Wally napisał(a):Krawiec nie przesadzaj też z tą nadmierną asekuracją :!: Nie jesteśmy drużyną znikąd, która powoli wepchnęła się na szczyt i po cichu wierzy w awans. Trzeba znać swoją wartość. Jesteśmy w tej grupie największym faworytem, na półmetku to potwiedziliśmy i nie ma co się oszukiwać albo bać sie tego stwierdzenia. Mieliśmy ciężki terminarz na jesień, a jednak wygraliśmy grupę z 4 pkt przewagi. Teraz wszystkie znami na niebie przemawiają za nami i trzeba czuć, że awans jest prawie pewny. Piłkarze muszą to udowodnić na boisku, ze spokojem przyjąć do wiadomości, że nie ma mocnych na Zagłebie w naszej grupie 3 ligi. Bo jak będą im wkrecane takie stwierdzenia, że Odra to, Śląsk tamto i żeby nie pisać o awansie, żeby nie zapeszyć, to mogą grac z większymi nerwami, że kibice nawet nie wierzą, że może się to udać.
2 liga dla Zagłębia i nic tego nie ma prawa zmienić :!:
No trudno się nie zgodzić ze słowami Wally`ego. Spacerek na wiosnę to raczej nie będzie, ale przy takim układzie rozgrywek powinno być dobrze. Osobiście zakładałem, że jeśli strata (!!!) do lidera będzie po rundzie jesiennej poniżej 5 pkt, to damy radę. Jest przewaga :D . W perspektywie gry u siebie z najsolidniejszymi rywalami daje to taki komfort, że jego nie wykorzystanie nie będzie "przebudzeniem się z ręką w nocniku", ale normalnym KATASTROFEN. Różne rzeczy już przeżywałem w dziejach naszego klubu i w sumie nic nie powinno mnie już zdziwić, ale brak awansu w tym sezonie zdziwiłby mnie i wk... w sposób wyjątkowy.