Polonia Bytom - Zagłębie Sosnowiec 12.10.13 godz. 15

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Polonia Bytom - Zagłębie Sosnowiec 12.10.13 godz. 15

Postprzez pyla 2013-10-12, 9:04 pm

Schabu napisał(a):Jestem zaskoczony zwycięstwem w meczu gdzie przychodzi nowa miotła. :brawo:
Przeważnie jest na odwrót.Mnie osobiście już nie dobrze się robi,jak słyszę że nie przegraliśmy 5,6,7,8,9 i tak cały czas nasz trener.
Zastanawiam się czy on się chwali czy żali ?
PS.Oglądałem zdjęcia z hanysowa i muszę powiedzieć,że za stan stadionu to możemy sobie spokojnie ręce podać :czerwona:

Nie przesadzaj LUDOWY przy tym z Bytomia to Narodowy. A trener jakby na to nie patrzeć mówi prawde, czyż nie :-) A czy się chwali czy zali to już indywidualna interpretacja :-)
pyla

Postprzez django 2013-10-12, 10:34 pm

novack napisał(a):Panowie ostudzę troszkę nastroje, Polonia to najsłabszy "zespół" jaki widziałem od kilku lat, to jest po prostu katastrofa!

Ale czy słabszy od takich Polkowic, z którymi nie wygraliśmy? Nie sądzę. Fakt, widać było po grajkach z Bytomia, że mają swoje problemy, ale Zagłębie zagrało naprawdę dobry mecz. Szczególnie rzucała się w oczy dominacja w środku pola, gdzie rządził Matusiak. Nie wiem, czy zauważyliście, ale Łysy gra tym lepiej, im mocniejszy, czy bardziej prestiżowy jest przeciwnik. Warto też wyróżnić Grudniewskiego, który jest chyba najlepszym transferem w ostatnim, generalnie słabym okienku. Duet Grudniewski - Jarczyk na środku obrony sprawdza się bardzo dobrze. Za mecz z Polonią duży plus dla Siary, który kasował wszystkie akcje na swojej stronie.

Osobno trzeba napisać o Szatanie. Tomek po kontuzji nie był w najlepszej formie, ale z Polonią to już było to. Zwróćcie uwagę na sytuację bramkową. Przecież 99% piłkarzy by STRZELAŁO, a on zagrał naprawdę kapitalnie na setkę do Matusiaka. Jeszcze to co mówił o akcji: "Byłem jeszcze podcinany, ale utrzymałem się na nogach, bo zdawałem sobie sprawę, że w takim meczu na początku sędzia może karnego nie gwizdnąć." I znowu 99% piłkarzy czując podcinkę od razu by leżało. A on najpierw wbijając się w pole karne przeanalizował, że lepiej się nie przewracać, bo karnego nie będzie, a potem jeszcze to zagranie do Matusiaka. Piłkarz, który w jednej akcji dwa razy MYŚLI i kończy ją w taki sposób to naprawdę piłkarz dużej klasy i inteligencji. Jeżeli kontuzje go nie wykończą, to będziemy z niego mieli ogromny pożytek.

No i na koniec atak. Ofensywa to był tylko i wyłącznie Szatan. Tumicz dramat. Zakontraktowanie dwóch niezłych napastników to jest konieczność jeżeli mamy o coś wiosną powalczyć.
django

Postprzez rafalkulak 2013-10-13, 11:54 am

Nie ważnie czy wymęczone czy nie w sumie momentami mógł się podobać. Jednak teraz liczą się punkty. Trzeba się piąć do góry. Bo za niedługo może być za późno.
rafalkulak

Postprzez August 2013-10-13, 12:15 pm

django napisał(a):Nie wiem, czy zauważyliście, ale Łysy gra tym lepiej, im mocniejszy, czy bardziej prestiżowy jest przeciwnik.

Łysy przyszedł do nas własnie z Bytomia gdzie najpierw wystawiono go na liste transferową a potem porozumieli sie w spraiwe rozwiązania kontraktu. Moze z uwagi na okoliczności odejścia chłop miał dodatkową motywację.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez novack 2013-10-13, 12:22 pm

Na następny mecz wraca Cyganek i Tylec , co pozwoli wrócić Jankowskiemu do ataku, Sierczyński jest już pełnowartościowym prawym obrońcą, bogactwo na lewej stronie (Ninković, Sadowski, Domański) w środki rządzi Matusiak i Tomek Szatan, środek obrony też już się zgrywa, a Struskiemu dopisuje szczęście, wygląda na to , że idzie lepsze. Martwi tylko ubogość na prawym skrzydle,. Jest tam tylko jeden junior i w razie jego kontuzji zaczyna się panika i kombinowanie i wycofywanie Jankowskiego. Zastanawiam się, czy Grzesik nie mógłby pobiegać po skrzydle, skoro miał być objawieniem ligi, to niech będzie chociaż średniakiem.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Tomcjo 2013-10-14, 4:28 pm

Jakos czulem w kosciach ze w Bytomiu bedzie efekt odejscia Trzeciaka a nie nowej miotly i sie sprawdzilo . Moze to bedzie poczatek serii zwyciestw . Brozek napastnik ostatnio reklamuje brata obronce . Trenuje z Wisla i jest w formie a bez klubu . Moze przydalo by sie troche doswiadczenia na boisku . Moze nawet nie jako obronca a defensywny pomocnik taka prawa reka trenera na boisku . Warto pomyslec jesli tanio i do konca sezonu . Paru Wislakow juz wracalo do formy w Sosnowcu i to z dobrym skutkiem . A my jesli jeszcze mamy cien nadziei na awans potrzebujemy turbodoladowanie. Teraz czeka nas KLUCZBORK zielona gora RAKOW ostrovia ODRA WARTA . ( DOM DUZYMI wyjazd malymi ) jeli bedzie seria zwyciestw to wiosna nasza . Jesli nie to nowa 3 liga bedzie jednogrupowa i dosc ciekawa . Np cos takiego na dzis

Okocimski KS Brzesko
Stomil Olsztyn
GKS Tychy
Puszcza Niepołomice
Górnik Wałbrzych
Pelikan Łowicz
Rozwój Katowice
Siarka Tarnobrzeg
Bytovia Bytów
Wisła Puławy
Raków Częstochowa
Wigry Suwałki
Polonia Bytom
Znicz Pruszków
Zagłębie Sosnowiec
Olimpia Elbląg
Ślęza Wrocław
Lech II Poznań
JKS 1909 Jarosław
Bałtyk Koszalin
I awansowac bedzie jeszcze trudniej
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez Tomcjo 2013-10-14, 5:14 pm

Brozek chyba juz nie aktualny wiec nie ma sprawy ale jakas perelka potrzebna
Tomcjo

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-10-14, 5:29 pm

Idąc tokiem myślenia Kol. Tomcjo - ja myślę ze dla nas byłby bardzo
przydatny Dariusz Kłus - zawodnik którego znamy - grał w Zagłębiu
myślę ze pozostawił po sobie dobre wrażenie - to co pamiętam
odszedł bo chciał grać w I lidze. ja osobiście pamiętam tego zawodnika
jako dobrego grajka w środku pola a jednocześnie skutecznego.
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2013-10-14, 8:08 pm

Primo, najpeirw niech się Zagłebie utrzyma. Bo wygrana w Bytomiu tego nie gwarantuje.
Secundo, oby nie okazało sie, że spółka nadaje się do likwidacji. Jak w hokeju.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tomcjo 2013-10-15, 12:10 am

:-) kolega optymista . Ale niestety chyba ma racje . Ale po takim wielkim sukcesie zaczyna czlowiek bujac w oblokach :lol:
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez Anakin 2013-10-15, 6:02 am

RUDI napisał(a):Dobrze że ten "realizm" można zweryfikować po 90 minutach

Jeśli mają wygrywać to z miłą chęcią mogę się mylić i przynawać do błędów. Zobaczymy co będzie dalej.
Anakin

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna