Leszek Baczyński prezesem Zagłębia Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Leszek Baczyński prezesem Zagłębia Sosnowiec

Postprzez Sarmat 2011-07-03, 10:46 pm

Brawo , oby to nie była tylko popisówa.
Sarmat

Postprzez jokero 2011-07-04, 10:59 am

:) widać dobrą wizje przyszłości...........od razu ograniczenie kosztów brak zgrupowania, trenerzy związani z Zagłębiem cięcie kosztów i rezygnacja z fuzji brawo poprzedni prezes chciał chyba kolejną kasę wyszarpać ale się jednak nie udało ...
jokero

Postprzez Qcu20 2011-07-04, 11:26 am

jokero napisał(a)::) widać dobrą wizje przyszłości...........od razu ograniczenie kosztów brak zgrupowania, trenerzy związani z Zagłębiem cięcie kosztów i rezygnacja z fuzji brawo poprzedni prezes chciał chyba kolejną kasę wyszarpać ale się jednak nie udało ...

Mój brat trenuje w Czarnych i trener Górski powiedział, że rozmawiał z prezesem Baczyńskim i na 99,9% nie będzie fuzji Zagłębia z Czarnymi. A co do tego turnieju dla młodzików, nie wiem czy nie było już mowy o tym wcześniej, po prostu nie zaglądacie na strony młodzieżowe;)

Nie ma się z czego cieszyć, bo młodziki Zagłębia zajęli 8 miejsce na 9 drużyn :)
Qcu20

Postprzez jokero 2011-07-04, 12:07 pm

i dobrze przecież nawet na wyborczej pisało ze fuzji nie będzie .

"Chęciński, który podkreśla, że w dzisiejszych realiach trzeba się wycofać z planów fuzji z Czarnymi Sosnowiec. Zagłębie miało dzięki temu zyskać rezerwy w czwartej lidze. W ramach oszczędności klub ma też zrezygnować z przedsezonowego zgrupowania w Dzierżoniowie."

Więcej... http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnow ... z1R8LfeKGu

Głosy od tym że LB nie był za fuzją pojawiały się już wcześniej to był wymysł Pana Adamczyka który chciał tym sposobem więcej kasy na Zagłębie tylko zapomniał o jednym że utrzymanie takiej drużyny też kosztuje.

Jeżeli oszczędzamy to zacznijmy od siebie tj brak obozu, zmiana trenera na tańszego ?
brak fuzji - kasa w klubie
grupy młodzieżowe zostaja w APN przecież to bardzo fajnie funkcjonowało
z drugiej stronie nic nie jest pewne ale jak szukać oszczędności to szukajmy od siebie........
jokero

Postprzez PawełK 2011-07-04, 12:17 pm

jokero napisał(a):grupy młodzieżowe zostaja w APN przecież to bardzo fajnie funkcjonowało...

Przejedź się na ich treningi i porozmawiaj z rodzicami tych młodych piłkarzy a później wklejaj takie kwiatki...
PawełK
pyszałek

Postprzez jokero 2011-07-04, 12:49 pm

PawełK napisał(a):
jokero napisał(a):grupy młodzieżowe zostaja w APN przecież to bardzo fajnie funkcjonowało...

Przejedź się na ich treningi i porozmawiaj z rodzicami tych młodych piłkarzy a później wklejaj takie kwiatki...

uwierz mi mój syn gra w APN i wiem co sie tam dzieje ......
jokero

Postprzez PawełK 2011-07-04, 12:54 pm

jokero napisał(a):
PawełK napisał(a):

uwierz mi mój syn gra w APN i wiem co sie tam dzieje ......

Ja też co nie co słyszałem i aż tak kolorowo to tam nie jest jak piszesz.
PawełK
pyszałek

Postprzez jokero 2011-07-04, 1:04 pm

co fakt to fakt ale obawiam sie ze Zagłebiu by lepiej nie było .... i tak nie dobrze i tak... pomysł Pana Adamczyka był taki fuzja + APN w Zagłębiu = kasa.... od to taki pomysł...
jokero

Postprzez PawełK 2011-07-04, 1:15 pm

jokero napisał(a):co fakt to fakt ale obawiam sie ze Zagłebiu by lepiej nie było .... i tak nie dobrze i tak... pomysł Pana Adamczyka był taki fuzja + APN w Zagłębiu = kasa.... od to taki pomysł...

Całkiem prawdopodobne, choć nie jest pewne, że środki, o których piszesz na szkolenie młodzieży mogłyby zostać przejedzone na poczet pierwszej drużyny Zagłębia. Moim zdaniem trzeba zrobić reformę w szkoleniu młodzieży w Zagłębiu oraz APN. Widać po efektach pracy z młodzieżą, że obecny system się nie sprawdza. Wychowankowie są odpalani od pierwszej drużyny, a nie są do niej wprowadzani. Szkolenie powinno się odbywać na kilku płaszczyznach i dotyczy to również trenerów. Oni też muszą podnosić swoje kwalifikacje, a nie dorabiać do wypłaty np. w szkole. Każdy podnieca się szkółkami na zachodzie Europy (Ajax, Barcelona, Arsenal etc.) tylko, że gotowe standardy nie maja przełożenia na nasz grunt, niestety. Być może problem dotyczy też samych dzieciaków i ich rodziców...
PawełK
pyszałek

Postprzez Qcu20 2011-07-05, 11:05 am

Mój brat trenował w APN, ale przenieśliśmy go do Czarnych Sosnowiec. Fakt faktem, drużyna APN jest lepsza od Czarnych ale nie o to chodziło.

Problem szkolenia to nasza bolączka, wiem co się dzieje, bo obserwuję wyniki APN 2000 i dostają w tyłek praktycznie ze wszystkimi. Nie mają co się równać z kolegami z innych klubów ( Dąbrowa, Rozwó Katowice, Stadion Chorzów ). Jak to mówił trener B - " dla nich ma to być zabawa a nie prawdziwe granie". Wszystko fajnie, tylko nie dziwmy się, że potem polskie kluby i reprezentacja Polski kuleje.

Co do szkolenia młodzieży napiszę coś o byłym trenerze bramkarzy Jarosławie Salachnie.
Otóż On miał wszystko przygotowane, chciał zrobić tu w Sosnowcu internat i ściągać bramkarzy już od najmłodszego rocznika i szkolić ich, był opiekunem wszystkich grup wiekowych.
Mówił, że miał już przygotowane wszystkie dokumenty pod ten internat, że wszystko było dograne, tymczasem zmieniła się władza w klubie i Pan Salachna już nie pracuje w Zagłębiu.

Trochę przykro, bo to świetny trener, wielu z Jego podopiecznych dostaje awanse do czołowych klubów OE oraz nawet zapraszani są na testy np do Niemiec.
Byłaby to wielka szansa dla Zagłębia, otóż pod szyldem Zagłębia Pan Salachna szkoliłby przyszłych bramkarzy. Można ich tu wypromować i sprzedać do lepszych klubów, bądź zostawić dla siebie i grać nimi. Niestety pomysł upadł i Pan Salachna już tu nie pracuje, mało tego najadł się wstydu przed osobami, z którymi to załatwiał.
Mówił, że ogólnie w Zagłębiu panuje bałagan, ponoć trener ( aczkolwiek umowy nie podpisał ) Góralczyk nawet nie dostał podziękowań od klubu za te kilka dni pracy.
Pan Baczyński robi porządki, szkoda, że w ten sposób.
Ja bym Pana Salachny nie skreślał, bo to świetny trener.

Odsyłam do Jego prywatnej szkółki bramkarskiej:

http://www.sali.hg.pl/
Qcu20

Postprzez jondek 2011-07-05, 11:09 am

Reklama dzwigniÄ… handlu ;-)
jondek

Postprzez Sonda 2011-07-05, 12:00 pm

Qcu20 napisał(a):wielu z Jego podopiecznych dostaje awanse do czołowych klubów OE

Co to jest dziś OE?. Mineło pare lat jak nie ma już OE.
Sonda

Postprzez SO_1906 2011-07-05, 5:23 pm

Sonda napisał(a):
Qcu20 napisał(a):wielu z Jego podopiecznych dostaje awanse do czołowych klubów OE

Kolega Qcu20 chyba nie wie nawet skąd się wziął taki skrót..
SO_1906

Postprzez Qcu20 2011-07-05, 9:07 pm

SO_1906 napisał(a):
Sonda napisał(a):

Kolega Qcu20 chyba nie wie nawet skąd się wziął taki skrót..

Kolega Qcu20 wie skąd się wziął taki skrót, tylko kolega Qcu20 nie skojarzył faktu, iż już jest to nieaktualne. Kto ma wiedzieć - ten wie o co chodzi, a kto jest czepialski to jest czepialski, chyba tylko po to, żeby sobie posty nabić ;)
Qcu20

Postprzez PawełK 2011-07-05, 9:26 pm

Tak zupełnie odbiegając stricte od tematu, to widać jak na dłoni jak świetny "deal" zrobiła firma Orange stając się sponsorem tytularnym ekstraklasy w sezonie, w którym w niej graliśmy. Do dziś najwyższy szczebel przez niektórych kojarzony jest właśnie z tą firmą. Wpływ na to również ma fakt, że nikt po nich tego się nie podjął i takim tytularnym sponsorem nie był...
PawełK
pyszałek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników