potrzebne transfery !!!!!!!!!!!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez keff79 2005-11-22, 9:45 am

W Sosnowcu zanosi się na zmiany, ale nie takie, jakie były rok temu, kiedy Zagłębie wymieniło połowę składu. – Nie będzie też tak, jakby to widział trener, który chciałby mieć sześciu nowych graczy. Chcemy zatrudnić dwóch-trzech, przede wszystkim rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia – wyjaśnił Wojciech Rudy

no i o to chodzi :wink:

http://sosnowiec.naszemiasto.pl/sport/539258.html
keff79

Postprzez Feanciszek 2005-11-23, 2:03 pm

do tego rozgrywajacego bym dolozyl jeszcze napastnika i stopera z prawdziwego zdarzenia
Feanciszek

Postprzez mike79 2005-11-23, 2:15 pm

Nie to żebym narzekał (bo raczej jestem z tych CO DOCENIAJĄ TO CO MAJĄ a NIE BIADOLĄ ŻE NIE MAJĄ TEGO CZY TAMTEGO) ale już teraz mam bardzo duże obawy odnośnie ZAGŁĘBIA w I lidze. I nie chodzi mi tutaj o sam fakt awansu(bo to jest jak najbardziej do realizacji) ale O ROBIENIE CZEGOŚ TYLKO I WYŁĄCZNIE DLA FAKTU ŻEBY TO ZROBIĆ !! A właśnie taka myśl mi się nasuwa gdy od dłuższego czasu DUDNI się o awansie ZAGŁĘBIA na 100-lecie klubu.
To ja już teraz pytam z czym My się tam pchamy ??
Temat stadionu PRZEMILCZĘ.
Natomiast po ostatniej rozmowie na linii PREZES-TRENER-KAPITAN DRUŻYNY i wcześniejszych wypowiedziach m.in. trenera Tochela wiemy że drużynę w przerwie zimowej być może opuści kilka "słabszych ogniw" a na ich miejsce przewidziane są transfery 2-3 doświadczonych zawodników. Przy założeniu że aktualnie w drużynie jest 10(tak wygląda wg moich obliczeń) wartościowych zawodników 2-ligowych da nam to "oszałamiającą" liczbę 13 zawodników "do grania" w 2 lidze(powtórzę w 2 lidze !!).Chcąc grać a nie tylko być w ektraklasie trzeba mieć już teraz min. po jednym "1-ligowym" zawodniku w każdej formacji !! A ilu ich mamy ?!?!
W tym miejscu przytoczę przykład KORONY KIELCE gdzie drużynę w przeciągu 2-3 sezonów poprzedzająych ich awans do ektraklasy wzmocniło kilkunastu wartościowych zawodników z 1-ligowym doświadczeniem !! Łącznie kosztowało to klub grubo ponad 1 mln złotych(jako ciekawstkę podam że aktualnie szykują oni transfery za ok. 2 mln złotych - czyli ok. połowę naszego budżetu !!!!)Tam budowanie drużyny trwało kilka lat i polegało na systematycznym wzmacaniu drużyny lepszymi zawodnikami na daną pozycję.Poza tym "wyłapywano" najzdolniejszą młodzież z okolic i położono ogromny nacisk na jej szkolenie.Stąd też proponuję zwrócić uwagę na WYNIKI REZERW !! Krótko mówiąc TAM WSZYSTKO JEST NA SWOIM MIEJSCU I DZIEJE SIĘ WG OKREŚLONEGO Z GÓRY PLANU. A u Nas ?? Niech każdy odpowie sobie sam na to pytanie.

Dla kontrastu przykład innego beniaminka - ARKI GDYNIA gdyż tam myślano(mam wrażenie że podobnie jak w Sosnowcu) że " gramy o awans a jak już wejdziemy to jakoś tam będzie". No i fakt będzie ale najprawdopodobniej walka o utrzymanie w lidze aż do ostatniej kolejki z bardzo prawdopodobnym powrotem na 2-ligowy front. A chyba nie o to chodzi ?!?! A jeśli już tak się stało to niech każdy wie dlaczego.

PS. Ten tekst jest napisany JUŻ TERAZ tylko i wyłącznie po to ABY NIEKTÓRYM UŚWIADOMIĆ W JAKIM MY JESTEŚMY MIEJSCU.I O ILE NASZ AWANS JEST SPRAWĄ REALNĄ TO DALSZE PERPEKTYWY NIE SĄ JUŻ TAK RÓŻOWE.CHCIAŁBYM ABY NIEKTÓRZY MIELI ŚWIADOMOŚĆ ŻE BRAKUJE NAM WIĘCEJ NIŻ DUŻO I OSZCZĘDZILI SOBIE w przyszłości ewentualnych ku......,chu......, pierd... i tym podobnych "klimatycznych" komentarzy na forum NIE ZNAJĄC REALIÓW.

Należałoby życzyć na koniec takich ludzi i i perspektyw dla ZAGŁĘBIA jakie mają m.in. w Kielcach i wierzyć że...... COŚ SIĘ DIAMETRALNIE ZMIENI !!!!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez MrCricket 2005-11-23, 3:01 pm

Kol. mike79 o tym będzie trzeba pomyśleć jak uda nam się awansować, do czego jeszcze baaaardzo daleka droga. Przykład Korony jest niewłaściwy bo oni na polskie warunki są krezusami, gdyż mają kilkakrotnie większy budżet od nas. Nam, gdyby udało się awansować to raczej bronilibyśmy się przed spadkiem, bo takie są niestety realia :roll:
A co do grajków z 1 ligowym doświadczeniem to byłbym ostrożny, bo mieliśmy już kilku i jakie tego skutki były to wszyscy wiemy.
Jeżeli już szukamy grajków z "kartą na ręku(bo chyba polityka klubu w tej sprawie nie zmieni się) to przynajmniej, żeby oni byli lepsi od tych którzy teraz grają, bo "zapchajdziur" czy emerytów nawet z doświadczeniem 1-ligowym nam nie potrzeba.
MrCricket

Postprzez mike79 2005-11-23, 5:17 pm

Nie zrozumieliśmy się kol. MrCricket(więc po krótce powtórzę)

Chodziło mi o to że u Nas ewentualny awans TO BARDZO SZTUCZNY I ROBIONY NA SIŁĘ TWÓR, KTÓRY NIE WYNIKA Z ODPOWIEDNIEJ POLITYKI I DZIAŁAŃ KLUBU I MIASTA LECZ POPROSTU MA BYĆ BO KLUB OBCHODZI SWOJE 100-LECIE.NO I PEWNIE UDA SIĘ TEN CEL ZREALIZOWAĆ.CO ZARÓWNO MNIE JAK I WIELU Z NAS ZAPEWNE BARDZO UCIESZY !!! JEDNAK TO WSZYSTKO ROBIONE JEST OD D... STRONY albo jak kto woli PRAWDĘ POWIEDZIAWSZY NIE ROBI SIĘ ZBYT WIELE(żeby nie powiedzieć NIC) !! A przecież o tym że klub będzie obchodził 100-lecie WIADOMO NIE OD WCZORAJ, A CO SIĘ ZMIENIŁO OD TEJ PORY ?? DRUŻYNY NA MIARĘ EKSTRAKLASY NIE MAMY I CIĘŻKO BĘDZIE JĄ ZBUDOWAĆ PRZEZ PARE MIESIĘCY(bo czym innym jest sam AWANS a czym innym GRA w ekstraklasie). NA STADIONIE COŚ SIĘ TAM PEWNIE ZROBI ŻEBY TYLKO JAKOŚ POZWOLONO NA NIM GRAĆ W 1 LIDZE.KLUB OD STRONY DZIAŁAŃ MARKETINGOWO-PROMOCYJNO-ORGANIZACYJNYCH JEST JAK NA WYMAGANIA EKSTRAKLASY KOMPLETNIE "W LESIE".A przecież to jest spółka akcyjna !! i o ile się orientuję to w każdej takowej istnieją odpowiednie działy DBAJĄCĘ O MARKĘ,RENOMĘ itd DANEJ FIRMY CZY PRODUKTU(w Naszym przypadku drużyny piłkarskiej ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC).

Stąd też powstaje pytanie CO POTEM ?? Pewnie TAK JAK PISZESZ WALKA O UTRZYMANIE itd(nieważne). CELEM TEGO CO PISAŁEM BYŁO TYLKO UŚWIADOMIENIE WIELU OSOBOM ŻE TAK PRAWDĘ POWIEDZIAWSZY MY NIE JESTEŚMY PRZYGOTOWANI NA EKSTRAKLASĘ I CO NIEKTÓRZY MUSZĄ BYĆ ŚWIADOMI TEGO ŻE JEŚLI NIE ZMIENI SIĘ BARDZO DUŻO W CAŁYM OTOCZENIU TEGO CO NAZYWA SIĘ ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC to... ewentualny awans będzie celem samym w sobie i szczytem aktualnych możliwości "ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC"(czyli wszystkiego co się mieści pod tym pojęciem)

PS. Piszesz tak "... o tym będzie trzeba pomyśleć jak uda nam się awansować, do czego jeszcze baaaardzo daleka droga".
A WG MNIE O WIELU RZECZACH TRZEBA MYŚLEĆ DUŻO WCZEŚNIEJ, BO POTEM SIĘ MOŻNA NIEMIŁO ROZCZAROWAĆ...

Przedstawia się to mniej więcej tak:
KRÓTKOWZROCZNOŚĆ - celem jest AWANS i ewentualne bycie w ekstraklasie zapewne nie dłużej niż rok
"DALSZA PERPEKTYWA" - celem jest AWANS i ewentualna gra w ekstraklasie lub w przypadku takich a nie innych realiów uświadomienie ludziom odpowiednio wcześnie dlaczego jest(i będzie) tak a nie inaczej.Po wielu postach w ostatnim czasie( często popartych łacińskimi skur..., pierd......., chu.... itd) na tym forum przekonałem się że grupa "oderwanych od rzeczywistości" jest całkiem spora...
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez gruby 2005-11-23, 5:32 pm

a to jest temat o transferach a nie o awansie,panowie macie pw :wink:
gruby

Postprzez Strefa41-200 2005-11-24, 2:19 pm

Jeśli o transferach mowa, to zapraszam odpowiedzialnych w naszym klubie za transfery do lektury wiadomości pod adresem

http://sport.onet.pl/1200994,wiadomosci.html
Strefa41-200

Postprzez SCORPARO 2005-11-24, 2:29 pm

... swoją drogą to ten Wróbel nie posiedzi w Polsce - skoro już go kuszą kluby zagraiczne, i nie sądzę aby Zagłębie - bądź jakikolwiek inny klub w II lidze mieli na tyle "środków" aby pozyskać tego zawodnika w soje szeregi... wszak jest on wart trochę grosza...
SCORPARO

Postprzez Strefa41-200 2005-11-24, 3:04 pm

SCORPARO napisał(a):... swoją drogą to ten Wróbel nie posiedzi w Polsce - skoro już go kuszą kluby zagraiczne, i nie sądzę aby Zagłębie - bądź jakikolwiek inny klub w II lidze mieli na tyle "środków" aby pozyskać tego zawodnika w soje szeregi... wszak jest on wart trochę grosza...

Jasne, że Zagłębie nie wyłoży 100 tys. euro. Chodziło mi tylko o to, żeby pokazać gdzie szukać zawodników i ile można na tym zarobić. W naszym klubie zarabiamy od 20 do 50 tys. rocznie na reklamach (vide artykuł ze spotkania z Motto). Komentarz chyba jest zbędny. Widać w Zagłębiu nikomu nie zależy na zarabianiu.
Strefa41-200

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna