Bałtyk Gdynia - Zagłębie Sosnowiec 28.08.2009r. godź. 18.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Bałtyk Gdynia - Zagłębie Sosnowiec 28.08.2009r. godź. 18.00

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-08-29, 11:38 am

LARS - gdzie jest napisane zw Wscibiak nie moze grac w Zagłebiu? Krecisz bracie jak wszyscy
pismacy w tym kraju - ja napisalem ze gra w kazdym meczu jest zmiennikiem najlepszych
napadziorow w Zagłebiu to nie znaczy ze nalezy z nim rozwiazac Ktr.
Nalezy go wprowadzac do druzyny stopniowo i tyle napisałem. Potwierdzam ze musi sie uczyc jeszcze
i to duzo.Nieszcescie polega na tym ze nie ma REZERW w Zagłebiu.
Kozminski - na czym polega ten niewypał - duzo CHMIELU, brak porozumienia z trenerem, nie ten poziom pilkarski o jakim myslano - przeciez był testowany.

Pozdrowienia Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Lars 2009-08-29, 11:48 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a):LARS - gdzie jest napisane zw Wscibiak nie moze grac w Zagłebiu? Krecisz bracie jak wszyscy
pismacy w tym kraju - ja napisalem ze gra w kazdym meczu jest zmiennikiem najlepszych
napadziorow w Zagłebiu to nie znaczy ze nalezy z nim rozwiazac Ktr.
Nalezy go wprowadzac do druzyny stopniowo i tyle napisałem. Potwierdzam ze musi sie uczyc jeszcze
i to duzo.Nieszcescie polega na tym ze nie ma REZERW w Zagłebiu.
Kozminski - na czym polega ten niewypał - duzo CHMIELU, brak porozumienia z trenerem, nie ten poziom pilkarski o jakim myslano - przeciez był testowany.

Pozdrowienia Tadeusz

Kol. Tadeusz, zrozumiałem to co napisałeś w pierwszym poscie. Nasze poglądy różnią się tym że ja uważam ze 19latek jest w stanie grac co tydzien w meczu o punkty, Twoim zdaniem, powinien sie ogrywac, wchodzic na koncówki, korzystać z rezerw gdyby były.

pzdr
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez polak2110 2009-08-29, 1:20 pm

ciapek188 napisał(a):Głęboko wierze że Pierścionek z Olimpią przegrasz ale tylko dlatego że może Cię :czerwona:

a ktos ty jest?! wyluzuj człowieku i daj spokoj Pierscionkowi! co on niby zrobil nie tak ?

edit (Lucas): Ciapek188 odpocznie od forum, zwlaszcza za poprzedni post (juz skasowany), Lars, nie zawiedziemy Twego zaufania :)
polak2110

Postprzez pelepapa 2009-08-29, 1:22 pm

Lars napisał(a):Kozminski okazał sie niewypałem letniego okna transferowego

Jakim niewypałem ? Na jakiej podstawie tak sadzisz ? A ile dostał szans pokazania sie ? Tylko parę minut z Turem. Nie twierdze ze bedzie zbawcą ale nie po to go zatrudniali by siedzial na ławie przez cały sezon.
Niewypalem to byli Socha i Hustava w zeszłym sezonie a mimo to dostawali po KILKANASCIE szans na przełamanie się.
pelepapa

Postprzez django 2009-08-29, 1:43 pm

Obejrzałem skrót z meczu i winny bramki jest niestety Władek Bednar. Wszystko zaczęło się od jego straty w środku pola, po niepotrzebnym wejściu z piłką między dwóch obrońców. Tą stratę można jeszcze zrozumieć, ale czemu nie wrócił do obrony? Bramka wpadła bo Bednar zamiast pójść za Kudybą, który wchodził jego prawą stroną, stał przed polem karnym i pozwolił, żeby Kudybę krył Wściubiak.
django

Postprzez Lars 2009-08-29, 1:48 pm

pelepapa napisał(a):
Lars napisał(a):Kozminski okazał sie niewypałem letniego okna transferowego

Jakim niewypałem ? Na jakiej podstawie tak sadzisz ? A ile dostał szans pokazania sie ? Tylko parę minut z Turem. Nie twierdze ze bedzie zbawcą ale nie po to go zatrudniali by siedzial na ławie przez cały sezon.
Niewypalem to byli Socha i Hustava w zeszłym sezonie a mimo to dostawali po KILKANASCIE szans na przełamanie się.

przynajmniej wiem teraz, że gdybym podpisał kontrakt z Zagłebiem i zapewne nie miescił sie w 18sce meczowej przynajmniej dla jednego kibica Zagłebia nie okazałbym sie niewypałem, lecz pechowecem, który nie dostał szansy 'na przełamanie się' za co zarówno ja, jak i Konrad jestesmy Ci wdzieczni.

pzdr
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez LucasUSA 2009-08-29, 1:51 pm

eMeR napisał(a):hehe po porażce w ankiecie spadła wiara o 3% ;) teraz jest 90%

swoją drogą po kiego bata taka ankieta?? po makabrycznym poprzednim sezonie w tym powinniśmy się po prostu cieszyć z tego że Zagłębie jednak mecze potrafi wygrywać...

eMeR - liczy sie wiara, ktora przetrwala 8)
LucasUSA

Postprzez Zaglebiak_1906_ZS 2009-08-29, 2:04 pm

eMeR pewnie jakies dzieci zagłosowaly na nie, i dlatego Wiara spadla

ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC -WIARA KTÓRA PRZETRWAŁA!!
Zaglebiak_1906_ZS

Postprzez Landryn 2009-08-29, 2:12 pm

Patrzcie , jedna przegrana a połowa osób już skreśla że Zagłębie będzie zdegradowane a może nawet sprzedane do jakiegoś klubu z A-klasy. Ludzie ogarnijcie się , to tylko jedna porażka , liczyliście że wygramy wszystkie mecze ? .
Cieszyli michy jak każdy mecz u siebie wygraliśmy i każdy że Zagłębie jest najlepsze , Pierścionek jest najlepszy , jedna porażka a poniektórzy najchętniej by go już wylali.
Zastanówcie się dwa razy zanim coś napiszecie.
Landryn

Postprzez Micguel77 2009-08-29, 2:20 pm

Crusader napisał(a):Coz.........z Waszych szumnych zapowiedzi nic nie wyszlo.Kibicow Zaglebia na Baltyku bylo..........1 slownie jeden .Czyli ja.Ale zalowac nie macie czego.Przecietny mecz z nasza przewaga ale jesli sie nie strzela z 5-6 m(przynajmniej 3 razy)to sie meczu nie wygrywa.Szacun dla kibicow Baltyku.Fajny doping i zero wyzwisk pod adresem Zaglebia.Pozdrawiam.

Nie byłeś jedynym kibicem Zagłębia na tym meczu Kolego.Było nas dwóch :).
Zagłębie rzeczywiście od 60 minuty przestało grać jak pisze Szembek. Coś się zacięło... a może po prostu widzieli, że brak skuteczności i chcieli dowieźć remis. Prawdą jest też, że w pierwszej połowie cały czas próbowali przełamać obronę środkiem,co powodowało zamieszanie w środku pola karnego i wychodzenie z kontrami Bałtyku.W drugiej połowie natomiast próbowali wysokich piłek w pole karne, ale Bałtyk ma takich obrońców jak Wasilewski,więc trudno z nimi było wygrać w powietrzu.Dwie alternatywy na strzelenie bramki i dwie nie do końca udane.Chyba dlatego skończyło się jak skończyło. Ale mecz w porządku. Brawo dla Kibiców Bałtyku za nieustający doping i młyn.Szkoda,że nie dojechało Zagłębie.
Pozdrowienia dla Kibiców obu drużyn.
Micguel77

Postprzez Darian 2009-08-29, 2:22 pm

Nie tyle wiara spadła co bardziej poniektórym oczy się otworzyły i do głosu doszedł rozsądek.

Trzeba podejść do sprawy walki o awans z pewnym dystansem. Nasza gra może nie jest taka zła ale gubienie punktów już na tym etapie rozgrywek może powodować że w następnych kolejkach presja i ciśnienie będzie jeszcze większe. Tym samym co spadnie komfort psychiczny oraz zostanie zburzony spokój i opanowanie gry naszych zawodników jaki był dotychczas. Kibice też mogą w razie dalszych niepowodzeń odwrócić się od drużyny a wtedy powtórka z poprzedniego sezonu jeżeli chodzi o klimat wokół piłkarskiego Zagłębia może się powtórzyć.

Tak więc warto wziaść sobie na wstrzymanie z tym pompowaniem balona którym jest "AWANS".
Darian

Postprzez LucasUSA 2009-08-29, 4:52 pm

Kolego Darianie - ja nie widze innego celu niz AWANS. Z tym skladem, z dobra atmosfera na trybunach, wreszcie z nasza tradycja - jaki inny cel mamy sobie postawic? Czy sie uda, to juz inna sprawa, ale wierzyc trzeba do konca. Wiara w Zaglebie nie jest latwa, ale nie mozemy sie poddac.
LucasUSA

Postprzez Crusader 2009-08-29, 6:14 pm

Micguel77-----------No to szkoda ,ze nie wiedzialem ze jest nas 2.Mozna by powymieniac opinie w trakcie a nie po fakcie.Wieszanie przez niektorych psow na Pierscionku uwazam za przedwczesne.Kilka osob pisze o tym meczu tak jak by tam byla a nie tylko podpierala sie relacja pisana i skrotem.Fakt faktem ze jest dosc wierna bo chlopaki sie przykladaja.Male sprostowanie do relacji nie calkiem dotyczace meczu jest takie,ze 90% pociagow SKM w 3 city jest pomalowana na zolto-niebiesko co jednak wcale nie znaczy ze ich sponsorem jest srarka .Pozdrawiam.
Crusader

Postprzez Blajpios 2009-08-29, 6:18 pm

Mnie zastanawia ta historia z kibicami. Mam nadzieję, że nie było jakiegoś nieszczęśliwego wypadku - i poparta jest ona choćby tym, że wiadomości takich nie słyszałem. Jednak - żadne wyjaśnienie też nie trafia a przecież sprawa jest nie mniej kuriozalna niż "stuknięcie" autokaru, o którym na stronie głównej jest napisane... Ufam, że żadne nieszczęście się nie stało - niemniej wobec całego zamieszania, gdy najpierw spóźnienie jest z zamówieniem, potem znów kibice nie dojeżdżają... Coś dziwnego. Hipotezę z wystawieniem do wiatru Hytrego rzecz jasna chcę odrzucić, niemniej rzeczywiście dość dziwnie to wychodzi. Angażuje się w przydzielenie biletów - i jeżeli nie byłoby nieszczęśliwego zbiegu okoliczności uniemożliwiających dojechanie kibiców, to przecież sytuacja byłaby ośmieszająca. Tyle tylko - że nie tylko Prezesa Hytrego ale w ogóle Klub. O co tu chodzi? Czy też może jednak rzeczywiście coś niedobrego w drodze - to byłoby smutne. Powtarzam, nie piszę wietrząc sensacyjkę w stylu Super Expressu, tylko przeciwnie: z potrzeby dobrych rzeczy dla Zagłębia. To jednak jest coś dziwnego i mam nadzieję, że jednak po prostu zwykłe nieporozumienie, awaria czy jakaś podobna przeszkoda...
Blajpios

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-08-29, 6:33 pm

Kol. LukasUSA - to nie jest poddawanie sie tylko odpowiem tak JA NIE SLYSZALEM Z UST TRENERA ZE DRUZYNA GRA O AWANS, po mezcu z Cidrami powiedzial ze Cidry tak graja o AWANS a MY MAMY INNE CELE.
Jak sie ma sprawa MIASTO -SZATAN kiedy dowiemy sie jaki bedzie udzial Miasta w Zagłebiu.
Ja mam uwage tylko do skladu w meczach o punkty kazde - wg mnie za duzo Szatana, za duzo
Mysliwego Ci ludzie sa bez formy. Dlaczego Lacha nie gra w pomocy? Ciagle jest stawiany w ataku,
ktos powie nie ma napadziora - tak ale jest Jaromin i trzeba jego umiejetnosci wykorzystac,
Mysliwego wprowadzac na moze 45 min. Cos trzeba zrobic aby poprawic skutecznosc i nasi zawodnicy
strzelali bramki z 3 metrow, nie strzelali bramkarzowi w nogi tylko do siaty.
Tragedii jeszcze nie ma ale trzeba o tym mowic juz teraz - wczesniej - aby sie nie obudzic z reką
w ....
Pozdrawiam tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna