Zaglebie taktycznie...

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez viking 2004-08-30, 8:42 am

Panowie może ja troszkę z innej beczki , ale jednak coś o taktyce.
Sami mówicie że nie jesteśmy Realem więc dlaczego bawimy się w wykonywanie stałych fragmentów w sposób nie przynoszący żadnych korzyści ale z iście fantazją ułąńską. Rozgrywanie trzema-pięcioma zawodnikami rzutów wolnych już od jakiegoś czasu mnie wkurwia .....podchodzi kilku przebiega i kosmos no czegoś takiego nie mogę scierpieć, gdzie jest zawodnik typu Rosiński do stałych fragmentów podpatrzcie Kujawiaka a nie "CZARY" z zagraniami prawdziwe "medżiki" to co po rozegraniu jednego z wolnych pokazał Antczak posyłając prostopadłą piłkę do nikogo w narożnik boiska woła o pomstę do nieba. Uderzcie w końcu w piłke i przypierdolcie w światło bramki a nie przebiegi , podbiegi , dogrania , i inne cuda....Morawski niech ćwiczy , ćwiczy i jeszcze raz ćwiczy .......Podejrzewam że ta sama sytuacja jest z karnymi spalają się za wcześnie i gdybyśmy walczyli o stawkę gdzie nagrodą byłyby rzuty karne nie przebrnelibyśmy bo psychikę chłopaki mają słabą na 5 karnych liczyłbym na 2 .........Słyszałem że to właśnie również problem Bały "słaba psychika i spalanie się - nieumiejętność wzięcia cięzaru gry na siebie" Podsumowując STAŁE FRAGMENTY i RZUTY KARNE uważam to za kolejny słaby punkt naszej drużyny !!!!!!!!! :(
viking

Postprzez Monti 2004-08-30, 8:53 am

100% ZAUFANIA DO TRENERA TOCHELA. Nie mam nawet najmniejszych watpliwości że powinien prowadzić zespół dalej. Jestem pewien że wyciągnie właściwe wnioski i na drugoligowe wyniki przyjdzie pora.
Monti
Moderator

Postprzez Gość 2004-08-30, 9:33 am

Co do rzutów wolnych to się zgodzę. Najlepsze porównanie było na meczu rezerw ze Strażakiem (i na poprzednich też). Gdy rozgrywali wolny w kilku piłka leciała "Panu Bogu w okno" albo prosto w mur. Natomiast gdy uderzał od razu Łuczywek ta stwarzała duże zagrożenie dla bramkarzy (patrz ostatnia relacja z rezerw).
Tylko dlaczego nikt tego nie widzi i nie karze tak grać zawodnikom w 2 lidze??
Gość

Postprzez Krawiec 2004-08-30, 10:10 am

viking napisał(a):Panowie może ja troszkę z innej beczki , ale jednak coś o taktyce.
Sami mówicie że nie jesteśmy Realem więc dlaczego bawimy się w wykonywanie stałych fragmentów w sposób nie przynoszący żadnych korzyści ale z iście fantazją ułąńską. Rozgrywanie trzema-pięcioma zawodnikami rzutów wolnych już od jakiegoś czasu mnie wkurwia .....podchodzi kilku przebiega i kosmos no czegoś takiego nie mogę scierpieć, gdzie jest zawodnik typu Rosiński do stałych fragmentów podpatrzcie Kujawiaka a nie "CZARY" z zagraniami prawdziwe "medżiki" to co po rozegraniu jednego z wolnych pokazał Antczak posyłając prostopadłą piłkę do nikogo w narożnik boiska woła o pomstę do nieba. Uderzcie w końcu w piłke i przypierdolcie w światło bramki a nie przebiegi , podbiegi , dogrania , i inne cuda....Morawski niech ćwiczy , ćwiczy i jeszcze raz ćwiczy .......Podejrzewam że ta sama sytuacja jest z karnymi spalają się za wcześnie i gdybyśmy walczyli o stawkę gdzie nagrodą byłyby rzuty karne nie przebrnelibyśmy bo psychikę chłopaki mają słabą na 5 karnych liczyłbym na 2 .........Słyszałem że to właśnie również problem Bały "słaba psychika i spalanie się - nieumiejętność wzięcia cięzaru gry na siebie" Podsumowując STAŁE FRAGMENTY i RZUTY KARNE uważam to za kolejny słaby punkt naszej drużyny !!!!!!!!! :(

To z Realem to było na temat wpływu kibiców na skład i zarząd klubu. Co to stałych fragmentów gry i w ogóle strzałów na bramkę , to masz absolutna rację. Widziałem ostatnio trening strzelecki naszych piłkarzy i niestety zaszokowła mnie bardzo niska skuteczność . Wracając do wolnych wydaje sie, ze oni wymyślaja jakieś nieprzetrenowane kombinacje.
Krawiec

re

Postprzez Qba 2004-08-30, 11:17 am

dla wiadomosci wszystkich: nie jestem za zdymisjonowaniem trenera, ale jezeli nie wyciagnie wnioskow, to nie ma chyba innego rozwiazania... poza tym to ktos mi zarzucil, ze nie ma kto grac na ataku, a ja najezdzam.. sytuacja jest jaka jest, przygrywamy, nie wazne czy jest nominalny napastnik, czy nie... z Kujawiakiem gra wygladala tak, ze LAcha sam w ataku byl i nikt mu nie pomagal... to jest chore...

pozdrawiam

PS. Krawiec nie uwazam sie za znawce futbolu... ;)
Qba

Postprzez tomi2509 2004-08-30, 11:34 am

moje takie prywatne przemyslenia po tym co widzialem na ludowym to to ze druzyny z ktorymi gralismy do tej pory byly bardzo slabe!!!!!!!!!dziwi mnie wiec ze nie mamy np 10 pkt wiecej!!!!!uwazam ze pilkarze graja zbyt haotycznie i zbyt nerwowo !!!!!!oni wychodza i juz sa tak spieci ze im sie nogi plataja. moze sie ktos smiac z tego co napisze ale moze jakas rozmowa z psychologiem badz miedzy soba taka szczera cos by zmienila?!uwazam w dalszym ciagu ze stac nas jeszce na bardzo duzo!!!!!!

druga sprawa to to ze MY KIBICE powinnismy im pomagac i od poczatku dopingowac ! nie moze byc tak ze pikarze zaczynaja grac i za 10 minut juz po dopingu i zaczynaja sie bluzgi!!!!moze w koncu przy naszym wspolnym dopingu bedzie lepiej i sie przelamia!!!!!pamietajmy ze doping nas nic nie kosztuje!!!

wszystkim tym ktorzy jada do gdyni zycze fajnych wrazen i licze ze oni przywioza z tamtad chocby punkt. obstawiam ze przelomowy mecz bedzie z korona!!!!!!
tomi2509

Postprzez Gilardino 2004-08-30, 1:42 pm

Odnośnie tych stałych fragmentów gry to chce stwierdzić ze dziwi mnie własnie poziom wykonywania jak również sam pomysł ich rozegrania :shock:

Pamietam ze trerner Tochel zawsze miał mnówstwo świetnych pomysłow na rozegranie rzutów wolnych czy rożnych po których wszystkie drużyny które prowadził zdobywały wiele bramek.

Pamietam również jego dewizę dotyczącą tego elementu gry. Zawsze twierdził ze stałe fragmenty są bardzo ale to bardzo istotne, że
wazne zeby mieć dobry sposób ich rozgrywania i skutecznie je egzekwować. Dlaczego ???

Miał również celną i prawdziwą odpowiedź na to.
Bo jak nie idzie gra, jak jest dołek z formą to zawsze mozna bramkę zdobyć z rogu lub wolnego itp.
Tylko to trzeba ćwiczyć i szlifować na treningach

A co jest teraz ???

CZYZBY ZAPOMNIAŁ O TYM.

Odnośnie nas kibiców to mam takie zdanie
.
Doping był słaby, by nie powiedzieć ze słabszy niż gra zawodników.
Uderzam sie samemu w pierś bo też tylko kilka razy głośniej skandowałem.

Sprawa jest bardzo prozaiczna.

Jeśli masz o coś do kogoś pretensje to musisz być sam ok.
Gilardino

Postprzez rrr 2004-08-30, 5:36 pm

Bongo(zz) napisał(a):
Elijash napisał(a):Zaglebie gra dopiero od 70 minuty tak jak powinno - nie wiem czy zauwazyliscie. Dlaczego???

Zgadzam się. W innym wątku i tu także była mowa o ambicji. Ale właśnie mniej więcej dopiero od tej cześci meczu można było zauważyć że piłkarzom zaczęło zależeć na wyniku. Dziwne. :(

A w ktorej minucie wszedł na boisko Łuczywek?

Do Wojtka: Miło, że sie zgadzamy. Chociaż wcale nie jest przyjemnie dochodzic do takich wnioskow. Przykre, że paczka, którą stac na wiele nie moze pokazać pełni swoich możliwości.
rrr

Postprzez olo69 2004-08-30, 9:41 pm

wolne faktycznie są przekombinowane, jesli to jest p[rawa strona to niech uderza od razu Morawski ( jak na Piaście z wolnego i z Polkowicami)
olo69

Postprzez DaMi 2004-08-31, 4:18 am

Zmiany trenera nie będzie http://www.90minut.pl/news.php?id=180152
DaMi

...

Postprzez Krawiec 2004-08-31, 7:18 am

Odnośnie tego co podaje 90 min .

Uważam ,że tak samo cenny dla tego zespołu jest Ujek jak i Tochel (nie przymierzając, oni razem stanowią ponad 50% wartości sportowej zespołu). Lepiej byłoby gdyby dyr Rudy położył większy nacisk na rozwiązywanie kontraktów za porozumieniem stron z tymi , którzy nie rokują nadziei - bo to z tej przyczyny biorą się błędy trenera i agresja Ujka.

Trzeba chronić to co cenne zwłaszcza w chwilach kryzysu bo może być gorzej . Pamiętamy przecież ostatni spadek do 3 ligi i nerwowe ruchy Leszka Baczyńskiego.

Dlataego 100% poparcia dla Tochela i Uja.
Krawiec

Postprzez slawojka 2004-08-31, 7:51 am

DaMi napisał(a):Zmiany trenera nie będzie http://www.90minut.pl/news.php?id=180152

Ale za to będzie wzmocnienie !!!!! Pozyskamy nowego ortopedę !!! :lol: :lol: :lol: :lol: światowej klasy.....
slawojka

Re: ...

Postprzez Qba 2004-08-31, 10:59 am

kurde, ja chce tylko jednego - bardziej ofensywnej gry....
Qba

Postprzez bbartek 2004-08-31, 11:09 am

czy Ujo spełnia pokładane w nim nadzieję które sa adekwatne do jego, chyba najwyższego w Zagłebiu, kontraktu ?
Sorry ale dla mnie NIE! Przed liga bardzo chaciałem aby został w Zagłebiu, ale bardzo liczyłem na jego skuteczniejsza grę.
Frustracja Uja bierze sie stad, że wszyscy łącznie z nim ,oczekują dużo więcej a efekt jest odwrotny ( żółte i czerwona kartka ).
Niestety wszyscy w II lidze wiedzą, że Zagłębie gra na Mariusza, który ma dogrywać do napastników, których nie ma !
To jest błąd taktyczny KT, który powinien wprowadzić nowy pomysł na gre z udziałem Ujka jako egzekutora końcowego, a nie dogrywającego.
Tomek łuczywek tez potrafi dobrze dograć a jego ambicja, szykość i determinacja jest wysokiej klasy i zasługuje na gre od 1 minuty.
Nadal jestem optymistą i nie szukałbym teraz wzmocnień, które spowoduja zamieszanie w druzynie , tylko trzeba wykorzystać ten potencjał, który ten Zespół posiada.
bbartek

...

Postprzez Krawiec 2004-08-31, 11:32 am

Sorry bbartek ale co ty chcesz od gry Uja ? Nie wiem jak rozumiec twoją wypowiedź . Czy mozna powiedzieć, że Ujo nie spełnia pokładanych w nim nadziei z tego powodu ze dostał czerwoną kartkę ? Przeciez sam piszerz, że nie ma do kogo dograc wobec tego o jaka skuteczność ci chodzi ?
Krawiec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna