Wojewoda zamknÄ…Å‚ Stadion Ludowy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Wojewoda zamknÄ…Å‚ Stadion Ludowy

Postprzez August 2010-05-13, 8:10 pm

YOOSHKY napisał(a):Naszego prezesa wspierali Maciej Adamiec, Arkadiusz Chęciński, Zbigniew Jaskiernia i Jarosław Pięta.

Co ja widzę. PiRS, SLD i PO. PiS się nie załapał. ;-)
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez paskuda 2010-05-13, 8:55 pm

tomi2509 napisał(a):wojewoda zamknal stadion bo od meczu z pogonia trwalo postepowanie administracyjne na wniosek policji .wyrok akurat zapadl teraz i go wykonal choc nie musial! wojewoda nie ma zielonego pojecia o co gra Zaglebie w jakiej lidze z kim i co to byl za mecz.postapil tak a nie inaczej bo niestety niebylo nikogo kto by zareagowal. Gorski narobil tylko szumu w mediach ze to sprawa polityczna ! na 90 % mecz w sobote z publicznoscia.
uprzedzajac krytyke jetem apolityczny i nie zwiazany z wojewoda.
informacja od osoby z um sosnowiec.

Spuentuję tę żenujacą wypowiedź nastepującym opowiadaniem:
Wojewoda-marionetka nie wie z kim gra Zagłębie i, że ten mecz jest jednym z najważniejszych w sezonie. On po prostu nic nie wie poza tym że po prawie dwu miesięcznym śledztwie musi zamknąć Stadion Ludowy do końca sezonu w przeddzień najważniejszego meczu. Wie natomiast,że musi dostarczyć wiadomość o zamknięciu stadionu kurierem w przeddzień meczu aby uniemożliwić jakiekolwiek odołanie ze strony klubu. Wie aby pouczyć kuriera UW dostarczajacego korespondencje aby w sytuacji odmowy przyjęcia listu przez sekretarkę postraszyć ją prokuraturą. Wie również (choć nie za bardzo) jak ukrywać się w UW przed próbującym interweniować prezydentem Sosnowca. Jednego czego nie wie i nie przewiduje to konsekwencji swojego postępowania I reakcji na nie. Trzeba przyznać że jest to niezmiernie zubożona intelektualnie jednostka która za wszelką cenę starała sie przypodobać swoim zwierzchnikom. Dla mnie jeśli gość na takim stanowisku zmienia swoją decyzję po czterech godzinach od jej podjęcia jest zwykłą polityczną prostytuką. Jak można prezydentowi Sosnowca powiedzieć, że jeśli Kibice Zagłębia będą się zachowywali jak dzieci z autyzmem to on łaskawie raczy się ulitować. Takimi samymi faryzeuszami okazali się liderzy sosnowieckich POjebusów w osobie pana (przepraszam za pana) chęcińskiego oraz "sosnowiczanina piętę którzy w obawie o swoje dupy zainicjowali dzisiaj odwołanie do marionetki a jeszcze wczoraj obrażali kibiców naszego klubu(wiadomość z drugiej ręki). POwiem tak JA WAM TEGO NIGDY NIE ZAPOMNĘ. JEBAĆ WERMACHT!!
paskuda

Postprzez Krzysztof_Ju 2010-05-13, 9:56 pm

http://www.90minut.pl/news/123/news1233 ... klasy.html

Komisja Ligi ukarała kluby Ekstraklasy

Komisja Ligi nałożyła kary na kluby Ekstraklasy. Ukarane zostały GKS Bełchatów, Cracovia, Korona Kielce, Polonia Warszawa, Ruch Chorzów, Arka Gdynia oraz Wisła Kraków.

Komisja Ligi nałożyła karę finansową w wysokości trzech tysięcy złotych na GKS Bełchatów w związku z wtargnięciem kibiców tego klubu na płytę boiska po meczu 27. kolejki Ekstraklasy GKS Bełchatów - Cracovia.

Komisja Ligi nałożyła karę finansową w wysokości ośmiu tysięcy złotych na Cracovię w związku ze złą pracą służb porządkowych podczas meczu 28. kolejki Cracovia - Polonia Warszawa. Komisja Ligi nałożyła karę finansową w wysokości pięciu tysięcy złotych na Polonię Warszawa w związku z wtargnięciem kibiców tego klubu na płytę boiska po meczu 28. kolejki Ekstraklasy Cracovia - Polonia Warszawa.

Komisja Ligi nałożyła karę finansową w wysokości dziesięciu tysięcy złotych na Koronę Kielce za wniesienie i odpalenie przez kibiców tego klubu środków pirotechnicznych oraz wzniecenie pożaru podczas meczu 28. kolejki Ekstraklasy Korona Kielce - Lechia Gdańsk.

Komisja Ligi nałożyła karę finansową w wysokości dziesięciu tysięcy złotych na Polonię Warszawa za wniesienie i odpalenie przez kibiców tego klubu środków pirotechnicznych podczas meczu 29. kolejki Ekstraklasy Polonia Warszawa - Legia Warszawa.

Komisja Ligi nałożyła karę finansową w wysokości trzech tysięcy złotych na GKS Bełchatów za wniesienie i odpalenie przez kibiców tego klubu środków pirotechnicznych podczas meczu 29. kolejki Ekstraklasy GKS Bełchatów - Lechia Gdańsk.

Na Ruch Chorzów nałożono karę finansową w wysokości dwudziestu tysięcy złotych w związku z niewłaściwym zabezpieczeniem meczu 29. kolejki Ekstraklasy Ruch Chorzów - Lech Poznań
(między innymi rzucenie butelką w zawodnika drużyny gości tuż po zakończeniu spotkania).

Na Arkę Gdynia nałożono karę finansową w wysokości sześciu tysięcy złotych w związku z incydentami podczas meczu 29. kolejki Ekstraklasy Arka Gdynia - Piast Gliwice (rzucenie zapalniczką w kierunku sędziego asystenta, niewłaściwa praca spikera).

Komisja Ligi nałożyła karę finansową w wysokości piętnastu tysięcy złotych na Cracovię w związku z wtargnięciem kibiców tego klubu na płytę boiska po meczu 29. kolejki Ekstraklasy Cracovia - Wisła Kraków. Wisła Kraków nie będzie mogła zamawiać biletów dla zorganizowanych grup kibiców w jednym meczu wyjazdowym Ekstraklasy w związku z niewłaściwym zachowaniem kibiców podczas meczu 29. kolejki Ekstraklasy Cracovia - Wisła Kraków (wyrywanie siedzisk w sektorze gości oraz rzucanie nimi w pracowników służby ochrony). Dodatkowo Komisja nałożyła na Wisłę Kraków karę finansową w wysokości dziesięciu tysięcy złotych.

No to zobaczymy co ten kmiot wojewoda teraz zrobi, czy odważy się podnieś rękę na Ruch ?
Krzysztof_Ju

Postprzez patrios91 2010-05-13, 9:57 pm

Czytajcie poprzednie posty we wszystkich tematach,bo juz dzisiaj padl rekord powtarzania informacji...
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Kamilosx 2010-05-13, 10:06 pm

Paskuda :czerwona: Tekst o Wermahcie na poziomie PiSiaków, zero zdziwienia. Brak słow
Kamilosx

Postprzez LucasUSA 2010-05-13, 11:06 pm

tomi2509 napisał(a):wojewoda zamknal stadion bo od meczu z pogonia trwalo postepowanie administracyjne na wniosek policji .wyrok akurat zapadl teraz i go wykonal choc nie musial! wojewoda nie ma zielonego pojecia o co gra Zaglebie w jakiej lidze z kim i co to byl za mecz.postapil tak a nie inaczej bo niestety niebylo nikogo kto by zareagowal. Gorski narobil tylko szumu w mediach ze to sprawa polityczna ! na 90 % mecz w sobote z publicznoscia.
uprzedzajac krytyke jetem apolityczny i nie zwiazany z wojewoda.
informacja od osoby z um sosnowiec.

Twoja teoria jest jeszcze bardziej przerazajaca, niz zalozenie, ze zrobil to celowo. Wojewoda nie majacy pojecia o niczym podpisuje wyrok smierci na klub z ponad stuletnia tradycja. A wojewoda juz sie upewnil, ze NIE BEDZIE CZASU, by zareagowac i wierz mi, ze takiej reakcji sie nie spodziewal!
Paskuda tez do dobrze ujal.
LucasUSA

Postprzez _PAoLO_ 2010-05-14, 1:51 am

Kamilosx napisał(a):Paskuda :czerwona: Tekst o Wermahcie na poziomie PiSiaków, zero zdziwienia. Brak słow

to forum powinno byc wolne od polityki, przynajmniej jesli Zaglebie nie ma powaznego przedstawiciela w rzadzie, z drugiej strony MY jako kibice Zaglebia wiemy na kogo NIE glosowac, wiec kolego daroj sobie takie teksty, chyba ze w 2 rundzie wyscigu prezydenckiego chcesz poprzec pana Komorowskiego ktorego to ugrupowanie w bezczelny sposob chce pozbawic Zaglebie awansu.Jak taki madry jestes to mogles wczoraj na demonstracji wylewac swoje zale i pretensje odnosnie transparentow skierowanych do jedynej wspanialej PO.
ps. niektorzy ludzie sa tak skonstruowani ze nawet jak im w twarz pluja to powiedza ze deszcz pada
_PAoLO_

Postprzez dziejus 2010-05-14, 10:22 am

Nie wiem czy juz ktoś wspomniał o bardzo dobrej organizacji srodowego przemarszu i dopingu przed stadionem.Na stronie głownej jest apel Grupy Ultras o wsparcie finansowe i wyliczenie kosztów.Wydaje mi sie ze tak jak w srode bardzo licznie wsparliśmy protest"przeciw wszystkim" tak teraz powinniśmy wesprzeć Ultras-ów bo naprawde zasługują na to. :brawo: Jako pierwszy przesyłam równowartość 2 biletów na "młyn" ;-) :niezle:
dziejus

Postprzez Sarmat 2010-05-14, 11:33 am

dziejus napisał(a):Nie wiem czy juz ktoś wspomniał o bardzo dobrej organizacji srodowego przemarszu i dopingu przed stadionem.Na stronie głownej jest apel Grupy Ultras o wsparcie finansowe i wyliczenie kosztów.Wydaje mi sie ze tak jak w srode bardzo licznie wsparliśmy protest"przeciw wszystkim" tak teraz powinniśmy wesprzeć Ultras-ów bo naprawde zasługują na to. :brawo: Jako pierwszy przesyłam równowartość 2 biletów na "młyn" ;-) :niezle:

ja też wsparłem chłopaków.
Sarmat

Postprzez Kamilosx 2010-05-14, 11:40 am

_PAoLO_ napisał(a):
Kamilosx napisał(a):Paskuda :czerwona: Tekst o Wermahcie na poziomie PiSiaków, zero zdziwienia. Brak słow

to forum powinno byc wolne od polityki, przynajmniej jesli Zaglebie nie ma powaznego przedstawiciela w rzadzie, z drugiej strony MY jako kibice Zaglebia wiemy na kogo NIE glosowac, wiec kolego daroj sobie takie teksty, chyba ze w 2 rundzie wyscigu prezydenckiego chcesz poprzec pana Komorowskiego ktorego to ugrupowanie w bezczelny sposob chce pozbawic Zaglebie awansu.Jak taki madry jestes to mogles wczoraj na demonstracji wylewac swoje zale i pretensje odnosnie transparentow skierowanych do jedynej wspanialej PO.
ps. niektorzy ludzie sa tak skonstruowani ze nawet jak im w twarz pluja to powiedza ze deszcz pada

Jak mi człowieku wymienisz jednego kandydata, który ma jakieś merytoryczne podstawy do bycia Prezydentem RP to nawet się na PO nie obejrzę. Prawda jest taka, że wybory prezydenckie to raczej głosowanie za człowiekiem niż za partią, a przecież nie zagłosuję na gorszą wersję najgorszego prezydenta w historii Polski tylko dlatego, że ten zginął w katastrofie lotniczej. Bawi mnie to ruszenie prostych ludzi i skok sondaży dla Jarka wynikający z wielkiego współczucia. :lol:

Oczywiście inna sprawa będzie przy wyborach partyjnych gdzie żaden z kandydatów PO w regionie nie ma szans na otrzymanie mojego głosu. I nie widzę związku z naszą sprawą z wyborami prezydenckimi.

A rozmów o polityce się już nie uniknie, bo sami się w to wmieszaliśmy, więc trudno teraz o tym nie pisać.
Kamilosx

Postprzez emdżej 2010-05-14, 11:42 am

Kamilosx napisał(a):A rozmów o polityce się już nie uniknie, bo sami się w to wmieszaliśmy, więc trudno teraz o tym nie pisać.

To sobie załóżcie osobny temat w Hyde Parku, a z działu piłkarskiego WON z polityką!
emdżej

Postprzez Kamilosx 2010-05-14, 11:46 am

Mnie się nie chce, ja tylko zareagowałem na kretyńskie porównanie z Wehrmatchtem.

Dobra, wracajÄ…c do meritum: kiedy ta decyzja?
Kamilosx

Postprzez Desantis 2010-05-14, 4:47 pm

sosnowiec.info.pl
Informacje Sosnowiec
sosnowiec.info.pl
Dzisiaj jest: piątek, 14 maja 2010 r. Imieniny: Bonifacego i Dobiesława
login: hasło:
przypomnij hasło | zarejestruj się
14.05.2010, Sosnowiec
Mecz z Elaną bez widzów
Janusz Lewanda / sosnowiec. info.pl
zdj. m.g

zdj. m.g
Jutrzejszy mecz Zagłębie – Elana Toruń zostanie rozegrany bez publiczności. Pomimo dostarczenia przez klub odpowiednich i uzgodnionych dokumentów I wicewojewoda Stanisław Dąbrowa nie zawiesił decyzji wojewody śląskiego zamykającej dla publiczności Stadion Ludowy do końca sezonu piłkarskiego 2009/2010.

Według informacji uzyskanych przez sosnowiec.info.pl od uczestniczących w dzisiejszych rozmowach w Urzędzie Wojewódzkim prezesa Zagłębie S.A. Pawła Hytrego i wiceprzewodniczącego Rady Miejskiej, Arkadiusza Chęcińskiego, wpływ na taką postawę I wicewojewody mogła mieć niejednomyślna opinia prawników w tej sprawie. :czerwona: :czerwona: :czerwona:
Desantis

Postprzez Uruk 2010-05-14, 5:01 pm

masz coś do Pis-u? wydupiaj z tą swoją pełowska agitacją z tego forum...
Uruk

Postprzez Lewy1906 2010-05-14, 5:03 pm

Co za kur.. gnidy jedne !!!
Będzie zoorganizowany znowu jakiś przemarsz???
Lewy1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack