Kompromitacja Wladz Miasta! Czy tylko kibicom zalezy?! APEL!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez stoner 2007-06-14, 12:55 pm

Stasiek Cięciur napisał(a):głosowaliście na Górskiego to macie

Dokładnie tak.
Może jeszcze jedna flaga o Czerwonym Zagłębiu - rzygać mi się chce i nie pieprzcie mi tu o pseudotradycjach
Czerwoni zawsze byli są i będą bandą cwaniaków, kombinatorów i złodzei patrzącą tylko na swoje tyłki.
Sorry ale nie mogę tego znieść - kolejna "komunistyczna" kompromitacja. Jak nie zrobią szybko przynajmniej tych świateł to znów będziemy pośmiewiskiem dla Polski - już to widzę jak kormele z otwartymi ramionami przyjmują nas na swoje boiska, a nawet gdyby to mam gdzieś granie w hanysowie.
stoner

Postprzez PaprykarZ19 2007-06-14, 1:10 pm

Z tymi blokadami dróg na razie dajcie sobie spokój, bo to na pewno nam nie pomoże. Jesteście na tyle naiwni, że myślicie iż ludzie, którzy przez nas będą stać w korkach, nie będą mogli dojechać do pracy i tylko będą na nas kurwować, się do nas dołączą? Mylicie się i to grubo, bo każdy zwykły mieszkaniec tego miasta ma to najzwyczajniej w dupie! Tak bardzo na Zagłębiu zależy tylko części sosnowiczan. 2 może przy dobrych wiatrach 3 tysiace mieszkańców na prawdę się zaistniałą sytuacją martwi, w dodatku w większości niepełnoletnich, bez praw wyborczych... Nie sugerujcie się liczbami kibiców, którzy pojawiają się na Ludowym, bo nie dość, że są z całego regionu to na dodatek ok. 75% chodzi tylko oglądać piłkę, popiknikować i mają w dupie całą resztę..
Takimi akcjami tylko sobie zaszkodzimy, bo niedość, że człowiek z szalikiem w ręku idący na mecz od razu przez polskie społeczeństwo jest postrzegany jako tzw. szalikowiec, co nie jest pozytywnym odbiorem, to jeszcze będą gadać, że rozruby na stadionie nam nie wystarczają i teraz na miasto się przenosimy.. I choć będziemy chodzić tylko po pasach to tak to będzie odebrane...
Z referendum też możemy dać sobie spokój, bo nawet jeśli byśmy zebrali tą ilość głosów potrzebną do odwołania władz miasta, to zastanówmy się czy 50% frekwencja jest realna do osiągnięcia? Chyba nie... A jeśli nawet to musiałaby duża część starszego-czerwonego pokolenia nagle "wyginąć"..
Moja dziewczyna rozmawiała ze znajomym policjantem i tak jak ktoś tu wklejał, musimy napisać petycję zawierającą odpowiednie punkty i argumenty, co nie byłoby trudne, bo argumenty akurat mamy. Później na to publiczne zgromadzenie musiałby wydać zgodę Górski bądź Jaskiernia. Nawet mogłaby się ładnie ubrać, mrugnąc oczkiem do prezia i byłaby zgoda ;D
No a później cała ta manifestacja i konstruktywna rozmowa z nimi, a nie pyskówka. Wszystko musi mieć spokojny przebieg...
PaprykarZ19

Postprzez MarcelZS 2007-06-14, 1:22 pm

Socha powiedział Baczyńskiemu "NIE" - niech to będzie dla nas jeszcze większa motywacja do działania.
MarcelZS

Postprzez ^yoGi^ 2007-06-14, 2:01 pm

Uważam, że pomysł ze wstążkami jest bardzo dobry, ale długo będziesz szukał zanim znajdziesz materiał na wstążki jednolity w kolorze czerwono-zielono-białym. Można było by też zrobić takie brożki jak są w sklepie kibica, tylko zamiast logo i napis Zagłębie, to można było by zaprojektować twarz górskiego w znaku zakazu i napis, "Nigdy więcej pustych obietnic". Pomysł na pewno bardziej efektowny i efektywny, aczkolwiek zapewne droższy, choć może łatwiejszy w wykonaniu, bo wątpie czy znajdziemy tak materiał w jednym kawałku :rofl:

Stona napisał(a):
Gornik napisał(a):mysle iz blokowanie ulic mzoe miec tez negatywne skutki z policja.
Moze byc tak samo jak wracalismy ulica ze w pednym momencie ruszy na nas 30 psow z palkami:/
moim zdaniem to by byl zly pomysl.
chodz jakby przyszlo tyle osob pod urzad co wracalo z meczu ulica i wszyscy zaczeli by krzyczec moglo by to poskutkowac na GOrskiego
myslicie ze jak przypniecie sobie wstazki to kogos ruszy,trzeba byc naprawde naiwnym tylko stanowcze dzialanie ma sens.Beda sie z was smiac jeszcze przez wiele lat

Pomijając wasze masowe ilości błędów. Nikt się znam śmiać nie będzie, wstążki to nie będzie pewny sposób (odmiana, dodatek) protestu, wstążki pokażą, że wszyscy Zagłębiacy jednoczą się w myśl jednej idei, na sam protest proponowałbym, aby wszyscy również ubrali się na biało, i warto było by poinformować zgody, w jakikolwiek sposób mogli by pomóc, bo raczej nie zaszkodzić, choć jak sobie przypomnę zachowanie fanatyków Legi na meczu z Jagą nie jestem pewien swoich słów. Pamiętajcie!

ZERO AGRESJI
^yoGi^

Postprzez Misaki 2007-06-14, 2:24 pm

Uważam, że z tymi wstążkami to dobry pomysł. Zostanie uruchomiona zasada wzajemności. Jeśli my coś damy ludziom to jest większe prawdopodobieństwo, że nam się zrewanżują dając przede wszystkim swój czas (demonstracja)
Misaki

Postprzez ^yoGi^ 2007-06-14, 2:29 pm

Misaki napisał(a):Uważam, że z tymi wstążkami to dobry pomysł. Zostanie uruchomiona zasada wzajemności. Jeśli my coś damy ludzią to jest większe prawdopodobieństwo, że nam się zrewanżują dając przede wszystkim swój czas (demonstracja)

Uważam, że duża ilość ludzi zapracowanych nie będzie miała na to czasu. Ludziowie :056: Ci na pewno nam się odwdzięczą, ale większość z nich zapracowanych i zmęczonych wyrazi to wrzucając symboliczną zetkę do puszeczki.
^yoGi^

Postprzez Misaki 2007-06-14, 2:34 pm

^yoGi^ napisał(a):
Misaki napisał(a):Uważam, że z tymi wstążkami to dobry pomysł. Zostanie uruchomiona zasada wzajemności. Jeśli my coś damy ludzią to jest większe prawdopodobieństwo, że nam się zrewanżują dając przede wszystkim swój czas (demonstracja)

Uważam, że duża ilość ludzi zapracowanych nie będzie miała na to czasu. Ludziowie :056: Ci na pewno nam się odwdzięczą, ale większość z nich zapracowanych i zmęczonych wyrazi to wrzucając symboliczną zetkę do puszeczki.

Tylko, że jedna osoba na demonstracji jest więcej warta niż 1 złotówka Powinniśmy się skupić nad tym, żeby jak najwięcej osób przyszło a zebrane pieniądze powinny być do tego jedynie środkiem.
Zgadza się Pewnie będzie duża część osób zmęczonych która nawet wyrzuci wstążke do kosza ale to jest tak samo jak z ulotkami Zapewne co 10 poskutkuje...
Misaki

Postprzez Arus 2007-06-14, 2:38 pm

miałem na myśli trzy wstążki zwiazane np w kokardę ..
przypinki OK ..tyle ze z tą twarzą Górskiego ..kilka postów wcześniej kolega tłumaczył że w mieście wiele osób i tak go lubi ..czy też ufa więc nie wiem czy zeczce nosić coś anty!!
Myslę że te kokardki czy wstążki jak je nazwiemy mają na celu Pokazanie że jest kilka osób w mieście -w całym Zagłębiu którym zależy na tym .. którzy cieszą się z awansu..i..chcieli oglądać mecze u siebie a nie za granicą .
Myślę że i tak przyjdzie nam kilka spotkań oglądać gdzieś i tu nie mam złudzeń !!!
Problem w tym aby jak najszybciej drużyna grała na własnym stadionie .
Miasto Sosnowiec od dłuższego czasu mniej więcej od grudnia ma na cel remontu stadionu zabudżetowane 2 mil czy to dużo czy mało ..?!stadionik jak ten w kielcach kosztuje ok 200 mil. Sam Sosnowiec może nie " udzwignąć " takiego ciężaru finansowego !!
Może zatem powrót do rozmów z miastami ościennymi ..?społeczna zbiórka ..?
Cel jest !!! czytając forum zapał i chęci kibiców również !! więc czas działać ..!!Spokojnie bez zbędnych awantur czy blokad rozmawiać z władzami i może wspólnie z nimi szukać rozwiązań !!
Niech traktują kibica Zagłębia jako partnera nie zaś jako rozrabiaki krzykacza !!
Arus

Postprzez ^yoGi^ 2007-06-14, 2:41 pm

Misaki napisał(a):
^yoGi^ napisał(a):

Tylko, że jedna osoba na demonstracji jest więcej warta niż 1 złotówka Powinniśmy się skupić nad tym, żeby jak najwięcej osób przyszło a zebrane pieniądze powinny być do tego jedynie środkiem.
Zgadza się Pewnie będzie duża część osób zmęczonych która nawet wyrzuci wstążkę do kosza ale to jest tak samo jak z ulotkami Zapewne co 10 poskutkuje...

Jakby co dziesiąta ulotka poskutkowała, czyli dotarła by do ludzi prawda, a co 35 osoba przyszła by na protest to był by to ogromny sukces, bo na pewno w naszym wypadku nie skończy się rozdaniu tysiąca ulotek, musi być co najmniej kilka razy tyle, aby odnieść jakikolwiek sukces, a napisałem co 35 osoba, bo należy być realistami. Jak wy wierzyliście/cię, że górski wybuduje stadion, będzie dobrze, że piękna multimiliarderka kupi Zagłębie i z zapałem do blokowania ulic i dworców co najwyżej możecie zrobić protest na targu w celu obniżenia ceny truskawek. :043: :056: :043:

Arus napisał(a):miałem na myśli trzy wstążki zwiazane np w kokardę ..
przypinki OK ..tyle ze z tą twarzą Górskiego ..kilka postów wcześniej kolega tłumaczył że w mieście wiele osób i tak go lubi ..czy też ufa więc nie wiem czy zeczce nosić coś anty!!
Myslę że te kokardki czy wstążki jak je nazwiemy mają na celu Pokazanie że jest kilka osób w mieście -w całym Zagłębiu którym zależy na tym .. którzy cieszą się z awansu..i..chcieli oglądać mecze u siebie a nie za granicą .
Myślę że i tak przyjdzie nam kilka spotkań oglądać gdzieś i tu nie mam złudzeń !!!
Problem w tym aby jak najszybciej drużyna grała na własnym stadionie .
Miasto Sosnowiec od dłuższego czasu mniej więcej od grudnia ma na cel remontu stadionu zabudżetowane 2 mil czy to dużo czy mało ..?!stadionik jak ten w kielcach kosztuje ok 200 mil. Sam Sosnowiec może nie " udzwignąć " takiego ciężaru finansowego !!
Może zatem powrót do rozmów z miastami ościennymi ..?społeczna zbiórka ..?
Cel jest !!! czytając forum zapał i chęci kibiców również !! więc czas działać ..!!Spokojnie bez zbędnych awantur czy blokad rozmawiać z władzami i może wspólnie z nimi szukać rozwiązań !!
Niech traktują kibica Zagłębia jako partnera nie zaś jako rozrabiaki krzykacza !!

Ja znam realia dzisiejszej Polski, orientuję się mniej więcej w cenach, ja to wszystko rozumiem, ale proszę nie siejcie propagandy bo nic z tego nie będzie Arus nigdy niczego nie dokonamy, aby wszyscy byli jednocześnie zadowoleni, żyjemy w Polsce. Wszyscy wiedzą jaki jest cel, całej tej manifestacji. Nie rozmywaj już więcej cenami stadionów w Kielcach itd. Każdy kibic Zagłębia chce oglądać mecze w Sosnowcu, a wiązanie trzech barw w jedną kokardkę, też jest bardzo dobrym pomysłem.

Arus napisał(a):...Niech traktują kibica Zagłębia jako partnera nie zaś jako rozrabiaki krzykacza !!

Traktują jako partnera ?! :056: Patrz wyżej, żyjemy w Polsce.
^yoGi^

Postprzez KaD 2007-06-14, 3:12 pm

A ja wystąpie jako "Adwokat Diabła" i nie wypowiadam się często na temat piłkarski praktycznie wogóle ale to że macie jakieś pretensje do prezydenta Górskiego są troche na wyrost a robiąc protesty blokady czy jeszcze inne głupie i niepotrzebne w tej chwili rzeczy tylko możecie pogorszyć całą tą sytuacje a jesli nie pogorszyć to zatrzymacie prace nad projektem remmontu stadionu terza czemu tak sądze:
1 ziemie na których leży stadion "Ludowy" należał do prywatnych włascicieli i miasto wykupiło te ziemie
2 a by zacząć remmont jakiegoś obiektu jest potrzebny przetarg a każdy kto ten przetarg przegra może się odwołać i może być powtarzany
3 czy macie kogos w UM że wiecie że nic nie robią w sprawie stadionu bo wydaje mi się żę raczej nie
4 jeśli są jakieś środki które mają być przeznaczone na "Ludowy" to muszą to zatwierdzić radni
5 zrobiliście z Górskieko kozła ofiarnego że to jego wina itd.
6 pomyślcie troche zanim coś bedziecie zchcieli zrobić bo wydajie misię że w gimnazjach już chyba nie ma Wos-u bo jak wy nic o polityce nie wiecie
KaD

Postprzez pawelderry 2007-06-14, 3:19 pm

To Gorski powinien pomyslec dziesiec razy zanim obiecuje cos przed wyborami, to nie jest jego pierwsza kadencja i dokladnie wiedzial jakie sa realia naszego miasta,dlatego trzeba mu to uzmyslowic!!!
pawelderry

Postprzez ^yoGi^ 2007-06-14, 3:20 pm

KaD napisał(a):A ja wystąpie jako "Adwokat Diabła" i nie wypowiadam się często na temat piłkarski praktycznie wogóle ale to że macie jakieś pretensje do prezydenta Górskiego są troche na wyrost a robiąc protesty blokady czy jeszcze inne głupie i niepotrzebne w tej chwili rzeczy tylko możecie pogorszyć całą tą sytuacje a jesli nie pogorszyć to zatrzymacie prace nad projektem remmontu stadionu terza czemu tak sądze:
1 ziemie na których leży stadion "Ludowy" należał do prywatnych włascicieli i miasto wykupiło te ziemie
2 a by zacząć remmont jakiegoś obiektu jest potrzebny przetarg a każdy kto ten przetarg przegra może się odwołać i może być powtarzany
3 czy macie kogos w UM że wiecie że nic nie robią w sprawie stadionu bo wydaje mi się żę raczej nie
4 jeśli są jakieś środki które mają być przeznaczone na "Ludowy" to muszą to zatwierdzić radni
6 pomyślcie troche zanim coś bedziecie zchcieli zrobić bo wydajie misię że w gimnazjach już chyba nie ma Wos-u bo jak wy nic o polityce nie wiecie

Idź nam stąd. Było na kogo z rzucić całą wine, planowaliśmy jak go "udupić", a Ty jednym postem psujesz nam całą zabawę:-) Żartuję! Oczywiście masz racje, trzeba to też wziąć pod uwagę.

pawelderry napisał(a):To Gorski powinien pomyslec dziesiec razy zanim obiecuje cos przed wyborami, to nie jest jego pierwsza kadencja i dokladnie wiedzial jakie sa realia naszego miasta,dlatego trzeba mu to uzmyslowic!!!

Na uzmysłowieniu się nie skończy, mam nadzieję, że skończy się na dymisji.
^yoGi^

Postprzez fan78 2007-06-14, 3:36 pm

KaD napisał(a):A ja wystąpie jako "Adwokat Diabła" i nie wypowiadam się często na temat piłkarski praktycznie wogóle ale to że macie jakieś pretensje do prezydenta Górskiego są troche na wyrost a robiąc protesty blokady czy jeszcze inne głupie i niepotrzebne w tej chwili rzeczy tylko możecie pogorszyć całą tą sytuacje a jesli nie pogorszyć to zatrzymacie prace nad projektem remmontu stadionu terza czemu tak sądze:

Robimy z niego kozla ofiarnego?Nie zartuj.
1.Gorski w przerwie meczu z Ruchem obiecał(w publicznej telewizji!) ze jezeli Zagłebie wejdzie do ekstraklasy to wszystkie warunki licencyjne zostana spelnione,i ze kibice nie maja sie czym martwic.
2.Osoba oddelegowana przez Gorskiego do zajmowania sie sportem w Sosnowcu pan Jaskiernia obiecał kibicom Zagłębia(obiecał publicznie na lamach bodajze Gazety Wyborczej)powołujac sie na rozmowy z PZPN ze Zagłębie zagra w ekstraklasie na Stadionie Ludowym.Powiedzial ze jest tego pewny w 100%.
3.Miejsca w których mają powstac maszty oswietleniowe nie lezały na dzialkach prywatnych ,a pozwolenie na ich budowe wydano juz w marcu po odwiertach geodezyjnych.Dlaczego skoro bylo juz wtedy wiadomo ze ponad 3 miliony zl miasto przekaze na ten cel nie ogloszono przetargu znajac proceduru i mozliwosci odwolawcze?
Manifestacja na pewno w zaden sposob nie przyspieszy modernizacji Ludowego,to jest poprostu fizycznie niemozliwe,bo sa procedury przetargowe,które moim prywatnym zdaniem zablokują montaz oswietlenia na dluzszy czas.MANIFESTACJA MA POKAZAC ZE NIE DAMY SIE BEZCZELNIE OSZUKIWAC I ZE Z OBIETNIC SKLADANYCH PUBLICZNIE TRZEBA SIE WYWIAZYWAC ALBO NIE SKLADAC ICH WCALE.
fan78

Postprzez darco 2007-06-14, 3:41 pm

Cytat z portalu sosnowiec.info :

"Stracony czas to nie zła wola urzędasów Problem jest zawsze ten sam jak coś zrobić, żeby jeszcze przy tym zarobić !

Ale to oczywiście stwierdzenie tylko teoretyczne, bo my, w Sosnowcu mamy najbardziej uczciwych decydentów na świecie !!!

Panie Jaskiernia, głupszego tłumaczenia nie słyszałem !

Przetarg, mogliście już robić pół roku temu,a nawet i rok, z możliwością jego zawieszenia /odwołania (często stosowana
formuła).
Wybór wykonawcy już powinien być dokonany, wszystkie dokumenty, łącznie z zamówieniem powinny leżeć przygotowane w biurku Górskiego, czekając tylko na jego podpis.

To wszystko można było już zrobić i na to nie były potrzebne pieniądze !!!

W momencie awansu Górski powinien złożyć ostatni podpis na zamówieniu i nazajutrz, po ostatnim gwizdku sędziego powinny się rozpocząć prace na Ludowym !

Znając procedury przetargowe stwierdzam, że termin wrześniowy jest mało realny !!!
Prace musiały by się już teraz rozpocząć - wykonawca zgodnie z warunkami tego przetargu ma na to 3 miesiące.
Tym czasem wykonawca nie został jeszcze (oficjalnie) wybrany.

Nie chcę natomiast myśleć, co będzie jeżeli jakaś firma (a jest ich 7) zaskarży wyniki przetargu, a każda, która brała w nim udział ma do tego zagwarantowane prawo !

Wtedy może być różnie; długotrwałe procedury, wyjaśnienia, odwołania, nawet możliwość odwołania całego przetargu i jego ponowne rozpisanie !

Krótko mówiąc czarno to widzę !!!

Jeszcze raz powtórzę cała \"papierkowa robota\" powinna być już przygotowana, na to nie było potrzeba pieniędzy i do momentu przekazania zamówienia można się było (bez konsekwencji)z całej sytuacji wycofać, gdy by jednak awansu nie było.

To sosnowieccy \"wybrańcy narodu\" powinni dobrze wiedzieć !

Oskarżam zatem p. Jaskiernię , Górskiego i pozostałych o brak kompetencji i składanie fałszywych obietnic wyborczych.

W cywilizowanym świecie grożą z tego tytułu konsekwencje prawne.
Ja mam nadzieję, że u nas ci osobnicy przynajmniej stracą swoją twarz i metkę \"sprawdzonych gospodarzy\" !!!
darco

Postprzez Misaki 2007-06-14, 3:44 pm

Dla mnie najlepszym przykładem jest to, że nawet przy szatni gości nic nie zostało zrobione. To najlepiej świadczy o złej woli urzędników.
Misaki

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Adamek182