D. Kozielski i G. Książek - współwłaściciele Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: D. Kozielski i G. Książek - współwłaściciele Zagłębia

Postprzez Qcu20 2011-06-29, 9:08 am

Jeżeli chodzi o mnie to wcale się nie dziwię, że Kozielski z Książkiem nie chcą zapłacić po te 500 000 na konto klubu nie mając nad nim kontroli. Niby oboje mają pakiet większościowy ale bądź co bądź byłyby to pieniądze wyrzucone w błoto, bo dla takiego miasta jak Sosnowiec 2 mln budżet klubu to bardzo mało. Nie wiem czemu się dziwicie. Gdybyście tyle mieli to zapłacilibyście? Chyba nie, bo dobrze byście wiedzieli, że te pieniądze się nigdy nie zwrócą.
Qcu20

Postprzez PawełK 2011-06-29, 10:00 am

Qcu20 napisał(a):Jeżeli chodzi o mnie to wcale się nie dziwię, że Kozielski z Książkiem nie chcą zapłacić po te 500 000 na konto klubu nie mając nad nim kontroli. Niby oboje mają pakiet większościowy ale bądź co bądź byłyby to pieniądze wyrzucone w błoto, bo dla takiego miasta jak Sosnowiec 2 mln budżet klubu to bardzo mało. Nie wiem czemu się dziwicie. Gdybyście tyle mieli to zapłacilibyście? Chyba nie, bo dobrze byście wiedzieli, że te pieniądze się nigdy nie zwrócą.

To po co w ogóle nabywali akcje spółki?
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2011-06-29, 10:14 am

PawełK napisał(a):To po co w ogóle nabywali akcje spółki?

Zapewne po to, aby ubić jakiś interes i wyciągnąć z klubu troche więcej. A, że zapewne sie nie uda to i chłopcy stracili zapał.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Qcu20 2011-06-29, 11:23 am

PawełK napisał(a):
Qcu20 napisał(a):Jeżeli chodzi o mnie to wcale się nie dziwię, że Kozielski z Książkiem nie chcą zapłacić po te 500 000 na konto klubu nie mając nad nim kontroli. Niby oboje mają pakiet większościowy ale bądź co bądź byłyby to pieniądze wyrzucone w błoto, bo dla takiego miasta jak Sosnowiec 2 mln budżet klubu to bardzo mało. Nie wiem czemu się dziwicie. Gdybyście tyle mieli to zapłacilibyście? Chyba nie, bo dobrze byście wiedzieli, że te pieniądze się nigdy nie zwrócą.

To po co w ogóle nabywali akcje spółki?

Może się nie znam. aczkolwiek hmm z tego, co wiem, to kupili akcje od Szatana za bezcen a mając łącznie 51 % mogą je sprzedać za znaczną sumę, chyba na to liczyli, bo pewnie akcje Zagłębia po awansie do I ligi wzrosłyby.
Qcu20

Postprzez Sonda 2011-06-29, 11:47 am

Kozielski zrobił to tylko dla rozgłosu, lubi jak jest o nim głośno w mediach. Takim właścicielem i sponsorem jak on może być każdy z Nas. Nie trudno go przebić, wystarczy ufundować cztery torty.
Sonda

Postprzez Qcu20 2011-06-29, 11:57 am

Sonda napisał(a):

Kozielski zrobił to tylko dla rozgłosu, lubi jak jest o nim głośno w mediach. Takim właścicielem i sponsorem jak on może być każdy z Nas. Nie trudno go przebić, wystarczy ufundować cztery torty.

jest o nim głośno w mediach ale jest to rozgłos raczej negatywny i na Jego miejscu bym się z takiego rozgłosu nie cieszył :)
Qcu20

Postprzez PawełK 2011-06-29, 12:08 pm

Sonda napisał(a):Kozielski zrobił to tylko dla rozgłosu, lubi jak jest o nim głośno w mediach. Takim właścicielem i sponsorem jak on może być każdy z Nas. Nie trudno go przebić, wystarczy ufundować cztery torty.

W relacji na stronie oficjalnej pisało, że je upiekł, ale ile ich było to ciężko określić ;-)

http://zaglebie.eu/zaglebiowskie-mikolajki-_2_1233.html

Obiektywnie jednak trzeba przyznać, że mimo wszystko była to jedna z niewielu udanych akcji Zagłębia, chociaż wiem, że w jednym Domu Dziecka się nie spodziewali, że odwiedzą ich przedstawiciele klubu i piłkarze. Ot takie to Mikołaje :-)
PawełK
pyszałek

Postprzez cronos 2011-06-29, 6:17 pm

Kozielski szkółka piłkarska dla Wojciechowskiego? zastanów się o co ci chodzi. Klub sie wali a ty nowy biznesik.Jesteś TU albo wyp..... Włascicielu
cronos

Postprzez August 2011-07-26, 7:42 am

Prokuratura bada działalność Odry za prezesury Kozielskiego

Odrą interesuje się Prokuratura Rejonowa z Wodzisławia, jak i Okręgowa z Gliwic. Badana jest działalność władz klubu,w okresie prezesowania Dariusza Kozielskiego, poinformowało Radio 90.
- Wodzisławscy prokuratorzy zajmują się dwoma sprawami. Na początku roku trafiło do nich doniesienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. Złożyli je członkowie Odry Wodzisław, w pełni wątpliwości, o zgodne z prawem działanie władz klubu. Zarzucają im nierzetelne sprawozdanie finansowe, a także wydanie ponad 100 tysięcy złotych ze szkodą dla spółki. Czy prokuratorzy zdecydują się na postawienie komukolwiek zarzutów, okaże się w sierpniu - mówi Anita Sokołowska z Radia 90.

- Jeśli tak, to za pierwsze przestępstwo grozi kara maksymalnie do 2 lat, za drugie w więzieniu można spędzić do lat pięciu. Dodam, że wodzisławskim klubem zajmują się też w Prokuratorze Okręgowej w Gliwicach, tu nie udało się uzyskać szczegółowych informacji, tłumaczono to dobrem śledztwa. Wiem, że sprawdzają czy w 2009 roku ktoś nie działał ze szkodą dla klubu, poprzez np. nabywanie akcji i podrabianie podpisów w dokumentach - dodaje.
http://www.sportslaski.pl/prokuratura-b ... ,info.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników