Mistrzostwa Świata 2006

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez mlody1906 2006-06-20, 7:42 pm

warchlak napisał(a):przy pierwszej bramce ewidentny błąd Boruca który puszcza piłe "kanałem".

tutaj mozna polemizowac... pilka leciala tak, ze Artur za bardzo nie ogarnal ... Dupy dali obroncy, ktorzy dali zrobic miejsce na strzal. Mur ma byc szczelny. Nie powinno byc tak, ze daja sobie wejsc 3 pilkarzom Kostaryki... Artur jeszcze probowal ratowac ale z taka predkoscia ona leciala i nagle mu sie pojawila przed oczami, ze nie udalo sie zapobiec utracie gola.
mlody1906
Adventure Group

Postprzez YOOSHKY 2006-06-20, 7:47 pm

warchlak napisał(a):przy pierwszej bramce ewidentny błąd Boruca który puszcza piłe "kanałem".

Nie zgadzam się. Gdy był w stanie zauważyć piłkę przebijającą sie przez mur to mógł już tylko ruszyć ręką. Nie miał szans na obrone tej piłki. Widać że te zagrania Kostarykanie maja wyćwiczone. A nasz mur? Katastrofa! Faktycznie postawilismy mur, który jak juz stoi to trzeba młota by go ruszyć. Kostarykanie zgrabnie się z niego wymknęli pozostawiając lukę na strzał. Nasi nawet nie drgnęli. Boruc zero szans, gorzej niż z karnego. Piłka silnie udeżana z 17-go metra, zauważona dopiero w okolicy 11, 12-go nie pozostawia zadnych szans bramkarzowi. Czas na reakcje rzędu tysiecznych sekundy, wiec właściwie jak ja zauważył to ona zdarzyła wpaść do bramki.
YOOSHKY

Postprzez WOJTEK 2006-06-20, 7:49 pm

Cóż za wspaniały mecz. Szkoda, że wygrali. Teraz Listek z Janasem będą majaczyć o zachowaniu twarzy i pozostaniu na stołkach. Dramat.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez YOOSHKY 2006-06-20, 8:03 pm

A.... przypomniało mi się... FIFA prowadzi jakis ranking kibicowski. Po dwoch meczach Polska prowadzi, pozostawiajac daleko w tyle takie ekipy jak Anglia, Włochy, Hiszpania, Francja, Czechy. Do Polaków zbliżyli się tylko kibice Meksyku....
"Sport" 20.06.06

Cóż kibicowsko możemy czuć się mistrzami śwata :)
Chyba ze inne ekipy poprostu zalozyly ze beda grac w dalszej fazie mistrzostw i nie zawracaly sobie glowy grupa :)
YOOSHKY

Postprzez Sadek 2006-06-20, 9:40 pm

Co do tego rankingu kibiców, co za przeproszeniem robi tam Francja?
Pikniki i rodziny z dziećmi z Korei znieśli ich dopingiem o kilka klas niżej, a wynik dla nich nie był korzystny

A teraz o naszej grze. Janas zrobił błąd mówią, że walczą o wyjście z grupy. Za dużo ludzi się tym podjarało i sami piłkarze są za słabi psychicznie. Korea= zupki knorr, Niemcy= TP SA, odbiła palma i tyle.
Żewłakow, Jeleń, Smolarek, Bosacki, Boruc jak dla mnie najlepsi na mundialu w naszej drużynie

Sadek
dj. transfer

Postprzez YOOSHKY 2006-06-20, 9:51 pm

Sadek napisał(a):

Co do tego rankingu kibiców, co za przeproszeniem robi tam Francja?
Pikniki i rodziny z dziećmi z Korei znieśli ich dopingiem o kilka klas niżej, a wynik dla nich nie był korzystny

Nie podalem kolejnosci, bo jej nie znam, nie chce mi sie wejsc na fife. jedynie Polska, Meksyk... a reszta jest wymieniona dowolnie.
Co do meczu z Koreą to bylo ich ledwie 15tys a Korei 4tys:):)
YOOSHKY

Postprzez Kamilsts 2006-06-20, 9:56 pm

Brawo Szwedzi !!!
Pojedziecie Niemców :P :P :P

HOLANDIA I SZWECJA !!!!!!!!!!!! :D :D :D
Kamilsts

Postprzez PTAQ84 2006-06-20, 10:05 pm

podsumowując występ biało czerwonych byłon tak samo "bojowy" jak wybrany hymn na mistrzostwa czyli :lol: każdy wie :wink:
świetna postawa naszych fanów a doping momentami miażdżył dlatego JESTEŚMY U SIEBIE było bardzo na miejscu..
z całych mistrzostw jednym z milszych momentów to dzisiejsze spotkanie i śpiew kilkudziesieciu tysięcy gardeł jedną słynną pieśń na temat naszej centrali piłkarskiej :D
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez mezo 2006-06-20, 10:49 pm

Na meczu dostrzegłem zawieszona flage bialo czerwoną ZAGLEBIE SOSNOWIEC. !!
A co do meczu to podobala mi sie jedynie postawa naszych kibiców bo gra naszych reprezentantów... JAk dla mnie na brawa zasluzyli : Smolarek , Jeleń, Boruc i Bosacki. Tyle !! Obawiam sie tylko tego ze po wygranej z Kostaryka, podopieczni Janasa z nim na czele beda uwazali sie ,moze nie za bohaterow ,ale takich, ktorzy nie dali plamy na mistrzostwach i zrobili wszystko na co ich stac. Decyzja o dymisji Janasa powinna byc NATYCHMIASTOWA. Jak juz kol. PTAQ wspomnial, jednym z ciekawych momentow dzisiejszego meczu było odspiewanie przez kibicow tego co mysla o naszej centrali pilkarskiej. Takze kibicow z pewnoscia wstydzic sie nie mozemy .:!:
A juz za 4 lata Polska bedzie mistrzem świata. :wink: :D [/u]
mezo

Postprzez Przemek26 2006-06-21, 7:09 am

Kandydatem na Mistrzów Świata 2006 są POLSCY KIBICE.
A co do drużyny.
We wrześniu dwa mecze w eME 2008 i co po zakończonych dla nas mistrzostwach mamy kilku zawodników do przyszłej kadry ale nie mamy chyba drużyny. Jak przyjdzie nowy trener to zmieniu Fabiańskiego na Dudka a Rasiaka bądź Brożka na Franka i to może być wszystko. Na razie do nowej kadry miejsce wywalczyli sobie : Boruc, Bosacki, Żewłakow, Jop, Smolarek Jeleń, Krzynówek, Szymkowiak, Brożek i może Baszczyński. Takie jest moje zdanie po MŚ .
Przemek26

Postprzez peter27 2006-06-21, 10:18 am

nasza flaga ZAGLEBIE SOSNOWIEC wisiala obok flagi LEGIi i LKS
peter27

Postprzez MrCricket 2006-06-21, 1:27 pm

Yooshky w odpowiedzi na post z Wto 20 Cze, 2006 20:40
Dużo w tym prawdy co piszesz ale...
Czemu w siatkówce (sport nr 2 lub 3 w Polsce) możemy rywalizować z najlepszymi, a w piłce jesteśmy tylko tłem. W siatkę jest mocna liga, złożona niemalże z samych Polaków i potrafimy stawić czoła drużynom rosyjskim, włoskim, a czasem nawet wygrywamy. Do medali zwykle nam trochę brakuje, ale wstydu nie przynoszą i najlepsze drużyny mają z nami duże kłopoty.
Nie gadajmy, że w Polsce nie ma talentów piłkarskich, bo to nieprawda.
W polskiej piłce nigdy nie mogliśmy narzekać na brak utalentowanej młodzieży. Biorąc pod uwagę nasze sukcesy w ostatnim piętnastoleciu w piłce juniorskiej, można stwierdzić, że jeżeli chodzi o osiągnięcia na tym polu, to bijemy na głowę takie potęgi piłkarskie jak Anglia czy Niemcy. Mistrzostwo Europy U-16 w 1993 roku, Wicemistrzostwo Europy U-16 w 1997 roku, Mistrzostwo Europy U-19 w 2001 roku są tego dobitnym potwierdzeniem. Niestety, nasze atuty kończą się w momencie wkroczenia naszych orlików w "dorosłość". Młodzi piłkarze giną w ligowej szarzyźnie, a inne kraje, które przegrywały z nami w meczach juniorskich, odskakują nam do poziomu, do którego później nie jesteśmy w stanie doskoczyć. Oprócz bazy szkoleniowej, a także często zbyt dużych zarobków "młodych gwiazdorów" - co skutkuje brakiem systematycznej pracy nad sobą i podnoszeniem swoich umiejętności - brakuje również fachowców umiejących z dobrze zapowiadającego się juniora wyszkolić piłkarza, którego gry nie musimy się później wstydzić. http://www.legia.com.pl/pl/index.php?vi ... idW=115786

Przecież to nie są przypadki, że kilka razy młodzież dochodzi do finału ME.
Nie cierpie tego barana Giertycha, ale z jedną rzeczą z nim się zgadzam. "PZPN to organizacja archaiczna i nie nadaje się na dzisiejsze czasy". Ileż można słuchać tych dziadków przyspawanych do stołków na czele ze Strejlauem, którzy za grubą kasę udają, że rozumieją współczesną piłkę. Ich pojęcie o piłce zatrzymało się 30 lat temu.
Nie mogę na to patrzeć jeżeli gwiazdor ligi szkockiej Żurawski oddaje... 3 strzały na cały Mundial. Samo odejście Janasa, który jest spalony w mediach nic tu nie pomoże. Tu są potrzebne gruntowne zmiany, bo konkurencja nie śpi i niedługo Azerbejdżan, Luksemburg, Cypr i inne "potęgi" zaczną nas doganiać :evil: .
MrCricket

Postprzez zgredos 2006-06-21, 3:53 pm

Miałem racje pisząc, że nasza reprezentacja nie zasługuje na udział w MŚ. Nie mogło być inaczej skoro trener zabiera zawodników którzy nie grają w żadnych klubach (swoją drogą to obecnie nie mamy nawet jednego klasowego zawodnika od którego można by zacząć budowe drużyny) Co do przyszłości naszej piłki i całego polskiego sportu to z obecnym MEN czarno to widzę
zgredos

Postprzez YOOSHKY 2006-06-21, 6:23 pm

MrCricket. Nie chodzi mi o to ściśle że przed sniadaniem robimy pajacyki, ale głównie o podejście do sportu i rozwoju fizycznego. Nasza kultura fizyczna jest na samym dnie. Giertych bereciarz pierd... jeszcze chce zabrać godzine w-fu dzieciakom, o ktora przez caly miniony rok tak walczono....
Spojzcie na inne ligi (najwyższe): Francja 20 zespołów, Niemcy 18 zespołów, Hiszpania 20 zespołów, Włochy 20 zespołów, Polska? 16 - 6 miesięcy rozgrywek reszta przejebana...
Jakie szanse miałby w Polsce Klose, Podolski, Borowski, Smolarek? Powiem Ci ze mieliby szanse ale na gre w II ligowym Zagłębiu....
Gdzie sa boiska dla dzieciaków? Ja do dziś mam blizny na kolanch po betonie pod blokiem...
YOOSHKY

:)?

Postprzez ^m@rcin^ 2006-06-21, 9:17 pm

^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna