ROW Rybnik - Zagłebie 30.09.2014 18.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: ROW Rybnik - Zagłebie 30.09.2014 18.00

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-09-28, 10:57 am

Po prostu nie wiem kto to jest MiroslawaSmyla - ale wiem jedno, ze moje
Zagłębie stanowi w tej II lidze taka silę, mam na myśli skład drużyny, że
wygrana w Rybniku to nie jest w tej chwili problem drużyna ma podejść do
spotkania profesjonalnie a sztab szkoleniowy ma wystawić taki skład i taką
taktykę na to spotkanie a te dwa składniki dadzą 3 pkt przywiezione do Sosnowca.
Mówienie o przegranej w tym meczu świadczy - tylko braku profesjonalizmu i
totalnej niechęci AWANSU w Sosnowcu. W grach drużynowych pokazano nam
statnio co znaczy dobra atmosfera w drużynie a nawet wyeliminowanie ludzi
którzy szkodzą tej maksymie jeden za wszystkich , wszyscy za jednego = drużyna
daje się zdobywać Mistrzostwa Świata - dano przykład- realna sprawa- a co dopiero
AWANS do i ligi - Proszę nie myśleć o przegranych meczach AWANS to nakaz CHWILI.
Zagłebie Sosnowiec to taki KLUB który w tej chwili w tym składzie powinien siedzieć
w fotelu Lidera i tyle.
Pozdrawiam optymistycznie i realnie
Tadeusz Wisniewski

Postprzez fan78 2014-09-28, 1:32 pm

Zobaczymy panie Tadziu. Wszyscy chcemy zwyciestwa ale jak ktos wczesniej pisal u nas jest 2 do przodu 3 do tylu wiec trza liczyc na przelamanie teogo. Pozdrawiam
fan78

Postprzez MirosławaSmyła 2014-09-28, 5:24 pm

Panie Tadeuszu, chodziło mi o fakt, że mamy na forum osoby, które jeszcze niedawno krzyczały, żeby zmienić trenera, że na awans nie mamy co liczyć, że piłkarze bez formy, pomysłu na grę itd. Ktoś tam chciał Smyle buty czyścić, szmatki podawać, pastę do butów zakupić w razie końcowego sukcesu Zagłębia. Teraz nie widzę, żeby ktoś obwieszczał, że nasze szanse na zwycięstwo w meczu z Rybnikiem są minimalne/bliskie zera.

Te osoby boją się napisać, że raczej przegramy? Czy też czekają na wynik meczu by w razie niekorzystnego rezultatu, pisać potem: "Ja wiedziałem, że tak będzie, Smyła wypad i zaorać tą drużynę.".
MirosławaSmyła

Postprzez novack 2014-09-28, 5:34 pm

Ten mecz mamy sznse wygrać mimo Smyły, podobnie jest z szansami na awans, są bardzo realne z tymi piłkarzami, nawet jeśli Smyła nadal bedzie przeszkadzał. Aż strach pomysleć co by było, gdyby tych chłopakow prowadził fachowiec.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-09-28, 5:47 pm

Kol. Novack - to może ta drużyna jest już pomyślana na I ligę a teraz
zgrywamy tylko ?
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez novack 2014-09-28, 6:05 pm

Myslę Panie Tadeuszu, że nie. Po ewentualnym awansie obrona jest do wymiany w całości łącznie z bramkarzem, a w zasadzie za słaba jest nawet na drugą ligę. Markowski za rok będzie jeszcze starszy, a by pisać o reszcie obronców szkoda nawet klawiatury. Mam nadzieje, ze w przerwie zimowej zrobimy rozsądne roszady i wiosną już rzeczywiscie drużyna bedzie się zgrywać na pierwsza ligę. Dudek ma zastrzeżenie w kontrakcie, że w przypadku awansu zostaje i to jest pocieszajace, mam nadzieję, że Kursa takiego zapisu nie ma.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez szajba555 2014-09-28, 6:18 pm

Tego we wtorek życzę wywozu trzech punktów :niezle: ale zawodnicy takiego typu jak Giel i Dudek zasługują na grę od pierwszej minuty :) ROW też jest stawiany jako kandydat do awansu ale moim zdaniem jeszcze mogą się bić o awans do 1 ligi takie ekipy jak : Raków, Siarka i Stalowowlska Stalówka . Ostatnio w Rybniku musieliśmy się ponoć nieźle napocić o trzy punkty a jak zagra tych dwóch zawodników to szanse na trzy punkty będą duże ale do końca sezonu jest jeszcze dość daleko i jeszcze przerwa zimowa i może kolejne wzmocnienia będą ;-) ale o zawodnikach typu : Piech, Efir, Zajac , Rakles możemy pomarzyć a co myślicie o Kirille Raduszku od naszych braci z Elbląga i ciekawi mnie sprawa czy można by było kupić bramkarza Siarki Oskara Pogorzelca i powzmacniać się w naszym bardzo słabym punkcie czyli obronie ale to tutaj akurat nie ma sensu opisywać tematu wzmocnień w tym wątku
szajba555

Postprzez Tomcjo 2014-09-28, 6:48 pm

Co tu mowic kogo potrzeba jak pozbywamy sie juz drugiego bramkarza na poziomie I ligi i bierzemy uczniaka . Zwlaszcza Struski ktory jest nam niezbedny do awansu i odchodzi bez zadnego wyraznego powodu .
Tomcjo

Postprzez novack 2014-09-28, 6:49 pm

W skrócie meczu z Siarką nasi operatorzy oszczędzili Kursę i wycięli z materiału jego "interwencję" na 0:3, ale na stronie Siarki jest dłuższy materiał i można to zobaczyć. Gorąco polecam, czas 4,00 to się w pale nie mieści!
http://www.youtube.com/watch?v=p1zP4V5gJeM
novack

Postprzez GrubyPerez 2014-09-28, 8:09 pm

novack napisał(a):Ten mecz mamy sznse wygrać mimo Smyły, podobnie jest z szansami na awans, są bardzo realne z tymi piłkarzami, nawet jeśli Smyła nadal bedzie przeszkadzał. Aż strach pomysleć co by było, gdyby tych chłopakow prowadził fachowiec.

nic dodać nić ująć - szczególnie w kontekście odpowiedzi do podszywacza wszystkowiedzącego . Smyła nadal jest zakalcem. I jeden i drugi. A do czyszczenia butów jeszcze daleko.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez kriss68 2014-09-28, 9:32 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):ale wiem jedno, ze moje
Zagłębie stanowi w tej II lidze taka silę, mam na myśli skład drużyny, że
wygrana w Rybniku to nie jest w tej chwili problem

Panie Tadeuszu chyba się trochę zagalopowaliśmy, jak siła jaki skład.
Poza Dudkiem który grał w Ekstraklasie to zwykli wyrobnicy których w innych zespołach również sporo, nikt ponad przeciętność się nie wyróżnia i za gwiazdę ligi nie robi.
Nazwiska nie graja i nie dają awansu gdyby tak było Puszcza powinna jak walec przejść przez ligę a nie być nad kreską.
Co do Kursy choćby nie wiem co robił zawsze się mu coś wytknie. Jest dyżurnie pod ręką, jak Jankes w zeszłym sezonie żeby zbierać "pochwały" od kibiców.
Remis w Rybniku będzie bardzo dobrym wynikiem , porażka bardzo możliwa ale to nieobliczalna liga i wszystko się może zdarzyć.
Ostatnio edytowano 2014-09-29, 8:48 am przez kriss68, łącznie edytowano 1 raz
kriss68

Postprzez MrCricket 2014-09-28, 10:33 pm

Sytuacja w tabeli zrobiła się niespodziewanie korzystna i może być jeszcze lepsza. Mimo wszystko, wywieźć choćby jeden punkt z Rybnika będzie naprawdę trudno. Nasi obrońcy są bardzo wolni, mało zwrotni i przeciwnicy łatwo stwarzają okazje bramkowe. To raczej Rybnik będzie dyktował warunki na boisku, nam raczej zostaną kontry i stałe fragmenty. Trzeba myśleć pozytywnie, ale faworytami nie będziemy..
MrCricket

Postprzez django 2014-09-29, 6:37 am

novack napisał(a):W skrócie meczu z Siarką nasi operatorzy oszczędzili Kursę i wycięli z materiału jego "interwencję" na 0:3, ale na stronie Siarki jest dłuższy materiał i można to zobaczyć. Gorąco polecam, czas 4,00 to się w pale nie mieści!
http://www.youtube.com/watch?v=p1zP4V5gJeM

Kursa znalazł się w polu karnym i po raz kolejny udowodnił, że z jego grą 1x1 nie może być środkowym obrońcą. Dobrze, że trener w końcu przesunął go na lewą stronę. Niestety obawiam się, że jak Ninković wyzdrowieje, to znowu będziemy oglądali popisy Radka w szesnastce.

kriss68 napisał(a):Co do Kursy choćby nie wiem co robił zawsze się mu coś wytknie. Jest dyżurnie pod ręką, jak Jankes w zeszłym sezonie żeby zbierać "pochwały" od kibiców.

Jakoś nie widzę, żeby ktoś krytykował jego grę na lewej stronie. Nawet zbiera pochwały za niezłe dośrodkowania. Niestety przez to, że trener wystawiał go na środku obrony to był krytykowany, bo na to zasłużył. Podobnie na krytykę zasługiwał Jankes, bo grał słabo, poza tym z sylwetki w ogóle przestał przypominać profesjonalnego sportowca. Nikt nie będzie wiecznie chwalił zawodnika za to, że trzy lata temu strzelał bramki.
django

Postprzez szajba555 2014-09-29, 7:07 pm

Futbol jest nie obliczany i w tym tkwi jego piękno ja akurat jako fan Zagłębia jestem pozytywnie nastawiony do tego meczu moim zdaniem nie chcę za przeproszeniem "truć dupy" ale jak by się pisał tak mecz w Rybniku jak ostatni z Siarką to też będzie dobrze :niezle: i też powinni zagrać Giel z Dudkiem może i oni mimo Smyły powinni być w stanie pociągnąć nas w tej potyczce do trzech punktów my tam faworytami chyba nie będziemy ale i wobec naszego zespołu pomimo uznania ROW'u za faworyta przegrali z naszymi imiennikami z Lubina aż 4:0 co skłoni ich do z usiłowania rehabilitacji na nas ROW na dzień dzisiejszy poziomem sportowym jest zbliżony do nas i musimy też pamiętać że mecz może się różnie ułożyć bo jeśli wygramy to zajmiemy miejsce Kluczborka co powinno nam jeszcze większego kopa w stronę awansu dać a jeśli rezultat będzie przeciwny to dalej będziemy nie dość że tkwić na tym szóstym miejscu to będziemy na własne życzenie mieli jeszcze trudniej w stronę ucieczki do pierwszej ligi ale jeszcze do czerwca bodajże jest kawał czasu i mogą się jeszcze obudzić takie ekipy jak Stal Mielec, Kotwica Kołobrzeg albo Okocimski
Jeszcze do tej czwórki typu Raków, Stalowowlska Stalówka, Row, Siarka to jeśli z takim bagażem konkurencji awansujemy to tym bardziej będę dumny że pod wpływem rozgrzanych do najwyższych obrotów emocji i determinacji daliśmy radę
szajba555

Postprzez Blajpios 2014-09-30, 11:07 am

MirosławaSmyła napisał(a):Panie Tadeuszu, chodziło mi o fakt, że mamy na forum osoby, które jeszcze niedawno krzyczały, żeby zmienić trenera, że na awans nie mamy co liczyć, że piłkarze bez formy, pomysłu na grę itd. Ktoś tam chciał Smyle buty czyścić, szmatki podawać, pastę do butów zakupić w razie końcowego sukcesu Zagłębia. Teraz nie widzę, żeby ktoś obwieszczał, że nasze szanse na zwycięstwo w meczu z Rybnikiem są minimalne/bliskie zera.

Te osoby boją się napisać, że raczej przegramy? Czy też czekają na wynik meczu by w razie niekorzystnego rezultatu, pisać potem: "Ja wiedziałem, że tak będzie, Smyła wypad i zaorać tą drużynę.".

Cóż, gdyby podstawą były tu zasady akademickie dyskusji, byłbym spokojny że nikt nie pomyśli o tym, iż do mnie mogłyby odnosić się powyższe słowa osoby posługującej się imieniem i nazwiskiem Trenera - za jego wiedzą lub bez niej, z czyjegoś polecenia lub bez niego. Ponieważ ze zrozumiałych względów panują tutaj zasady forum internetowego, i słusznie: to nie mogę być pewien, czy dobrze jest interpretowane, co jakiś czas temu pisałem, iż dla mnie jest bardzo prawdopodobny zupełnie inny scenariusz, mianowicie, w tym roku udoskonalona zabawa by nie awansować, ale nie zabierać kibicom emocji niepewności, że "a nuż uda się awansować". Żadne tu jakby chciał to ustawić Kol. MiroslawSmyla "zagryweczki". Tym bardziej nie takie, jak widzi to Kolega. Stąd - napisałem że i w najbliższych kilku (od wtedy) kolejkach należy się liczyć z możliwością paru zwycięstw, by być blisko a potem w jakimś momencie - trach. Owszem, oczywiście, jak najbardziej uważam za możliwe, że wszystko jest najczystszą grą sportową. Chciałbym tego. Nawet życzę - ale o tym, być może przekonamy się na koniec sezonu. Choć i to nie pewne. Wcześniej jednak - po prostu szkoda czasu na wypisywanie, co akurat chciałby "na plus" albo "na minus" Kol. MIroslawSmyla, czy co byłoby co mecz rozważaniem, co im się uda. Niestety bowiem, wśród możliwości jest i to, że układ ciągnie się i od skorumpowanej historii PRLowskiej, choć tu trzeba by sprawdzić czy są ludzie pracujący z tej epoki. Na pewno każe zastanawiać się niedawna przeszłość korupcyjna - co jest grane. Także - odzyskanie klubu "przez układ miejski". W końcu - choćby i nagle dobre wyniiki L. Ojrzyńskiego i innych, gdy tylko udało im się urwać z tego klubu. W końcu - dziwny zbieg okoliczności, że od kilku sezonów trener jest "boski" przez pół rundy, gdy ratuje, a potem kiepski, jak gdyby dla przygotowania miejsca następnemu geniuszowi. ITd itp. Tak więc, obojętne, czy dzisiaj wygrają czy nie - niewiele to zmienia. Szkoda czasu zajmować się komentarzami po poszczególnych meczach - to moje zdanie, jeżeli o mnie chodzi. Inni, bliżej - może sądzą inaczej. Dla mnie w każdym razie, niestety - możliwość, że jest to czysta gra, jest jedną z możliwości a do innych znów niestety: są podstawy, by rozumnie uważać je za możliwe. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 2014-09-30, 11:22 am przez Blajpios, łącznie edytowano 1 raz
Blajpios

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników