Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Zibi83 2008-06-11, 8:47 pm

Zagłębie zagra jednak w nowej 2.lidze

http://90minut.pl/news.php?id=736456

Nie dojdzie do fuzji Śląska i Groclinu.
Zibi83

Postprzez bolo73 2008-06-11, 10:00 pm

Nie jest to dobra wiadomość.Nawet przy zielonym stoliczku brakuje nam szczęścia.Ciężko będzie rozmawiać z potencjalnymi sponsorami z pozycji 3 ligowego klubu.Nadzieję jednak warto i trzeba mieć.
bolo73

Postprzez Smazu 2008-06-12, 10:59 am

Żenua ...
Drzymała zafundował Lechowi Puchar UEFA haha xD no , ale my nie mamy się z czego cieszyć... może to i dobrze?Wszyscy są gotowi na 3 ligę a tu jednak byśmy w 2 zagrali i się tylko ośmieszyli?
2 przyśpiewki które się przydadzą...
"Jaki tu spokój lololo nic się nie dzieje lololo jaki tu spokój..."
"Co to za miasto?Co to za wieś Nie ma podupić ani co zjeść"
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez Darian 2008-06-12, 4:11 pm

Cóż szkoda że nie poszli nam na ręke. Ale może to i lepiej biorąc pod uwagę niepewną sytuację finansową klubu. W nowej 2 lidze można jeszcze będzie opierać na graczach młodszych z jakimś powodzeniem. W nowej 1 lidze to mogłoby się to jeszcze skończyć spadkiem i dłuższą tułaczką na salony. A my poprostu musimy zacząć stawiać na młodzież która w późniejszym etapie będzie stanowiła o naszej sile!
Darian

Postprzez turku 2008-06-14, 1:43 pm

http://90minut.pl/news.php?id=736456

Pan Tarasiewicz przedstawił wizję wielkiego Śląska i zapewnił, że wie jak to uczynić -
opowiadał Rafał Dutkiewicz. - Dlatego szybko przekażemy klubowi od 5 do 7 mln zł na transfery, aby wzmocnić skład

A władze Sosnowca jakoś nie potrafią wygospodarować ani złotówki na Zagłębie
turku

Postprzez marcelino 2008-06-14, 1:59 pm

Niestety w porównaniu z Wrocławiem,Krakowem a nawet Katowicami,Bielskiem czy choćby Dąbrową Górniczą Sosnowiec to finansowy kopciuszek.Nie ma co liczyć na kasę z miasta.Niedawno rozmawiałem z radnym Karolem Winiarskim,który kiedyś mnie uczył i powiedział dobitnie że na jakiekolwiek finansowanie zawodowego sportu w Zagłębiu nie ma szans.Jedynie trochę grosza może kapnąć na sport dzieci i młodzieży.
marcelino

Postprzez LucasUSA 2008-06-14, 4:02 pm

marcelino napisał(a):Niestety w porównaniu z Wrocławiem,Krakowem a nawet Katowicami,Bielskiem czy choćby Dąbrową Górniczą Sosnowiec to finansowy kopciuszek.Nie ma co liczyć na kasę z miasta.Niedawno rozmawiałem z radnym Karolem Winiarskim,który kiedyś mnie uczył i powiedział dobitnie że na jakiekolwiek finansowanie zawodowego sportu w Zagłębiu nie ma szans.Jedynie trochę grosza może kapnąć na sport dzieci i młodzieży.

Bo trzeba glosowac na ludzi, ktorych interesuje pilka, a nie na takich, dla ktorych pilka nozna kojarzy sie tylko z wybrykami na stadionach...
LucasUSA

Postprzez Mr. M 2008-06-14, 6:21 pm

Skład naszej grupy II ligi. W przyszłym roku zagramy z takimi potęgami jak między innymi: Nielba Wągrowiec, Gawin Królewska Wola czy Victoria Koronowo. Ale nie narzekajmy bo będzie (być może) kilku ciekawych rywali.

Oto pełny (no prawie) skład:
1. Zagłębie Sosnowiec
2. Tur Turek
3. Unia Janikowo
4. Nielba Wągrowiec
5. Jarota Jarocin
6. Kotwica Kołobrzeg
7. Victoria Koronowo
8. Elana Toruń
9. Raków Częstochowa
10. Gawin Królewska Wola
11. MKS Kluczbork
12. Miedź Legnica
13. Polonia Słubice
14. Lechia Zielona Góra
15. Zawisza Bydgoszcz albo LZS Leśnica (w pierwszym meczu 2:0)
16. Pogoń Szczecin albo Zatoka Puck (w pierwszym meczu 1:0)
17. Czarni Żagań albo Polonia/Sparta Świdnica (w pierwszym meczu 3:2)
18. GKS Tychy albo Aluminium Konin (w pierwszym meczu 4:0)
rewanże w środę.
Mr. M

Postprzez Smazu 2008-06-14, 6:49 pm

Zawisza Pogon Czarni i Gieksa i bedzie ciekawie :D
Bójcie się chamy do 3 ligi wracamy!!!
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez Lars 2008-06-14, 7:52 pm

kiedy rusza nowa 2 liga?
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Bart19 2008-06-14, 10:20 pm

Przeciez zawodnicy dostają pieniądze z miasta stypendia i to w cale nie mała kasa.
Szkoda ze włodarze zamiast szukać sponsorów bądź myśleć o nowym sezonie to sie kłócą z Panem Leszkiem Baczyńskim :(
Bart19

Postprzez jls 2008-06-17, 1:38 pm

Baczyński odpowiada Radzie Nadzorczej Zagłębia 17.06.2008

Odpowiedź Leszka Baczyńskiego na oświadczenie Przewodniczącego Rady Nadzorczej Zagłębie SA.

Przewodniczący Rady Nadzorczej Klubu Sportowego Zagłębie SA w oświadczeniu zamieszczonym w portalach internetowych www.zaglebie.sosnowiec.pl i www.sosnowiec.info.pl z dn. 5 czerwca br. podał fałszywą ocenę mojej pracy w Klubie, w związku z czym zmuszony jestem przedstawić swój punkt widzenia na moją pracę w Zagłębie S.A. w okresie 01.07.2007-17.12.2007 r.

W wyżej wymienionym oświadczeniu pojawia się wiele godzących we mnie nieprawdziwych wątków, wobec których w nie mogę przejść obojętnie, i tak:

1. Rozstałem się z Klubem 17.12.2007 r. po wystosowaniu pisma do Rady Nadzorczej, w którym prosiłem o rozwiązanie kontraktu i po otrzymaniu pisemnej zgody na moją prośbę Przewodniczącego Rady Nadzorczej. Pragnę w tym miejscu nadmienić, że do czasu zamieszczonego oświadczenia nikt z władz Klubu nie wnosił zastrzeżeń do mojej pracy jak i pracy pozostałych członków Zarządu w osobach wiceprezesów Grzegorza Barana i Pawła Hytrego. Zgodę na rezygnację Zarządu wyraziła cała Rada Nadzorcza, nie stawiając żadnych dodatkowych warunków rozstania. Zaufanie Rady do ustępującego Zarządu musiało być wysokie, skoro na stanowisko nowego prezesa wybrano osobę ustępującego wiceprezesa Pawła Hytrego.

2. W odniesieniu do zawieranych kontraktów pragnę wyjaśnić, że budowanie składu drużyny piłkarskiej rozpoczyna się od zatrudnienia trenera, który przedstawia swe koncepcje personalne, biorąc pod uwagę zawodników, którzy mogą i chcą związać się z klubem oraz z możliwości budżetowe spółki. Według przyjętej przez nas zasady negocjacje z zawodnikami co do długości zatrudnienia i ostatecznej wysokość kontraktu odbywały się w pełnym składzie Zarządu i w obecności właściciela. Zbiegiem nieszczęśliwych okoliczności w okresie podpisywania kontraktów trafiłem na stół operacyjny po ostrym zapaleniu wyrostka. Moja absencja przypadała na gorący okres przed inauguracyjnym meczem z Lechem Poznań. Przekazałem więc swe prerogatywy w kwestii podpisywania umów wiceprezesom przy pełnej aprobacie właściciela.

3. Podczas mojego wieloletniego doświadczenia w zarządzaniu klubem zawsze starałem się kierować zasadą szacunku dla osób, które z profesjonalnego uprawiania sportu czynią swoje źródło utrzymania. Roszady na stanowiskach trenerskich stanowią immanentną cechę tego zawodu. Warunki rozstania z klubem zwalnianego trenera są określone w jego kontrakcie. Podkreślam ponownie, że zarzuty dotyczące kontraktów nie zostały wyartykułowane w chwili mojego rozstania z klubem.

4. Moja miłość do Zagłębia nie zginie. Sądzę, że dałem temu niejednokrotnie wyraz budując klub od podstaw, następnie przekazując go włoskim właścicielom w przekonaniu, że decyzja ta przyczyni się do pokonania kolejnego etapu na drodze sosnowieckiej piłki do ekstraklasy. Nie wierzę, by właściciel podejmując ze mną rozmowy o moim zatrudnieniu kierował się moimi sentymentami. Proponując mi stanowisko prezesa kierował się jak mniemam bardziej racjonalnymi przesłankami.
Potrzebował osoby z odpowiednim doświadczeniem, przygotowaniem merytorycznym, posiadającej kontakty w środowisku. Są to przymioty wysoko cenione w każdej firmie. Swe kroki skierował do mnie. Wspólnie wynegocjowaliśmy warunki pracy na stanowisku prezesa Zarządu. W efekcie Rada Nadzorcza kontrakt zaakceptowała, a jej przewodniczący złożył stosowny podpis pod umową z której się nie wywiązał. Tak na marginesie, w szanujących się firmach wysokości zarobków pracowników należy do sfery informacji poufnych. W tym miejscu wspomnieć powinienem, że przyjęcie funkcji w klubie wiązało się z koniecznością rezygnacji z innych możliwości dodatkowego zarobkowania.

5. Nieprawdziwy jest również zarzut niespełnienia rzekomej obietnicy zakupu przez MOSiR stojaków reklamowych. Zamówienie towaru na znaczna kwotę musiałoby mieć postać pisemną.
Stojaki zostały dostarczone do Zagłębia i firma wystawiła fakturę, którą obecny Zarząd przyjął i zapłacił.

6. Niestety nie mogę się rzeczowo odnieść do przedstawionych w końcowej części oświadczenia wydatków budżetowych. Podawane kwoty nie pojawiły się w budżecie klubu za czasów mojej prezesury, a zakładając, że są one prawdziwe, na ich wydatkowanie wpływ posiada właściciel i obecny prezes Paweł Hytry.

Panie Przewodniczący Rady Nadzorczej - dość dostatecznie pogrążył się Pan w niewiedzy i nieznajomości funkcjonowania klubu podpisując zamieszczone oświadczenie, ale dlaczego działa Pan na niekorzyść właściciela i Klubu, tego zrozumieć nie potrafię.

Leszek Baczyński
jls

Postprzez August 2008-06-17, 1:56 pm

Durnej pyskówki pomiędzy kretynami ciąg dalszy...niestety
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Zibi83 2008-06-17, 5:36 pm

August napisał(a):Durnej pyskówki pomiędzy kretynami ciąg dalszy...niestety

I to raczej klubowi nie służy także Panowie spotkajcie się na piwo i podajcie sobie ręce bo w przeciwnym wypadku może to dać wiele do myślenia potencjalnemu sponsorowi.
Zibi83

Postprzez Raul75 2008-06-17, 9:12 pm

komedii ciąg dalszy i zaczyna to być już niesmaczne. Panowie; skończcie te kompromitujące wymiany opinii. Szkoda tylko, że w ostatnich czasach o Zagłębiu słychać ale nie w temacie czysto pilkarskim. Jak nie korupcja to kłótnie dzialaczy. Takie nasze małe piekiełko
Raul75

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna