Sparingi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Sparingi

Postprzez django 2010-04-15, 1:44 pm

Darian napisał(a):Brawo remisujemy z kompletnymi rezerwami Cracovii :kiepsko:

1 drużyna Cracovii grała z Cracovią występującą w Młodej Esktraklasie.Co ciekawe mecz był o tej samej porze co sparing na Niwce.

Nie wiem, czy zdecydowała tu "polityka", ale to taki pstryczek w nos dla Zagłębia. Bo jakby nie było trzecioligowiec jest bardziej wymagającym i wartościowszym sparingpartnerem niż drużyna z ME.
django

Postprzez patrios91 2010-04-15, 3:51 pm

Piotr Pierścionek: - Była dziś duża szansa wygrać z Cracovią, w drugiej połowie stworzyliśmy sobie dużo sytuacji, tradycyjnie byliśmy nieskuteczni. Tu nie chodzi o przełamywanie, chodzi o grę i ćwiczenie schematów. Michał Grunt zagrał bardzo fajny mecz, chłopak ma 16 lat i świetnie wkomponował się w zespół, widać, iż dysponuje ogromnym potencjałem. Nie przywiązywałem uwagi do wyniku, chcieliśmy zagrać dobry mecz i wydaje mi się, że chłopaki taki zagrali.

Juz nawet Pierscien przyzwyczail sie do nieskutecznosci...ja jakos nie potrafie. Wygrac z Cracovia czy wygrac z rezerwami Cracovii ?

Co do sparingu to brameczki ladne.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Smazu 2010-04-15, 4:08 pm

Sparing sparingiem , ale nie trafiać z 5 metrów chociaż w bramkarza to już jest jakieś poważne kalectwo.
Lepiej zachowują się już (bez urazy) piłkarze halowi.Może zawodnicy powinni wiedzieć , że prócz oddania strzału trzeba jeszcze zrobić tak aby ta piłka zmierzała w bramke?.
Frustrujące...
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez patrios91 2010-04-15, 4:14 pm

Smazu napisał(a):Sparing sparingiem , ale nie trafiać z 5 metrów chociaż w bramkarza to już jest jakieś poważne kalectwo.
Lepiej zachowują się już (bez urazy) piłkarze halowi.Może zawodnicy powinni wiedzieć , że prócz oddania strzału trzeba jeszcze zrobić tak aby ta piłka zmierzała w bramke?.
Frustrujące...

Urok Zaglebia w tej rundzie. Dziwne,ze nawet Cabaja,ktory sam sobie strzela bramki jest ciezko pokonac.
patrios91

Postprzez patrios91 2010-04-16, 12:52 pm

Juz myslalem,ze bedzie remis,a tu prosze.... Sadzac po relacji ustawienie 4-3-3 nam sluzy,szkoda ze dopiero teraz jest ono testowane.
patrios91

Postprzez django 2010-04-16, 1:27 pm

Apropos Podbeskidzia to wymyślili ciekawy system motywacyjny:

Dziś o godzinie 11.00 odbyło się spotkanie przedstawicieli zarządu z zawodnikami i sztabem szkoleniowym, na którym Prezes Janusz Okrzesik wraz z wiceprezesem Władysławem Szypułą przedstawili decyzje dotyczące zmiany systemu wynagrodzenia. Wprowadzony został motywacyjny system wynagrodzeń, w większym stopniu uzależniający wypłatę wynagrodzeń od wyników sportowych drużyny. Zmieniono także zasady wypłacania premii meczowych, uzależniając je od miejsca zajmowanego w tabeli.

Wychodząc z założenia, że klub jest jednym organizmem i potrzebna jest nam wewnętrzna solidarność, zdecydowano że zmiana ta dotyczy nie tylko piłkarzy, ale także sztabu szkoleniowego, administracji i zarządu klubu.

http://ts.podbeskidzie.pl/k118/po-spotk ... awodnikami
django

Postprzez patrios91 2010-04-16, 2:32 pm

16 kwietnia 2010, 15:26:34 - lookee
Michał Filipowicz złamał rękę

Michał Filipowicz na początku drugiej połowy wczorajszego spotkania z Cracovią (1-1) złamał rękę pomimo kontuzji na boisku przebywał do 90. minuty, co więcej strzelił bramkę.

23-letni pomocnik ma pecha, rok temu w spotkaniu z Unią Janikowo, złamał lewą rękę. Była to poważna kontuzja i lekarze odradzali grę do końca sezonu, jednak Michał Filipowicz nie odpuścił i pomógł Zagłębiu w walce o utrzymanie.

Podczas wczorajszego sparingu z Cracovią Filipowicz nieszczęśliwie upadł i tym razem złamał prawą rękę.

- Była to dziwna sytuacja, po starciu lekko pobolewała mnie ręka, ale nie był to duży ból. Dopiero po meczu gdy emocje opadły postanowiłem pojechać do szpitala w Sosnowcu. Okazało się, że mam złamaną trzecią kość śródręcza, jednak nie doszło do przemieszczenia. Na szczęście nie jest to poważna kontuzja, więc po założeniu specjalnej ortezy będę mógł grać - wyjaśnił piłkarz.

- Przy takim złamaniu dłoń powinna być usztywniona przez okres do trzech tygodni - dodał masażysta Zagłębia Przemysław Broczkowski.

źródło: Zagłębie Sosnowiec

-> http://www.90minut.pl/news/120/news1208 ... -reke.html
Jasna cholera :!: Juz myslalem,ze Pierscien znowu zacznie wystawiac Filipowicza na ataku i bedzie mial kto strzelac,ale niestety pech to pech. Rozumiem,ze bedzie mogl grac,ale zakres ruchu z pewnoscia bedzie ograniczony.
patrios91

Postprzez SO_1906 2010-04-16, 2:55 pm

patrios91 napisał(a):
16 kwietnia 2010, 15:26:34 - lookee
Michał Filipowicz złamał rękę

Michał Filipowicz na początku drugiej połowy wczorajszego spotkania z Cracovią (1-1) złamał rękę pomimo kontuzji na boisku przebywał do 90. minuty, co więcej strzelił bramkę.

23-letni pomocnik ma pecha, rok temu w spotkaniu z Unią Janikowo, złamał lewą rękę. Była to poważna kontuzja i lekarze odradzali grę do końca sezonu, jednak Michał Filipowicz nie odpuścił i pomógł Zagłębiu w walce o utrzymanie.

Podczas wczorajszego sparingu z Cracovią Filipowicz nieszczęśliwie upadł i tym razem złamał prawą rękę.

- Była to dziwna sytuacja, po starciu lekko pobolewała mnie ręka, ale nie był to duży ból. Dopiero po meczu gdy emocje opadły postanowiłem pojechać do szpitala w Sosnowcu. Okazało się, że mam złamaną trzecią kość śródręcza, jednak nie doszło do przemieszczenia. Na szczęście nie jest to poważna kontuzja, więc po założeniu specjalnej ortezy będę mógł grać - wyjaśnił piłkarz.

- Przy takim złamaniu dłoń powinna być usztywniona przez okres do trzech tygodni - dodał masażysta Zagłębia Przemysław Broczkowski.

źródło: Zagłębie Sosnowiec

-> http://www.90minut.pl/news/120/news1208 ... -reke.html
Jasna cholera :!: Juz myslalem,ze Pierscien znowu zacznie wystawiac Filipowicza na ataku i bedzie mial kto strzelac,ale niestety pech to pech. Rozumiem,ze bedzie mogl grac,ale zakres ruchu z pewnoscia bedzie ograniczony.

Co to za kaleki teraz w piłke grają ? Nawet upadać nie potrafią ?
SO_1906

Postprzez Darian 2010-04-16, 6:03 pm

Bohater w gipsie:
Obrazek

Dopiero przegladając galerię zauważyłem Filipowicza w gipsie.

Swoja drogą zastanawiające jest to czemu nikt na głownej nie umieścił newsa z informacja o kontuzji Michała ?

Ubytek poważny przy naszej sile ognia.Liczę jednak że za 2-3 tygodnie Michał wróci do gry.
Darian

Postprzez dziejus 2010-04-16, 7:04 pm

"Po raz kolejny bylismy nieskuteczni"-te słowa Pierścionka świadczą,że lepiej już nie będzie.To proba wybielania sie na wypadek....Skończy sie jak w porzekadle"Kowal(Hytry)zawinił-Cygana(Pierścionka)powiesili :twisted:
dziejus

Postprzez patrios91 2010-04-16, 7:18 pm

dziejus napisał(a):"Po raz kolejny bylismy nieskuteczni"-te słowa Pierścionka świadczą,że lepiej już nie będzie.To proba wybielania sie na wypadek....Skończy sie jak w porzekadle"Kowal(Hytry)zawinił-Cygana(Pierścionka)powiesili :twisted:

Dokladnie mam takie same odczucie w razie braku awansu.

Bedzie jakis skrot ze sparingu ?
patrios91

Postprzez banre666 2010-04-16, 7:37 pm

kur#wa "Filip" to dla mnie bohater, ambicji mogą mu pozazdrościc piłkarze nawet z ekstraklasy ;) wracaj do zdrowia;)
banre666

Postprzez pyla 2010-04-16, 8:19 pm

Bylem na sparingu w Bieruniu i powiem Wam że w konfrontacji z Podbeskidziem piłkarsko wypadlismy duzo lepiej niz Podbeskidzie. Miejscowi kibice którzy przyszli po rozpoczęciu meczu pewni byli że Ci w zielonych to Podbeskidzie .Strata przez nas bramek to wg. mnie wyraz nonszalancji w obronie a nie zasługa graczy Podbeskidzia, wszyscy zagrali nie żle wyrózniali się Pająk, Lilo, Pach,Szatan,Bednar ,Lacha. Szkoda mi było Grunta bo przez cały czas byl opi... przez Jaromina i napewno nie gralo się mu z tym dobrze. No i ta skutecznośc .
pyla

Postprzez patrios91 2010-04-16, 8:32 pm

pyla napisał(a):Bylem na sparingu w Bieruniu i powiem Wam że w konfrontacji z Podbeskidziem piłkarsko wypadlismy duzo lepiej niz Podbeskidzie. Miejscowi kibice którzy przyszli po rozpoczęciu meczu pewni byli że Ci w zielonych to Podbeskidzie .Strata przez nas bramek to wg. mnie wyraz nonszalancji w obronie a nie zasługa graczy Podbeskidzia, wszyscy zagrali nie żle wyrózniali się Pająk, Lilo, Pach,Szatan,Bednar ,Lacha. Szkoda mi było Grunta bo przez cały czas byl opi... przez Jaromina i napewno nie gralo się mu z tym dobrze. No i ta skutecznośc .

Opier... przez Jaromina :) ? To ja nie powiem kto kogo powinien opier.. :) Grunt chociaz strzela na reprezentacji,a Jaromin z 2ch metrow w bramke nie umie trafic,wiec juz niech sie tak nie wywyzsza w opiepszaniu mlodych talentow,bo Grunt jako napastnik przykladu z niego raczej brac nie bedzie.

Do tej pory graliśmy systemem 4-4-2 teraz próbujemy innego wariantu gry, zaczyna to wszystko fajnie wyglądać. Chłopcy sami docenili wartość zmiany systemu, chcieliśmy wzbogacić rozegranie piłki i jakość gry, a jakość w tych dwóch sparingach była dobra. Oceniam to przez pryzmat gry na boisku, a nie wyniku, bo na pewno nie zasłużyliśmy na porażkę. Podbeskidzie miało w pierwszej połowie sporo sytuacji, ale to były sytuacje, w których to my popełnialiśmy błędy indywidualne i przy maksymalnej koncentracji zespół jest w stanie wyeliminować te błędy. Zbudowaliśmy fundament dobrej gry, wiemy nad czym musimy pracować i my nad tym pracujemy.

No panie Pierscionek...jak mialo nie fajnie to wygladac skoro mamy mnostwo ofensywnych utalentowanych pomocnikow i skrzydlowych ,wiec ten system w przypadku braku napastnika to miala byc normalka na ta runde od poczatku.
patrios91

Postprzez Blajpios 2010-04-16, 9:12 pm

patrios91 napisał(a):
pyla napisał(a):Bylem na sparingu w Bieruniu i powiem Wam że w konfrontacji z Podbeskidziem piłkarsko wypadlismy duzo lepiej niz Podbeskidzie. Miejscowi kibice którzy przyszli po rozpoczęciu meczu pewni byli że Ci w zielonych to Podbeskidzie .Strata przez nas bramek to wg. mnie wyraz nonszalancji w obronie a nie zasługa graczy Podbeskidzia, wszyscy zagrali nie żle wyrózniali się Pająk, Lilo, Pach,Szatan,Bednar ,Lacha. Szkoda mi było Grunta bo przez cały czas byl opi... przez Jaromina i napewno nie gralo się mu z tym dobrze. No i ta skutecznośc .

Opier... przez Jaromina :) ? To ja nie powiem kto kogo powinien opier.. :) Grunt chociaz strzela na reprezentacji,a Jaromin z 2ch metrow w bramke nie umie trafic,wiec juz niech sie tak nie wywyzsza w opiepszaniu mlodych talentow,bo Grunt jako napastnik przykladu z niego raczej brac nie bedzie.

Do tej pory graliśmy systemem 4-4-2 teraz próbujemy innego wariantu gry, zaczyna to wszystko fajnie wyglądać. Chłopcy sami docenili wartość zmiany systemu, chcieliśmy wzbogacić rozegranie piłki i jakość gry, a jakość w tych dwóch sparingach była dobra. Oceniam to przez pryzmat gry na boisku, a nie wyniku, bo na pewno nie zasłużyliśmy na porażkę. Podbeskidzie miało w pierwszej połowie sporo sytuacji, ale to były sytuacje, w których to my popełnialiśmy błędy indywidualne i przy maksymalnej koncentracji zespół jest w stanie wyeliminować te błędy. Zbudowaliśmy fundament dobrej gry, wiemy nad czym musimy pracować i my nad tym pracujemy.

No panie Pierscionek...jak mialo nie fajnie to wygladac skoro mamy mnostwo ofensywnych utalentowanych pomocnikow i skrzydlowych ,wiec ten system w przypadku braku napastnika to miala byc normalka na ta runde od poczatku.

a może ten "no, Panie Pierścionek" nie taki głupi - tyle że spodziewał się dość długo, iż albo Grybosia albo Rockiego albo (spalonego jednak przez kibiców) Kowala czy innego napastnika się zakontraktuje? Toteż przygotowywał zespół do innego systemu. Po pewnym czasie okazało się, że już pora skończyć marzenia o najlogiczniejszym transferze, jaki pod koniec przerwy zimowej byłby potrzebny - no to trzeba przystosować taktykę, przestawić zespół, co niniejszym się czyni. Nie jest tak łatwo uczynić to w żywym organiźmie zespołu ludzi, jak wygląda to na klawiaturze. Ale cóż - cóż to szkodzi? Grunt, że można znów napisać "co za głupoty robi ten Pierścionek"?
Blajpios

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna