LEGIA

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: LEGIA

Postprzez PawełK 2011-09-18, 8:15 pm

tiktak napisał(a):Psy szczekają, karawana jedzie dalej - nawet pasuje do tego obrazka. O milicji mają coś do powiedzenia pętaki, którzy w jej czasach skakali ojcu po jajach. Posądzałem ZSa o mało skomplikowaną strukturę mózgu a tu jeszcze się PawełeK dołączył (regulaminowy PawełeK). Ponoć tylko winni się tlumaczą, ale niech będzie - tą mapę zamieściłem nie przeciwko Legii tylko dla pokazania na czym polega wierność klubowi pomimo kłopotów pewnie dużo większych niż 3 bańki Zagłębia na minusie.
Tak na marginesie - na Gwardii nigdy nie byłem a na Legii i owszem a przed meczem brałem syna na Powązki i pokazywałem mu jak się bawili jego rówieśnicy sześćdziesiąt parę lat temu. Także morda i cieszyć się że nie ma już milicji.
Ps. Następna mapa jaką miałem wrzucić to jest mapa województwa śląskiego, niewyraźna ale cieszy wprawne oko.

Niestety wiek nie musi iść z rozsądkiem czego jesteś doskonałym przykładem. Mapkę wkleiłeś w wiadomym celu co jasno zaznaczyłeś przed wklejeniem linka. Poszukaj na wrzucie czegoś dla siebie i kieruj się tym w życiu. Powodzenia!

PS. Daje sobie ostrzeżenie za rozmywanie tematu 8)
PawełK
pyszałek

Postprzez tiktak 2011-09-18, 8:18 pm

Wydaje Ci się że jesteś zabawny ...
tiktak

Postprzez alisamyyen 2011-09-18, 8:24 pm

PawełK napisał(a):
tiktak napisał(a):Psy szczekają, karawana jedzie dalej - nawet pasuje do tego obrazka. O milicji mają coś do powiedzenia pętaki, którzy w jej czasach skakali ojcu po jajach. Posądzałem ZSa o mało skomplikowaną strukturę mózgu a tu jeszcze się PawełeK dołączył (regulaminowy PawełeK). Ponoć tylko winni się tlumaczą, ale niech będzie - tą mapę zamieściłem nie przeciwko Legii tylko dla pokazania na czym polega wierność klubowi pomimo kłopotów pewnie dużo większych niż 3 bańki Zagłębia na minusie.
Tak na marginesie - na Gwardii nigdy nie byłem a na Legii i owszem a przed meczem brałem syna na Powązki i pokazywałem mu jak się bawili jego rówieśnicy sześćdziesiąt parę lat temu. Także morda i cieszyć się że nie ma już milicji.
Ps. Następna mapa jaką miałem wrzucić to jest mapa województwa śląskiego, niewyraźna ale cieszy wprawne oko.

Niestety wiek nie musi iść z rozsądkiem czego jesteś doskonałym przykładem. Mapkę wkleiłeś w wiadomym celu co jasno zaznaczyłeś przed wklejeniem linka. Poszukaj na wrzucie czegoś dla siebie i kieruj się tym w życiu. Powodzenia!

PS. Daje sobie ostrzeżenie za rozmywanie tematu 8)

Szkoda że nie jestem władny na tym forum bo na ostrzeżeniu by si e nie skonczyło 8) pozdrawiam
alisamyyen

Postprzez KalF92 2011-09-18, 9:37 pm

Jeśli ktokolwiek wziął tą mapkę Warszawy na serio to jest totalnym kretynem...
W Warszawie jest Legia i Polonia nie ma mowy o jakichkolwiek innych zorganizowanych ekipach.
Jakim cudem mniej więcej 1/3 przypadła Gwardii która właściwie nigdy nie miała zorganizowanej grupy kibiców? z resztą Polonia jest niemal niewidoczna a i jej przypadł zdecydowanie za duży kawałek "miasta"... Skąd się tacy geniusze biorą?
pozdrawiam tych którzy wiedzę o kibicowskim świecie czerpią z wrzuty:)
KalF92

Postprzez tiktak 2011-09-18, 9:47 pm

Widać tekst był za trudny, zdecydowanie za trudny. Następnym razem wrzucę mapę z liczebnością młynów. Jak się taka pojawi.
tiktak

Postprzez RUDI 2011-09-18, 10:58 pm

Ale komuś trudno coś pojąć ,pisało coś o zorganizowanych grupach kibicowskich?zapytajcie na Niwce komu przede wszystkim kibicują ?na Zagórzu ,Klimontowie(starych mieszkańców)komu ? w pierwszej kolejności napiszą że swojemu dzielnicowemu klubowi i tak było,jest i będzie.
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez KalF92 2011-09-19, 12:34 am

RUDI, Mylisz się na Piaskach usłyszysz odpowiedź- Zagłębiu, i wszędzie tak jest.

, tą mapkę zrobił ktoś niekompetentny, ponieważ Gwardia nigdy nie cieszyła się sympatią większej ilości kibiców czy sympatyków piłki nożnej ze względu na to że jej patronem była milicja...
Jeśli masz jeszcze jakiekolwiek wątpliwości i uważasz ze Gwardia faktycznie ma kibiców albo chociaż sympatyków w 1/3 mieszkańców warszawy to nie wiem gdzie do tej pory żyłeś i co wiesz o kibicowskim świecie.. Wystarczy odwiedzić Warszawę i gwarantuję że nie spotkasz nikogo kto zapytany o kibicowskie sympatie poda Gwardię..

TikTak napisał ze badania były robione na zlecenie Komendy Policji prawda? NIe każdy chciałby by policja dokładnie znała rozklad sił kibicowskich w dzielnicach wiec podawano klub najmniej "podejrzany"...
Inna sprawa: Nie wydaje się Wam dziwny ten idealnie równy podział warszawy?
TAK JAK MÓWIŁEM TA MAMA NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z PRAWDĄ! upierając się przy swoim na prawdę się ośmieszacie.. Naprawdę możecie miec różne zdanie co do wyjścia z ludowego,ale zeby takie głupoty tu wypisywać? MASAKRA!
KalF92

Postprzez RUDI 2011-09-19, 10:43 am

Gwardia nigdy nie cieszyła się sympatią większej ilości kibiców czy sympatyków piłki nożnej ze względu na to że jej patronem była milicja...

Tak ja wiem o tym kto był patronem Gwardyjskich klubów ,ale tą mapkę Tik Tak zamieścił jako ciekawostkę ,ktoś ją gdzieś ogląda i wyrabia sobie zdanie ,ale czemu od razu atak na kolegę i to ostry.
Na Weszło jest w archiwum taki filmik Raz w życiu ,trochę prześmiewczy ale można obejrzeć.
A wracając do historii kolego KalF 92,to orientujesz się dlaczego Legia nie jest kochana w Polsce ?(na pewno nie w całej ,żeby nie było nieporozumień) ano dlatego że patronem Legii było wojsko (na pewno wiesz o tym :)) a co robiły w tamtych czasach kluby wojskowe ?wyłuskiwały z klubów w kraju zdolnych piłkarzy i powoływały do armii (do swoich klubów)jedynymi którzy przed nimi mogli się obronić były kluby górnicze (ich piłkarzami byli niby górnicy ,niby zatrudnieni na dole)a jeżeli ktoś bronił się jak mógł przed wcieleniem to nie ułatwiali mu robienia kariery (jak pamiętam to było tak chyba z Wijasem)tyle, trochę starych wspomnień.
A swój post poprzedni zamieściłem po to aby trochę uspokoić sytuację ,bo robiło się już fajnie na tym forum ,a do kolegi ZS1906ZS jedź do Warszawy pod stadion Polonii i wykrzycz to (a piszę to dlatego ,bo podobało mi się kiedyś zachowanie kibiców Górnika Zabrze ,a byłem tego świadkiem ,gdy w knajpie facet chwalił się dzwonkiem na komórce ,Legia to st........... itd,wygonili go z knajpy ,kazali jechać do Warszawy ,i tam to puszczać pod stadionem Legii i jeszcze na drogę dostał z liścia )
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez tiktak 2011-09-19, 1:42 pm

Rudi trochę mnie wyręczył. Dodam jeszcze że na markę Gwardii w Warszawie pracowały m.in. siostry Rabsztyn w lekkoatletyce, które radziły sobie z babochłopami z NRDowa i ZSRR, ustanawiały reordy świata na 100 m przez płotki, bokserzy, którzy zdobywali np. 4 złote medale na jednych ME, złote i srebrne medale na IO.
No ale nie ma to jak spłaszczyć sobie świat do liczebności młyna i bełkotać o rozsądku.
tiktak

Postprzez bruto 2011-10-12, 8:31 pm

Sigma Olomouc fanów pozdrowienia i Zagłębie Legie :brawo:
bruto

Postprzez patrios91 2011-10-16, 11:38 pm

Ruch-Legia 0:1...Proste ;-) :brawo:
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Cygan 2011-10-16, 11:51 pm

W Gwardii kiedyś boksował też Kliczko (jak był amatorem)... :)
Cygan

Postprzez GŁB1994 2012-01-16, 8:21 pm

Video zapowiedź meczu Legia - Sporting

http://www.youtube.com/watch?v=L7kBTu_8kU0

.
GŁB1994

Postprzez August 2012-04-07, 11:27 pm

Gorzelik właśnie pokazał, że jest cham i prostak:

Jerzy Gorzelik, szef Ruchu Autonomii Śląska i członek zarządu województwa śląskiego, po przegranym przez Ruch Chorzów meczu z Legią Warszawa nazwał zwycięzcę ciulem.

Wpis polityk zamieścił na swoim publicznym profilu na portalu Facebook zaraz po tym, jak Legia pokonała Ruch 2:0. Wszyscy mogli przeczytać jego chamskie podsumowanie wyniku meczu: "Zwycięski ciul pozostaje ciulem, legendarny mistrz nawet gdy przegrywa jest wciąż mistrzem. Niebieskim dzięki za wyrównaną walkę z postkomuchami o czterokrotnie wyższym budżecie".

Za ten wpis od razu został w niecenzuralny sposób skrytykowany przez kilka osób. Po jakimś czasie Gorzelik skasował wpis. Wyjaśnił, że jego żona zainteresowała się tym, o czym pisze taki "wkurzony" i zwróciła mu uwagę, że w Wielką Sobotę nie wypada tak pomstować

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z1rOcoH6bf
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2012-04-08, 12:06 am

A tam cham. Po prostu walczy o elektorat, zapewne zdopingowany świątecznymi % ;-)
django

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna