

W sumie, why not. Ale wpierw załatw nam takie dofinansowanie jakie z KGHMu ma zespół z Lubina
Sachi

Postprzez greno37 2009-07-05, 8:36 am

Przemek26 napisał(a):Dlaczego do kurwy nędzy nie grają w KGHM? Bo tam sie kibice jasno określili.
WYPIERDALAĆ
A u nas , kto chce wisły, miasto i szatan i kilku niedorozwojów kibicowskich dla których barwy i wiara huja znaczy

A czemu nie? Na prawdę masz takie mizerne rozumowanie? Czy Wisła grając u nas zniszczy te barwy? Raczej nie. A pamiętasz jak nie tak dawno temu to my potrzebowaliśmy stadionu ? I co pohańbiliśmy barwy i wiarę Odry? Pomyśl to nie boli , kto bardziej zyska w tej sytuacji?
greno37

Postprzez mamut17 2009-07-05, 11:49 am

greno37 napisał(a):
WYPIERDALAĆ

A czemu nie? Na prawdę masz takie mizerne rozumowanie? Czy Wisła grając u nas zniszczy te barwy? Raczej nie. A pamiętasz jak nie tak dawno temu to my potrzebowaliśmy stadionu ? I co pohańbiliśmy barwy i wiarę Odry? Pomyśl to nie boli , kto bardziej zyska w tej sytuacji?

W sumie to trzeba "zacisnac zeby" i przetrwac to wypozyczenie stadionu. Cos za cos. Kasa za stadion na sezon. Przynajmniej dla farciarzy i ''sympatykow" :twisted: Wisly :twisted: jest dobra wiadomosc. Jak Brozek podpisze kontrakt z Fullham to jeszcze go zobaczycie w LM. W LM bedzie gral dla Skisly. :) :)
Ja tylko mam nadzieje ze Wisla zmieni stosunek do meczu z Legia i wpuszcza kibicow na stadion. Co im szkodzi? Przeciez i tak burdy beda i tak. Obojetnie czy to Legia czy ktokolwiek inny. Trzeba napisac jakies zazalenie czy cos. :)
mamut17

Postprzez Darian 2009-07-05, 12:22 pm

greno37 napisał(a):

No ja akurat kilka vlepek nakleiłem na stadionie Odry 8)
Teraz sami pomyślcie czy będzie chciało wam się zdrapywać te vlepki Wisły z krzesełek i innych miejsc na stadionie?

Stadion Ludowy to święte miejsce dla Zagłębiaków i nożowników nie powinien gościć w roli gospodarzy. :-(
Gospodarzem może być tylko i wyłącznie Zagłębie Sosnowiec ewentualnie klub z Zagłębia Dąbrowskiego albo reprezentacja Polski (co akurat nie jest realne).
Darian

Postprzez Blajpios 2009-07-05, 1:31 pm

mamut17 napisał(a):
greno37 napisał(a):
WYPIERDALAĆ

W sumie to trzeba "zacisnac zeby" i przetrwac to wypozyczenie stadionu. Cos za cos. Kasa za stadion na sezon. (...)

To nie tylko to. Moim zdaniem, to wręcz sprawa obronienia honoru kibica Zagłębia, choć to może niektórych nie lubiących myśleć, tylko żyć zadufaniem w swoich ciasnych "rasistowskich" uczuciach bardzo zdziwi - a nie tylko sprawa, że "kasa, więc trzeba przetrzymać".
Jakże to honoru - ktoś może zapytać? Ano, tak, że w grę wchodzi potwierdzenie, że jednak kibice Zagłębia, to trochę wyrośli ponad mentalność przysłowiowego Murzyna Kalego: "Kali ukraść krowy, to dobrze, Kalemu, to źle". Zagłębie grać na obcym stadionie, bynajmniej nie mając jakiejś wielkiej zgody z Odrą, to dobrze i kibice Odry "zrobili swoje, że się zgodzili", ich "psi obowiązek". Bo to Kalemu zrobiło dobrze. Ale - Kali zrobić drugiemu to samo, to już nie, to źle!? Czyli, ma być tak, jak w swoim uporze iluś tam "skrajniasów" trwa niewiele rozumując - żeby wszyscy w Polsce (no, może poza najzagorzalszymi zgodami) wiedzieli, że w Zagłębiu są jak Kali - oni na swoją korzyść, to dobrze, ale zrobić to samo drugiemu w potrzebie, to źle? O to Wam naprawdę chodzi?
Blajpios

Postprzez baner666 2009-07-05, 4:14 pm

udostępnianie stadionu wiśle, jest jak dawanie dupy, zarząd się cieszy bo za udostępnienie stadionu wrogowi dostanie kase, żeby jeszcze dobrze tą kase zainwestowali np. w dobre transfery to bedzie dobrze
baner666

Postprzez manuel90 2009-07-05, 6:24 pm

Jeszcze się skończy tak że zostaniemy wydymani w du.. przez Wisłę -->
udostępnianie stadionu wiśle, jest jak dawanie dupy(...)
a do tego pewnie wydyma nas i kurczak :) i będziemy wydymani i bez pieniędzy ;D Bo już coś pier**** ze pieniędzy nie ma... jak by wiedział że nie przeznaczy ich na rozbudowę stadionu ani na transfery... 500tys na spłatę długu a resztę na wakacje i nowy samochód... Bo coś mi się nie chce wierzyć że z wszystkiego pięknie się rozliczy... I co my będziemy z tego mieli? :redface:
manuel90

Postprzez bolo73 2009-07-05, 6:25 pm

To ja jeszcze raz,tym razem coś na wzór Blajpiosa,który bardzo trafnie wszystko skomentował.
Więc tak,Drodzy Panowie Kibice,którzy wypożyczenia stadionu Zagłębia bronicie jak cnoty swojej siostry,mam dwa pytania i proszę o sensowną polemikę:
Darian napisał(a):Stadion Ludowy to święte miejsce dla Zagłębiaków i nożowników nie powinien gościć w roli gospodarzy. :-(
Gospodarzem może być tylko i wyłącznie Zagłębie Sosnowiec ewentualnie klub z Zagłębia Dąbrowskiego albo reprezentacja Polski (co akurat nie jest realne).

Jeżeli np. z wnioskiem o udostępnienie stadionu wystąpiłaby tak kochana i hołubiona Legia to czy odzew byłby taki sam?No bo jeżeli wg powyższego gospodarzem może być tylko i wyłącznie Zagłębie,ewentualnie Zagębiak,Sarmacja,CKS lub inny klub zagłębiowski no to odpowiedź jest jednoznaczna.Legia ponieważ nie należy do tego grona otrzymałaby odpowiedź od szacownych forumowiczów stanowcze NIE.Tyle tylko,że punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia i wówczas wszyscy zapewne jak jeden mąż byliby za tym aby klub z Warszawy mógł skorzystać z naszej gościny.
Druga sprawa - jeżeli to Zagłębie byłoby w sytuacji Wisły i nie otrzymałoby zgody od Odry na rozgrywanie meczów na ich stadionie a zwróciłoby się do Wisły z prośbą o udostępnienie ich "Świątyni" i taką zgodę otrzymało to czy wówczas też pialibyście w tym samym tonie?Śmiem wątpić.
I proszę darować sobie głupie komentarze w stylu tego co pisał np. Przemek26 ponieważ trzeba umieć odróżnić pewne rzeczy a nie patrzeć tylko w jedną stronę.Najwyższy czas zdjąć klapki z oczu.
Aha,żeby była jasność,jestem za udostępnieniem stadionu Wiśle,Ruchowi,Górnikowi etc. ale tylko pod warunkiem,że ekipa,która będzie korzystała z naszej gościny będzie umiała się godnie zachować tzn. pełna kultura,bez prowokacji,zadym i pozostawiana syfu po sobie.Skoro Zagłębie potrafiło tak się zachować w Wodzisławiu to wierzę,że Kraków nie będzie gorszy i też pokaże klasę.Ale oczywiście gwarancji na to nie mamy.Pozdrawiam
bolo73

Postprzez mamut17 2009-07-05, 7:52 pm

baner666 napisał(a):udostępnianie stadionu wiśle, jest jak dawanie dupy, zarząd się cieszy bo za udostępnienie stadionu wrogowi dostanie kase, żeby jeszcze dobrze tą kase zainwestowali np. w dobre transfery to bedzie dobrze

Haha coz za porownanie :lol: :lol: :lol: ..ale troche szacunku by sie przydalo :twisted: Tak czy tak nie mamy na to prawie zadnego wplywu wiec mozemy tylko beszczac zarzad albo dac sobie spokoj :)
mamut17

Postprzez manuel90 2009-07-05, 9:31 pm

Ja bym był za - ale tylko ze względu na zastrzyk gotówki... a jako że nie jestem pewien czy Boss zainwestuje każdego grosza z pieniędzy od Wisły zgodnie z naszymi oczekiwaniami(już płacze ze nie ma pieniędzy i nie będzie - chociaż budżet powinien być na w miarę dobrym poziomie w tym sezonie) to jestem sceptycznie nastawiony do tego pomysłu(brak szacunku do Wisły) ale gdzieś w głębi staram się akceptować tą decyzje... teoretycznie będziemy mieli z tego pożytek, a może i my będziemy kiedyś potrzebowali pomocy?
manuel90

Postprzez 7Pavel7 2009-07-05, 11:34 pm

a ja się tam cieszę że Wisła będzie grała ,ja jestem kibicem Polski i wszystkich drużyn reprezentujących Nasz kraj w Europie ,dlatego będę ściskał tak samo kciuki za Wisłę ,Legię ,Lecha i Polonię i mam w dupie wasze prymitywne zakompleksienia w stosunku do Wisły I Lecha. Będę przychodził na Ludowy i z całego serca dopingował Białą Gwiazdę gdyż w tym momencie reprezentuje ona nie tylko Kraków ale całą Polskę więc i Zagłębie Dąbrowskie ,w tym momencie jest też Naszą drużyną!!! (to odnośnie komentarza DARIAN) Jestem w stanie zrozumieć niechęć do Wisły w meczach ligowych (choć ja akurat do niej nic nie mam ,ale może dlatego że nie biegam po lesie z nożami i się nie leje) jednakże rozumiem nie znaczy pochwalam.

Zobaczycie WIsła w tym sezonie będzie grała w LM !!!! Lech w Lidze Europejskiej ,Legia odpadnie jak zawsze na pierwszym rywalu z górnej półki (III runda) Polonia skończy swój żywot podobnie. Jednakże wszystkimżycze jak najlepiej
7Pavel7

Postprzez RysioLubicz 2009-07-05, 11:43 pm

7Pavel7 napisał(a):a ja się tam cieszę że Wisła będzie grała ,ja jestem kibicem Polski i wszystkich drużyn reprezentujących Nasz kraj w Europie ,dlatego będę ściskał tak samo kciuki za Wisłę ,Legię ,Lecha i Polonię i mam w dupie wasze prymitywne zakompleksienia w stosunku do Wisły I Lecha. Będę przychodził na Ludowy i z całego serca dopingował Białą Gwiazdę gdyż w tym momencie reprezentuje ona nie tylko Kraków ale całą Polskę więc i Zagłębie Dąbrowskie .

A ja mam w dupie takiego fana jak Ty, dla którego liczy się tylko poziom sportowy jaki prezentuje dana drużyna, nie ważne są barwy ,tradycja przywiązanie do regionu i utożsamianie się z nim poprzez swoją drużynę. Goń się koleżko i oby Ci ta Wisła wyszła jak najostrzej.I naprawdę w dupie mam takich fanów jak Ty, bo za kibica Ciebie nie uważam, skoro nie potrafisz pojąć tak trywialnych spraw. I Co z tego że reprezentują Polskę? Mój kraj reprezentuję reprezentacja i to z nią mogę się utożsamiać a nie zlepek grajków z całej Europy i Świata.
RysioLubicz

Postprzez baner666 2009-07-06, 12:01 am

7Pavel7 napisał(a):a ja się tam cieszę że Wisła będzie grała ,ja jestem kibicem Polski i wszystkich drużyn reprezentujących Nasz kraj w Europie ,dlatego będę ściskał tak samo kciuki za Wisłę ,Legię ,Lecha i Polonię i mam w dupie wasze prymitywne zakompleksienia w stosunku do Wisły I Lecha. Będę przychodził na Ludowy i z całego serca dopingował Białą Gwiazdę gdyż w tym momencie reprezentuje ona nie tylko Kraków ale całą Polskę więc i Zagłębie Dąbrowskie ,w tym momencie jest też Naszą drużyną!!! (to odnośnie komentarza DARIAN) Jestem w stanie zrozumieć niechęć do Wisły w meczach ligowych (choć ja akurat do niej nic nie mam ,ale może dlatego że nie biegam po lesie z nożami i się nie leje) jednakże rozumiem nie znaczy pochwalam.

Zobaczycie WIsła w tym sezonie będzie grała w LM !!!! Lech w Lidze Europejskiej ,Legia odpadnie jak zawsze na pierwszym rywalu z górnej półki (III runda) Polonia skończy swój żywot podobnie. Jednakże wszystkimżycze jak najlepiej

Wez zrób wypad na jakies forum dla kibiców ogulno-polskich jak ty , to jest forum zagłębia a nie polskiej ligi, a co do twoich spekulacji na temat legii ,to chu#ja wiesz w nogach śpisz!!!ja trzymam kciuki żeby wisła odpadła jak najszybciej z eliminacji a legi życze jak najlepiej :czerwona:
baner666

Postprzez Przemek26 2009-07-06, 5:14 am

RysioLubicz napisał(a):
7Pavel7 napisał(a):a ja się tam cieszę że Wisła będzie grała ,ja jestem kibicem Polski i wszystkich drużyn reprezentujących Nasz kraj w Europie ,dlatego będę ściskał tak samo kciuki za Wisłę ,Legię ,Lecha i Polonię i mam w dupie wasze prymitywne zakompleksienia w stosunku do Wisły I Lecha. Będę przychodził na Ludowy i z całego serca dopingował Białą Gwiazdę gdyż w tym momencie reprezentuje ona nie tylko Kraków ale całą Polskę więc i Zagłębie Dąbrowskie .

A ja mam w dupie takiego fana jak Ty, dla którego liczy się tylko poziom sportowy jaki prezentuje dana drużyna, nie ważne są barwy ,tradycja przywiązanie do regionu i utożsamianie się z nim poprzez swoją drużynę. Goń się koleżko i oby Ci ta Wisła wyszła jak najostrzej.I naprawdę w dupie mam takich fanów jak Ty, bo za kibica Ciebie nie uważam, skoro nie potrafisz pojąć tak trywialnych spraw. I Co z tego że reprezentują Polskę? Mój kraj reprezentuję reprezentacja i to z nią mogę się utożsamiać a nie zlepek grajków z całej Europy i Świata.

Ten fragment podsumowuje cały ten temat. :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:

7Pavel7 może nam powiesz czy już byłeś w Krakowie po bilety? i czy jedziesz od razu z funflami z białej gwiazdy specjalem???

7Pavel7 już nie odpisze, raczej już bilet ma ;-) ...
I skończcie już te pogawędki bo posypią się ostrzeżenia :!: Cały ten temat to syf prócz paru postów w tym post RysioLubicz :niezle: //Smazu
Przemek26

Postprzez pawelpkibicpogoń 2009-07-06, 9:28 am

Ja też nie jestem "za" i nie cieszy mnie, że na Ludowym w roli gospodarze wystąpi Wisła, ale jak już ktoś wcześniej zauważył, bardziej mnie martwią zadymy itp...gdyż właśnie odbije się to na nas. Bo żaden brukowiec ani tv nie powiedzą, że to Wisła ( bo to święta krowa ) tylko, że to pseudokibice Zagłębia są winni awantur, a do czego to może prowadzić ?......
Poza tym dajmy nożownikom szanse godnego pobytu na naszym stadionie, jeśli nie uszanują tego, że grają tu dzięki naszej uprzejmości to dopiero wtedy zacznijmy przeciwdziałać ich występom w Sosnowcu.A formę tego to już każdy sam wybierze.....
pawelpkibicpogoń

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack