Zagłębie Sosnowiec - GKS Tychy 9 października 17:45

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - GKS Tychy 9 października 17:45

Postprzez August 2010-10-10, 6:05 pm

YOOSHKY napisał(a):/4 zawodników to musimy zwolnic zimą. Trzeba zrobić jak w sezonie 2004/2005.

Tak, tyle że wtedy były włoskie pieniądze. A teraz niedomknięty budżet.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez August 2010-10-10, 6:42 pm

Konkluzje Redaktora Czado, który był obecny na meczu:

Co mi się podobało:

a) spokój i konsekwencja w grze GKS-u Tychy. Ewidentnie chodziło o to, żeby piłka była jak najdalej od własnej bramki, a kiedy zdarzy się okazja - by trafić. Wielkie fajerwerki to nie były, ale co tam popisy, kiedy drużyna wygrała na wyjeździe 3:1, a zwycięstwo mogło być jeszcze bardziej przekonywujące? Może warto zawalczyć o awans skoro tak łatwo bije się na wyjeździe poważniejszego dotąd kandydata do awansu?

b) zaciętość Michała Filipowicza z Zagłębia. Po jednym ze starć napastnik Zagłębia był niezwykle zamroczony - półprzytomny aż słaniał się na nogach kiedy w 50 minucie lekarz i masażysta trzymając go pod ręce odprowadzali piłkarza z murawy. Ale Filipowicz nie chciał zejść, miał wyraźne pretensje, że jest wymieniany na innego zawodnika. Od razu przypomniał mi się Eric Gerets w meczu z Węgrami na mistrzostwach świata w 1982 roku. W pierwszej połowie, zamroczony po starciu Belg absolutnie nie chciał zejść z boiska tłumacząc, że jego zespół przegrywa (rzeczywiście przegrywał po strzale Vargi w 27 minucie, a on musi pomóc. Dopiął swego. Dopiero w 62 minucie Gerets oświadczył, że może wreszcie zejść, bo jego zespół już remisuje. Problem w tym, że ciągle przegrywał... Okazało się, że Gerets miał wstrząśnienie mózgu. A jego zespół i tak wywalczył wtedy awans do następnej rundy - Belgia ostatecznie wyrównała niespełna kwadrans po przymusowym zejściu Geretsa (pamiętacie Aleksa Czerniatynskiego?). Mam nadzieję, że Filipowiczowi nic poważnego się nie stało;

Co mi się nie podobało:
gra Zagłębia Sosnowiec. Z trybuny krytej wielu zdegustowanych kibiców wyszlo przed końcem. "Gdzie jest ambicja, Zagłębie, gdzie jest ambicja?" - wściekali się miejscowi fani. Ale tak do końca nie wiem czy rzeczywiście mogą się wściekać. Po prostu: Zagłębie ma obecnie bardzo słaby zespół, który tak naprawdę niewiele może. Nie dziwię się, że wyrzucenia trenera niewiele dało. Paradoksalnie grupa zachodnia II ligi jest w tym sezonie tak słaba, że słowa "awans" i "niewiele może" w przypadku Zagłębia się nie wykluczają! Wygląda na to, że w Zagłębiu tylko jeden zawodnik potrafi naprawdę grać w piłkę. To Marcin Lachowski. Przy gospodarzach nawet Hubert Jaromin wyglądał dziś jak profesor;
(...)
http://czado.blox.pl/2010/10/Gerets-na- ... dowym.html
August

Postprzez YOOSHKY 2010-10-10, 6:45 pm

August napisał(a):
YOOSHKY napisał(a):/4 zawodników to musimy zwolnic zimą. Trzeba zrobić jak w sezonie 2004/2005.

Tak, tyle że wtedy były włoskie pieniądze. A teraz niedomknięty budżet.

Jesli chodz o koszt rozwiazania kontraktow to sprawa nie jest taka trudna. Po zakonczeniu rundy informujesz delikwenta ze moze szukac klubu albo wiosna grzac lawe i trenowac z juniorami. Cos trzeba zrobic bo egzystencja w tej postaci nie ma sensu. Kkazdy sezon w tej lidze to gwozdz do trumny tego klubu. Nowy trener juz teraz powinien szukac zawodnikow ktorzy mogliby dolaczyc zima do zespolu.
YOOSHKY

Postprzez zimek 2010-10-10, 7:23 pm

jaki trener :lol: a pilkarza to sie obserwuje od poczatku sezonu ale to nie dla naszych dzialaczy jeszcze napisze ze nie wyniki mnie smuca bo nie zawsze da sie wygrac ale jakosc nie widac nawet odrobiny checi {oprocz Lachy} a Bensz poziom klasy a :czerwona:
zimek

Postprzez petromar 2010-10-10, 9:44 pm

po raz ostatni w tym sezonie opłaciłem ze swoich ciężko zarobionych pieniędzy tych nieudaczników! koniec Panowie zaczniecie grać to pewno znów zapłacę za bilet... i widzę ze coraż więcej kibiców tak robi i myśli... i nie pierdzielcie mi tu za na dobre i na złe.... jak ktoś mnie i innych kibiców olewa to ja go również, wiem ze moje pare zł oni mają w dupie ale jak w koncu zobaczą na trubunach po 500-1000 osób może coś im w tych nażelowanych łbach zaświta ze pora zacząc biegać po boiskach a nie po dyskotekach i pubach...tyle w temacie..pozdrawiam
petromar

Postprzez wojtas sc 2010-10-10, 9:51 pm

Bensz :czerwona: dajmy szanse Ołeksij Szlakotin :niezle: w końcu jakieś pieniądze poszły na niego :!: nic w Zagłębiu za free ambicja panowie musi być niema ambicji :!:
szacunek Marcin lachowski bednar ,filip, pająk, marek
reszta :kiepsko: :kiepsko: :kiepsko: :kiepsko: :kiepsko: :kiepsko:

kiedyś ktoś pisał na temat Dżenan Hośić ze on to czy tamto ale bynajmniej grał inaczej było
tak samo p.pierścionek zajmowaliśmy podajże 3 lub 4 miejsce w tabeli na koniec :!:
a teraz :!: :!: :!: :!: :redface: :redface:
P,Pierścionek bynajmniej nie spal tylko był tym 13 zawodnikiem A my 12 zawodnikiem a M. Chojnacki ma awans :czerwona: tylko potrafi mówić bo to bo tamto W SERCU GŁĘBOKO ALE TO BOLI MYŚLĘ ZE KIEDYŚ BĘDZIE OK
ZAGŁĘBIE 1 9 0 6 SOSNOWIEC
wojtas sc

Postprzez wojtas sc 2010-10-10, 10:05 pm

petromar
zgadzam się zupełnie z tobą
ale jak w końcu zobaczą na trybunach po 50-1000 osób może coś im w tych na żelowanych łbach zaświta ze pora zacząć biegać po boiskach a nie po dyskotekach i pubach...\

możne jak na 3 , 4 wyjazdach zobaczą ze niema nas to tez im da coś do myślenie może wtedy udowodnią ze graja dla nas i dla zagłębia i ze mają ambicje a nie dla mamony eleganckich laleczek po pubach :!: tak nawiasem mówiąc nauczeni są ze tam gdzie oni tam my brak ambicji mają
osobiście widziałem 3 podstawowych zawodników w ten piątek jak się bawili na maxa alko itd do 4 nad ranem a w sobotę mecz :!: :brawo: panowie tak dalej
wojtas sc

Postprzez August 2010-10-10, 10:09 pm

wojtas sc napisał(a):szacunek Marcin lachowski bednar ,filip, pająk, marek

Marek miałby zostać ? Pewnie zostanie ale nie wiem własciwie dalczego miałby zostać.

wojtas sc napisał(a):P,Pierścionek bynajmniej nie spal tylko był tym 13 zawodnikiem

Uchowaj Boże za takiego 13 zawodnika
August

Postprzez LucasUSA 2010-10-10, 10:28 pm

wojtas sc napisał(a):osobiście widziałem 3 podstawowych zawodników w ten piątek jak się bawili na maxa alko itd do 4 nad ranem a w sobotę mecz :!: :brawo: panowie tak dalej

Bardzo chetnie bysmy sie dowiedzieli, kto to?
LucasUSA

Postprzez wojtas sc 2010-10-10, 10:34 pm

Strojek , Balul Bensz
wojtas sc

Postprzez wojtas sc 2010-10-10, 10:57 pm

zobaczcie na drużynę Orła Bali prowadzoną przez P. Pierścionka (4 liga ) jakie maja wyniki leją wszystkich po łbach a nie jest to 2 liga :!: :!: :!:
lub taki lider okręgówki Górnik Piaski - zespól złożony z graczy miejscowych osób którzy wiedza co to znaczy piłka nożna szacunek dla swoich kibice oraz ambicja wiedza po co graja
kontraktów nie maja a awans się szykuje :brawo: :niezle: :brawo: :niezle:
aż milo popatrzeć ;-)
wojtas sc

Postprzez August 2010-10-11, 7:23 am

wojtas sc napisał(a):Strojek , Balul Bensz

Napisz jeszcze w jakim lokalu to było. Prezes powinien ich z samego rana wziąść na dywanik i wyjaśnić sprawę. No i przykładnie ukarać.
Z innej trochę beczki, podobały mi się ciepłe słowa Śrutwy pod adresem Zagłębia w magazynie piłkarskim na trójce. Oczywiście nie chodziłoo sam mecz ale fakt, żejego zdaniem taki klub z tradycjami i kibicami zasługuje na grę wyżej. Pochwalił również obiekty na Kresowej. To było miłe.

Z Dziennika Zachodniego:
(...)
Tymczasem zastępujący go Tomasz Łuczywek ani razu nie podniósł się z ławki, co pokazało tylko jak bezmyślną decyzję podjęli działacze Zagłębia decydując się na zawieszenie Chojnackiego przed tak ważną potyczką.
(...)

To było bardzo widoczne. I pokazywalo dobitnie, że zespoł jest bez trenera.I dlatego bezmyślność Adamczyka sprawia, że ta porażka w dużej mierze obciąża jego konto. I tdlatego na miejscu Rady Nadzorczej wlepiłbym również jemu karę.
Całość relacji:
http://www.dziennikzachodni.pl/sport/31 ... ,id,t.html
August

Postprzez emdżej 2010-10-11, 6:44 pm

wojtas sc napisał(a):osobiście widziałem 3 podstawowych zawodników w ten piątek jak się bawili na maxa alko itd do 4 nad ranem a w sobotę mecz

Następnym razem rób zdjęcia i wysyłaj do klubu, żeby prezes miał podstawy do ukarania ich.
emdżej

Postprzez Qcu20 2010-10-11, 8:31 pm

To było pewnie w ramach ODSTRESOWANIA przed meczem :lol: :lol:
Qcu20

Postprzez wojtas sc 2010-10-11, 9:45 pm

Qcu20
odstresować się to jedno
a mecz trzeba grac i wygrać mieć przede wszystkim ambicje to drugie
a trzecie m.lachowski i bednar nie odpie...la całej roboty za 9 osób tułających się po boisku
tak nawiasem mówiąc jadę na raków i to ostatnia moja wypraw do momentu gdy nic się nie zmieni bo aż Serce boli :-(

po czwarte nikt z 9 grajków ambicji nie ma :!:
prócz lachowskiego bednara którzy wiedza co to ambicja i co noszą na sercu :brawo:
a reszta ma to głęboko w du..e :!: :!: :!: nasza ambicie i to co nosza na sercu :czerwona: :czerwona:

skazani na długie długie lata w 2 lidze :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(
zmiany personalne muszą być i to jak najszybciej bo prędzej się zestarzejemy niż do 1 ligi wejdziemy ;-)
wojtas sc

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna