Zagłębie S. - Piast G. 10.03.07 godz. 14.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Smazu 2007-03-10, 9:13 pm

Oziębała to po prostu jakiś koleś z Kamerunu szybki jak lampard ...
Szkoda , że nie strzelił okazji sam na sam na 2:0 , ale ważne 3 pkt. ;)
Smazu
Moderator

Postprzez Przemek26 2007-03-10, 9:17 pm

Smazu napisał(a):Oziębała to po prostu jakiś koleś z Kamerunu szybki jak lampard ...

No ta akcja była kosmiczna przy lini, wystartował z gościem będąc jakieś 2-3 metry za nim na finiszy było prawie na odwrót :D

Co do meczu jeszcze.
Fakt ustawienie z jednym napastnikiem - nieporozumienie, ale w zaistniałej sytuacji , kartki, kontuzje było to do przewidzenia. wszem można było dać Kostka w obronę za Bolka i już było by miejsce od razu dla Oziego. Druga sprawa , widać że chcieli bardzo strzelać te bramki , a jak to wasze u nas wygląda jak bardzo chcą to wiemy. Poza tym , tylko 3 piłkarzy w podstawowym składzie nie miało w głowach 4 bramek z jesieni. Z jednej strony chcieli nawrzucać im bramek , z drugiej strony, obawa przed błędem i utrata bramki. Mimo to wg. psychicznie przełamali tę barierę i zagrali naprawdę dobry mecz.
Przemek26

Gliwice !!

Postprzez Damos 2007-03-10, 9:51 pm

WYNIK SPRAWIEDLIWY TO 0:0 ;/ ZAGŁĘBIE MOZE CIUT LEPSZE;/ ALE OBA ZESPOLY MIALY 100% SYTUACJE ;/

GKS GKS GKS !!
Damos

Postprzez Rambo_1989 2007-03-10, 9:57 pm

A czy kolega (podejrzewam że piastuneczka) wieży w SPRAWIEDLIWOŚĆ? Taki termin już dawno poszedł w kąt! Możesz sobie kolego piastunko pooglądać w TV, co rusz to afera jakaś z piłką choćby związana.. Co do wyniku: 0:0 to byłby wynik jak najardziej nie sprawiedliwy! Zagłebie w 1 połowie was miażdżyło.. w drugiej za to udokumentowaliśmy tą przewagę golem, co prawda mogło być ich więcej bo przynajmniej jak dla mnie ze 3! ale najważniejsze że są 3 pkt. i to cieszy! Rzekomy kompleks został złamany i miejmy nadzieję że już nigdy nie powróci!
Rambo_1989

Postprzez Przemek26 2007-03-10, 10:48 pm

Trener Dworczyk
Czy gra jednym napastnikiem to będzie standard na wiosnę? Dajmy się wyleczyć Folcowi i Lachowskiemu. Wtedy będziemy o tym myśleli. Ja mam tych chłopaków na zajęciach i wiem, czego od nich oczekiwać, dlaczego ustawienie wyglądało tak, a nie inaczej.

A wg. mnie Ozi zasługuje na podstawową 11. Nie musi nic udowadniać i pokazywać co potrafi przez 10 minut. On to zrobił w sparingach.
Przemek26

Postprzez Lord Vania 2007-03-10, 11:00 pm

Mecz stał na wysokim poziomie i mi się podobał. Dużo akcji. Przyczepi się można tylko do pogody ale to już nie jest zależne od nas :P.
Lord Vania

Postprzez arek 2007-03-10, 11:24 pm

Cześć wszystkim. Mecz bardzo emocjonujący z b. dużą ilością sytuacji podbramkowych co rzadko zdarza się w pierwszych meczach sezonu. Bardzo dobrze zaprezentowali się nowi zawodnicy - najbardziej cieszę się z bramkarza - bardzo szybki i zdecydowany - oby tak dalej i już nie będę dostawał gęsiej skórki jak przy interwencjach jego poprzedników. Pozostali bardzo szybcy i nieźli technicznie - nie wydaje mi się aby ustępowali swoim starszym nieobecnym kolegą.
Odnośnie meczu: oprócz skuteczności świetna pierwsza połowa. Pod koniec drugiej chłopcy jakby trochę przysiedli. Bramka szczęśliwa ale wynik absolutnie zasłużony.
arek

Postprzez laBombonera 2007-03-10, 11:33 pm

super pocztek rundy oby tak dalej
czy ktos wie gdzie w internecie mozna zobaczyc skrot z tego meczu?
laBombonera
Żółta kartka

Postprzez PaprykarZ19 2007-03-11, 12:08 am

Mecz poza krótkimi chwilami przestojów stał na bardzo dobrym drugoligowym poziomie. W pierwszej połowie jak się rozkręciliśmy to nie schodziliśmy z połowy Piasta, bardzo ładnie wtedy graliśmy i okazje do zdobycia bramek były,np jak Prymuła wystawił piłkę Mierzejewsiemu prościutko na nogę,ale cóz..chyba się trochę zjarał w tej sytuacji, później niepotrzebnie przekładał z prawej na lewą,mógł huknąć prawą z podbicia i może by wpadło, ale on jest w końcu lewym pomocnikiem a nie prawym, więc uważam, że będziemy mieli z niego pożytek. O Prymule już chyba wszystko powiedziane, zapierdala jak Tim Montgomery na 100m ;D do tego technike ma całkiem przyzwoitą (szczególnie było widać jak osmieszył kilku obrnoćów Piasta) no i brama : ) Mam nadzieję, że to dobre otwarcie to optymistyczny prognostyk i w następnych meczach jeszcze lepiej będzie. W drugiej połowie też był fragment, w którym mieliśmy zdecydowaną uwagę,ale później trochę opadliśmy z sił i Piast się do nas dobrał.. Teresa! Co mi chłopie zrobiłeś z głową, profesor! ;D Pesković pokazał się z dobrej strony i wybronił nam parę groźnych strzałów,ale nie miał specjalnie dużo pracy. Po wejściu Oziębały gra się trochę ożywiła, widać było, że trochę ten wózek pociągnął i ogólnie dobrze się zaprezentował. A to jak "połykał" obrońcę Piasta to już wogóle się w głowie nie mieści ;D szkoda,że bramkarz tak skrócił kąt, że praktycznie nie było jak zagrać... Najsłabiej dziś chyba Kościukiewicz, widać, że z koordynacją ruchową u niego cienko, wogóle ogólnie cienko, drewniany...

Ale liczą się zasłużone 3 pkt i nie ważne w jakim stylu, tylko ważne jest to ze liczba pokt się zgadza ;D a wynik mógł być wyższy, zarówno my jak i Piast mieliśmy dużo dogodnych sytuacji, mogłoby być nawet coś koło 5:2 ale skuteczność fatalna...

niezłe też było to...
-Piast!
-chuj! ;DD
PaprykarZ19

Postprzez PaprykarZ19 2007-03-11, 12:21 am

A i zapomniałem...
Zwrócił bym też uwagę na to jak piłkarze się cieszyli z tego zwycięstwa po końcowym gwizdku. podskakiwali, ściskali się itd.. Później z nami kibicami się też radowali. I to mnie cieszy bo to świadczy o tym, że w drużynie jest dobra atmosfera i że na prawdę chcą tego awansu,a nie tylko pozorują takową chęć (przypuszczam że tak było w poprzenich latach).
PaprykarZ19

Postprzez problematyk-ziom 2007-03-11, 1:03 am

edytuj posty :evil:

Jakoś nasze dzisiejsze ustawienie mnie nie zdziwiło... Dostaliśmy lanie w Gliwicach, kontuzje + kartki, pierwszy mecz na poważnie po 4 miesiącach. Jak powiedział jeden z grajków w pierwszej połowie lepiej odbiory i wyprowadzianie nam szło przy 4-5-1, jak przeszliśmy na 4-4-2 to Piast przejął troche inicjatywe w środku pola.

Ogromny plus dla wszystkich nowych zawodników! Może nie sprowadziliśmy gwiazd i nasze transfery nie były głośne oraz nie są to jacyś bardzo doświadczeni zawodnicy (poza Borisem) ale dzisiejszym meczem udowodnili że będą bardzo przydatni.

Boris rewelacja nie ma się do czego przyczepić a wyjście w pierwszej połowie odważne na szarżujących napastników zrobiła chyba nie tylko na mnie wrażenie. Odważny, pewny takie bramkarza było nam trzeba!

Topol wprzedzał naprawde dobry mecz, Mierzejewski zamieszał obrońcami kilka razy Ozi i Prymula szybkościowo rewelacja a technicznie Krystain też pokazał się z bardzo dobrej strony. Ogólnie transfery na wilki + po dzisiejszym meczu!
problematyk-ziom

Postprzez Misaki 2007-03-11, 2:10 am

Powiedźcie mi dlaczego nie zagrał w tym meczu Zubanovic bo chyba coś przeoczyłem Jest kontuzjowany,wykartkowany czy po prostu za słaby i go trener nie wystawił? Raczej to ostatnie odpada(w obliczu ostatnich problemów kadrowych) ale kto wie :roll:
Misaki

Postprzez Czechu 2007-03-11, 8:34 am

Mecz na duży plus!!! Miejmy nadzieje że tak będzie dalej z troszke lepszą skutecznością!!! :D
Czechu

Postprzez mwy 2007-03-11, 8:34 am

Z nieoficjalnych źródeł wiem ze Zubana nie ma w Polsce.
mwy

Postprzez kingwins 2007-03-11, 8:53 am

Hello, 1 raz tu piszę..
Pytanko: czemu Zagłębie nie grało u siebie w tradycyjnych koszulkach Czerwonych, spodenki całe zielone i białe getry?

Moim zdaniem to super wyglądało i poza tym nikt tak w całej lidze polskiej (albo i na świecie) nie ma.

Czy to prawda że jak awansujemy to i tak 2 liga?
kingwins

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna