Ruch Chorzów - Zagłębie Sosnowiec 10.08.2007. godz. 19:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez fan78 2007-08-12, 12:26 pm

koniu1906 napisał(a):
Robson_2006sc napisał(a):Tolek skoncz juz z tym nabijaniem postow w topicu juz z 10 napisales a co mozesz wiedziec jak na meczu nie byles? skoro mama Cie nie puszcza na wyjazdy to pograj sobie w pilke na podworku a nie nabijaj posty na forum nie wiedzac o czym wogole piszesz

Bez Odbioru
Dokladnie i skoncz z ta debilna zabawa bo wiem ze te pseudo sie zmienia adekwatnie do osoby ktora patrzy na twoj post ale ja sobie nie zycze i pewnie nie jestem jedynym zebys jakis lebek sie bawil naszym pseudo wodki razem nie pilismy i dlugo nie wypijemy.... A co do meczu tragedii nie robie bo to trzeci kolejny wyjazd a wynik "na styku" w kolejnym meczu czyli jestesmy w stanie powalczyc z kazdym i to cieszyc musi nawet najwiekszych pesymistow!!! W nastepnej kolejce 3pkt na 100%!!!!!!!!!!!!!!
8Tolek*=^Yogi^Porownajcie sobie daty urodzenia tych userow w profilu i samo wyjdzie.BAN I TO JAK NAJSZYBCIEJ!!!
fan78

Re: naprawdę spokój potrzebny. I docenienie trenera

Postprzez aju 2007-08-12, 7:53 pm

Blajpios napisał(a):W gruncie rzeczy w temacie wszystko. Szerzej: wiadomo było, że walka będzie potrzebna i do końca. Kto się łudził, że Zagłębie zagra o czołówkę czy choćby środek? To naprawdę się łudził.
Mam nadzieję, że nawet ci, co tutaj "klną na trenera i cały świat" - na spokojnie podejdą inaczej. Charakter zagłębiowski - to właśnie takie sezony będą wykuwać. Nie można poddawać się już teraz, wiadomo było, że potrzebna walka i na razie z charakteru zagłębiowskiego prócz niej niewiele wyjdzie, jeszcze w tym sezonie nie będzie za dużo zwycięstw i finezji.
Tak samo - myślę, że "wystudzą się pomstowania" co do Trenera. Więcej - trzeba się cieszyć, bo wydaje się, że tak jak zapowiadał, nastawia się na grę, na ofensywność, na pokazywanie jakiegoś piękna gry. Pamiętać należy: z jakim składem, z jaką kadrą! Przecież - w II lidze ci ludzie nie wywalczyli awansu. A jakie były wzmocnienia? Wiadomo, że z ludzi balansujących "w dolnych rejonach", wiadomo, że inaczej nie można, przy takim budżecie (i tak wolę taki budżet ale bez długów niż Ruchu "wielkomocarstwowość i ciągłe zaległości, których nie spłacają, bo wolą większy mieć budżet na zawodników - średnio ich postawa uczciwa).
Co wiÄ™cej - J. Kowalik ten skÅ‚ad skompletowaÅ‚ przy takim budżecie w krótkim czasie i przy ciÄ…gÅ‚ej niepewnoÅ›ci i nagonce. Co wiÄ™cej jeszcze - moim zdaniem bardzo dobrze obliczyÅ‚ możliwoÅ›ci-budżet-skÅ‚ad. Zauważmy, że w tym skÅ‚adzie widziaÅ‚, czyli obliczaÅ‚ go: na Peŝkowica i PrymulÄ™! Uważam, że to byÅ‚ skÅ‚ad na walkÄ™ skutecznÄ… o uratowanie. TEraz natomiast - rzeczywiÅ›cie jest to wÄ…tpliwe. Tego jednak trener nie przewidywaÅ‚, przeciwnie, zakÅ‚adaÅ‚ z tÄ… dwójkÄ… a sÄ…dzÄ™, że z nimi jakieÅ› punkty już by byÅ‚y.
Co jeszcze więcej - przy takim składzie, jaki jest, dziś do końca walczył, pamiętając zapewne i co dla kibiców jest "święta wojna" (z Krakowa). W takiej sytuacji, jak Zagłębia - trzeba ryzykować. Posyłał, do samego końca, kogo się dało (może tylko pytanie, czemu kolejny trener nie widzi Oziębały): napastników, jacy byli, zamiast pomocników - a że nie ma kto strzelać, to i nie strzelili. Jednak - walka jest, ofensywa na miarę możliwości też. W końcu więc - wpadnie coś, będzie zwycięstwo, najpierw pierwsze, potem...
Zamiast więc wyzywać - trzeba dać wsparcie, Trenerowi, Zespołowi, Zagłębiu.

akurat w kwestii spłaty długów Ruchu to sie myslisz!!! lub czytac nie umiesz
aju

hm. Co do pomyłek...

Postprzez Blajpios 2007-08-12, 8:59 pm

Hm.
aju napisał(a): akurat w kwestii spłaty długów Ruchu to sie myslisz!!! lub czytac nie umiesz

Przypuszczam, że o to chodziło:
Blajpios napisał(a):(...) A jakie były wzmocnienia? Wiadomo, że z ludzi balansujących "w dolnych rejonach", wiadomo, że inaczej nie można, przy takim budżecie (i tak wolę taki budżet ale bez długów niż Ruchu "wielkomocarstwowość i ciągłe zaległości, których nie spłacają, bo wolą większy mieć budżet na zawodników - średnio ich postawa uczciwa).

Odpowiadam więc: nie napisałem wprost, że postawa ich (Ruchu) jest nieuczciwa. Choć przecież, jeżeli posłuchać O.Lenczyka gorączkującego się, że dostaje licencje klub, który jest mu winien "dobry samochód" a przysyła w ciągu roku w ramach spłaty 400 złotych... to i czy w ogóle jest to uczciwe można się zastanawiać. Ale - choćby "w ramach umacniania nowej przyjaźni z Ruchem", nie wnikam w to. A tak serio, to trudno się ustosunkowaćń to zdanie jednej tylko strony i to wzburzonej (Lenczyka), więc może przesadne, wstrzymuję się od rozważania, czy to aby uczciwe.
Napisałem tylko, że "to średnio uczciwe" i wolę postawę Zagłębia. I tak jest. Czy cała awantura bowiem była o to, że Ruch już spłacił a tego nie zauważono, czy awantura była, że spłaca a tego nie zauważono? Otóż, wydaje mi się, że spłaca. I ma budżet ileś tam na bieżącą grę. Czy można powiedzieć więc, że jest nieuczciwy, jeżeli zgodnie z umowami powoli spłaca i ma to jeszcze na ileś lat rozłożone a na bieżące wydatki zachował resztę. Otóż, nie można i nie napisałem. Wydaje mi się jednak, że można "średnio uczciwy" napisać, bo to dystansuje od pewnej praktyki. Owszem, są uczciwi, spłacają - ale. Ale wolę, że od dłuższego czasu sprawy finansowe grają a nie ma nic wiszącego. Bo tak, to trochę "wielkość na wyrost". Wolę tak jednoznacznie, choć biedniej. Co prawda teraz - to prawie króluje takie "życie na kredyt", w całym sporcie. Z tym że nie jest to jeszcze "z długami". Z długami może być gorsze o tyle, że jest już po terminie spłaty. Jakkolwiek - zdarza się coraz częściej, fakt. Ale ja wolę, gdy to jest jednoznacznie uczciwe, bez wymuszania jakiegoś czekania poza umówiony termin. Jak to już jednak wyżej napisałem: nie znaczy to, że to, co robi Ruch, spłacając przez lata, jest nieuczciwe, jeżeli tak się ugodzili. Napisałem tylko, że wolę, gdy jest to uczciwiej, jednoznacznie.
Na tym kończę, "bez odbioru", to znaczy sądzę, że wyjaśniliśmy sobie, jest zgoda co do tego, że nie można - jeżeli stan rzeczy jest taki właśnie - oskarżyć Ruchu, że jest nieuczciwy.
Poza tym kończę, "bez odbioru" w tym temacie mojego wpisu, bo inaczej zaczniemy rozmywać coraz bardziej, już odchodzimy od kwestii meczu Ruch - Zagłębie. NIe ma co więc rozmywać. Pozdrawiam.

[ Dodano: 12-08-2007, 9:59 ]
Hm.
aju napisał(a): akurat w kwestii spłaty długów Ruchu to sie myslisz!!! lub czytac nie umiesz

Przypuszczam, że o to chodziło:
Blajpios napisał(a):(...) A jakie były wzmocnienia? Wiadomo, że z ludzi balansujących "w dolnych rejonach", wiadomo, że inaczej nie można, przy takim budżecie (i tak wolę taki budżet ale bez długów niż Ruchu "wielkomocarstwowość i ciągłe zaległości, których nie spłacają, bo wolą większy mieć budżet na zawodników - średnio ich postawa uczciwa).

Odpowiadam więc: nie napisałem wprost, że postawa ich (Ruchu) jest nieuczciwa. Choć przecież, jeżeli posłuchać O.Lenczyka gorączkującego się, że dostaje licencje klub, który jest mu winien "dobry samochód" a przysyła w ciągu roku w ramach spłaty 400 złotych... to i czy w ogóle jest to uczciwe można się zastanawiać. Ale - choćby "w ramach umacniania nowej przyjaźni z Ruchem", nie wnikam w to. A tak serio, to trudno się ustosunkowaćń to zdanie jednej tylko strony i to wzburzonej (Lenczyka), więc może przesadne, wstrzymuję się od rozważania, czy to aby uczciwe.
Napisałem tylko, że "to średnio uczciwe" i wolę postawę Zagłębia. I tak jest. Czy cała awantura bowiem była o to, że Ruch już spłacił a tego nie zauważono, czy awantura była, że spłaca a tego nie zauważono? Otóż, wydaje mi się, że spłaca. I ma budżet ileś tam na bieżącą grę. Czy można powiedzieć więc, że jest nieuczciwy, jeżeli zgodnie z umowami powoli spłaca i ma to jeszcze na ileś lat rozłożone a na bieżące wydatki zachował resztę. Otóż, nie można i nie napisałem. Wydaje mi się jednak, że można "średnio uczciwy" napisać, bo to dystansuje od pewnej praktyki. Owszem, są uczciwi, spłacają - ale. Ale wolę, że od dłuższego czasu sprawy finansowe grają a nie ma nic wiszącego. Bo tak, to trochę "wielkość na wyrost". Wolę tak jednoznacznie, choć biedniej. Co prawda teraz - to prawie króluje takie "życie na kredyt", w całym sporcie. Z tym że nie jest to jeszcze "z długami". Z długami może być gorsze o tyle, że jest już po terminie spłaty. Jakkolwiek - zdarza się coraz częściej, fakt. Ale ja wolę, gdy to jest jednoznacznie uczciwe, bez wymuszania jakiegoś czekania poza umówiony termin. Jak to już jednak wyżej napisałem: nie znaczy to, że to, co robi Ruch, spłacając przez lata, jest nieuczciwe, jeżeli tak się ugodzili. Napisałem tylko, że wolę, gdy jest to uczciwiej, jednoznacznie.
Na tym kończę, "bez odbioru", to znaczy sądzę, że wyjaśniliśmy sobie, jest zgoda co do tego, że nie można - jeżeli stan rzeczy jest taki właśnie - oskarżyć Ruchu, że jest nieuczciwy.
Poza tym kończę, "bez odbioru" w tym temacie mojego wpisu, bo inaczej zaczniemy rozmywać coraz bardziej, już odchodzimy od kwestii meczu Ruch - Zagłębie. NIe ma co więc rozmywać. Pozdrawiam.
Blajpios

Postprzez Przemek26 2007-08-12, 9:20 pm

http://pl.youtube.com/watch?v=sY314YMQK ... ed&search=

http://www.plikus.pl/zobacz_plik-bramka-18129.html

Maciek Szczęsny - Szacunek za słowa o Zagłębiu w Magazynie OE
Przemek26

Postprzez buli11 2007-08-13, 10:09 am

Przemek a co powiedzial Szczesny?
buli11

Postprzez Tomowitz 2007-08-13, 11:28 am

Hehe no ja słyszałem jak w swoim cynicznym tonie zrypał pomysł walki w pierwszej lidze o nie spadniecię z drugiej :) chciał jeszcze coś powiedzieć ale mu redaktor zakichany przeszkodził pod chyba pretekstem że już dużo o Zagłębiu powiedzieli :)
Tomowitz

Postprzez Osman 2007-08-13, 12:51 pm

Jerzy Kowalik :
Dobra robota bez punktów
Uważam, że z tych trzech meczów, które graliśmy do tej pory, to był najlepszy mecz. Były sytuacje, chłopcy podjęli walkę, dziękuję im za to. W piłce jest tak, że ten wygrywa, kto strzeli bramkę. Naprawdę to był świetny mecz i szkoda, że bez punktu dla mojego zespołu. Mogliśmy go zdobyć, sytuacje były. Będziemy szukać punktów w dalszych meczach. Mamy świadomość, że wykonaliśmy kawał dobrej roboty, a punktów nie ma.

buahaha!!
To jest trener!?
Co jest my sie bawimy w piłke nożną czy jazde figurową?

p.Kowalik liczą sie punkty!! a nie wrażenia artystyczne w meczu!!
Osman
Żółta kartka

Postprzez Przemek26 2007-08-13, 1:25 pm

buli11 napisał(a):Przemek a co powiedzial Szczesny?

Chodziło tutaj w kwestu układu meczy na początku dla Ruchu.
Maciej Szczeny powiedział ż eRuch najpierw trafił na kulawego, slepegi i głuchego czyli Groclin , potem miał Craxe i Nas. A jak tu grać jesli Zagłębiu odebrano połowę chęci do walki dając im ujemne pkt i degradację. Była polemika z prowadzącym, a Szczęsny sie go zapytał czy tobie by sie chciało grac jakbyś na dzień dobry odebrano checi do gry.Z polemiki z prowadzącym wyszło że Szczęsny był przeciwny wyrokowi dla Zagłębia.
Przemek26

Postprzez flex 2007-08-13, 1:30 pm

Nie koniecznie przeciwny był karze. Mógł uważać (zresztą jak większość), że kara powinna obowiązywać od tego sezonu a nie od kolejnego.
Teraz już pewnie w każdym komentarzu do meczu OE z udziałem naszego Zagłębia będzie się przewijał ten temat.

W programie też wspominali o synach słynnych piłkarzy tzn. Janoszce z Ruchu i grającym u nas Kmieciku. Komentatorzy stwierdzili, że Kmiecikowi Jr. daleko do ojca. Jego ojciec takie sytuacje jak w meczu z Ruchem wykorzystywał :-)
flex
Administrator

Postprzez marcin___ 2007-08-13, 1:35 pm

akurat najlepsza byla ta polemika z prowadzacym bo on powiedzial ze jak to nie maja motywacji jezeli graja o to czy beda w drugiej czy trzeciez lidze a szczesny mu powiedzial ze to jest rzeczywiscie motywacja grac w I lidze i walczyc o to czy sie bedzie w drugiej czy trzeciej i ciekawe czy na jak on bylby na bosiku to by sie tak zmotywowal powiedzial ze to jest bardzo nowatorski pomysl czy cos takiego i wiecej takich oczywiscie z przymrozeniem oka;) no ale zgasil prowadzacego na wstepie;)
marcin___

Postprzez OLiver 2007-08-13, 1:57 pm

Kazdy z nas wie ,ze Piotr Salak z Tvn jest beznadziejnym prowadzacym ,w dodatku caly czas obraza nasz klub. Wczoraj dobil mnie skrot z meczu z Ruchem. Pokazano tylko akcje Ruchu (okolo 6,7) a Zaglebia tylko 2 razy. Jak widac wszyscy sa przeciwko zaglebiu.
OLiver

Postprzez Tomowitz 2007-08-13, 6:48 pm

A co się dziwisz? Salak to szpaner jakich mało. Temu drugiemu z Rzepy ciągle przerywa, nie są zgrani a już program trochę prowadzą. Najcześciej mają problemy przy jedenastce kolejki bo każdy chce kogoś przedstawić. Ogólnie to widać że Salak się wywyzsza i chyba tylko niezła kasa sprawia że ten drugi tam siedzi bo robi za zwykłego pionka. Kwiatek do kożucha pana Salaka.
Tomowitz

Postprzez bernol 2007-08-13, 7:48 pm

Osman napisał(a):Jerzy Kowalik :
Dobra robota bez punktów
Uważam, że z tych trzech meczów, które graliśmy do tej pory, to był najlepszy mecz. Były sytuacje, chłopcy podjęli walkę, dziękuję im za to. W piłce jest tak, że ten wygrywa, kto strzeli bramkę. Naprawdę to był świetny mecz i szkoda, że bez punktu dla mojego zespołu. Mogliśmy go zdobyć, sytuacje były. Będziemy szukać punktów w dalszych meczach. Mamy świadomość, że wykonaliśmy kawał dobrej roboty, a punktów nie ma.

buahaha!!
To jest trener!?
Co jest my sie bawimy w piłke nożną czy jazde figurową?

p.Kowalik liczą sie punkty!! a nie wrażenia artystyczne w meczu!!

Osman: nie bawimy się w jazdę figurową, ale skuteczność jest wypadkową dwóch elementów: ogólnie rozumianych umiejętności, i szczęścia. Jemu chodziło o to właśnie, że zabrakło szczęścia, a za to trudno winić trenera.

Nie wiem jak Tobie, ale mnie podoba się obecny styl gry naszego zespołu. W porównaniu z wiosną gramy o niebo lepiej, a nie wydaje mi się, żeby nasza drużyna była istotnie mocniejsza pod względem kadrowym. Trzeba dać czas Kowalikowi, skoro widać stały postęp w naszej grze. Ludzie, przecież on trenuje nasz zespół od dwóch miesięcy, a do podnoszenia technicznego poziomu zespołu potrzeba czasu! Póki co można było poprawić taktykę i zgranie i efekty widać! Gdyby na murawę wyszła drużyna z wiosny z jednym z naszych dawnych treneiros, to byłoby 4:0.

Rozumiem, że każdy z nas by chciał, żebyśmy zdobyli mistrzostwo wszechświata, ale bądźmy realistami - po tym wszystkim, co nas spotkało w ostatnich miesiącach trudno oczekiwać cudów. Z ograniczonymi możliwościami finansowymi nie pozostaje nam nic innego niż rozwijanie tego, co mamy oraz podtrzymywanie chęci walki. O ile tego pierwszego niesposób zrobić w parę tygodni, to to drugie już widać w naszym zespole.
bernol

Postprzez Lauri 2007-08-14, 7:01 am

flex napisał(a):W programie też wspominali o synach słynnych piłkarzy tzn. Janoszce z Ruchu i grającym u nas Kmieciku. Komentatorzy stwierdzili, że Kmiecikowi Jr. daleko do ojca. Jego ojciec takie sytuacje jak w meczu z Ruchem wykorzystywał :-)

to o Kieciku to chyba Wdowzyk powiedzial ;)
Lauri

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników