NIETRAFIONE TRANSFERY

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez WOJTEK 2004-06-18, 10:18 pm

TEN DRUGI TO JÓZEF RYŁKO.STRZELIŁ GOLA ZAWISZY BYDGOSZCZ.BYŁ TEZ SOKOŁOWSKI WRAZ Z NIMI I RYSIU CZERWIEC.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Leyton 2004-06-18, 10:21 pm

Kry's napisał(a):
rrr napisał(a):Jurek Bryła - król strzelców 2 ligi w Stalowej Woli, u nas skończył na lewej obronie. Woźnica z Beskidu Andrychów - podobnie (kończył jako obrońca)
Romański - rezerwowy z wielkiego (wtedy) Widzewa,
Rycek, Śpiewak - też rezerwowi ale z Górnika Wałbrzych.
A wracając do teraźniejszości - np. Jaroszek.

Jurek Bryła,Śpiewak i Rycek!!!??? :shock: mam całkiem inne zdanie na ten temat.. :wink:
dla mnie największe nieporozumienie to ten gość z Konina,w tej rundzie,dodam także Jaroszka ,Sołtyska ,Pikute i Gielze.

I tu się zgadzam w całości (prawie) Leszek Rycek i Gerard Śpiewak. Jeśli pamięć mnie nie myli to właśnie Śpiewak "na dzień dobry" strzelił wielkiemu wtedy Widzewowi 2 bramki i wygraliśmy 2-0. My walczyliśmy o utrzymanie, a oni o MP. Dobrze ich wspominam. I nie były to chybione transfery. A wręcz przeciwnie. Sam fakt, że po tylu latch pamiętam ich nazwiska jest dla nich dużym +. O innych napiszę jutro :D A szczególnie o Andrzeju Kubicy, bo niektórzy mają zdaje się pamięć "wybiórczą".
Leyton

Postprzez krzysiu 2004-06-18, 10:46 pm

Co do Kubicy to nie zapomnę nigdy jak w meczu z Legią minął bramkarza i nie trafił do pustej bramki. Moze nie chcial skrzywdzic swojego przyszlego pracodawcy ;-) To był jeden z moich pierwszych meczy na Zagłębiu.
krzysiu
HONOROWY CZŁONEK FORUM

Postprzez Leyton 2004-06-19, 12:32 am

Jest juz sobota więc moge napisać :D Kubicę pamiętam jak grywał jeszcze w 3 lidze w MCKS Czeladź. Miał może 18-19 lat. Kibice mówili, że dobry, ale na 1 ligę (Zagłębie) jeszcze za słaby. Długi i niezbyt sprawny. W Sosnowcu faktycznie początkowo był pośmiewiskiem dla kibiców, ale w ostatnim sezonie w 2 lidze (przed katastrofą i spadkiem do 5) był NAJLEPSZYM zawodnikiem Zagłębia. Mało kto chyba pamięta te czasy. Ale nie dziwię się. Na mecze naszego upadającego klubu przychodziło po kilkaset osób. Mam teraz tą satysfakcję, że byłem wśród nich i w przeciwieństwie do niektórych kibiców pamiętam bardzo dobre mecze Kubicy. Najlepszym dowodem na to jest fakt, że jako jedyny zawodnik Zagłębia został przez syndyka masy upadłościowej sprzedany... i to nie byle gdzie bo do Rapidu Wiedeń.
A teraz zagadka. Kto z byłych piłkarzy Zagłębia może się pochwalić takimi miejscami zatrudnienia: Rapid Wiedeń, Austria Wiedeń, Legia Warszawa, KSV Waregem, Standart Liege czy Maccabi Tel-Awiw?
Faktycznie chybiony transfer :twisted:
Leyton

Postprzez WOJTEK 2004-06-19, 7:44 am

LEYTON.TEMAT JEST O TRANSFERACH A NIE O PÓĹšNIEJSZYCH LOSACH PIŁKARZY.SAM TEŻ CHODZIŁEM NA TE MECZE I PAMIETAM NIEUDOLNOŚĆ KUBICY.W ZAGŁĘBIU BYŁ SŁABY I TYLE.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Blaszany 2004-06-19, 11:12 am

Ten wielki koles nazywał sie chyba Ryłko i byl faktycznie cienki jak barsczyk.
Blaszany

Postprzez Gigaland 2004-06-19, 12:17 pm

Leyton napisał(a):...
Mam teraz tą satysfakcję, że byłem wśród nich i w przeciwieństwie do niektórych kibiców pamiętam bardzo dobre mecze Kubicy.
...
A teraz zagadka. Kto z byłych piłkarzy Zagłębia może się pochwalić takimi miejscami zatrudnienia: Rapid Wiedeń, Austria Wiedeń, Legia Warszawa, KSV Waregem, Standart Liege czy Maccabi Tel-Awiw?
Faktycznie chybiony transfer :twisted:

Też pamiętam występy Kubicy. Trzeba zwrócić uwagę na fakt, że gdy grał w Zagłębiu miał 19-20 lat i się dopiero rozwijał. Gdyby pograł jeszcze ze 2-3 lata mógłby stać się hitem transferowym i nie znalazłby miejsca w temacie o chybionych transferach.

Do listy klubów, które zaliczył dodam jeszcze: francuskie Nice (puchar Francji), japońskie Urawa Red Diamonds i Oita Trinita.
Gigaland

Postprzez Fan 2004-06-19, 2:32 pm

Tylko zebysmy nie musieli dopisywac tutaj nazwisk: Malocha czy Bala po zakonczeniu rundy jesiennej czy na koniec sezonu....
Fan
Working Class

Postprzez Gość 2004-06-19, 2:35 pm

Fan napisał(a):Tylko zebysmy nie musieli dopisywac tutaj nazwisk: Malocha czy Bala po zakonczeniu rundy jesiennej czy na koniec sezonu....

A ja mysle ze dopiszemy Maloche .. skoro nie sprawdzil sie w 3 ligowej Koronie to czemu ma sie sprawdzic w drugoligowym Zagłębiu ?? Bała z 1 ligi przychodzi wiec moze byc z nim roznie ale okaze sie wszystko za jakies 2 miesiace :]
Gość

Postprzez pszemko 2004-06-19, 2:42 pm

Niedawana gwiazda józefowicz :!: :!:
Boże chroń nas przed takimi grajkami :!: :!:
pszemko

Postprzez Ader 2004-06-19, 5:19 pm

pszemko napisał(a):Niedawana gwiazda józefowicz :!: :!:

tu sie z toba nie zgodze moze nie gral najlepiej ale byl chyba najlepszym strzelcem w naszej druzynie lecz pamietam jakis mecz gdzie nie strzelil 2 karnych potem w koncu strzelil brmke i zaczal calowac herbzaglebia i zostal troszeczke zwyzywany :lol:
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez twari 2004-06-19, 9:06 pm

Adi89 napisał(a):
pszemko napisał(a):Niedawana gwiazda józefowicz :!: :!:

tu sie z toba nie zgodze moze nie gral najlepiej ale byl chyba najlepszym strzelcem w naszej druzynie lecz pamietam jakis mecz gdzie nie strzelil 2 karnych potem w koncu strzelil brmke i zaczal calowac herbzaglebia i zostal troszeczke zwyzywany :lol:

Z tego co ja pamietam to byl to mecz o utrzymanie z bodajze Lechem P.! Przegralismy 2-4!
Ale... Jozek jesien mial ZNAKOMITA!! Kazdy sie nim zachwycal! Strzelal chlopak bramki na zawolanie!! Ale przyszla wiosna.... i Jozefowicz swoj talent zostawil chyba pod choinka.... :(
twari

Postprzez Wally 2004-06-19, 9:41 pm

Józefowicz nie strzelił tez Polarowi chyba w 4 minucie....
U nas sie w koncówce nie sprawdził, ale w Arce był gwiazdą :wink:
Wally

Postprzez Miłosz 2004-06-19, 9:48 pm

A teraz "Józek" gra w Grecji w PS Kalamata:wink:
Miłosz
Żółta kartka

Postprzez zgredos 2004-06-20, 10:30 am

Z super nieudanych transferów poza tymi z ostatnich lat o których pisaliście nie pamiętam. Może dlatego, że Zagłębie było b. bogatym klubem i stać ich było na każdego pozatym odpowiedzialny za transfery p. Gałeczka wiedział co robi
Paniętam za to hokeistę. Pod koniec lat 70-tych kiedy Zagłębie wykupiło już 2/3 rep. Polski ktoś wpadł na pomysł, żeby kupić jeszcze Kanadyjczyka. No i kupili na pierwszym treningo okazało się że bardzo dobrze jeżdzi na łyżwach ale jak mu dali kij do ręki to nie bardzo wiedział co z nim zrobić. Póżniej była afera bo on żądał wielkiego odszkodowania za przyjazd tu itd.
zgredos

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna