Nowy trener Zagłębia-przymiarki i propozycje.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy trener Zagłębia-przymiarki i propozycje.

Postprzez dziubuś 2014-12-02, 9:38 am

Znalazłam informacje o trenerze Ryszardzie Kłusku - uważam że watro na niego postawić dać szansę i mu zaufać - znam go osobiście bo trenował mojego syna - potwierdzam co piszecie Panowie proszę zobaczcie sami
http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/articl ... /121109840
dziubuś

Postprzez dziubuś 2014-12-02, 9:49 am

i jeszcze poczytajcie co piszą kibice jak poszedł do Floty
http://www.90minut.pl/news/160/news1602 ... Floty.html
potwierdza co pisałam wyżej
i jak odchodził z Pobbeskidzia
http://www.90minut.pl/news/227/news2272 ... idzia.html
dziubuś

Postprzez dziubuś 2014-12-02, 12:25 pm

no i znalazłam kolejny artykuł -jak się okazuje trener Kłusek już miał 2 lata temu pracować w Naszym Kochanym Zagłębiu ... zobaczcie sami
http://www.sps24.pl/show.php?ida=4954
"...Był pan trenerem w drużynie, która za kilka miesięcy będzie grać w Ekstraklasie. Skąd więc decyzja o podjęciu pracy w siódmej drużynie IV ligi?
Ta decyzja wzięła się stąd, że to była dla mnie jedyna oferta pracy. Miałem także propozycję z Zagłębia Sosnowiec, ale ta nie doszła do rozwiązania. Ja generalnie wróciłem do Bielska z powodów osobistych. A drugi powód to właśnie ”nagrana” praca w Zagłębiu od 1 stycznia. Nie wiem czemu współpraca z tym klubem nie doszła do skutku. W końcu trzymałem telefon od działaczy Iskry, a konkretnie Arka Lazara, z którym się znam, ale długo się zastanawiałem.

Dlaczego?
Zrobiłem kurs UEFA pozwalający mi na samodzielne prowadzenie zespołów w drugiej lidze i chciałem dalej pracować z profesjonalnymi klubami. Różnica między piłką nożną w MRKS–ie Czechowice–Dziedzice, Drzewiarzem Jasienica czy Czarnymi–Góralem Żywiec, a piłką w Świnoujściu była tak duża jak odległość między tymi miejscowościami. Dlatego postarałem się znów zainwestować w siebie, bo to był już mój trzeci kurs trenerski. Miałem nadzieję, że w Sosnowcu, gdzie są moi wychowankowie z Reprezentacji Śląska, będę mógł dalej kontynuować pracę na tym wysokim poziomie. Prezes Zagłębia mnie przepraszał, że nie doszło do naszej współpracy..."
dziubuś

Postprzez werty2 2014-12-02, 3:34 pm

O Ryszardzie Kłusku pisałem już jakiś czas temu, na prawdę solidny gość. Tyle, że wszystkie dywagacje sensu nie mają bo Smyła zostaje...
werty2

Postprzez django 2014-12-02, 4:31 pm

Marcin Jaroszewski, prezes Zagłębia, mówił nam kiedyś, że po przegranym meczu jest chory i nie do życia. Zły nastrój nie opuszcza go aż do następnej kolejki. Po porażce z drużyną z Legionowa będzie więc "chorował" przez trzy zimowe miesiące. - Oczywiście, że boli, bo boleć musi. Tyle, że wiemy co trzeba zrobić, żeby boleć przestało. Trwają rozmowy z zawodnikami, ze sztabem szkoleniowym, które mają sprawić, że wiosną kibice zobaczą na boisku lepszy, bardziej przewidywalny zespół. Nie chcę, żeby to zabrzmiało jak usprawiedliwienie, ale rok temu o tej porze traciliśmy do lidera osiem punktów, a teraz jednak siedem. Rok temu do pierwszej ligi wchodziły dwie drużyny Dziś trzy, a czwarta zagra w barażach. A w minionym sezonie finiszowaliśmy jednak na trzeciej pozycji. Mówię to wszystko, żeby uzmysłowić naszym kibicom, że wciąż jesteśmy w grze o pierwszą ligę - mówi Jaroszewski.

Wielu sympatyków klubu uważa, że przeciętne dokonania Zagłębia, to w dużej mierze wina trenera Mirosława Smyły. Po ostatnim meczu na Stadionie Ludowym szkoleniowca żegnały z trybun przykre okrzyki w stylu "Mam nadzieję, że wiosną już się nie zobaczymy".

Jaroszewski zna już odpowiedź na pytanie kibiców, którzy chcą wiedzieć, czy Smyła nadal będzie odpowiadał za wyniki zespołu z Sosnowca. - Cały dół w drugiej lidze wymienił trenerów, a te drużyny nadal jednak zajmują miejsca w dolnej połówce tabeli. Realnym efektem takiej roszady było w tym przypadku tylko pomnażaniem kosztów utrzymania klubu - odpowiada prezes, którego zapytaliśmy również o zmianę prezydenta w Sosnowcu.
http://www.slask.sport.pl/sport-slask/1 ... MTrek_3zdj

I wszystko jasne. Mamy jeden punkt straty mniej niż rok temu, więc jest ok
django

Postprzez jondek 2014-12-02, 5:06 pm

A kibiców co najmniej 5 razy mniej niż rok temu.Ale komu qrwa zależy na kibicach z którymi tylko są kłopoty.Jaroszewski przejdzie za to do historii jako najgorszy i najgłupszy prezes Zagłębia. :kiepsko:
jondek

Postprzez August 2014-12-02, 8:42 pm

django napisał(a):Mówię to wszystko, żeby uzmysłowić naszym kibicom, że wciąż jesteśmy w grze o pierwszą ligę - mówi Jaroszewski.

Przekaz wydaje się być jasny. Nie będzie uczynienia zadość kibicom. Szkoda tylko ze Prezes uzmysławia cos innym a nie sobie. Oczywiście, że się liczymy w stawce, ale dlatego że ta stawka jest słaba. Szkoda też że nie uzmysławia sobie błedów jakie popełnia Smyła np. w ostatnim meczu. Wreszcie, szkoda że nie uzmysławia sobie tego, że od 2 klejki nie udało się nawet na moment wejść do pierwszej trójki. Tak czy Siak wiosennego cyrku viąg dalszy. Dyskusja o nowym trenerze na ten moment może być czysto akademicka.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Blajpios 2014-12-02, 9:06 pm

August napisał(a):
django napisał(a):Mówię to wszystko, żeby uzmysłowić naszym kibicom, że wciąż jesteśmy w grze o pierwszą ligę - mówi Jaroszewski.

Przekaz wydaje się być jasny. Nie będzie uczynienia zadość kibicom. Szkoda tylko ze Prezes uzmysławia cos innym a nie sobie. Oczywiście, że się liczymy w stawce, ale dlatego że ta stawka jest słaba. Szkoda też że nie uzmysławia sobie błedów jakie popełnia Smyła np. w ostatnim meczu. Wreszcie, szkoda że nie uzmysławia sobie tego, że od 2 klejki nie udało się nawet na moment wejść do pierwszej trójki. Tak czy Siak wiosennego cyrku viąg dalszy. Dyskusja o nowym trenerze na ten moment może być czysto akademicka.

Ależ, Koledzy! Co Wy jeszcze chcecie od Prezesa i od Trenera? Jakie błędy ma sobie swoje uzmysławiać Prezes - i błędy trenera? Przecież to wręcz mistrzsostwo świata tak grać w tej sytuacji, gdy awans grozi czterem drużynom a wydaje się, że na uniknięcie awansu gra jeszcze kilka zespołów - to balansowanie wciąż w pobliżu czołówki, by cały czas kibic miał emocje, łudząc się, że tylko jeden mecz lepiej i hurra: a jednocześnie pozostawać wciąż w odległości takiej, że wystarczy w ostatecznym momencie jedna tylko porażka i nie będzie groźne że coś innym "wyjdzie albo nie wyjdzie", skutkiem czego znalazłoby się z ręką w nocniku nagle na koniec sezonu na miejscu dającym przymusowy awans... A Wy taki skarb chcecie tracić. Albo - jakieś rekompensaty Kłuskowi dawać, podczas gdy chłop powinien być szczęśliwy przy tych jego ambicjach, że nie musi tutaj grać w tak wyrafinowane szachy...
Pozdrawiam.
Blajpios

Postprzez August 2014-12-02, 9:17 pm

django napisał(a):Realnym efektem takiej roszady było w tym przypadku tylko pomnażaniem kosztów utrzymania klubu - odpowiada prezes, którego

Chciałbym jeszcze zwrócić uwagę na powyższa hipkryzję. BO to nic innego jesli sie popatrzy na dość rozudowany jak na 3 ligę sztab trenerski. Tu problemów z pomnażaniem kosztów nie ma. Dość pokaźnej liczby transferowych rodzynków z ostatniego nie wspomnę bo to ot, taki drobiazg.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2014-12-03, 12:09 pm

Poza tym skoro trener jest dobrym funflem to zawsze można się tak dogadać, żeby tych kosztów za bardzo nie pomnażać. No chyba, że prezes między wierszami sugeruje, że Mirinio jednak nie byłby skłonny iść na finansowe ustępstwa.
django

Postprzez Anakin 2014-12-03, 12:41 pm

django napisał(a): Mirinio jednak nie byłby skłonny iść na finansowe ustępstwa.

Chyba jednak nie:
Trzeba rozwiązywać kontrakty za porozumieniem stron - czyli wypłacić odszkodowania bądź
cały kontrakt. Nowy szkoleniowiec może chcieć własny sztab, kilku zawodników, a
jeszcze powie, że mamy 6 punktów straty, więc awansu nie zapewni, dlatego
interesuje go 1,5-roczna umowa. Koszty rosną lawinowo. A kto wie, czy po 6-7
wiosennych meczach nie uznalibyśmy, że to jednak nie to i znów trzeba szukać
następcy? Nie uważam, by zmiana trenera była jakimś rozwiązaniem. Nawet nie
przyszło mi to do głowy - dodał Marcin Jaroszewski.
http://katowickisport.pl/pilka-nozna/ii ... 12479.html
I tu oczywiście rodzi się pytanie przynajmniej o długość kontraktów z Mirinio, Wojtaszem i Derbinem bo nigdzie nie znalazłem wzmianki, przynajmniej jeśli chodzi o Zmyłę.
Anakin

Postprzez GrubyPerez 2014-12-03, 1:15 pm

Anakin napisał(a):
django napisał(a): Mirinio jednak nie byłby skłonny iść na finansowe ustępstwa.

Chyba jednak nie:
Trzeba rozwiązywać kontrakty za porozumieniem stron - czyli wypłacić odszkodowania bądź
cały kontrakt. Nowy szkoleniowiec może chcieć własny sztab, kilku zawodników, a
jeszcze powie, że mamy 6 punktów straty, więc awansu nie zapewni, dlatego
interesuje go 1,5-roczna umowa. Koszty rosną lawinowo. A kto wie, czy po 6-7
wiosennych meczach nie uznalibyśmy, że to jednak nie to i znów trzeba szukać
następcy? Nie uważam, by zmiana trenera była jakimś rozwiązaniem. Nawet nie
przyszło mi to do głowy - dodał Marcin Jaroszewski.
http://katowickisport.pl/pilka-nozna/ii ... 12479.html
I tu oczywiście rodzi się pytanie przynajmniej o długość kontraktów z Mirinio, Wojtaszem i Derbinem bo nigdzie nie znalazłem wzmianki, przynajmniej jeśli chodzi o Zmyłę.

a co zrobi prezes jeśli smyla z tym zespołem nie awansuje? powie przepraszam? zapłaci stołkiem? i co nam, z tego- kolejny rok w dupie , kolejny odpływ kibiców, szansy na większą kase do zdobycia itd.
ile razy miał być widoczny progres w grze? jakie kwa szerokie mają być te fundamenty które buduje Bob?
czy w przypadku awansu ( ten sklad bez smyly jest to w stanie osiągnąć) nie będzie trudniej go zwolnić? a może miałby zostać też na pierwszą ligę?
absurd goni absurd, teraz jest najlepszy czas na zmianę - a nowemu trenerowi postawić warunek - albo awans albo też Cie nie ma.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez Anakin 2014-12-03, 1:40 pm

GrubyPerez napisał(a):a co zrobi prezes jeśli smyla z tym zespołem nie awansuje? powie przepraszam? zapłaci stołkiem? i co nam, z tego- kolejny rok w dupie , kolejny odpływ kibiców

Uważasz że takie rzeczy interesują kogoś kto jak dziś widać gołym okiem załatwił sobie skok na kasę pod płaszczykiem kibica klubu ? Bo chyba trudno jedynie nazwać głupkiem kogoś kto w stosunku do i tak nielicznej grupy odnosi się tak arogancko ? Na razie stołek jest, kasa miejska jest, na koncie osobistym też się zgadza więc czegóż chcieć więcej. Powiem więcej, Jaroszewski zapewne ma świadomość że kilka zwycięstw więcej automatycznie podniesie frekwencję bez jakichś konkretnych ukłonów w stronę kibiców jak to miało miejsce minionej wiosny. Zapewne z jego punktu widzenia ważniejsze od stosunku kibiców do jego osoby jest mocne oparcie w magistracie więc nasze dywagacje mu zwisają a w razie potrzeby sprowadzi wszystko do sugestii o pieniactwo paru kibiców co uczyni osobiście czy tez poprzez artykuły zaprzyjaźnionych żurnalistów co już miało przecież miejsce
Anakin

Postprzez novack 2014-12-03, 4:29 pm

Hajto w Tychach! My nawet nie śmielismy pomarzyć o takim nazwisku, a Tychy stac i na 1 lige i na nowy stadion i na trenera z nazwiskiem. Nas podobno nie tylko nie stac na nowego (prawdziwego) trenera, ale nie stac nas nawet na zwolnienie starego. No właśnie, a kto ze Smyłą zawarł taki kontrakt, że nie można po ponad roku bez wyników go rozwiazać?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Luis 2014-12-03, 4:41 pm

I cale szczescie, ze nie smielismy myslec o rakim nazwisku jak Hajto! Przypominam, ze byl zamieszany w handel fajkami i rozjechal kobiete. NOVACK takich ludzi chcesz w Zaglebiu? Zwykly czlowiek, za nieustapienie pieeszenstwa, niezachowanie ostroznosci, a na koniec smiertelne potracenie juz dawno by siedzial!! Jezeli wymieniacie jego nazwisko na trenera to taki Rudy z Tochelem to powinni byc honorowymi mieszkancami miasta.
Luis

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna