ARKADIUSZ CHĘCIŃSKI: NOWY PREZYDENT - LEPSZE CZASY?

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: ARKADIUSZ CHĘCIŃSKI: NOWY PREZYDENT - LEPSZE CZASY?

Postprzez GrubyPerez 2014-12-15, 8:00 pm

werty2 napisał(a):W wydziale Informacji, Promocji i Turystyki pracuje 13 osób. Obowiązki w/w znajdziesz http://www.bip.um.sosnowiec.pl/dokument.php?iddok=27961&idmp=5714&r=o pod tym adresem.

Współpraca? Może coś sie zmieni, narazie nie potrafią załatwić tak oczywistej sprawy (dla mnie), jak umieszczenie stanowiska służącego do sprzedaży kart kibica, biletów w CIM przy Patelni, ponoć to nie takie łatwe, to nie takie proste...

Łydek widzę to dość popularne nazwisko w naszym mieście.

naprawdę nie da się sprzedawać kart kibica i biletów w CIMie? qooźwa mailem sobie przesyłajcie jak nie umiecie systemu zintegrować.
wielka ma nadzieja że czas patafianów w tym mieście minął.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez Adam1906 2014-12-15, 9:24 pm

GrubyPerez napisał(a):wielka ma nadzieja że czas patafianów w tym mieście minął.

:brawo:
Oby Jarku. OBY!
Adam1906

Postprzez werty2 2015-01-12, 9:53 pm

Znamy już plany prezydenta odnośnie wsparcia klubów sportowych. W gronie piłkarskie Zagłębie, koszykarski JAS-FBG, Czarni brakuje według mnie... hokejowego Zagłębia. Skoro argumentem determinującym wsparcie dla żeńskiej koszykówki (dyscypliny mało popularnej) jest praca z młodzieżą to wsparcie dla klubu hokejowego też powinno być solidne. Niestety nie będzie, narazie mamy luźny, beznadziejny pomysł...

A co z hokejem? Tutaj Zagłębie nie ma akurat żadnej konkurencji.
- Chociaż nie jestem wielkim zwolennikiem hokeja, to bardzo bym chciał, żeby się rozwijał. Aby tak się stało, trzeba mieć gdzie grać. Tymczasem Stadion Zimowy nie dość, że jest przestarzały, to nie może pomieścić wszystkich chętnych.
Również dlatego, że w Sosnowcu od lat gości Szkoła Mistrzostwa Sportowego.
- Szkoła to także szansa na rozwój Zagłębia.
W jaki sposób?
- Jestem po rozmowie z prezesem Polskiego Związku Hokeja na Lodzie. Związkowi też zależy na rozbudowie i poprawie bazy w Sosnowcu. Bez pieniędzy z zewnątrz to się nie uda. Zaznaczam, że to były bardzo wstępne rozmowy, ale zrodził się pomysł, żeby SMS dołączył w niedalekiej przyszłości do ekstraligi. Młodzi zawodnicy mieliby wtedy większe możliwości na podnoszenie swoich umiejętności. Taki młody zespół miałby ciężką przeprawę z zawodowcami, dlatego mógłby zostać wzmocniony doświadczonymi zawodnikami Zagłębia. Powstałby więc zespół, to luźna propozycja, „Zagłębia-Orlęta Sosnowiec”. Byłaby więc szansa na rozwój sportowy i poprawę infrastruktury.
Nie podoba mi się ten pomysł. SMS to nie jest klub, lecz drużyna, do której inne kluby oddają na pewien czas swoich zawodników. Kibice potrzebują drużyny, z którą będą się identyfikować. A co z wychowankami Zagłębia? Przecież w takich „Orlętach” zagrają tylko nieliczni, a może i nikt.
- To lepiej, żeby grali wszyscy? Jak leci? Przecież nawet Leszek Tokarz w niedawnej rozmowie z „Gazetą Wyborczą” mówił, że teraz wystarczy jako tako jeździć na łyżwach, żeby zagrać w pierwszej lidze. Tak to ma wyglądać? Przecież to przez takie realia hokej stał się niszową dyscypliną sportu. Taki klub będzie szansą na rozwój dla najbardziej uzdolnionych. Nigdy nie jest tak, że wychowankowie wchodzą do pierwszej drużyny szeroką ławą. Mój syn trenuje piłkę nożną w Zagłębiu, ale byłbym naiwny, gdybym zakładał, że w przyszłości na pewno będzie grał w ekstraklasie. Zresztą w sprawie hokeja na razie nie można o niczym przesądzać. Rozmowy są bardzo wstępne. Nawet nie dzieliłem się tym pomysłem z prezesem Tokarzem

Cały tekst: http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnow ... z3Odtrc8jk
werty2

Postprzez Adam1906 2015-02-01, 9:22 pm

Prezydent Arkadiusz Chęciński przyznał, że jest duża szansa, jeżeli zgodzą się radni, by rondo - które dopiero powstanie - przy al. Mireckiego nosiło imię Czesława Uznańskiego.

Miłe, bardzo miłe :niezle:
Adam1906

Postprzez Tomcjo 2015-03-07, 4:43 pm

Na następnym meczu to kibice powinni byc pod urzędem a nie na stadionie bo inaczej wuefisci rozwala ten nasz klub . Baczyński powinien od zaraz byc p.o. prezesa w miejsce fujarkiewicza . A po znalezieniu zawodowca z doświadczeniem biznesowym mógłby zostać vice do spraw sportowych i transferowych .
Tomcjo

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna