Krzysztof Szatan - były właściciel Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Krzysztof Szatan - Właściciel Zagłębia

Postprzez Schabu 2009-05-25, 9:03 pm

Spotkanie się odbyło i tyle.Poszło dużo cierpkich słów zarówno do właściciela jak i rady drużyny.
Z trenerem też dużo rozmów się odbyło.
Generalnie czekają piłkarzy jeden lub dwa mecze takie o których będą pamiętać pewnie do końca życia.
Jak to wytrzymają??
Nie wiem.
Co do właściciela to nie ma co pisać za bardzo.....
Schabu

Postprzez Bartos 2009-05-25, 9:13 pm

August napisał(a): Były grajki: Kłoda, Białek i Pajączkowski (oraz Myśliwy).

Zapomniałeś jeszcze o Łuczywku oraz trenerach Pierścionku i Kurdzielu

Akurat Łuczywek i Pierścionek pokazali, że mają jaja i weszli między kibiców i można było z nimi spokojnie i rzeczowo porozmawiać.
A reszta spotkania to ciągłe przekrzykiwania się
żadnych konkretów a tylko każdy miał pretensje do każdego a najbardziej oberwało się Kudybie (bo jego akurat nie było).
Bartos

Postprzez peterrabit3 2009-05-25, 9:35 pm

Luczywek miewa slabe mecze ale jest NASZ.....potrafi rozmawiac z kibicami i wie o co chodzi i co jest zle...Szacunek Tomek Jeszcze 10 z takim sercem jak Ty i Zaglebie mistrzem Polski
peterrabit3

Postprzez August 2009-05-25, 10:06 pm

Bartos napisał(a):
August napisał(a): Były grajki: Kłoda, Białek i Pajączkowski (oraz Myśliwy).

Zapomniałeś jeszcze o Łuczywku oraz trenerach Pierścionku i Kurdzielu

Akurat Łuczywek i Pierścionek pokazali, że mają jaja i weszli między kibiców i można było z nimi spokojnie i rzeczowo porozmawiać.
A reszta spotkania to ciągłe przekrzykiwania się
żadnych konkretów a tylko każdy miał pretensje do każdego a najbardziej oberwało się Kudybie (bo jego akurat nie było).

Zapomniałem bo Łuczywek i Pierścionek szybko odeszli do innych grup, a ja stałem przy wejściu. Kurdziel się nic nie odzywał.
Szatan mnie osłabił tym, że najpierw mówił że klub nie ma długów potem że 500 tys. zł. Poza tym, co niektórzy chlają (Marek).
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez August 2009-05-25, 10:08 pm

relacja Wojta Todura:

Fani Zagłębia wygarnęli działaczom swoje żale
Wojciech Todur2009-05-25, ostatnia aktualizacja 2009-05-25 22:33

W Zagłębiu wszyscy mają dosyć. Kibice - upokarzających porażek. Krzysztof Szatan - obelg i oskarżeń o zmarnowanie milionów złotych. Piłkarze - beznadziejnego sezonu.
Krzysztof Szatan, właściciel klubu z Sosnowca, zaprosił kibiców do rozmowy o przyszłości klubu, który po serii porażek jest na najlepszej drodze do spadku do III ligi.

O organizacji spotkania przesądziła dymisja prezesa Pawła Hytrego, który zrezygnował po przegranym sobotnim meczu w Żaganiu. On też miał dosyć wyzwisk kibiców.

Na Stadion Ludowy przyszło około 100 osób. Działacze liczyli na to, że uda się porozmawiać na trybunie krytej, ale dojście na sektor było zamknięte (właścicielem obiektu jest miasto) i nikt nie miał pomysłu, jak sobie z tym poradzić. - Co tu robią dziennikarze? Kto ich zaprosił? - krzyczał tłum. Dziennikarzy zaprosili działacze, którzy pod naporem fanów zaczęli prosić przedstawicieli mediów, by ci odeszli na obok. Ostatecznie rozmowa odbyła się przed wejściem do klubu, z udziałem dziennikarzy, ale bez telewizyjnych kamer. Pierwszy przemówił Szatan. - Czego od nas oczekujecie? - zagaił. Kibice zaczęli się śmiać. - Zwycięstw! Ambicji! Zaangażowania! Pomysłu na zarządzanie klubem! - mnożyli propozycje.

Gdy dwa lata temu Szatan przejmował klub, w Sosnowcu nie brakowało osób, które klepały go po plecach i powtarzały: "Szatan zbawiciel!". Zapracował na to sam biznesmen, który roztaczał plany o wielkim klubie i kilkunastomilionowym budżecie. - Chcieliście mi pomniki stawiać... - zawiesił głos Szatan. - Nie ma co, skromnością Pan nie grzeszy - zaraz usłyszał ripostę. Kibice zarzucali Szatanowi, że przejadł pieniądze, które klub otrzymał w ekstraklasie od telewizji Canal+ i włoskiej firmy, która zarządzała klubem przed nim.

Szatan bronił się i powtarzał, że spłacał wysokie kontrakty, których nie podpisywał. Płacił też razem z miastem za wynajem stadionu w Wodzisławiu (Ludowy nie nadawał się do gry w ekstraklasie). - Jaki z Pana właściciel, skoro nie znalazł Pan nawet jednego sponsora? - pytali kibice. - Nikt nie chciał dać nawet 500 zł. Wszyscy wytykali nam korupcyjną przeszłość - kontynuował Szatan. - Przestań Pan ciągle gadać o tej korupcji. Widzew czy Zagłębie Lubin, które były w takiej samej sytuacji jak my, już są w ekstraklasie. A my gdzie!? W IV lidze! - trwał ożywiony dialog. - Korupcja była! I to jaka! W prokuraturze przez osiem godzin czytałem materiały o Zagłębiu - bronił się Szatan, który w końcu zadeklarował, że chętnie odda klub. - Ale z jakim długiem? Proszę włączyć te kamery, a Pan niech mówi! - zaproponował jeden z fanów. W końcu działacz przyznał się do 500 tys. zł, które zadeklarował spłacić.

Szatan ucichł na dobre, gdy usłyszał, że z niego jest taki właściciel jak "z koziej d... trąbka". - To Pan odpowiada za dobór działaczy, trenerów, piłkarzy. Ilu Pan zmienił trenerów? Dwunastu? Co, każdy był zły?! - krzyczał mężczyzna w koszulce polo.

Szatan milczał. Potem złość kibiców skupiła się na piłkarzach. - Gdzie są te patałachy, za którymi jeździmy po całej Polsce? Dla nich ważniejszy niż wyniki jest żel na włosach!

Pod naciskiem tłumu przed budynek wyszła rada drużyny: Tomasz Łuczywek, Arkadiusz Kłoda, Wojciech Białek, Adrian Pajączkowski i Krzysztof Myśliwy.

Co ciekawe, kibice najgłośniej domagali się, żeby spotkał się z nimi Bartłomiej Socha. Pozyskanego zimą napastnika nie było jednak na Ludowym.

- Tylko nie mówcie, że zagracie o trzy punkty, że będziecie zapier... To już słyszeliśmy - pokrzykiwał tłum. W imieniu drużyny przemówił Kłoda, do którego tak naprawdę nikt z kibiców nie miał pretensji. - Staramy się, ale nie zawsze wychodzi... - dobierał powoli słowa. Piłkarzy bronił też trener Pierścionek. - Zobaczymy was przed meczem w knajpie i macie przejeb... - krzyczał chłopak w opiętej koszulce. Po godzinie zaczęto rozmawiać w podgrupach (z działaczami, trenerami, piłkarzami), a po kolejnych 50 minutach Szatan podziękował za spotkanie. - Warto rozmawiać. Spotkanie na pewno oczyściło atmosferę. Lepsze są konkretne propozycje niż krzyki zza rogu - mówił właściciel, który zaprosił przedstawicieli kibiców na następną rozmowę.

Na koniec piłkarze po raz kolejny zapewnili, że będą walczyć do upadłego, fani, że będą zdzierać gardła, a działacze, że na niedzielny mecz z Zawiszą Bydgoszcz obniżą ceny biletów...

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3502 ... _zale.html
August

Postprzez turku 2009-05-25, 10:34 pm

Niestety nie mogłem być na spotkaniu ale jak czytam relację to nie za wiele zostało ustalone. Jedno co wywnioskowałem to że Szatan tak się zna na marketingu i promocji jak Socha na grze w piłkę. Nie wiem czy zostało to ustalone ale na naszym forum jest wiele osób które ma wiele ciekawych pomysłów na to by Zagłebie było bardziej atrakcyjne dla inwestorów. Czytając wątek o marketingu można znaleźć wiele ciekawych pomysłów. Wiem że nie wszytskie z nich moga zostać zrealizowane ale od tego właśnie jest tzw. burza mózgów. Ci którzy takie pomysły mają powinni się z właścicielem i przyszłym prezesem spotkać w mniejszym gronie i omówić wszystkie aspekty promocji Zagłębia.

Sam mam kilka pomysłów z którymi nie wychudzę na forum gdyż nie chcę zostać wyśmiany przez "kumatych" ale w wąskim gronie tych którzy znają się na marketingu chętnie mogę się nimi podzielić.

I wiem że takich osób jest wiele na tym forum. Powinny się one spotkać i spróbować coś wymyslić. Bo jak będzie tak jak jest teraz to A-klasa może nas czekać.
turku

Postprzez Bartos 2009-05-25, 11:27 pm

turku napisał(a):Ci którzy takie pomysły mają powinni się z właścicielem i przyszłym prezesem spotkać w mniejszym gronie i omówić wszystkie aspekty promocji Zagłębia.

były takie spotkania w mniejszych grupach
ale aby z kimś rozmawiać o marketingu czy strategiach marketingowych to ten ktoś musi mieć choć odrobinę wiedzy aby zrozumieć co się mu tłumaczy.
Kilku chłopaków chodziło z gotowymi strategiami i pomysłami do Szatana ... rozmawiali z nim o tym
a on dzisiaj przed tłumem zachowywał się jakby o żadnej z tych rozmów nie pamiętał i twierdził, żeby każdy kto ma pomysły przyszedł do klubu i porozmawiał o nich... że on jest otwarty na współpracę.

Dzisiaj Szatan przedstawił jaką ma strategię marketingową:
przyprowadźcie mi gotowego sponsora a ja dam Wam 10% z kasy, którą ten sponsor przeznaczy na Zagłębie.

i to ma być wizją rozwoju i strategia pozyskiwania sponsorów?
W klubie tylko Paweł zajmuje sie marketingiem ale jak on ma cokolwiek zrobić jeśli Szatan nie daje ani grosza na marketing? Szatan juz od końca zeszłego roku nie daje ani złotówki na funkcjonowanie serwisu Zaglebie.Sosnowiec.PL - a to jest jedna z najważniejszych wizytówek klubu.

Każdemu z Was polecam jednego newsa ze strony http://www.zaglebie.sosnowiec.pl/?artic ... 284&more=1
Gdy Szatan obejmował klub to tak się nam wszystkim przedstawiał:

Ostatnia aktualizacja: 2007-06-26 21:20:00

Krzysztof Szatan:
- Rozmowy z Włochami były trudne. Gdyby nie znajomi i nie to, że nam zależy na Zagłębiu, na pewno bym odszedł. Poproszono mnie znowu wczoraj o powtórne negocjacje i dokonaliśmy to, czego dokonaliśmy. Ja znam firmę Kotrak i dawałem jej tydzień czasu. Trochę się pomyliłem, o trzy dni. Czekałem do środy, nie udało się, a w czwartek dokonałem zakupu dużej stadniny koni, 110 koni, 200 hektarów, ale nadal mamy pieniądze, żeby inwestować w Zagłębie. W tym roku możemy wyłożyć milion złotych. Gwarantuję, że utrzymamy Zagłębie w I lidze, chyba że będą inne polityczne rozgrywki. Razem z bratem działamy w 9 firmach, w których mamy 100 % udziałów. Wszystkie firmy są na plusie. Działamy na terenie województwa śląskiego i małopolskiego.

- Na dzień dzisiejszy mamy już około 7 milionów budżetu. Firma Ersi zaoferowała 500 tysięcy euro na najbliższy rok. Uważam, że dali dużo pieniędzy, a wszyscy wiemym, jak nimi zarządzali. Zobaczymy, co jutro Pan Baczyński uzgodni w Warszawie, co uzgodnimy z innymi firmami. Ja chciałbym, żeby było 20 milionów. Afera korupcyjna na pewno mnie nie zraziła. Chcę pomóc Zagłębiu. Choćby Zagłębie było w IV lidze, będziemy w Zagłębiu i będziemy budować z panami Baczyńskim, Hytrym i Baranem.

- Czemu nie udało się moje pierwsze podejście? To już pytanie do pani Grodeckiej i pana Motto. Kontrakty piłkarzy są jedne z najwyższych w polskiej lidze. Przebijają nawet kontrakty z I ligi. Uważamy z panem Hytrym, Baranem i Baczyńskim, że pieniądze powinny leżeć na murawie. Na pewno gwarantuje moją osobę, że jak się spotkamy za rok, to państwo nie będziecie zawiedzeni.

- Mam największą hodowlę drobiu w województwie śląskim, małopolskim, podkarpackim i dolnośląskim. Około 40 ton dziennie uboju drobiu. Odprężarki do hut szkła, czyli konstrukcje stalowe, 5 lat temu kupiliśmy Szkłobudowę 1, następnie mój brat razem ze mną produkuje papier, mam lokal gastronomiczny w Kazimierzu Górniczym. Co jeszcze? Nawet nie wiem już, jeszcze mam dwa zakłady, ale nie pamiętam.
....

Pogrubienia zrobiłem sam aby pokazać co nam obiecywano dwa lata temu oraz jak wszechmocny i bogaty jest Pan Szatan.
I teraz ten wszechbogaty Szatan nie daje ani złotówki na serwis internetowy a cała kasa na marketing to 200 plakatów po 10 gr/sztuka!!! (razem 20 zł na mecz!!!)

Dwa lata temu Szatan pisał, że ma budżet 7 mln. zł na Orange Ekstraklase
a dzisiaj na spotkaniu mówił nam, że dostał 500 tys ojro od Włochów (czyli ok. 2 mln zł) oraz 2 mln od Canal+ a kontrakty zawodników wynosiły 4,8 mln. zł i różnice musieli pokrywać z własnej kasy.
Czyli albo wtedy nie mówił prawdy albo dzisiaj.
Bartos

Postprzez marcin06 2009-05-26, 12:20 am

Bartos napisał(a):Kilku chłopaków chodziło z gotowymi strategiami i pomysłami do Szatana ... rozmawiali z nim o tym a on dzisiaj przed tłumem zachowywał się jakby o żadnej z tych rozmów nie pamiętał i twierdził, żeby każdy kto ma pomysły przyszedł do klubu i porozmawiał o nich... że on jest otwarty na współpracę.

Ostatnia rozmowa na temat marketingu odbyła się tuż przed startem rundy rewanżowej z Hytrym i zostaly mu przedstawione konkretne propozycje wspolpracy. Zakończyła sie na tym, że mają obecnie ważniejsze rzeczy ale pogada o tym z Szatanem i da znać. Dziś Szatan na pytanie dlaczego sie nie odezwali stwierdził, że nic nie wie o tej rozmowie (Hytry sobie zapomnial tak jak o odwołaniu i wielu innych sprawach??) dodając, że trzeba było iść prosto do niego choć wcześniej mówił żeby kontaktować się z Hytrym! Nie wnikam w komunikacje miedzy Hytrym, a Szatanem ale na Boga niech nie robia z ludzi wariatow i nie odsylaja jeden do drugiego zwlaszcza, ze te osoby nie przyszly po jałmużne tylko chcialy pomóc. Jesli ze sponsorami tak samo postepuja to jeszcze sie ktos dziwi ze wszyscy stad uciekaja i wola swoje pieniadze wlozyc gdzies gdzie jest odrobine profesjonalizmu?

Jeszcze jedno.. Strategie, plany marketingowe, pomysły... to wszystko na nic jesli dla Szatana marketing to zbedny wydatek a tak niestety jest. Kiedyś sobie z kolegą żartowałem, zeby mu sprezentować na gwiazdke ksiazke pt "Zarządzanie profesjonalnym klubem sportowym" ale po co skoro ona ma az 300 stron a on nie byl sklonny przeczytac skryptu nt. proponowanych działań marketingowych który miał raptem (jeśli sie nie myle) 15 stron!
marcin06

Postprzez Mr. M 2009-05-26, 6:14 am

Na spotkaniu nie byłem od początku więc wypowiem się tylko na tematy, które zostały poruszone.

1. Pan Szatan twierdzi, że grupa osób która była u niego pod koniec roku ze skryptem zawierającym plan działań marketingowych oraz PR, więcej się nie odezwała. Jest to nieprawdą. Po spotkaniu z Panem Szatanem w kontakcie telefonicznym w/w stwierdził, że mamy się kontaktować w tych sprawach z prezesem Hytrym. U Hytrego byliśmy w lutym gdzie po raz kolejny przedstawiony został skrypt. Usłyszeliśmy, że prezes musi porozumieć się z właścicielem i da odpowiedź. Po tygodniu odpowiedź dał, a brzmiała ona, że: teraz w klubie mają ważniejsze sprawy na głowie i jak je załatwią to mają namiary i się odezwą. NIE ODEZWALI SIĘ DO DZIŚ, a Szatan odwraca kota ogonem i twierdzi, że żadnego kontaktu z nami nie było.
2. Szatan twierdzi, że szukał do nas namiarów? Dlaczego ich nie znalazł? I Pan Rakoczy, który zaaranżował pierwsze spotkanie i sam Pan Szatan mieli dane kontaktowe. (pomroczność jasna?)
3. Na moje pytanie "Czy Szatan czytał skrypt, który mu daliśmy, bo w nim też były te dane" co usłyszałem?
"SKRYPT TO MOŻE NIEKONIECZNIE"!!!!
LUDZIE!!
Do Szatana przyszli ludzie po marketingu sportu, podetknęli mu pod nos kilkunastostronicowy skrypt z wytycznymi co zrobić by poprawić wizerunek Zagłębia i zachęcić potencjalnych sponsorów do rozmów. I CO SŁYSZĘ PO PÓŁ ROKU?? ŻE SZATAN NAWET TEGO NIE PRZECZYTAŁ?
Więc o czym my mówimy skoro ten facet nie był zainteresowany nawet gotowym rozwiązaniem na ratowanie tego klubu??
4. Na moje pytanie co zrobił dla tego klubu przez te lata wykręcił się od odpowiedzi. Co zrobił? Spierdolił sprawę, pogrążył klub.
5. Na pytanie kto jest odpowiedzialny za zatrudnienie ludzi od marketingu i jakimi kryteriami się kierowano co usłyszałem? "Właściciel nie jest od tego" Przepraszam, że co?? Ja będąc właścicielem zainteresowałbym się kto rządzi moją firmą i dlaczego tak słabo.

Podsumowując. Ten człowiek siedzi i liczy na to, że sponsorzy z pieniędzmi sami do niego przyjdą. Skoro już nawet nie był zainteresowany gotowym pomysłem na marketing... to co on chce?? Czeka na cud??

Zagłębie z Szatanem to Zagłębie bez przyszłości. A im dłużej ten człowiek będzie w tym klubie siedział i (nie)działał tak jak działał do tej pory to za rok wylądujemy nie w III lidze, a w A Klasie.

Mamy koniec maja. Gdzie są plany na przerwę letnią? Gdzie plany na przyszły sezon? Do końca sezonu dwa tygodnie, do rozpoczęcia kolejnego miesiąc(!!), a w klubie nic się nie dzieje. Nie wiadomo kto będzie trenował, kto będzie grał, gdzie będą zgrupowania, jacy sparingpartnerzy. Nie ma niczego. Panie Kononowicz.... tfu.. Panie Szatan. Kończ waść wstydu oszczędź!
Mr. M

Postprzez ryku 2009-05-26, 7:01 am

Bartos napisał(a):przyprowadźcie mi gotowego sponsora a ja dam Wam 10% z kasy, którą ten sponsor przeznaczy na Zagłębie.

Zapomniales dodac, ze jeszcze zwroci za benzyne.... :)
ryku

Postprzez August 2009-05-26, 7:20 am

Szatan na pytanie, jakie ma plany dotyczące przyszłego Prezesa odpowiedział że nie ma w ogóle sprawę zwalił na to, co się może zdarzyć na dniach tj. - jak rozumiem - zbycie akcji klubu.
August

Postprzez jaca661966 2009-05-26, 8:29 am

Jedynym celem tego spotkania było złagodzenie napięcia przed meczem z Zawiszą , żeby nie było siary.
jaca661966

Postprzez mariusz2109 2009-05-26, 8:50 am

jaca661966 napisał(a):Jedynym celem tego spotkania było złagodzenie napięcia przed meczem z Zawiszą , żeby nie było siary.

Właśnie tak chce.Spora grupa kibicó Zawiszy ma być i to trochę wstyd jak padną pod jego adresem niemiłe słowa.
Co do Mr. M to powinno być opisane nie tylko tu na forum lecz też na innych stronach związanych z polską piłką bo mniemam że nie tylko u nas w klubie są takie szopki
mariusz2109

Postprzez Przemek26 2009-05-26, 9:00 am

Prezesem musi być człowiek mający wiedzę o zarządzaniem klubem sportowym, będzie znał wszytskie przepisy z pznpu nawet ten że trzeba wpłacić 4 tyś żeby się odwołać, posiadać wiedzę na rynku trenerskim i piłkarskim itd itd. Czy nie ma takich ludzi w naszym regionie związanych z miastem z Zagłębiem ? Są na pewno są. Ale za Bóg zapłać nie będa harować
Przemek26

Postprzez August 2009-05-26, 9:05 am

Przemek26 napisał(a):Prezesem musi być człowiek mający wiedzę o zarządzaniem klubem sportowym, będzie znał wszytskie przepisy z pznpu nawet ten że trzeba wpłacić 4 tyś żeby się odwołać, posiadać wiedzę na rynku trenerskim i piłkarskim itd itd. Czy nie ma takich ludzi w naszym regionie związanych z miastem z Zagłębiem ? Są na pewno są. Ale za Bóg zapłać nie będa harować

Z tego co Pan Szatan wczoraj mówił wnioskuję, że bardzo dokładnie jest zaznajomiony z wypowiedziami, które umieszczane na tym forum. Tak więc, Panie Krzysztofie gorąco pozdrawiam i proszę o wzięcie sobie do serca powyższych słów.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna