Polonia Bytom - Zagłębie Sosnowiec 23.05.07

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez daro 2007-05-23, 11:28 pm

Nie wiem juz co gorsze ? Czy cieszyc sie ze nie widze tej popeliny ktora ponoc odwalaja pilkarze ,czy wku..... sie ze nie moge byc na meczu. ALE wierze ze nie zrobia tej rzeczy niemozliwej.....

pozdro z Dublina.
p.s
Do Naszych kopaczy : Prosze,wygrajcie ze Slaskiem.... tyle lat juz czekam.
daro

Postprzez NN 2007-05-23, 11:43 pm

Kamilosx napisał(a):Mecz jak mecz, ale jaki byłby wstyd dla polskiej piłki, gdyby takie coś jak Polonia Bytom awansowała. Stadion to jakaś tragedia, finansów zero, kibice marni, a ich ulubioną przyśpiewką są wrzuty na PZPN.

Jeśli graliby na Śląskim to na mecze przychodziłoby z 1000 kibiców, jej, a rozgrywki zakończyliby z 5 punktami.

Chłopie piszę to bez napinki ... jak wy możecie liczyć na awans jak kupowaliście mecze chyba od 4 ligi .. Wasi gracze sypią a dyrektor siedzi ??? Polonia nie kupowała bo jest za biedna. Wy macie stadion na 1 ligę ??? Jak sie Włosi wycofają to ciekawe jaki będzie stan Waszej kasy ???

Kibice marni - puknij sie w łep ... Wy jesteście Klubem regionu a my miasta i to nie całego więc nie będzie nas w młynie po 3 tyś ale Was też nie. U nas po 20 latach piłkarskiego syfu ludzie zaczynają kochać piłkę na nowo ... i to widać choćby po 600 sprzedanych koszulkach przez 3 tygodnie (sprzedawano je 3 razy). Dużo naszych hools siedzi na wyspach ... i chcieli się ciulać ale Wasi nie przyszli ...
Jak nas nie udupi: PZPN, Urząd Miejski, Niekompetentny Zarząd - to będzie dobrze ...

a mnie Zagłębie wisi ale obiektywnie myślę że nie awansujecie albo Was słusznie udupią za wałki albo sportowo przegracie następne mecze.

STOP KORUPCJI W POLSKIEJ PIŁCE
NN

Postprzez lukaszs1920 2007-05-24, 6:59 am

Bo akurat wy macie stadion idealny . . . W naszym miescie jest wiara . . . I bylo to pokazane podczas wczorejeszego meczu . . . Chcialbym obejrzec jakie mieliscie posiadanie pilki podczas wcorejszego meczu ? 30 % - 70 % albo 25 % do 75% ? Nasi pilkarze walcza . . . Teraz tylko zalezy wszystko od naszego zarzadu bo on przeca rzadzi ne ? Moim zdaniem POLONIA jest idealnym klubem na srodek tabeli OE . . . Za to wasze Zaglebie . . . To po wczorajszym meczu nie bylo widac ze to klub na 1 lige . . .

POLONIA BYTOM
lukaszs1920

Postprzez Przemek26 2007-05-24, 7:33 am

Darian napisał(a):Właśnie wróciłem z meczu. I moje krótkie podsumowanie:

DŻENAN COŚ TY k***a NAJLEPSZEGO UCZYNIŁ???!!

Akurat w skali 1-5 Dżenan, zrobił przy tej bramce błąd na 1. Marek i Kłoda za stracona bramkę odpowiadają w 98% . Po starcie Dżenana można było tą piłkę wybić na 30 różnych sposobów.
Kanciata linia i pech Dawida sprawił że nie było 1:0 do przerwy. A napaleniec Piątkowski????
Gdyby nie jego podpały były by kolejne 2 gole. Zagłębie niestety zagrało dobry mecz, a winę za porażkę ponoszą Marek, Kłoda i Piątek.
Przemek26

Postprzez klara 2007-05-24, 7:35 am

no cóż z moich obliczen wynika, ze do konca zdobedziemy 5 punktow i sadze ze po sezonie tabela bedzie wygladała tak: Ruch, 2. Jagiellonia 62; 3. Zagłębie 62; 4. Polonia B 59; 5. Polonia W 59, nie wiem jaki stosunek maja te dwa zespoły w stosunku do siebie....
klara

Postprzez adas 2007-05-24, 7:42 am

Kamilosx napisał(a):Mecz jak mecz, ale jaki byłby wstyd dla polskiej piłki, gdyby takie coś jak Polonia Bytom awansowała. Stadion to jakaś tragedia, finansów zero, kibice marni, a ich ulubioną przyśpiewką są wrzuty na PZPN.
Mimo, że nie lubię Bytomia jak chyba wszyscy kibice Zagłębia, to niestety zgodzić się nie mogę ze stwierdzeniem "marni kibice". Fakt zbyt wiele bluzg z obu stron, jednak trybuny żyły cały mecz, co u nas nie zdarzyło się już od dawien dawna (nie licząc meczu z Odrą). Stadion tragedia. Racja wygląda to fatalnie, my jednak w przypadku ewentualnego awansu też grać nie będziemy mieli gdzie. Co do samego meczu. Kiedy wczoraj zobaczyłem na linii bocznej młodego Listka, wiedziałem że nie może nam się stać tu krzywda (czemu? sami sobie odpowiedzcie). Pierwsza połowa była niezła w naszym wykonaniu, a jedynie egoistyczne zapędy Piątka sprawiły, że jej nie wygraliśmy. Druga połowa należała już do Polonii, ale przy odrobinie szczęścia (głowa Marcina Lachowskiego) też mogliśmy ją wygrać. Ogólnie może nie obiektywnym okiem, mecz dla mnie na remis.
adas

Postprzez heinzkuttin 2007-05-24, 8:28 am

Mimo, że nie lubię Bytomia jak chyba wszyscy kibice Zagłębia, to niestety zgodzić się nie mogę ze stwierdzeniem "marni kibice". Fakt zbyt wiele bluzg z obu stron

Dzieki za te zdanie. Co do bluzg, faktycznie bylo ich za duzo, ale obiektywnie musisz przyznac, ze to Wy zaczeliscie bluzgac, jeszcze sporo minut przed pierwszym gwizdkiem sedziego. Mecz sie zaczynal ok. 18.05, a jak wchodzilem na stadion o 17.20-30, to juz mozna bylo uslyszec "jebac Polonie".

Mecz wyrownany, duzo sytuacji z obydwu stron, ale chyba to jednak Polonia miala wiecej z gry. My mielismy slupek w 1. polowie, Wy mieliscie w drugiej polowie. To fakt, oddaliscie chyba wiecej strzalow na bramke, a my za to utrzymywalismy sie duzo dluzej przy pilce, bo ponoc wychodzilo 58-42% [przynajmniej tak slyszalem]. Wydaje mi sie, ze mecz mogl sie podobac, trzymal w napieciu przez 90 minut, a nawet jeszcze przez doliczone 3 minuty. Co do sedziego to wypowiadal sie raczej nie bede, kazdy wie, ze kibicuje Polonii W-wa i gwizdal tak, zebyscie nie przegrali. No nie udalo sie Wam. I dobrze :D

Czy Wy naprawde sadzicie, ze nie dostaniecie kary za korupcje ? Mozliwe, ze beda to tylko minusowe punkty + kara finansowa, ale tych punktow zapewne bedzie minimum 5-6, a z takim debetem ciezko bedzie sie Wam utrzymac, przy ewentualnym awansie do OE.

To tyle ode mnie. Ruch awansowal, Wy pewnie tez awansujecie [ale trzeba czekac na WD PZPN, mam nadzieje, ze My takze awansujemy :)

STOP KORUPCJI i UKLADOM !!
heinzkuttin

Postprzez kuba16 2007-05-24, 8:39 am

Przemek26 napisał(a):
kuba16 napisał(a):Żenada. I w wykonaniu piłkarzy, trener też zawalił. Druga połowa napewno lepsza od pierwszej ale znowu błędy indywidualne. Lachowiski do zdjęcia, razem z Kościukiewiczem. Oziębała na boisko. Podziękowania dla sędziego sprzedawczyka.

Ty k***a jesteś bardziej pierdalniety niż kurwościerwy Kaczyśnskie spermochlipy leepera i pachołki giertcha razem wziete. Po raz pierwszy sędzia ribił wszystko żeby nie zrobić krzywdy Zagłebiu.
Niestey porażka ze śląskim syfem który grał gorzej niż huragan kocikowa jest kolejna skazą na Zagłębiu. Ten mecz powiniśmy wygrać. Jeśli można to nazwać strzałami hahhahah to syfosmrody z Bytumia zagrały jak pizdy ze ślaskiego rynsztoka a nasi im wtórowali. Tam powinno byc 0:2 i po ptokach. Mimo ich jestem osoba która czekała na występ Szatana to był BŁĄD.LACHA sorry, jeden poprawny mecz wiosna to za mało żeby nosić koszulkę Zagłębia. Mógł być jak dla mnie huja warty remis gdyby nie kiks Kłody.Honorowe obywatelstwo Sosnowca dla Borisa.Chcieli wygrac z gówno wartą Polonia ale nie dali rady, jeden błąd trenera to brak Pacha.
h***, pewnie dostane ostrzeżenie ale w Sobotę musi być wygrana

Ok sorry trochę mnie poniosło ale nerwy mi puściły po meczu. Co do sędziego odniosłem wrażenie że parę sytuacji było ewidętnie na naszą nie korzyść. I nie denerwuj się tak bo po to jest chyba forum żeby każdy mógł powiedzieć co sądzi o meczu. Jeszcze raz sorry.
kuba16

Postprzez Vini_PB 2007-05-24, 9:09 am

Mecz z Polonią to prawdziwy wyznacznik naszej wartości. Jeżeli chcemy sobie coś udowodnić to właśnie jutro! Najwyższy czas pokazać że cel jaki sobie założyliśmy jest realny i że zasługujemy na to aby go osiągnąć. Dlatego też pełna koncentracja od samego początku i gramy o pełną pulę. To nie my mamy się bać Polonii tylko Polonia ma się bać nas!

Jeśli to byl prawdziwy wyznacznik waszej wartości TO CHYBA NIE MUSZE NIC MÓWIĆ( w tej kwestii) haha :D Kurde narzekacie na nasz stadion a sami piszecie ze wasz jest podobny ... '' Kibicie marni '' - ja nie wiem kto milczał przez spory czas jak nasza Polonia spiewala swoja nowa piosenke :D

Sami sobie zaprzeczacie albo piszecie bez podstawne bzdury ! Nie kumam Was !
Pozdro!

POLONIA BYTOM Z NAMI CAŁY CZAS... ! ! !
Vini_PB

Postprzez Przemek26 2007-05-24, 9:47 am

kuba16 napisał(a):
Przemek26 napisał(a):
kuba16 napisał(a):Żenada. I w wykonaniu piłkarzy, trener też zawalił. Druga połowa napewno lepsza od pierwszej ale znowu błędy indywidualne. Lachowiski do zdjęcia, razem z Kościukiewiczem. Oziębała na boisko. Podziękowania dla sędziego sprzedawczyka.

Mylisz się . Sędzia robił wszystko żeby Zagłebie nie przegrało.
Tam powinno byc 0:2 i po ptokach. Mimo ich jestem osoba która czekała na występ Szatana to był BŁĄD.LACHA sorry, jeden poprawny mecz wiosna to za mało żeby nosić koszulkę Zagłębia. Mógł być jak dla mnie huja warty remis gdyby nie kiks Kłody.Honorowe obywatelstwo Sosnowca dla Borisa.Chcieli wygrac z gówno wartą Polonia ale nie dali rady, jeden błąd trenera to brak Pacha.
h***, pewnie dostane ostrzeżenie ale w Sobotę musi być wygrana

Ok sorry trochę mnie poniosło ale nerwy mi puściły po meczu. Co do sędziego odniosłem wrażenie że parę sytuacji było ewidętnie na naszą nie korzyść. I nie denerwuj się tak bo po to jest chyba forum żeby każdy mógł powiedzieć co sądzi o meczu. Jeszcze raz sorry.

Spoko to ja przegiąłem z tekstem . Ale sędzia rzeczywiście nie odgwizdał kilku rażących przewinień.
Co do Oziego. Wiem że były jakieś problemy ze zdrowiem, ale żeby aż tak długo. Ten zawodnik ma ambicję do gry i umiejętności.
Przemek26

Postprzez esox26 2007-05-24, 9:50 am

NN napisał(a):

Jeśli graliby na Śląskim to na mecze przychodziłoby z 1000 kibiców, jej, a rozgrywki zakończyliby z 5 punktami.

Chłopie piszę to bez napinki ... jak wy możecie liczyć na awans jak kupowaliście mecze chyba od 4 ligi .. Wasi gracze sypią a dyrektor siedzi ??? Polonia nie kupowała bo jest za biedna. Wy macie stadion na 1 ligę ??? Jak sie Włosi wycofają to ciekawe jaki będzie stan Waszej kasy ???

Kibice marni - puknij sie w łep ... Wy jesteście Klubem regionu a my miasta i to nie całego więc nie będzie nas w młynie po 3 tyś ale Was też nie. U nas po 20 latach piłkarskiego syfu ludzie zaczynają kochać piłkę na nowo ... i to widać choćby po 600 sprzedanych koszulkach przez 3 tygodnie (sprzedawano je 3 razy). Dużo naszych hools siedzi na wyspach ... i chcieli się ciulać ale Wasi nie przyszli ...
Jak nas nie udupi: PZPN, Urząd Miejski, Niekompetentny Zarząd - to będzie dobrze ...

a mnie Zagłębie wisi ale obiektywnie myślę że nie awansujecie albo Was słusznie udupią za wałki albo sportowo przegracie następne mecze.

CIULAC????????chyba chodzi ci o malą ustaweczke???????pierwsze o tym słysze na wyspach ??????ale nie ma problemu.Gdzie są ci wasi przedstawiciele w IRLANDII????chętnie sie z nimi spotkamy!!!!ps.pozdro z NAAS DLA KIBOLI!!
esox26

Postprzez Lookash 2007-05-24, 9:52 am

Ogólnie nie zagraliśmy jakiegoś tragicznego meczu. Jednak w poprzednich spotkaniach te dwie czy trzy sytulacje bramkowe starczyły do strzelenia jakiś bramek,w Bytomiu tego zabrakło i dlatego przegraliśmy. W pierwszej połowie sytułacja Piątka który sie zapalił,w drugiej główka Lachy. A sytułacja po której straciliśmy bramke to był chyba kiks roku.Najpierw stracił piłke Adzem,zbyt pewnie poczuł sie Hosic, poszła centra piłka przeleciała miedzy nogami Marka i nie trafił w nią bohater spotkania jak dla mnie do tego momentu Kłoda. W tym momencie było juz wiadomo ze tego meczu nie wygramy bo w drugiej połowie Polonia nas przycisneła. Szkoda...mówi sie trudno.

Bardzo zdziwiła mnie odwazna zmiana Kosciukiewicza na Szatana. Czyzby ona cos przepowiadała?:)

Tez nie moge sie zgodzic ze stwierdzeniem ,,marni kibice,, Ze tak zapytam w czym jestesmy na chwile obecna lepsi od nich? Nie liczac meczu z Odra Opole przez cały sezon na stadionie cisza,bez flag, bez konkretnego dopingu i niby po tym jednym meczu jestesmy juz tacy wielcy??

Tyle odemnie...pozdrawiam
Lookash

Postprzez celahim 2007-05-24, 10:27 am

Pomyliles sie.. Nie mielibysmy 5 punktow, tylko 6... Po 3 punkty za 2 wygrane z Zaglebiem.

"POLONIA BYTOM Z NAMI CALY CZAS"
celahim

Postprzez misiek88 2007-05-24, 10:57 am

z mojego punktu widzenia to twierdze że mecz był na remis... a najgorsze jest to że Piątkowski chciał za wszelką cene zdobyć bramke a co najmniej w 2 z 3 sytuacjach mógł podawać i twierdze że padłby chodź jeden gol! Co do naszej liczby to spodziewałem się że będzie nas więcej....

Pozdrawiam
misiek88

Postprzez Darian 2007-05-24, 11:24 am

NN napisał(a):

Kibice marni - puknij sie w łep ...

hehehe ale mnie rozbawiłeś Polonia nie kupowała meczy bo była zbyt biedna. Jesteś tego pewny? Weź sobie przykład Katowic który też rzekomo nie miał pieniędzy ale na kupowanie sędziów się pieniądze znajdowały. O tym mówił zresztą sam Dziurowicz.
Klub może nie mieć pieniędzy dla zawodników ale dla sędziów musi mieć coś przygotowane. Nie byłoby żadnych szans na to żeby Polonia nie zajeła 2 miejsca w II lidze bez dodatkowej pomocy. Sędziowie w naszej grupie III ligi są nieodzowni do uzykania czegoś znaczącego w 2 lidze. Tak było w przypadku Zagłębia, a także Odry Opole czy też Górnika Polkowice.
I tak samo jest w niższych ligach gdzie sędziego możesz kupić niekoniecznie za pieniądze(skrzynka wódki jest wystarczająca do kupna meczu).

Co do kwestii waszych kibiców mam odmienne zdanie. Macie dobry doping i pokazujecie to w szczególności na hokeju. Wczoraj też zresztą pokazaliście wykonując tą piosenkę o awansie.
Natomiast kompleksu "goroli" to wy się nigdy nie pozbędziecie(przynajmiej taka jest moja opinia) i zawsze będziecie na nas bluzgać.

Acha i jeszcze jedno Polonia wcale wczoraj niczego wielka nie pokazała.Mecz był na typowe 0-0 tyle że nasza obrona wykonała takie kiksy które się tylko juniorom zdarzają i stąd zwycięstwo Polonii. Radzę zachować nutkę obiektywizmu to nigdy nie zaszkodzi.
Darian

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna