Legia Warszawa - Zagłębie Sosnowiec 25.08

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez emdżej 2007-08-27, 10:44 pm

Wybacz wielki Wojtku, że do pięt ci nie dorastam....koniec tematu
emdżej

Postprzez Raul75 2007-08-28, 1:21 am

no to się spięli chłopaki... nie ma to jak WIARA PONAD PODZIAŁAMI. Do tego Blaipiosa czy coś w tym stylu; z wypracowań lub rozprawek niewątpliwie miałeś 5 z polskiego ale na forum daruj sobie taką rozciągłość; przypomina to teksty partyjnego działacza, który chce za wszelką cenę zaistnieć. Wracam do meczu; może byłoby inaczej a raczej mniej boleśnie gdyby nie skuteczność; niech wraca na Jagę!!!!
Raul75

Postprzez flex 2007-08-28, 7:51 am

Prawda jest taka, że tak samo jak wśród sędziów tak samo wśród kibiców znajdzie się kilka czarnych owieczek, które nie potrafią sie zachować i zrozumieć nowe realia.

Jednak coraz bardziej widoczne jest, że kibicowanie zmierza w nieco innym kierunku niż wyrywanie krzesełek i rzucanie płonącymi racami w zawodników na boisku. Do jakości Niemiec, Anglii czy Hiszpanii nam jeszcze trochę brakuje, ale będzie więcej nowych stadionów, znikną klatki rodem z ZOO, będzie lepsza weryfikacja osób wchodzących na stadioni tym samym jakość kibicowania powinna się poprawić.

Mogą się "starzy" kibice zgadzać lub nie ale te czarne owieczki są skazane na porażkę i albo będą się obrażać i odetną się od kibicowania albo przemalują się kolor biały.
flex
Administrator

Postprzez eric 2007-08-28, 8:38 am

WOJTEK:
Co tak się do mnie przyjebałeś?!
Mnie się nie podoba twoje zryte i partyzanckie podejście: "Wszyscy za Legią". Tyle tylko, że Ty nie jesteście za Legią - jesteś za Żyletą (zresztą na Żylecie też zasiada większość 'normalnych' kibiców). I to mnie denerwuje, że nawet pewnie nie interesuje cię wynik tylko doping i szacunek innych kibiców - fanatyków.
A ja powiem tak: 90% kibiców Legii ma dość władzy sprawowanej przez kibiców na stadionie. Gdyby nie oni na stadionie Legii zasiadałoby 15 tys ludzi co mecz w Wawie. Może doping byłby słaby, ale do czasu. Zorganizowałaby się nowa grupa i oni robiliby doping. Przypomina mi się sytuacja na trybunie krytej na Legii, w której kobieta z dzieckeim siedząca na krzesełku dostała buta od jakiegoś debila na co on: "Na stadionie się kibicuje a nie siedzi!!" - no debil.
Zresztą u nas też tak jest, chociaż w mniejszym stopniu - ale jest.
Odpowiedz mi na to pytanie:
Jak w końcu wyplewią tą niezdyscyplinowaną grupę z Żylety?
Będziecie wtedy jeździli na Legie?
Bo jestem pewien, że ITI wygra tą potyczkę z kibicami.
P.s: Słyszałem, że za obrażanie forumowiczów jest ostrzeżenie? Chcę by przy WOJTKU się ono pojawiło.
Pzdr
eric

Postprzez Arek W 2007-08-28, 4:19 pm

WOJTEK napisał(a):Blajpios - znasz każdego? Wiesz o wszystkich wszystko ?? Poczytasz jakąś "fachową" literaturę, gdzieś coś usłyszysz, gdzieś coś zobaczysz i powtarzasz głupoty. Wśród grupy zawodowej, którą Ty reprezentujesz są pewnie same aniołki... (pytanie retoryczne)
emdżej - Tobie już kiedyś coś pisałem, więc się nie wypowiadaj na tematy kibiców.
Głupot erica i czapkującgo mu Arka W. to nie ma co nawet komentować.

Znowu się czepiasz?
O jakich głupotach piszesz?
Zresztą jakbyś odpisywał na pw to może nie pisałbyś w takim tonie na temat moich wypowiedzi

[ Dodano: 28-08-2007, 5:24 ]
eric napisał(a):WOJTEK:
Mnie się nie podoba twoje zryte i partyzanckie podejście: "Wszyscy za Legią". Tyle tylko, że Ty nie jesteście za Legią - jesteś za Żyletą (zresztą na Żylecie też zasiada większość 'normalnych' kibiców). I to mnie denerwuje, że nawet pewnie nie interesuje cię wynik tylko doping i szacunek innych kibiców - fanatyków.
A ja powiem tak: 90% kibiców Legii ma dość władzy sprawowanej przez kibiców na stadionie. Gdyby nie oni na stadionie Legii zasiadałoby 15 tys ludzi co mecz w Wawie. Może doping byłby słaby, ale do czasu. Zorganizowałaby się nowa grupa i oni robiliby doping. Przypomina mi się sytuacja na trybunie krytej na Legii, w której kobieta z dzieckeim siedząca na krzesełku dostała buta od jakiegoś debila na co on: "Na stadionie się kibicuje a nie siedzi!!" - no debil.
P.s: Słyszałem, że za obrażanie forumowiczów jest ostrzeżenie? Chcę by przy WOJTKU się ono pojawiło.
Pzdr

Ciekawe stwierdzenie zwłaszcza z tym dopingiem który jest wymuszany na każdym kto zasiada na stadionie.
Może Wojtek przypomni sobie jak wywierał wpływ na ludzi,zwłaszcza tych starszych na meczu z Jagiellonią w zeszłym sezonie, jak był na krytej!
Gdzie się tego nauczył?
Mocny w grupie jak zawsze
Arek W

Postprzez Blajpios 2007-08-28, 5:13 pm

Raul75 napisał(a):no to się spięli chłopaki... nie ma to jak WIARA PONAD PODZIAŁAMI. Do tego Blaipiosa czy coś w tym stylu; z wypracowań lub rozprawek niewątpliwie miałeś 5 z polskiego ale na forum daruj sobie taką rozciągłość; przypomina to teksty partyjnego działacza, który chce za wszelką cenę zaistnieć. Wracam do meczu; może byłoby inaczej a raczej mniej boleśnie gdyby nie skuteczność; niech wraca na Jagę!!!!

Nie odpowiadam "Raólowi75 czy coś w tym stylu". Nie po raz pierwszy rzecz jasna przypominam też oczywistą prawdę, że jeżeli ma prawo tu być kilkanaście linijek z rzędu w stylu "wypie..ć tego czy tamtego", "to jest dno i zero" i podobnie konstruktywnych obserwacji - może być i kilkanaście linijek pobudzenia do myślenia. Moim zdaniem, by wyjaśnić na przykładzie kwestii poruszanej powyżej - dla wielu byłoby pożyteczne, gdyby przemyśleli sobie, jakie granice są sensowności przy krzyczeniu haseł typu "Klub to my nie wy". Pewnie, że można robić to i na poziomie szczegółu: gdy x lub y tak krzyknie, to jedni bądą pisać "ty debilu" a inni "ty debilu" napiszą do tych pierwszych. Niemniej są i inne, moim zdaniem ciekawsze sposoby zajęcia stanowiska - i uważam, że wśród nich jest także przemyślenie wspomnianych granic akceptacji jakichś haseł, czasami nawet bezmyślnych, terroru propagandy określonych grup, czasem nawet przestępczych itp. Ale przepraszam, bo to naprawdę robi się "bardzo poza tematem". Przy tym temacie kończę się więc wypowiadać, pozdrawiam.
Blajpios

Postprzez Krzysiek(L) 2007-08-28, 7:39 pm

eric napisał(a):WOJTEK:
Pzdr

Z tymi 90% kibiców to delikatnie przegiąłeś, żeby nie powiedzieć inaczej. Nie wiem skąd masz takie dane. Przeprowadzałeś ankietę, wnioskujesz po reakcjach kibiców na stadionie? Mi na ostatnim meczu wydawało się, że jest zupełnie inaczej. Ludziom brakuje atmosfery, brakuje dopingu stąd część po prostu olewa mecze. Po takiej serii stadion powinien pękać w szwach a w sobotę, mimo że bilety były najtańsze w rundzie nie przyszedł komplet. Dlaczego? Bo na stadionie są bandyci? A dlaczego kilka lat temu (za czasów CyberFanów) niezależnie od wyników było 10-11 tysi na stadionie? Nie popieram chuliganów z Wilna, ale ludzi, którzy na Legii zostawiali serce i czas, żeby na trybunach była atmosfera będę popierał zawsze nawet jeśli mają jakieś tam mniejsze lub większe grzeszki na sumieniu. Nikt nie jest aniołem. Reszta twoich stwierdzeń jest dość kontrowersyjna, ale nie mam zamiaru na nie odpisywać. Więcej na ten temat nie będę już pisał. Tak tylko chciałem się odnieść do tego co napisałeś, bo trochę nagiąłeś rzeczywistość. Pozdrawiam serdecznie

Dzięki Zagłębie za wsparcie! Takich Braci się nie traci! Sorry za piłkarzy. ;)

P.S. Nie jestem ani ultrasem, ani regularnym wyjazdowcem, ani z SKLW. Jestem po prostu kibicem, który lubi się dobrze bawić na trybunach wspierając swój klub wokalnie.
Krzysiek(L)

Postprzez 19zs06 2007-08-28, 8:54 pm

Ja chciałem tylko dodać przyjaciołom z Legii, że forum to nie jest reprezentantem poglądów kumatej i ogarniającej części kibiców Zagłębia ...

LEGIA I ZAGŁĘBIE NA ZAWSZE RAZEM !
Ch ... z działaczami !
19zs06

Postprzez WOJTEK 2007-08-28, 9:59 pm

Darian - Ty chyba sobie żarty robisz?? Ja czy nikt z nas nie robie tego na czyjeś rozkazy czy polecenia. Na Twoje też nie.
eric - przyjebałem ?? To przecież Ty i Tobie podobni wypisują rozmaite głupoty na forum, kończąc zgodę z Legią :585: A z tym ostrzeżeniem to już mnie całkiem rozbiłeś - obraziłem Cię? Wyjaśnisz ogółowi jak to uczyniłem ?
Arek - już pisałem, podaj rękę ericowi. Ja się powtarzał nie będę.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez dziejus 2007-08-28, 10:12 pm

Czy to jest jeszcze temat o meczu czy poczatek dyskusji"Czy lepsze jest wrogiem dobrego"?
dziejus

Postprzez Raul75 2007-08-28, 10:30 pm

pikniki nie tworzą klimatu na trybunach; to ultarsi sa solą widowisk piłkarskich a że czasem to budzi kontrowersje to inna sprawa. Trudno być prawdziwym kibicem czy też fanatykiem bez jasno określonych poglądów. wszystko zmierza ku totalnej komercjalizacji więc i u nas pojawiają się instytucje typu ITI po to, by czerpać zyski ze swoich inwestycji. Taką jest Legia ale bez tych najbardziej fanatycznych kibiców. Ja idąc na mecz nie myślę o hot dogach, wygodnych krzesełkach bo z żalem rozstaje się ze stojącymi trybunami. Popatrzcie na Anglię, komercja jak cholera i niestety w tym kierunku zmierza Legia-ITI. Poza tym cieszmy się tym, że są ludzie którym się chce jeszcze poświęcać czas dla organizacji czegoś dla innych np. wyjazdów. Inni wolą pisać eseje na tymże forum
Raul75

Postprzez Blajpios 2007-08-28, 10:40 pm

dziejus napisał(a):Czy to jest jeszcze temat o meczu czy poczatek dyskusji"Czy lepsze jest wrogiem dobrego"?

chyba początek.
Blajpios

Postprzez Darian 2007-08-28, 11:17 pm

WOJTEK napisał(a):Darian - Ty chyba sobie żarty robisz?? Ja czy nikt z nas nie robie tego na czyjeś rozkazy czy polecenia. Na Twoje też nie.

Bardzo fajnie że doszedłeś do tego prostego wniosku że nikt nikomu nie może nakazywać bądź zakazywać jakiekolwiek czynności BEZPRAWNIE. Warto żebyś tą samą dewizę zaczął stosować w stosunku do innych którzy mają odmienne zdanie. Nie bądź uzurpatorem bo to do niczego dobrego nie prowadzi.
Darian

Postprzez Kry's 2007-08-28, 11:44 pm

Darian napisał(a):Wojtek a Ty się lepiej zajmij organizowaniem wyjazdów, bo to nasze bydło(nie piszę o wszystkich) które jechało do Warszawy pociągiem przynosi wstyd całemu Zagłębiu. Nie będe wspominał o strachu współpasażerów którzy bali się wychylić nos zza przedziału czy wysiąść na swojej stacji. Walenie w ściany, skakanie czy niszczenie własności państwowej to tylko nieliczne przykłady tego co się działo w tym pociągu.

A co Wojtek ma do tego,jak on nie organizował wyjazdu to ma odpowiadać za debili???!
Niestety w W-awie debili z S-owca mnóstwo,czują się poprostu tam pewnie,patrzyłem na te "śmieci" bo za przeproszeniem tak tylko można ich nazwać i się wstydziłem.ale tak to już jest ..żal...A co do zachowania kibiców Legii, na stadionie i poza nim pierwsza Klasa!! to moja subiektywna opinia.
pozdrawiam
Kry's

Postprzez fan78 2007-08-29, 12:00 am

Blajpios napisał(a):
dziejus napisał(a):Czy to jest jeszcze temat o meczu czy poczatek dyskusji"Czy lepsze jest wrogiem dobrego"?

chyba początek.
Blajpios to chyba twój najkrótszy post w historii. :056: Osobiscie lubie Legie i zawsze jej kibicuje,chyba ze akurat gra z ZAGŁĘBIEM. :)
fan78

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna