Zagłębie Sosnowiec - Heko Czermno 4 września, 15:30

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Erazmus 2005-09-05, 11:37 pm

Widzialem Zagłębie w poprzednim sezonie w Polkowicach i na Oporoskiej i musze przyznac ze macie lepsza druzyne niz rok temu. Pilkarsko Zaglebie to dojrzala druzyna , grajaca fajna pilke dlatego jestem pewien ze I liga bedzie Wasza a my za rok do Was dolaczymy.

Hej Zaglebie !
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez Sebek 2005-09-06, 8:22 am

W sumie wszystko już zostało napisane.SKUTECZNOŚĆ rzeczywiście katastrofalna i żenująca! :evil: Panowie co się dzieje???
Co do trenera-to są zdania że nie ma on wpływ na transfery i polityke klubową-może być tak naprawdę.szczerze-nie wiem!Ale jeżeli nie ma on wpływu w tym sektorze, to z pewnością ma w innym.To przecież trener ustala skład do grania.On dobiera zawodników,którymi już dysponuje. Zadam wiec pytanie:Trenerze co się dzieje??? Czy to już jest ostateczna 11 i ostateczne pozycje na których mają grać zawodnicy w tym sezonie?bo jeżeli tak to szkoda słów... !!Nie rozumiem bo szkodzi Pan przecież tez tym sobie!!!!
Ja, podobnie jak któryś z poprzedników uważam że może warto spróbować ustawienia z wiosny z Morasiem jako defensywnym i Wolańskim na prawej!Wiosna była przecież nasza..,.!
Pozdrawiam
Sebek

Postprzez zgredos 2005-09-06, 9:02 am

Erazmus napisał(a):Widzialem Zagłębie w poprzednim sezonie w Polkowicach i na Oporoskiej i musze przyznac ze macie lepsza druzyne niz rok temu. Pilkarsko Zaglebie to dojrzala druzyna , grajaca fajna pilke dlatego jestem pewien ze I liga bedzie Wasza a my za rok do Was dolaczymy.

Hej Zaglebie !

Dziękujemy za słowa otuchy, ale patrząc na tabele to jest nam bliżej do baraży niż do ligi
zgredos

Postprzez dynamitek 2005-09-06, 9:14 am

Sebek napisał(a):W sumie wszystko już zostało napisane.SKUTECZNOŚĆ rzeczywiście katastrofalna i żenująca! :evil: Panowie co się dzieje???
Co do trenera-to są zdania że nie ma on wpływ na transfery i polityke klubową-może być tak naprawdę.szczerze-nie wiem!Ale jeżeli nie ma on wpływu w tym sektorze, to z pewnością ma w innym.To przecież trener ustala skład do grania.On dobiera zawodników,którymi już dysponuje. Zadam wiec pytanie:Trenerze co się dzieje??? Czy to już jest ostateczna 11 i ostateczne pozycje na których mają grać zawodnicy w tym sezonie?bo jeżeli tak to szkoda słów... !!Nie rozumiem bo szkodzi Pan przecież tez tym sobie!!!!
Ja, podobnie jak któryś z poprzedników uważam że może warto spróbować ustawienia z wiosny z Morasiem jako defensywnym i Wolańskim na prawej!Wiosna była przecież nasza..,.!
Pozdrawiam

Posłuchajcie... nie jestem ekspertem od taktyki, więc tylko trochę pogdybam...
1. Jak już napisałem, ma wpływ na transfery taki, że zawsze dostaje to, co za darmo, a nie to, czego faktycznie chce. A gdyby dostał to, co chce, to byłaby pierwsza liga... Aktualnie oczywiście!
2. Brak skuteczności wynika z braku koncentracji i zimnej krwi i nie sądzę, żeby którykolwiek trener w kraju potrafił to na tę chwilę zmienić.
3. Moim zdaniem Zagłębie gra w tym sezonie zdecydowanie składniej i bardziej dojrzale, niż w poprzednim. Przeczytajcie, co napisał Erasmus z Wrocławia. Ja na tamtym meczu siedziałem na głównej z kibicami z Wrocławia i serce mi rosło, kiedy z każdej strony słyszałem same pochlebne opinie o grze drużyny! Mnie też się podobało... To w końcu druga liga...
4. Trener ustala skład na mecz w oparciu o aktulaną formę zawodnika, zaangażowanie, psychiczne nastawienie (chłopaki też mają czasem problemy i do gry nie mają głowy), stan organizmu (zakwasy, kontuzje, drobne urazy). Trener wie lepiej, kto powinien zagrać, a kto nie! Wszyscy podkreślają, że nazwiska nie grają! Więc co jest? To, że któryś zawodnik sobie w zeszłym sezonie dobrze radził na tej czy innej pozycji nie znaczy, że w tym jest tak samo... Każdy nasz argument przeciw ustawieniu w danym meczu byłby zbity natychmiast przez trenera. Trener wie o naszych sugestiach, ale sam odpowiada za wyniki i ustawia zespół optymalnie. Też widzi, że skuteczność słaba, ale fakt jest taki, że drużyna się zablokowała i potrzebuje teraz przełamania, żeby się rozstrzelać. A potem to już będzie tylko lepiej...
5. Widzicie, że zawodnicy, którzy wchodzą ze zmiany, rzadko wnoszą do gry coś pozytywnego (może tylko Pitry z Podbeskidziem). Oni niestety nie realizują założeń taktycznych. Zawodnik na grać srodkiem, a gra zbyt szeroko np... to a propos zmian ze Śląskiem... Trener kieruje grą z ławki i nie ma go na murawie... Ale jest profesjonalistą, ktory widzi i stara się zmienić. Poczekajcie cierpliwie! Nie psujcie atmosfery... A efekty przyjdą!
dynamitek

Postprzez Sebek 2005-09-06, 10:06 am

To ja odwołam sie teraz do tego co Ty napisałeś:
1. Co do transferów-przyznaję że moze być tak jak piszesz!
2......... :?
3.Zagłębie gra lepiej niż na wiosnę??? :shock: :shock: :shock: A gdzie wyniki???A jakie opinie słyszałeś na i po ostatnim meczu?
4.Skoro Trener ustala skład na mecz w oparciu o aktulaną formę zawodnika, to idąc za tym co napisałeś oznaczałoby to że np. Skrzypek jest w idealnej formie-gra przecież w podstawowej 11 każdy mecz.Jeżeli całe mecze grają Ci, co są naprawdę lepsi to drżę o losy naszego KOCHANEGO ZAGŁĘBIA!!!!Bo w jakiej formie muszą być zatem pozostali??? :shock: :shock:
5.Wszyscy czekamy na efekty!!!
Sebek

Postprzez MarcelZS 2005-09-06, 10:18 am

Mam wrażenie, że w temacie tym już jest wszystko napisane, gra Zagłębia po 6 kolejkach jest na tyle czytelna, że niespodzianek nie należy się raczej spodziewać w postaci lepszej gry (skuteczniejszej). :cry:

Erazmus - dyplomata, płóki co o awnsie raczje należy zapomnieć.
MarcelZS

Postprzez dynamitek 2005-09-06, 10:46 am

Sebek napisał(a):To ja odwołam sie teraz do tego co Ty napisałeś:
1. Co do transferów-przyznaję że moze być tak jak piszesz!
2......... :?
3.Zagłębie gra lepiej niż na wiosnę??? :shock: :shock: :shock: A gdzie wyniki???A jakie opinie słyszałeś na i po ostatnim meczu?
4.Skoro Trener ustala skład na mecz w oparciu o aktulaną formę zawodnika, to idąc za tym co napisałeś oznaczałoby to że np. Skrzypek jest w idealnej formie-gra przecież w podstawowej 11 każdy mecz.Jeżeli całe mecze grają Ci, co są naprawdę lepsi to drżę o losy naszego KOCHANEGO ZAGŁĘBIA!!!!Bo w jakiej formie muszą być zatem pozostali??? :shock: :shock:
5.Wszyscy czekamy na efekty!!!

No sama gra wygląda lepiej... To miałem na myśli... Wyniki słabe, bo skuteczność słaba. Opinie były takie, jak i moja... Jak to ktoś fajnie napisał - gra OK, skuteczność KO. Zagłębie zaczęło grać dołem, szybko i składnie. Tak to widzę. Oczywiście bywają jeszcze momenty "bez sensu", ale trudno im zarzucić brak postępów. Na wiosnę wygraliśmy kilka meczów dzięki wielkiemu fuksowi, bo z gry nie wynikała żadna przewaga. Teraz karta się odwróciła... Ale szczęście do nas wróci! Jestem pewien.
Skrzypek jest wybiegany, bez urazów i jest w dobrej fizycznej dyspozycji. Jeśli czyta forum, to raczej mu to nie pomoże się pozbierać psychicznie. Podobnie Małocha... zaczyna przegrywać z kibicami!
Widocznie to jest właśnie to, co aktualnie mamy najlepszego. Twoje pytanie o formę pozostałych pozostawię bez odpowiedzi, bo jest oczywista. ;)

No i co z naszym "na dobre i na złe"??? Pora spojrzeć prawdzie w oczy. Jesteśmy ligowym średniakiem (taki właśnie mamy skład), ale ambitnym i walecznym. Nie oszukujmy się, że to ma nam wystarczyć do awansu... Żeby awansować, trzeba trochę zainwestować w drużynę. Tak myślę... A pieniążki się zwrócą z nawiązką w I lidze...
dynamitek

Postprzez Sebek 2005-09-06, 12:14 pm

Chciałbym mieć tyle optymizmu co Ty!!! mam na myśli to co napisałeś o szczęściu.I oby tak było...!I nie chodzi mi o podważanie"na dobre i na złe", bo prawdziwi kibice zawsze będą wierni swojemu klubowi i druynie,nie chodzi też o to,aby któryś z piłkarzy po naszych postach -jeżeli w ogóle je czytają - się pozbierał czy też nie!Chodzi mi o realną ocenę sytuacji i tyle.
Ale pisząc, że Skrzypek jest w dobrej fizycznej dyspozycji :lol: :lol: :lol: :lol:
Juz nie rozmywam.Pozdrawiam
Sebek

Postprzez Gość 2005-09-06, 3:52 pm

pIwooo napisał(a)::shock: Piętka miał już szanse w zeszłym sezonie i jej nie wykorzystał, zresztą wszyscy widzieli jak bronił z Heko, już wole Małoche w ataku niż Piętke w bramce, Bęben jest bezapelacyjnie dobrym bramkarzem a domyślam się że tak lamentujesz bo dostał czerwoną kartke, owszem to był błąd ale ma również wspaniałe parady wspaniałe mecze, pewnie gdyby nie dostał czerwa to nic byś do niego nie miał :?

Ni lamentuje nic czerwona kartka, gole sqa po jego bledach itd gra bo ma nazwisko, co do Pietki zapomniales mecz z Piastem ? tam dostal szanse i swietnie ja wykorzystal ale trener jak narazie widac woli Bebna co podwejw=rzewam ze sie szybko to zmieni. To ze ojciec byl swietnym bramkarzem nie znaczy ze trzeba ciagle stawiac na syna.
Gość

Postprzez Erazmus 2005-09-07, 8:55 am

zgredos napisał(a):
Erazmus napisał(a):Widzialem Zagłębie w poprzednim sezonie w Polkowicach i na Oporoskiej i musze przyznac ze macie lepsza druzyne niz rok temu. Pilkarsko Zaglebie to dojrzala druzyna , grajaca fajna pilke dlatego jestem pewien ze I liga bedzie Wasza a my za rok do Was dolaczymy.

Hej Zaglebie !

Dziękujemy za słowa otuchy, ale patrząc na tabele to jest nam bliżej do baraży niż do ligi

Nie wpadajcie w depresje 8) Róznica między Jagą a Zagłębiem jest naprawdę niewielka , to przecież tylko 5 punktów , do naszego Śląska jest tylko 4 . Nawet Jaga gubi punkty mimo że uważana jest za team poza zasięgiem wszystkich. Musicie po prostu poprawić skuteczność a wtedy odrobicie straty.

MarcelZS Nie bój nic za parę kolejek nagle wszyscy sobie przypomnicie o awansie :D

Pozdro z Wrocka
Erazmus
Wrocławianin

!!

Postprzez ^m@rcin^ 2005-09-07, 8:58 am

Kto chcial sie wypowiedziec to juz to zrobil temat zamykamy.
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna